Προς το περιεχόμενο

Κρίση στα DVD κλαμπ λόγω Ίντερνετ

adi32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδες, ενα σας λεω να καταλαβετε γιατι δεν τους λυπαμαι, πριν 5-6 χρονια σπουδαζα σε επαρχιακη πολη και ηταν η περιοδος της εξαρσης των dvd. λοιπον ταινιες Α και Β προβολης μεχρι τριημερο τις πληρωναμε...3 ευρω! μονο τα βδομαδιατικα ηταν στα 2 ευρω. ετσι και αργουσες μια μερα να τα πας τα πληρωνες διπλα και το χειροτερο; την ακουγες κι απο πανω. Let them Rost in peace, i don't give a damn...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 353
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ok ρε παιδια δεν ηρθε με το πιστολι ο βιντεοκλαμπας να σου πει "παρε 3 ταινιες αλιως στην αναψα"!! Μονος σου πήγες!! Μην ξαναπας και ουτε απο εξω μην περασεις!!! Τ ιανεις ολοκληρη συζήτηση!!!!

Εγω απο την αλλη στεναχωριεμαι οταν ο οποισδηποτε μενει απο δουλεια!!!

[

Εγω απο την αλλη στεναχωριεμαι οταν ο οποισδηποτε μενει απο δουλεια!!!]

κανεις δε χαιρεται, οταν χανονται θεσεις εργασιας. ομως αν διαβασες ολο το τοπικ, θα παρατηρησες πως οι περισσοτεροι συνφορουμιτες ειχαμε ασχημες εμπειριες απο τους εν λογω επιχειρηματιες. δεν κανεις παρτυ αλλα δεν ειναι δυνατο και να στενοχωρηθεις, οταν ερθει το πληρωμα του χρονου.

η κλεψια, η εξαπατηση και η κουτοπονηρια δεν ειναι και η καταλληλοτερη συνταγη για να κανεις σωστες μπιζνες. τι μου θυμησατε τωρα... 2 βιντεοκλαμπαδες της γειτονιας μου κανανε παρανομες κοπιες, χαλια ποιοτητα φυσικα, ετσι ωστε να χαλανε και να χρεωνουν τους πελατες τους 50 ευρω τη "ζημια"... ειχανε και μηχανηματα ελεγχου και καλα των dvd, οταν τα επεστρεφες...εν ολιγοις τους πηρανε χαμπαρι τελικα και σημερα εχουν φτασει να χρωστανε ολοι χιλιαδες ευρω. ε! δεν τους λυπαμαι κ-α-θ-ο-λ-ο-υ!

Αν διαβάζετε αυτό το μύνημα, σημαίνει ότι το thread δεν έχει κλειδωθεί ακόμα...

...

...

Λοιπόν κύριοι,

δεν καταλαβαίνω προς τί το παραλήρημα!

Βρίσκω τη άποψη ότι "το Hollywood βγάζει μόνο μάπα ταινίες" αρκετά απόλυτη και μάλλον προϊόν άκριτης παπαγαλίας και όχι ενδελεχούς προσωπικής έρευνας-εμπειρίας.

Α! είναι και πέρα ως πέρα offtopik, βεβαίους βεβαίους!

Ας αφήσουμε επομένως το Hollywood στην πλάνη του και ας πάμε στο ζουμί.

Τι σας φταίνε, βρε συμμορίτες, οι βιντεοκλαμπάδες, όσο και αν χρεώνουν τις ταινίες στα μαγαζιά τους? Μήπως καίνε τις εκκλησίες σας ή μήπως βιάζουν τις κόρες σας?

Γιατί δεν έχω δει κανένα βιντεοκλα-μπά να αρπάζει τους περαστικούς και να τους φορτώνει το Ιντιάνα Τζόουνς #23 με το ζόρι!

Τι άλλο θα ακούσωμε!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Να προσθέσω και κάτι ακόμη; Τα site που προσφέρουν υπότιτλους το κάνουν κυρίως για ταινίες ή σειρές που ΔΕΝ κυκλοφορούν ακόμη στην ελληνική αγορά, και σε πολλές περιπτώσεις πιστεύω ότι ενίσχυσαν την δημοτικότητα σειρών τις οποίες στην συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν και τα dvd club, πχ prison break και Lost.

Θυμάμαι ακόμη ένα dvdάδικο στην Μητροπόλεως (Θεσσαλονίκη) το οποίο είχε τα επεισόδια της 10ης season του Friends μια εβδομάδα μετά την πρώτη προβολή τους σε δισκάκια του εμπορίου και με αγγλικούς hardcoded υπότιτλους...νομιμότατο, έ

μερικα βιντεο κλαμπς...μπορουν και κανουν οτι θελουν.../.

ειμαι τεχνικος η/υ 8 χρονια...

αλλα δυστυχως εχω και ενα βιντεο κλαμπ...

καλως η κακως....

οταν ενα εργο....με υποχρεωνουν να το αγορασω για παραδειγμα 50€ για το μαγαζι μου...

αλλα να φορτωθω κ ακομα 2 τιτλους που ειναι "καμμενοι απο χερι"...

υπολογισε λιγακι το κοστος...κ θα δεις τι τραβαμε τα βιντεο κλαμπ...

οσο για κατεβασμενα....σιγουρα θα μπορουσα να εχω οπως ειπε καποιος οτιδηποτε 2 ωρες μετα την προβολη του...κ να βγαζω μαυρο χρημα...αλλα Δ Ε Ν κανω...

ουτε προσπαθω να πεισω καποιον που θελει να το κανει...

αλλα ουτε ανεχομαι...να προσπαθουν να με πεισουν οτι αυτο ειναι ΟΚ.... ;):X

• 3 μήνες μετά...

παιδιά καλησπέρα. νέος στο φόρουμ και γράφτηκα μονο και μόνο επιδή ειμαι ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ!!! ναι καλά ακούτε, έκανα την κίνηση μετά από πολύ σκέψη.λοιπόν συμφωνώ με πολλούς από εσάς.υπήρξα κι εγώ πελάτης κι έχω αντιμετωπίσει όλα αυτά που αναφέρετε.κι αυτά ακριβώς έχω αποφύγει στο μαγαζί μου.δεν υπάρχει πελάτης που να μην βγω να τον εξυπηρετήσω προτείνωνυας ταινίες που ξέρω πως θα του αρέσουν και τις φόλες που υποχρεώνομαι κάποιες φορές να πάρω δεν τις προτείνω καν.η φιλικότητα παίζει τεράστιο ρόλο.τα λεφτά σας αφήνετε και το καταλαβαίνω πως είστε δυσαρεστημένοι με τις λαλακίες των βιντεοκλαμπάδων. όμως ο κλάδος αργοπεθαίνει όχι από εσάς.από εμάς τους ίδιους.θα μείνουν λίγοι και καλοί που θα προσφέρουν υπηρεσίες κι όχι εκμεταλλευση. σε αυτο που διαφωνώ είναι στην εμπορευματοποίηση των πειρατικών. ο καθένας έχει αναφέραιτο δικαίωμα να κατεβάζει ότι θέλει. αλλά παιδια η πώληση ή ακόμα και η ενοικίαση πειρατικών από εμάς τους ίδιους είναι καταστροφικό και απολύτως παράνομο. προσωπικά στο μαγαζι δεν έχω ούτε ένα πειρατικό, ούτε μια αντιγραφή.και το μόνο που έχω να ελπίζω είναι πως ο κόσμος θα έρχεται γιατί αργά η γρήγορα η αποξένωση θα του βαρέσει στο κεφάλι. έχω ένα σωρό πιτσιρικάδες που κατεβάζουν και μου το λένε ανοιχτά. όμως έρχονται. και μάλιστα έιναι και πολύ καλοί πελάτες... γιατι;;;

όσο για το blue ray, ναι, θα το κατεβάσουν κι αυτο, θα πειρατευτούν αλλά όταν ο "χ" "ψ" έσκασε 1500 ευρω μίνιμουμ για να εξασφαλίσει την ποιότητα, αυτήν την ποιότητα δεν θα τη βρεί ρε παιδια στο κατεβασμένο.anyway. συνεχίστε να κατεβάζετε.βλέπουμε κι εμείς αν αξίζει να φέρουμε πολλές οι λιγότερες φορές το εκάστοτε έργο και επιπλέον όταν οι εταιρείες (βλέπε odeon, av, sony κλπ.) δουν τα βιντεο κλαμπ να κλείνουν το ένα πίσω απ΄ τ' άλλο, κατι που ήδη γίνεται, ίσως καταλάβουν πόσα χάνουν και πάρουν τα μέτρα τους. σας χαιρετώ!

-----Προστέθηκε 12/10/2008 στις 06 : 10 : 12-----

Με "χαρα" βλέπω οτι ορισμένοι χρήστες-βιντεοκλαμπατζήδες κάνουν το συνήγορο της AV, της Odeon και της Village σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών. Σας βεβαιώνω πως δεν υπάρχει καλύτερο επιχείρημα οτι απλως χάλασε η μαγιονέζα και πλεον δεν κονομάνε οσο πριν, γι'αυτο τα βάζουν με το ιντερνετ, τους πιτσιρικάδες που αντιγράφουν, τους παπούδες που δεν ξέρουν αγγλικά και γω δεν ξέρω τι αλλο θα σκεφτούν! Τι να κάνουμε "αδέρφια", κάποτε μας τα μασάγατε εσεις, τωρα μας τα μασανε ο οτε, η forthnet και η hol.

Εξηγούμαι πως η "κλοπή" που αναφέρεται πιο πάνω ειναι αποκλειστικο θεμα ανάμεσα στην εταιρία που εχει τα δικαιώματα και στον "κλέφτη". Το dvdclub τι ζορι τραβάει λοιπον; Μηπως ειναι πρακτορείο ΟΠΑΠ και χάνει λεφτά απο το παράνομο στοίχημα; Αν δει η επιχείρηση οτι δεν την συμφέρει πλεον το ειδος ας αλλαξει κι ας γίνει ζαρζαβατοπωλείο... Αλλωστε το ξέρουν μια χαρα το παιχνίδι, οταν τους ζητάς ταινίες πχ. Hitchcock , σινεφιλ κτλ σου λενε "δεν πουλάνε αυτες, δεν τις φέρνω!". Εκει λοιπον πως ξέρεις να κάνεις τις επιλογές σου και πως γινεσαι αυτομάτως αδίστακτη ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ; Γινε και τώρα, πάρτο απόφαση πως αλλαξανε οι εποχές και ΚΛΕΙΣΕ.

Ξεχνάνε πάντα να μας πούνε οτι για κανα 2-3 χρόνια γινότανε "της πόπης" απο ενοικιάσεις για αντιγραφές, πως αναβιώσανε ενας σκασμός μαγαζιά που ητανε για φούντο μονο και μόνο για να δίνουν ταινίες στους κοπιαδόρους και πως και αρκετοί απο τους ιδιους πουλάγανε τις νέες κυκλοφορίες 5-10 ευρω, εννοω ακόμα και ακυκλοφόρητα βεβαια , με βιτρίνα τις ενοικιάσεις! Μη ξεκινήσουμε να γράφουμε ΕΜΕΙΣ οσα βλέπουμε και ας αφήσουμε το τι γίνεται στις κονσόλες και πόσες κόπιες τραβάει κάθε παιχνίδι κονσόλας και ποσα τσιπάκια μπήκαν σε καινούργια ps2 στα υπόγεια των μαγαζιών αυτων που ονομάζονται DVDClubs. Ολοι κάναμε τη δουλειά μας, θα συμφωνησω, αλλα τώρα κάνουν πως ξεχνούν ποιοι τους πλήρωναν τόσα χρόνια...

Και για να μη παραμυθιαζόμαστε, οι ταινίες κοστίζουν 10ε-το πολυ 12ε χοντρική στα dvdclubs, αρα καταλαβαίνετε το ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ειναι η απόσβεση που μας τσαμπουνάνε. Οι δε παλιες ταινίες ειναι σαβούρα εισαγωγή μεταχειρισμένων απο Ισπανία, Ιταλία και αλλες χώρες. Ετσι εξοπλίζονται τα videoclubs. Αυτα προς τον κ. Κονταράκη της Videorama που μας τα ειπε ωραια και αγγελικά πλασμένα αλλα ξέχασε να πει οτι τα κέρδη του δεν ειναι απο τα 2ευρα των ενοικιάσεων αλλα απο τον εξοπλισμό αλλων καταστημάτων και την χοντρική πώληση. Αλλωστε την ευαισθησία του προς τους υπαλλήλους του την εχει δείξει προ πολλού με διάφορους τρόπους (απολύσεις, κλείσιμο καταστημάτων, απλήρωτες υπερωρίες κτλ). Και φυσικα οι υπόλοιποι μαγαζάτορες -σε ολους τους κλάδους- δεν ειναι καλύτεροι, δεν υπάρχει τιποτε προσωπικό, καλο ειναι ομως να βλέπουμε ΟΛΗ την αλήθεια οχι μόνο την πλευρά του "φτωχού" επιχειρηματία.

Ο καθένας λοιπον βγάζει τα συμπεράσματά του για τις "αγαθές" προθέσεις κάθε επιχείρησης και γι'αυτο να μη μασάμε ευκολα οτι διαβάζουμε σε στημένες συνεντεύξεις..

Αυτα τα ολίγα ;)

φίλε μου ολα σωστα που λες, οι καιροι αλλάζουν αλλά: πρώτον οι ταινίες κάνουν από 29,90 + ΦΠΑ εώς 39,90 +ΦΠΑ οπότε μην πετας κοτσάνες σε παρακαλώ αν δεν ξέρεις και δευτερον άσχετο με το να μπορείς να κατεβάζεις η όχι, ναι είναι κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων. εμείς σαν μαγαζατορες απλά θα πρέπει να βρούμε τρόπους να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας, ακολουθώντας τις τάσεις της "μοδας". χωρίς όμως να κλέβουμε...

φίλε μου ολα σωστα που λες, οι καιροι αλλάζουν αλλά: πρώτον οι ταινίες κάνουν από 29,90 + ΦΠΑ εώς 39,90 +ΦΠΑ οπότε μην πετας κοτσάνες σε παρακαλώ αν δεν ξέρεις και δευτερον άσχετο με το να μπορείς να κατεβάζεις η όχι, ναι είναι κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων. εμείς σαν μαγαζατορες απλά θα πρέπει να βρούμε τρόπους να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας, ακολουθώντας τις τάσεις της "μοδας". χωρίς όμως να κλέβουμε...

ολιγον απο trolling και μαλιστα σε πεθαμενη συζήτηση. Γιατι;

όσο για το blue ray, ναι, θα το κατεβάσουν κι αυτο, θα πειρατευτούν αλλά όταν ο "χ" "ψ" έσκασε 1500 ευρω μίνιμουμ για να εξασφαλίσει την ποιότητα, αυτήν την ποιότητα δεν θα τη βρεί ρε παιδια στο κατεβασμένο.

Μάλλον δεν έχεις δει την ποιότητα του ριπαρισμένου blueray (mkv) σε 1080p... Θα κλάψεις :lol:

Δεν ξέρω που βρίσκετε τα Blue Ray και HD-DVD με ελληνικούς υπότιτλους, αλλά επειδή ο αδερφός μου και οι περισσότεροι φίλοι θέλουν ελληνικούς υπότιτλους, αναγκαστικά παίζω κατεβασμένα με κατεβασμένουν ελληνικούς υπότιτλους (ναι, ακόμα και τα αγορασμένα τα κατεβάζω επειδή δεν θέλω να μπώ στην διαδικασία να τα περάσω στον δίσκο για να έχω και ελληνικούς υπότιτλους).

Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχω αγοράσει αρκετές ταινίες HD-DVD, και καμία δεν είχε ελληνικούς υπότιτλους.

παιδες, ενα σας λεω να καταλαβετε γιατι δεν τους λυπαμαι, πριν 5-6 χρονια σπουδαζα σε επαρχιακη πολη και ηταν η περιοδος της εξαρσης των dvd. λοιπον ταινιες Α και Β προβολης μεχρι τριημερο τις πληρωναμε...3 ευρω! μονο τα βδομαδιατικα ηταν στα 2 ευρω. ετσι και αργουσες μια μερα να τα πας τα πληρωνες διπλα και το χειροτερο; την ακουγες κι απο πανω. Let them Rost in peace, i don't give a damn...

rot in peace....?

Οι ιδιοκτήτες videoclub φταινε-δεν φταινε βλεπουν τις δουλειες τους να πηγαινουν απο το κακο στο χειροτερο...Οι εποχες ομως αλλαξαν και δεν ειναι το μονο επαγγελμα που περναει κριση.

Καλο ειναι να προσαρμοστουν στις τωρινες συνθηκες...Ομως τι να πουλησουν?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...