Προς το περιεχόμενο

Κρίση στα DVD κλαμπ λόγω Ίντερνετ

adi32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε χαίρομαι που κλείνουν τα dvd club. Είναι κρίμα να εξαφανίζονται μικρές επιχειρήσεις.

Μέχρι το 2004-5 νοίκιαζα 2-5 ταινίες τη βδομάδα. Μετά ήρθε το dsl... Πρέπει να παραδεχθούμε πως το Internet τους έχει κάνει μεγάλη ζημιά.

Το φυσιολογικό θα είναι να μείνει ένας μικρός αριθμός από αυτά, με μεγάλη συλλογή από ταινίες και φθηνά πακέτα ενοικιάσεων.

οταν ηταν στα πανω τους τα ντιβινταδικα ας μου πει ενας ενα απο αυτα που δεν εκανε αντιγραφες παιχνιδιων και ταινιων και τα πουλουσε κανα 5χιλιαρο με μοναδικο κοστος το δισκακι γι αυτους. Ολοι ψαχνουν το ευκολο κερδος, τωρα γυρισε και τους δαγκωσε το χερι ομως!

+1 :lol:

-- Το δεύτερο είναι φτηνό και έχει ποικιλία. Ας το επαναλάβω: ΠΟΙ-ΚΙ-ΛΙ-Α. Βρίσκεις από τους "Πειρατές τις Καραϊβικής" μέχρι τον "Ιππότη της Λακούβας".

-- Το τρίτο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους, αλλά κυρίως σε όσους καταναλώνουν ταινίες άκριτα και αρπακολατζίδικα.

Ποικιλία βρίσκω μόνο στο τρίτο.

ισως εχουν μια τελευταια αναλαμπη με τα bluray αφου ειναι καπως δυσκολο να κατεβασει κανεις 60gb ταινια

Μπα... όλοι θα τις κατεβάζουν συμπιεσμένες. Όπως έγινε με τα DVD.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 353
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

'Εχω κακές αναμνήσεις από Βίντεο Κλάμπ.

Μετά από μετακόμιση, πάω σε βίντεο κλάμπ της νέας μου γειτονιάς. Είχα δει ότι είχε σε dvd αρκετές ταινίες που δεν είχα δεί τότε.

Παίρνω τις ταινίες και πάω στην κοπέλα στο ταμείο.

Της δίνω αστυνομική ταυτότητα, ταυτότητα οδοντιατρικού συλλόγου και λογαριασμό ΔΕΗ στο όνομά μου.

Τα κοιτάει λίγο , μου παίρνει τα κουτιά των ταινιών που είχα διαλέξει από μπροστά μου, σαν να φοβόταν μη τα μολύνει ο λεπρός και μου πετάει στα μούτρα τις ταυτότητες και το λογαριασμό της ΔΕΗ , λέγοντάς μου:

"O λογαριασμός δεν είναι του τελευταίου 2μήνου. Μην ξανάρθεις αν δεν έχεις λογαριασμό του τελευταίου 2μήνου."

(Ομολογουμένως πρέπει να είχε έρθει επόμενος λογαριασμός 5-6 μέρες πριν, οπότε ο συγκεκριμένος ήταν 2 μηνών στο περίπου).

Νομίζω ότι πρόσφατα έκλεισε το συγκεκριμένο μαγαζί ...

Δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι ιδιαίτερα ...

Οι βιντέο κλάμπες πρέπει να είναι η μοναδική περίπτωση επαγγελματία που έχω ακούσει που διώχνει πελάτες! Είχαν πια τόσες πολλές περιπτώσεις ... κλοπής ταινιών από πελάτες που τις νοίκιζαν και δεν τις επέστρεφαν;

Οι βιντέο κλάμπες πρέπει να είναι η μοναδική περίπτωση επαγγελματία που έχω ακούσει που διώχνει πελάτες! Είχαν πια τόσες πολλές περιπτώσεις ... κλοπής ταινιών από πελάτες που τις νοίκιζαν και δεν τις επέστρεφαν;

Οχι απλως τους ειχαν βρει πολλους (τους πελατες). Τωρα ομως???:-D

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
μειώνονται συνεχώς...

υπαρχει ενας ασσος των videoclub το blu ray και το HD. δεν προκειται ο αλλος να κατεβαζει 25gb με την adsl του. θα παιξει καθοριστικο ρολο και η τιμη ενοικιασης και με την καθετη πτωση των τιμων στις plasma και LCD full HD και HD ready ολο και περισσοτερα σπιτια θα αποκτησουν τετοιες.

Οι συμπιεσμενες ταινιες στα 1080p ειναι 8GB καλο σας κατεβασμα :-)

υπαρχει ενας ασσος των videoclub το blu ray και το HD. δεν προκειται ο αλλος να κατεβαζει 25gb με την adsl του. θα παιξει καθοριστικο ρολο και η τιμη ενοικιασης και με την καθετη πτωση των τιμων στις plasma και LCD full HD και HD ready ολο και περισσοτερα σπιτια θα αποκτησουν τετοιες.

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες.

Όταν η σύνδεση σου επιτρέπει να κατεβάζεις με 2-3ΜΒ/sec που κολλάς να κατεβάσεις τα 25GB ;

Και οι ταχύτητες όλο και ανεβαίνουν.Με τα ADSL του 2006 , πριν 2 χρόνια τέτοια εποχή , καμαρώναμε που κατεβάζαμε με 50KB/sec και τώρα κατεβάζουμε χαλάρά με 1500-2000ΚΒ/sec. Μπορεί σε 1-2 χρόνια να κατεβάζουμε με 10MB/sec .

Τώρα για τα HD, φορμάτ ή μάλλον για το HD φορμάτ.

Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι τραγική, γιατί ελάχιστες ταινίες υπάρχουν με υπότιτλους. Οπότε αυτή τη στιγμή κάποιος που βλέπει πάνω από 10 ταινίες το χρόνο , δεν καλύπτεται από το HD υλικό.

Από την άλλη η συμπίεση σε xvid γίνεται και σε υψηλές αναλύσεις , με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη xvid ταινίες με ανάλυση 1080 και όγκο γύρω στα 8,9,10Gb , νούμερα εύκολα για τις σημερινές συνδέσεις.

Από την άλλη οι κοινότητες των μεταφραστών , φτιάχνουν υπότιτλους και γι'αυτές τις εκδόσεις. Οπότε σήμερα, αυτός που κατεβάζει xvid με HD αναλύσεις έχει 50πλάσιες επιλογές από αυτόν που αρκείται στα γνήσια , ο οποίος έχει μείνει με το καζίνο ρουαγιάλ , τους fantastic 4 , τους gay πειρατές και άλλες 20-30 πατάτες στο χέρι!

μονο που ελαχιστα players παιζουν συμπιεσμενες ταινιες hd...κ χουν 200-500ε

δ

εν πειραζει οσοι δεν μπορουν να φερουν νεες ιδεες καλα να κανουν να κλεισουν.2,5ε για dvd για 1 μερα ειναι παρα πολλα οταν π.χ. στην αμερικη το blockbuster οταν παραγγελνεις στις φερνουν σπιτι με συνδρομη μηνιαια των 15-20δολαρια.

κ καθε 2 μερες μεχρι 3 dvd https://www.blockbuster.com/signup/s/reg.

καλα αυτο δεν ξερω κατα ποσο μπορει να γινει με τα ελτα αλλα εδω δεν εχουν atm απ εξω,αποστολες θα κανουν?

Ενταξει πολλες απ'τις αποψεις εδω εχουν καποια βαση,νομιζω εντελει πως οσα videoclub ηταν σε οριακη οικονομικη κατασταση θα βαλουν λουκετο και πολλα θα πιεστουν μεχρι εκει που δεν παει...αλλα εντελει καποια θα επιβιωσουν-λυσεις υπαρχουν...(αλλαγες στις τιμες,HD format και οσα ειπωθηκαν).Στην τελικη ισως γινει και το θαυμα να πηγαινεις στο videoclub και να γυριζεις σπιτι με την ταινια που πραγματικα θες να δεις:-)

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες.

Όταν η σύνδεση σου επιτρέπει να κατεβάζεις με 2-3ΜΒ/sec που κολλάς να κατεβάσεις τα 25GB ;

Από την άλλη η συμπίεση σε xvid γίνεται και σε υψηλές αναλύσεις , με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη xvid ταινίες με ανάλυση 1080 και όγκο γύρω στα 8,9,10Gb , νούμερα εύκολα για τις σημερινές συνδέσεις.

2-3MB/sec? λες και τα αγγελακια να ειναι αληθινα? :P

ξερω πολλα ατομα παντως που δε θα κατεβαζαν 8-10GB για να δουν μια ταινια.

και μη ξεχναμε το μελλον. κορεσμος ταχυτητων συνδεσεων και του ιντερνετ γενικοτερα. ουδεν κακο αμιγες καλου ;)

η υπερβολη σκοτωνει. κατι ηξεραν οι αρχαιοι :-)

Εγω πάντως ξέρω ένα τυπο που έχει ενα μικρό βίντεο κλάμπ και τη βγάζει τροφοδοτόντας τη νεολαία ολης της πολης (αντε μεχρι 17) με πορνο dvd 2+1 (σαν τις πιτσες) και πουλώντας τις ταινίες αντιγραμμένες με 5 ευρω...:-D

εχει και 20-30 dvd για να φενονται μπροστα μπροστα και στο πισω μέρος...ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ...χαχαχα :P

«Η μεγάλη ζημιά έχει γίνει από τότε που εμφανίστηκαν στο Ίντερνετ τα site που προσφέρουν ελληνικούς υπότιτλους», εξηγεί ο κ. Θανάσης Επίσκοπος, ιδιοκτήτης DVD κλαμπ και μέλος του ΣΒΕ. «Μέχρι τότε, η ζημιά ήταν μικρή καθώς λίγοι μπορούσαν να τα δουν χωρίς υπότιτλους. Αλλά τα τελευταία χρόνια, το κακό έχει παραγίνει και τα καταστήματα κλείνουν κάθε μέρα. Έχουμε ζητήσει από τις αρχές να πάρουν μέτρα, αλλά κανείς δεν μας ακούει».

Ναι καλά μαλάκες όταν οι κλαμπάδες δίνουν τα αντίγραφα όλα καλά τα site με υπότιτλους τους έφταιξαν.

Εμείς τουλάχιστον δίνουμε του υπότιτλους δωρεάν και μαζί ένα σωρό πληροφορίες, βαθμολογίες και trailer για να πάρεις αυτό που πραγματικά θέλεις όχι ενα "όμορφο" εξώφυλλο που αντέχεις να το δείς μόνο 5 λεπτά και μετά κλαις τα 2 ευρώ που έδωσες.

Και δεν πληρωνόμαστε cent

Τα bluray δεν θα σώσουν κανένα video club. Με τη διείσδυση του ευρυζωνικού internet σε κάθε σπίτι, ο κόσμος θα συνεχίζει να κατεβάζει ταινίες. Και η βραχυπρόθεσμη απάντηση στο πρόβλημα του όγκου του HD υλικού είναι μία...

Βαστάτε μόνο μέχρι να βγουν τα πρώτα φτηνά και προσιτά mkv players.

Όσο για τα sites που ανεβάζουν ελληνικούς υπότιτλους, κανονικά θα έπρεπε να επιδοτούνται κιόλας για το θεάρεστο και κοινωνικό έργο που προσφέρουν. Προσωπικά σπάνια μπαίνω στον κόπο να πολυψάξω για υπότιτλους, δεν με πειράζει να τη δω και "σκέτη" την ταινία. Αλλά όταν πρέπει να γράψεις τα ντιβιντάκια με τις τελευταίες ταινίες για να τα πας στην γκόμενα (που φυσικά δεν έχει εξωτερικό σκληρό), τότε οι ελληνικοί υπότιτλοι είναι must. Μπράβο στα παιδιά!

Η μόνη ελπίδα που έχουν είναι να μπει φρένο σε τορεντάδικα, λοιπά p2p, rapidshare κλπ. Εκεί βέβαια θα πάνε για φούντο οι ISP, αλλά αφού το κόστος της dsl θα είναι μικρό και το περιοριστικά μέτρα θα εφαρμόζονται από όλους τους παρόχους δεν θα ισχύει το κλασικό επιχείρημα "μωρέ αν μου βάλει traffic shaping ή με κυνηγήσει ο τάδε πάροχος, εγώ θα πάω σε άλλον".

Συμπέρασμα: κατεβάστε τα όλα τώρα που προλαβαίνετε! Κατεβάστε όλο το internet! Κατά προτίμηση σε mkv.

party-smiley-551.gif

Δεν είναι μόνο το downloading αλλά και η τεράστια ευκολία με την οποία μπορεί να αντιγράψει κανείς ένα DVD, πράγμα που δεν ήταν καθόλου εύκολο με τις βιντεοκασέτες ακόμα και αν διέθετες δυο βίντεο, χρειαζόσουν έξτρα εξοπλισμό για να παρακάμψει το Macrovision ή ένα βίντεο προ του 1983 (αν θυμάμαι καλά).

Τό άλλο το έχετε ακούσει.Πάει γνωστός μου να γραφτεί σε βιντεοκλαμπ στον Πειραιά και λαβαίνει απάντηση "αν δεν προταθείς απο άλλο μέλος δεν γίνεσαι δεκτός."

Καλώς ή κακώς δεν θέλω να κλείσουν τα βιντεοκλαμπ.Θέλω να συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά αυτό το πράγμα "ειναι νοικιασμενο,θελει κράτηση" δεν το αντέχω.Όσο μπορώ θα προσπαθω να νοικιάσω ταινία απο το βιντεοκλαμπ και σίγουρα γουστάρω την ΣΑΦΩΣ καλύτερη ποιότητα απο το Divx-Xvid...

Αλλά πρεπει να αλλάξουν κάποια πράγματα και αυτό σαφώς έχει σχέση με τους αντιπροσωπους διανομείς που βάζουν ένα σωρό "θηλειές" στα βιντεοκλαμπ προκειμένου να δώσουν τις καινούργιες κυκλοφορίες.

Παιδιά όλοι θα το μετανοιώσουν αν αυτός ο κλάδος υποστεί την ζημιά που διαφάινεται.

η αλήθεια ειναι οτι και τα σινεμα εχουν δεχτει χτυπημα

οταν υπαρχει δυνατοτητα να δω ταινια που εχει βγει χτες στα αμερικανικα σινεμα τι να λεμε τωρα

Το μονο που θα τους σωσει ειναι να πεσουν οι τιμες των bluray players στα 100ε και να εχουν μεγαλη ποικιλια bluray ταινιων με 1.5e

Η ποιοτητα μονο μπορει να τους αναστησσει ολους

Οταν εχω δωσει 3-4000ε για HD τιβι και προτζεκτορα δε θα καθομαι να βλεπω πχ το Lost στην αισχρη ποιοτητα της Νετ και του Αντ1 με το 4:3

ουτε θα ανεχομαι την αισχρη ποιοτητα των divx

Οποτε δωστε ποιοτητα στον κοσμο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...