gmastr Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Γεια χαρά σας Εδω και καιρό εχω παρατηρήσει οτι ορισμένα απο τα mp3 μου ξαφνικά ... δεν αντιδρούν. Ούτε παίζουν, ουτε μετονομάζονται, ουτε μετακινούνται - τελείως νεκρά, πολλές φορές δεν γράφουν καν το μεγεθός τους ! Μετα την αρχική τρομάρα, παρατήρησα οτι ηταν αρχεία με μακρύ όνομα. Μετα ανακάλυψα οτι μπορούσα μόνο μετακινήσω τον φάκελλο που τα περιέχει. Σαυτη τη περίπτωση τα windows άλλάζουν αυτόματα το ονομά τους και το κάνουν μικρότερο. Τοτε μόνον ξαναγίνονταν ενεργά και παίζουν μετονομάζονται κλπ Εχω ακούσει οτι στα windows υπάρχει κάποιος περιορισμός στο μέγεθος των χαρακρήρων που μπορεί να εχουν τα ονόματων αρχείων η των directories (εχω XP SP2) Δεν εχω καταλάβει όμως, πως γίνεται καποια απο τα αρχεία με το μεγάλο όνομα, να γίνονται δεκτά και να "παιζουν" στην αρχή και αργόρερα "παγωνουν" Μηπως ξέρει κανένας φίλος αν πράγματι υπάρχει περιορισμός και ποιος ακριβώς να προσέχουμε?
parsifal Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Νομίζω πως δεν είναι μόνο θέμα μήκους του ίδιου του filename, αλλά και του συνολικού μήκους του path στο οποίο βρίσκονται τα αρχεία και της συγκεκριμένης εφαρμογής με την οποία προσπαθείς να τα ανοίξεις. Αν βρίσκονται σε μεγάλο βάθος καταλόγου, π.χ. D:\katalogos1\katalogos2\katalogos3\katalogos4\katalogos5 ή κάτι παρόμοιο, για αντέγραψε κάνα-δυο στον κατάλογο D:\katalogos1 και ξαναδοκίμασε...
gmastr Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Πολυ σωστή παρατήρηση και ευχαριστώ Αν μετράει το συνολικό μήκος του path εξηγείται γιατι μόνο μερικά καθε φορά παγώνουν. Δυστυχώς ομως δεν μπορώ να κάνω copy διότι στα "παγωμένα" δεν λειτουργεί το δεξι κλίκ. Το πρόβλημα ειναι και πως ανιχνεύονται τα "κολημένα", γιατι δεν μπορώ να κλικάρω κάθε τόσο τα εκατοντάδες mp3 η jpg για να δώ ποια δεν ανοίγουν. Κι' οποτε βρίσκονται, πως διορθώνονται μαζικά και εξυπνότερα (γιατί μετά την επεμβαση των windows τα ονόματα των αρχείων δεν αναγνωρίζονται, γίνονται ΠΧ AB-1.mp3) Παντως μετά την παρατήρηση σου θα δοκιμάσω να δω τι γινεται αν "μαζέψω" οσο μπορώ το μήκος του path
parsifal Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Αν τα MP3 σου έχουν σωστά ID3 tags, η αλλαγή των filenames δε θα πρέπει να σε ανησυχεί. Υπάρχουν εξαιρετικά προγράμματα για renaming των MP3, βάσει των tags. Για JPEG αρχεία δε μου έρχεται τώρα κάτι αντίστοιχο, δυστυχώς.
johnpap Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Στα XP το path μπορεί να έχει βάθος μέχρι 256 χαρακτήρες γι' αυτό και δημιουργείται το πρόβλημα όπως σωστά είπε και ο parcifal. Το έχω συναντήσει και εγώ αυτό και αυτό που κάνω είναι rename στα katalogos1/katalogos2/katalogos3 σε k1/k2/k3 κλπ κερδίζοντας έτσι μερικούς χαρακτήρες κάθε φορά
lefi Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Στα XP το path μπορεί να έχει βάθος μέχρι 256 χαρακτήρες γι' αυτό και δημιουργείται το πρόβλημα όπως σωστά είπε και ο parcifal. Το έχω συναντήσει και εγώ αυτό και αυτό που κάνω είναι rename στα katalogos1/katalogos2/katalogos3 σε k1/k2/k3 κλπ κερδίζοντας έτσι μερικούς χαρακτήρες κάθε φορά Πράγματι έτσι είναι το γράφει και στην βοήθεια των Vista (μάλον και στην βοήθεια των XP αλλά δεν είμαι σίγουρος).
gmastr Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας Το προγραμμα που κανω backup (SyncBack), μου τα βρίσκει!!! (τα βλέπω στον κατάλογο που δημιουργεί με οσα αρχεία δεν μπορεί να αντιγράψει/ σώσει) Αν υπάρχει καμμιά ιδέα πως μπορούν να μετανομάστουν μαζικά θα με έσωζε Και πάλι ευχαριστώ
21century Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Πάντως δοκιμασε και με το Mp3 tag rename ωστε να δεις καποια αποτελέσματα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.