triffid Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Γεια χαρά.Έκανα μια μετατροπή αρχείου βίντεο από avi σε mpeg2-dvd μέσω του procoder3 της canopus. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι μετά την μετατροπή μου εμφανίζει 2 ξεχωριστά αρχεία(ένα το βίντεο κι ένα το "wave sound".Με ποιο τρόπο μπορώ να ενσωματώσω τον ήχο στο αρχείο βίντεο χωρίς περαιτέρω συμπίεση ή μετατροπή?Ευχαριστώ
parsifal Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Τελικός σου στόχος είναι το DVD authoring; Αν ναι, έχε υπ' όψιν σου ότι τα σοβαρά προγράμματα authoring δέχονται elementary streams (video και ήχο σε χωριστά αρχεία) ως πηγαίο υλικό, χωρίς φυσικά να εφαρμόζουν περαιτέρω κωδικοποίηση. Απλά, σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας παραγωγής του DVD, πολυπλέκουν video και ήχο στο τελικό VOB container. Οπότε, ίσως να σε βολεύει καλύτερα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα...
triffid Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Ευχαριστώ Parsifal για την απόκριση...βασικά, ναι ,στόχος μου είναι να το γράψω σε dvd...δεν ξέρω αν το nero λογίζεται ως σοβαρό πρόγραμμα authoring,αλλά όταν πάω να το κάνω dvd δεν δέχεται το αρχείο του ήχου. Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιο πρόγραμμα που θα μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά?
parsifal Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Όχι, το Nero δε συγκαταλέγεται στα σοβαρά προγράμματα DVD authoring. Αν θυμάμαι καλά, δέχεται MPEG ή έτοιμα VOB αρχεία ως είσοδο, οπότε κατέβασε αυτό το freeware προγραμματάκι: ImagoMPEG-Muxer με το οποίο θα ενώσεις video και ήχο σε ένα αρχείο για είσοδο στο Nero...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.