Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασια phenom 9750

npapas1977

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα phenom 9750 και θελω να ρωτησω το εξης.Η θερμοκρασια που παρατηρω με το προγραμμα του mobo ειναι 66 ειναι φυσιολογικη η υπερβολικη;Παντα σε full load.Μηπως να αλλαξω συστημα ψυξης;

Δημοσ.

Σύμφωνα με αυτά που λέγονται στο XS κανένα πρόγραμμα δεν αναφέρει σωστά τη θερμοκρασία. Δοκίμασε με AMD Overdrive, υποτίθεται είναι το πιο ακριβές. Πιά μητρική έχεις? Είσαι σίγουρος ότι ακουμπάει σωστά η ψήκτρα έτσι. Για να δεις κατα πόσο ειναί σωστη η μετρήση μπορεις να κανεις το κλασσίκο κόλπο να ακουμπήσεις την ψήκτα να δεις κατα πόσο καεί. Προσεκτικά βεβαια μην ακουμπήσεις κατι άλλο και μην καείς κιόλας αν έχει όντως 60+ βαθμους C.

Δημοσ.

Δες τη θερμοκρασία σου δείχνει το Overdrive, τα προγραμματά των μητρικών δεν είναι και πολυ αξιόπιστα για αυτο το σκοπό. http://game.amd.com/us-en/drivers_overdrive.aspx Πάντως 66 βαθμοί είναι αρκετά υψηλό για στοκ χρονισμούς. Ο 9750 έρχεται με τη ψήκτρα με τα 2 heatpipes οπως ο 9850? Αλήθεια πως τη βλέπεις τη συγκεκριμένη μητρική? Σκέφτομαι να τη τσιμπήσω μαζί με ένα 9850.

Έχεις κι το πιο πρόσφατο bios έτσι?

Δημοσ.

Δεν εχω κανει update το bios.Η μητρικη πολυ καλη.Αν δε θελεις να βαλεις 4 καρτες γραφικων μην παρεις τη συγκεκριμενη ειναι αρκετα ακριβη και εγω το σκεφτηκα αφου την πηρα.Ο 9750 αυτη την ψυκτρα εχει που λες.Εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο μητρικη - cpu.Παρτα μην το σκεφτεσαι.Το μονο που με προβληματισε ειναι οι θερμοκρασιες.Το Overdrive δειχνει 0 θερμοκρασια.

Δημοσ.

Μαλλον ειναι ασυμβατοτητα με το bios ο λόγος που δεν δείχνει θεμοκρασία το Overdrive. Βασικά το 8-phase PWM θελω. Η ψήκτρα ειναι πολυ καλή πάντως. Αν όντως έχεις υψηλές θερμοκρασίες δεν νομίζω οτι φταιει η ψήκτρα. Γενικά λόγο του ότι ειναί νέο μοντέλο μαλλον θα τρέξει καλύτερα αν βάλεις νεότερο bios(με προσοχή πάντα ;) και μαλλον καλυτερα οχι απο τα Windows). Δεν ξέρω να σου πω όμως πιο είναι το καλύτερο.

Δημοσ.

66 βαθμοι δεν εφτασε ουτε η στοφα μου ο Preshot της Ιντελ.

Και 50 βαθμους να εχει η μητρικη θα βραζεις καφεδες κι αυγα εκει μεσα.

Για δοκιμασε παντως κανενα αλλο προγραμμα τωρα ενα θερμιστορ να εμπαινε καπου ωστε να δεις την περιβαλλουσα θερμοκρασια θα ηταν καλη φαση.

Μπορεις να βαλεις καμμια φανα ωστε να ενισχυθει η εξαγωγη του αερα προς τα εξω αν κρινεις οτι ειναι σκουρα η κατασταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...