Προς το περιεχόμενο

δικαιωμα αδειας παρκινγκ-υπαρχουν κριτηρια?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μενω στο κεντρο του κεντρου της ροδου εδω και 35 χρονια και τα τελευταια παρατηρω πως η κατασταση εχει ξεφυγει επικινδυνα. η δημοτικη αρχη κανει ο,τι θελει αδιαφορώντας και για τη γνωμη των κατοικων και για την ασφαλεια των διερχομενων-εργαζομενων δημοτων. προκειμενου να καλλωπισει συγκεκριμενα σημεια ωστε να εχουν πιο ανετη εισοδο και καλυτερο παρκινγκ συγκεκριμενες ιδιοκτησιες, κλεινει κεντρικοτατους δρομους και τους αφηνει να μετατραπουν σε παρκινγκ των τυχερων κυριων που απολαμβανουν και θεα και θεση πλεον. πετανε ολοκληρο περιπτερο στη μεση του δρομου, σε ειδικη τσιμεντενια βαση παρακαλω, για να μην ενοχλειται το ιδιο παρκο, ενω παντα ηταν εκει μεσα, και ακομα και η τροχαια που βλεπει ποσο επικινδυνο ειναι ενα περιπτερο μεσα σε μια στροφη κεντρικου δρομου (για οποιον γνωριζει την πολη, γωνια ηρωων πολυτεχνιου και ιερου λοχου) δε μπορει λεει να κανει τιποτα και δεν ερωτηθηκε καν! χτες το πραγμα αγγιξε τα ορια του γελοιου: με αδεια (λεει) του δημου, ενα ξενοδοχειο που εχει εδω και χρονια κανει παρανομη καταληψη-καλυψη ολοκληρου πεζοδρομιου, πηρε 3 σηματα και κατελαβε τον απεναντι χωρο σταθμευσης για τις δικες του αναγκες!

δηλαδη ελεος! ποση αυθαιρεσια πρεπει να αντεξει κανεις και που να παει για να βρει το δικιο του? δεκαδες ιατρεια με τους ασθενεις τους και σπιτια με τους μονιμους κατοικους τους πρεπει να πηγαινουν να ψαχνουν για θεση σταθμευσης ακομα και στη θαλασσα και οι γνωστοι αυθαιρεσιες εχουν και δικαιωμα να κλεινουν και το ελευθερο (λεμε τωρα) πεζοδρομιο τους για να διεκδικουν απ΄το απεναντι? ελεος και ξανα ελεος! το θεμα φυσικα δε θα μεινει εδω, θα βγαλω τις φωτογραφιες και απ΄το ''παρκο'' και απ΄το περιπτερο και απ΄τα ''σηματα'' και θα προσπαθησω να το κανω θεμα στον τοπικο τυπο. αλλα ειμαι σιγουρη πως δε συμβαινουν μονο στη ροδο αυτα, και ηθελα τις γνωμες σας για το τι μπορει να γινει. μονο υποχρεωσεις να τους πληρωνουμε εχουμε και κανενα δικαιωμα?

Δημοσ.

Κάποιος στην πόλη μου,εξαιτίας αναλογων αυθαιρεσιών,έκανε μήνυση στον δήμο,πήγανε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε,για έναν δρόμο που εντελώς ξαφνικά απαγορεύτηκε η πρόσβαση και το παρκάρισμα για μια εκκλησία,επειδη το ζήτησαν 3-4 παπάδες με Mercesed s500 και slk.

Εχεις το δικαίωμα φυσικά,απλα το θέμα μπορεί να φτάσει μέχρι και στο επικρατείας.Για μένα αξίζει όμως!!!

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.
μενω στο κεντρο του κεντρου της ροδου εδω και 35 χρονια και τα τελευταια παρατηρω πως η κατασταση εχει ξεφυγει επικινδυνα. η δημοτικη αρχη κανει ο,τι θελει αδιαφορώντας και για τη γνωμη των κατοικων και για την ασφαλεια των διερχομενων-εργαζομενων δημοτων. προκειμενου να καλλωπισει συγκεκριμενα σημεια ωστε να εχουν πιο ανετη εισοδο και καλυτερο παρκινγκ συγκεκριμενες ιδιοκτησιες, κλεινει κεντρικοτατους δρομους και τους αφηνει να μετατραπουν σε παρκινγκ των τυχερων κυριων που απολαμβανουν και θεα και θεση πλεον. πετανε ολοκληρο περιπτερο στη μεση του δρομου, σε ειδικη τσιμεντενια βαση παρακαλω, για να μην ενοχλειται το ιδιο παρκο, ενω παντα ηταν εκει μεσα, και ακομα και η τροχαια που βλεπει ποσο επικινδυνο ειναι ενα περιπτερο μεσα σε μια στροφη κεντρικου δρομου (για οποιον γνωριζει την πολη, γωνια ηρωων πολυτεχνιου και ιερου λοχου) δε μπορει λεει να κανει τιποτα και δεν ερωτηθηκε καν! χτες το πραγμα αγγιξε τα ορια του γελοιου: με αδεια (λεει) του δημου, ενα ξενοδοχειο που εχει εδω και χρονια κανει παρανομη καταληψη-καλυψη ολοκληρου πεζοδρομιου, πηρε 3 σηματα και κατελαβε τον απεναντι χωρο σταθμευσης για τις δικες του αναγκες!

δηλαδη ελεος! ποση αυθαιρεσια πρεπει να αντεξει κανεις και που να παει για να βρει το δικιο του? δεκαδες ιατρεια με τους ασθενεις τους και σπιτια με τους μονιμους κατοικους τους πρεπει να πηγαινουν να ψαχνουν για θεση σταθμευσης ακομα και στη θαλασσα και οι γνωστοι αυθαιρεσιες εχουν και δικαιωμα να κλεινουν και το ελευθερο (λεμε τωρα) πεζοδρομιο τους για να διεκδικουν απ΄το απεναντι? ελεος και ξανα ελεος! το θεμα φυσικα δε θα μεινει εδω, θα βγαλω τις φωτογραφιες και απ΄το ''παρκο'' και απ΄το περιπτερο και απ΄τα ''σηματα'' και θα προσπαθησω να το κανω θεμα στον τοπικο τυπο. αλλα ειμαι σιγουρη πως δε συμβαινουν μονο στη ροδο αυτα, και ηθελα τις γνωμες σας για το τι μπορει να γινει. μονο υποχρεωσεις να τους πληρωνουμε εχουμε και κανενα δικαιωμα?

Μονο για τα bold: Αποψη μου ειναι οτι παρα πολυ καλα κανει η δημοτικη αρχη και κλεινει το κεντρο στα αυτοκινητα. Αυτη η αηδια δε μπορει να συνεχιστει με το κεντρο καθε πολης φισκα στην κινηση και το καυσαεριο. Απορω που δεν εισαι ευχαριστημενη που γλυτωσες απο καυσαεριο, ηχορρυπανση και κινηση..

Δημοσ.

μια πόλη με ποδήλατα στο κέντρο, τι όμορφα που θα ήταν

πάρκα, πράσινο και ποδήλατα, πεζόδρομοι

Δημοσ.

Το θέμα είναι πως παίρνεις τέτοια άδεια.

Υπάρχει κάποια νομοθεσία; Είναι θέμα δημοτικού συμβουλίου και πρόσβασης σε αυτό;

Η Φραντζέσκα αναφέρει ότι είναι κάτοικος του κέντρου.. και το μόνο που επιθυμεί είναι πρόσβαση και πάρκινγκ στο σπίτι της... Άλλωστε μιλάμε για ποιότητα ζωής τόσο των επισκεπτών όσο και των κατοίκων.

Δημοσ.
Μονο για τα bold: Αποψη μου ειναι οτι παρα πολυ καλα κανει η δημοτικη αρχη και κλεινει το κεντρο στα αυτοκινητα. Αυτη η αηδια δε μπορει να συνεχιστει με το κεντρο καθε πολης φισκα στην κινηση και το καυσαεριο. Απορω που δεν εισαι ευχαριστημενη που γλυτωσες απο καυσαεριο, ηχορρυπανση και κινηση..

κοιταξε, αν μιλαμε για ποιοτητα ζωης, και αν ετυχε να δεις στην αθηνα τους ''πεζοδρομους'' οπως αποστολου παυλου, και ποσο επιδεικτικα παρκαρουν χωρις να τρεχει καστανο οι ιδιοι και οι ιδιοι με κατι φρικαλεες λιμος και απο κοντα η ''δημοτικη αστυνομια'' να τους προσεχει προφανως τα πολυτελη αμαξακια τους μή πα και τα χαρακωσει κανεις, μαλλον δεν εννοουμε το ιδιο πραγμα.

επειδη λοιπον, αν ειχες διαβασει αυτα που εγραψα θα ειχες καταλαβει οτι δεν εχω γλυτωσει τιποτα απο κινηση, καυσαεριο ηχορρυπανση, απλα πρεπει να καταναλωνω και περισσοτερη βενζινη και να ανεχομαι να μου κραταει ο αλλος παρανομα τον δρομο μπροστα στο σπιτι μου για να μή ζοριστει κανενας διευθυντης του ή ποιος ξερει ποιος αλλος ...

αυτα περσι. λιγο καιρο μετα, και μετα απο τις διαμαρτυριες μας προς τη δημοτικη αρχη, πηραν τα μαντζαφλαρια - φορητα σηματα τους και τα εβαλαν καπου αλλου. φυσικα προσεχουν να μήν αφηνουν ελευθερο χωρο για τα ταξι που εξυπηρετουν τους πελατες τους, αλλα ας μήν τα θελουμε και ολα δικα μας ...

τωρα αν εσυ πιστευεις στ΄αληθεια πως ετσι και γινουν ολα τα κεντρα των πολεων πεζοδρομοι θα ειναι ολα οκ, με τις σημερινες υποδομες, τί να σου πω? δυσκολα θα συμβει στην πραξη κατι τετοιο για να καταλαβεις οτι ειναι απλα ανεφικτο. εγω παντως πεζοδρομους που να παρκαρουν μονο οι κατεχοντες (εξουσια και μερτσεντε) θα τους εδινα καποιο αλλο ονομα, πιο ταιριαστο. ας πουμε, ιδιωτικους ή πριβε ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...