Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Βαζεις πολυ λιγο, και το απλωνεις (εγω με το δαχτυλο το απλωνω) ετσι ωστε να παει παντου, αλλα να εχει κανει μονο μια πολυ πολυ λεπτη στρωση απο πανω. Καλα και λιγο πιο χοντρη να ειναι απο το ''πολυ πολυ λεπτη'' δε πειραζει Μετα κουμπωνεις τη ψυκτρα και ολα οκ. Αφου πρωτα εχεις καθαρισει το δαχτυλο σου Η εξτρα μονωση που λεω ειναι ακριβως για αυτο το λογο... μη τυχον και πεσει παραπανω. Αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει στις cpu πανω.
hurin Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Λοιπόν, αφού έψαξα αρκετά, βλέπω ότι ο καλύτερος τρόπος για την τοποθέτηση θερμοαγώγιμης πάστας, είναι 1-2 σταγόνες στο κέντρο του επεξεργαστή, και άπλωμα με μια κάρτα, ή με το χέρι μέσα σε μια ζελατίνα. (θα προτιμήσω την κάρτα, πιστεύω θα απλωθεί καλύτερα). Είναι σωστός αυτό ο τρόπος; Επίσης πια από τις 2 προτείνετε: Arctic Ceramique ή Arctic Silver 5; http://www.overclockers.com/articles1529/
MrSeanKon Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Σου εχουν δωσει τα παιδια ηδη καμποσα links κατεβασε και τη Guidemania εχω κι εκει καποιες φωτο και διαφορα tips & links κλπ να μην επαναλαμβανομαι εδω.
lasop Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 να βαλεις στο κεντρο της επιφάνειας το επεξεργαστη πάστα όσο ενα στραγάλι και μετά μόλις ακουμπήσεις τη ψύκτρα να το κανεις λιγο αριστερα δεξια και θα απλωθεί η πάστα ομοιόμορφα. Έτσι τοποθετούσαμε τη πάστα στην altec όταν δούλευα στη παραγωγή των υπολογιστών και τα πήγαιναν περίφημα οι επεξεργαστές.
NeoRanger Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Ωχ, τόση λίγη βάζεις; Εγώ έβαλα σταγονίτσες, μεν, σε όλη την επιφάνεια, δε. Μέχρι τώρα δεν έχει κάνει μπαμ, αλλά πετάει κάτι θερμοκρασίες 40 βαθμούς σε idle και δεν ξέρω αν είναι normal. Στο κεφάλι μου μη σκάσει και η ελπίζουμε στην εγγύηση....
Cleitos Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 να βαλεις στο κεντρο της επιφάνειας το επεξεργαστη πάστα όσο ενα στραγάλι και μετά μόλις ακουμπήσεις τη ψύκτρα να το κανεις λιγο αριστερα δεξια και θα απλωθεί η πάστα ομοιόμορφα. Έτσι τοποθετούσαμε τη πάστα στην altec όταν δούλευα στη παραγωγή των υπολογιστών και τα πήγαιναν περίφημα οι επεξεργαστές. Αυτό περιγράφει και το manual της Arctic. Ένας γνωστός όμως μου είπε ότι η Arctic Silver 5, παρέχει και μια κάρτα μαζί για να την απλώσεις. εκτός εάν εγώ δεν το κατάλαβα καλά.... Θα δω τώρα έκείνη την στιγμή, εάν είναι παχύρευστη, θα την κάνω με το χέρι, εάν απλώνεται χαλαρά, τότε την ψύκτρα... Πρώτα θα την περάσω στην μητρική και έπειτα η πάστα έτσι;;
NeoRanger Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Ναι, διαφορετικά δε θα μπορέσεις να κουμπώσεις τη cpu στη mobo.
george_o/c Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Βρε συ, βάλε εκεί πέρα λίγη πάστα στο κέντρο, και μετά πέρασέ την πάνω από την επιφάνεια της cpu με το δαχτυλάκι σου, ώστε να την καλύψει όλη και ξεμπέρδεψες Μην ανησυχείς δεν συμβαίνει τπτ
nick#18 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 εγω βαζω ενα πολυ λεπτο στρωμα πανω σε ολο το cpu και ειναι μια χαρα και οι θερμοκρασιες μου με o/c ( απο 2,6ghz σε 3,3) δεν ξεπερνουν τους 52 βαθμους σε full καταστασεις.... τωρα το προβλημα μου ειναι αλλο γιατι θυμαμαι οτι αφτη η παστα που του ειχα ωαλει ειχε πολυ σιλικονη και αντε να τον ξεκολισω. δεν θυμαμαι και τι μαρκα ηταν....πεταξα και το σωλιναριο επιδει τελειοσε....του ειχα βγαλει και το αφτοκολλιτο απο πανω....
jordan23 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 καθάρισα με ισοπροπυλική αλκοόλη επισταμένως. άλλαξα πάστα και έβαλα ΑS 5 στραγάλι στο κέντρο(άπλωμα με κάρτα κάνοντας ένα πολύ λεπτό στρώμα) και είδα χειρότερες θερμοκρασίες. μήπως χρειάζεται να περάσουν κάποιες μέρες να κάτσει καλά η πάστα? πειράζει που μετακίνησα ελαφρώς την ψύκτρα κατά την τοποθέτηση και αφού είχε ακουμπήσει στον επεξεργαστή? ίσα ίσα την μετακίνησα για να πέσουν οι βίδες του bracket και να βιδώσω...
phanispal Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Κοίτα, η Arctic Silver κάνει λόγο για 200 ώρες στρωσίματος για την AS5, αλλά μη φανταστείς τίποτα τρελές διαφορές. Εκτός κι αν έκανες καμια χοντράδα κατά λάθος, όχι, δεν πειράζει που τη μετακίνησες ελαφρώς. Σίγουρα δεν έβαλες πολλή ποσότητα;
jordan23 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 όχι αντίθετα ανησυχώ μήπως έβαλα και πολύ λεπτό στρώμα...τι να πω? κάνεις κάτι για καλύτερα και σου βγαίνι χειρότερο.
phanispal Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Χμμ, δεν τη λες και λίγη.. Περίμενε να περάσουν κάποιες ώρες λειτουργίας και να συγκρίνεις και βλέπουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.