thodhoris Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Γεια σας. Θα ήθελα να με βοηθήσετε με τον υπολογιστή που πρόκειται να αγοράσω. Όποια ένσταση έχετε για τα παρακάτω ή ό,τι θέλεται να προσθέσεται θα με βοηθήσουν πολύ Να λοιπόν τα χαρακτηριστηκά του: --> Motherboard Asus P5KC (S775, DDR2/3 ,P35) ή Gigabyte GA-EP35C-DS3R (S775, DDR2/3) ή Asus P5K Premium WiFi-AP (s775, DDR2) (Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος) --> Επεξεργαστής Intel Core 2 Quad 9300 Box (s775/2, 50) --> Κάρτα γραφικών Albatron 9800GTX 512MB --> Ram 4Gb Kit 800MHz (Δεν θυμάμαι timings) --> Τροφοδοτικό 450 Watt 24pin Τέλος αγόρασα τώρα μια οθόνη LG 22'Wide και συγκεκριμένα την W2252TQ Αυτά από μένα. Θα χαρώ για κάθε πληροφορία σας. Υπόψιν ότι με ενδιαφέρει ο υπολογιστής για games και ταινίες.. όπως και με ενδιαφέρει και το overclocking χωρίς να είμαι full μυημένος
antonl Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Το μόνο που θέλω να προτείνω είναι σχετικά με το τροφοδοτικό. Τα 450W ίσως να αρκούν αλλά σίγουρα θα ήταν καλύτερα ένα ισχυρότερο και επώνυμο* (~650W). Πρόταση μου αυτό μιας και δε βλέπω κάποιο φθηνότερο στο Πλαίσιο (από όπου φαντάζομαι θα κάνεις την αγορά) που να καλύπτει τα κριτήρια ποιότητας/απόδοσης/θορύβου. *: Επειδή δεν αναφέρεις τίποτα παραπάνω γι' αυτό, φαντάζομαι πως θα είναι και κανα no-name ή όχι κάποιας από τις "καλές" μάρκες.
thodhoris Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Το μόνο που θέλω να προτείνω είναι σχετικά με το τροφοδοτικό. Τα 450W ίσως να αρκούν αλλά σίγουρα θα ήταν καλύτερα ένα ισχυρότερο και επώνυμο* (~650W). *: Επειδή δεν αναφέρεις τίποτα παραπάνω γι' αυτό, φαντάζομαι πως θα είναι και κανα no-name ή όχι κάποιας από τις "καλές" μάρκες. Το σκευτόμουνα και εγώ αλλά δεν ξέρω αν λέει να δώσω τα λεφτά για ένα μέτρια καλό.. Σκευτόμουνα αργότερα να αγοράσω στα 1000Watt. Πάντως Thanks a lot
stauros772000 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 αν μπορεις να αποφυγεις τα μομπος της ασους,ζημια δεν θα εχεις....
antonl Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Το σκευτόμουνα και εγώ αλλά δεν ξέρω αν λέει να δώσω τα λεφτά για ένα μέτρια καλό.. Σκευτόμουνα αργότερα να αγοράσω στα 1000Watt. Πάντως Thanks a lot Γιατί "μέτρια καλό" το Corsair; Τα watt του μια χαρά είναι, αν πιστεύεις πως δε σου αρκούν πάρε το 750W που είναι λίγο πιο ακριβό. Προσωπικά, αν δεν έβγαινα οικονομικά θα προτιμούσα να πάρω 2GB RAM (που μπορώ να τα αυξήσω όποτε θέλω, χωρίς "χασούρα") παρά να βάλω ένα τέτοιο τροφοδοτικό. Επίσης το 1000W είναι υπερβολικά υπερβολικό. Εκτός αν αποσκοπείς σε 3-SLi με καμιά 10αριά δίσκους πάνω. Όπως και να χει δικά σου τα λεφτά, ό,τι νομίζεις τα κάνεις
thodhoris Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 αν μπορεις να αποφυγεις τα μομπος της ασους,ζημια δεν θα εχεις.... μια καλή ιδέα για κάποια mobo μέχρι 150 κουκουβάγιες
thodhoris Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Γιατί "μέτρια καλό" το Corsair; Τα watt του μια χαρά είναι, αν πιστεύεις πως δε σου αρκούν πάρε το 750W που είναι λίγο πιο ακριβό.Προσωπικά, αν δεν έβγαινα οικονομικά θα προτιμούσα να πάρω 2GB RAM (που μπορώ να τα αυξήσω όποτε θέλω, χωρίς "χασούρα") παρά να βάλω ένα τέτοιο τροφοδοτικό. Επίσης το 1000W είναι υπερβολικά υπερβολικό. Εκτός αν αποσκοπείς σε 3-SLi με καμιά 10αριά δίσκους πάνω. Όπως και να χει δικά σου τα λεφτά, ό,τι νομίζεις τα κάνεις δεν εννοούσα το corsair γενικότερα μίλαγα.. Όσο για 3-SLi έχεις κάτι καλό να μου προτείνεις
antonl Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 δεν εννοούσα το corsair γενικότερα μίλαγα.. Όσο για 3-SLi έχεις κάτι καλό να μου προτείνεις Εγώ πάλι μιλούσα συγκεκριμένα για το Corsair Το 3-SLi το χρησιμοποίησα για να δείξω πόσο παραπάνω απ' τις ανάγκες σου (φανταζόμουν) πως είναι ένα τροφοδοτικό 1KW. Όχι, δεν έχω να προτείνω κάποια αντίστοιχη μητρική (αν εννοείς αυτό) καθώς το θεωρώ πολύ ασύμφορο (όπως επίσης και το "απλό" SLi).
thodhoris Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Εγώ πάλι μιλούσα συγκεκριμένα για το Corsair Το 3-SLi το χρησιμοποίησα για να δείξω πόσο παραπάνω απ' τις ανάγκες σου (φανταζόμουν) πως είναι ένα τροφοδοτικό 1KW. Όχι, δεν έχω να προτείνω κάποια αντίστοιχη μητρική (αν εννοείς αυτό) καθώς το θεωρώ πολύ ασύμφορο (όπως επίσης και το "απλό" SLi). Ξέρεις ακόμα αν στα πλαίσιο είανι υποχρεωτική η αγορά των windows για καινούργιο υπολογιστή;
stauros772000 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 για στημενο μηχανημα νομιζω πως τα πλερωνεις....
vaso7 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Ξέρεις ακόμα αν στα πλαίσιο είανι υποχρεωτική η αγορά των windows για καινούργιο υπολογιστή; Οχι φυσικά! Σιγά μη σε υποχρεώσουν να αγοράσεις τα παράθυρα χωρίς να τα θες.
thodhoris Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Οχι φυσικά! Σιγά μη σε υποχρεώσουν να αγοράσεις τα παράθυρα χωρίς να τα θες. Χα Χα Thanks a lot
thodhoris Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Έχει κανένας άλλος ρε παιδιά τίποτα άλλο να πει;
kirious Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Κοιτα φιλε, με πετυχες πανω σε αναβαθμιση και θα σου προτεινω μερικα πραγματα : Πρωτον ...παρε τροφοδοτικο τουλαχιστον 600αρι το 650 που σου προτεινε ο φιλος thodhoris εχει 37db θορυβο...αστο καλυτερα ( αν και τα χαρακτηριστικά του ειναι πολυ καλα) εγω προτεινω να βρεις κατι απο το e-shop σε τροφοδοτικο ή τουλαχιστον να διαβασεις ποσα db θορυβο εχουν οι ανεμιστηρες τους γιατι στο e-shop τα γραφει ενω στο Πλαισιο όχι και φυσικα ποσα "amber" δεινουν στην 12V τους (πιστεψε με θα τα χρειαστεις αν πας για κατι καλο σε καρτα γραφικων) αυτοι που ξερουν προτεινουν +30 για να δουλευει η καρτα γραφικων στο φουλ αμεριστα !! Δευτερον...διαλεξε ενα καλο mobo γυρω στα 150 ευρω γιατι θα ειναι η βαση του υπολογιστη σου και θα το χρειαστεις "αυριο..μεθαυριο" σε περιπτωση αλλης αναβαθμισης και προσωπικα εγω θα διαλεγα ή ASUS ή GIGABYTE, εχω δουλεψει χρονια και απο τις δυο και ειναι πολυ ΣΤΑΘΕΡΕΣ (ενας φιλος ειναι κολλημενος ομως με τις MSI...αλλα εσυ επιλεγεις) Τριτον...αν πας για καρτα γραφικων ξεχνα για αρχη τις NVIDIA που την εχουν "δει λιγο" και πανε για ΑΤΙ που εχουν κατι και γαμ.. τις καρτες οπως τις HD3870 γυρω στα 150 ευρω. Και τελος "ΝΑΙ" το Πλαισιο αν θες να σου στησει το μηχανημα θελει να αγορασεις και "Παραθυρα". Αυτα ελπιζω να βοηθησα λιγο !!
thodhoris Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Κοιτα φιλε, με πετυχες πανω σε αναβαθμιση και θα σου προτεινω μερικα πραγματα : Πρωτον ...παρε τροφοδοτικο τουλαχιστον 600αρι το 650 που σου προτεινε ο φιλος thodhoris εχει 37db θορυβο...αστο καλυτερα ( αν και τα χαρακτηριστικά του ειναι πολυ καλα) εγω προτεινω να βρεις κατι απο το e-shop σε τροφοδοτικο ή τουλαχιστον να διαβασεις ποσα db θορυβο εχουν οι ανεμιστηρες τους γιατι στο e-shop τα γραφει ενω στο Πλαισιο όχι και φυσικα ποσα "amber" δεινουν στην 12V τους (πιστεψε με θα τα χρειαστεις αν πας για κατι καλο σε καρτα γραφικων) αυτοι που ξερουν προτεινουν +30 για να δουλευει η καρτα γραφικων στο φουλ αμεριστα !! Δευτερον...διαλεξε ενα καλο mobo γυρω στα 150 ευρω γιατι θα ειναι η βαση του υπολογιστη σου και θα το χρειαστεις "αυριο..μεθαυριο" σε περιπτωση αλλης αναβαθμισης και προσωπικα εγω θα διαλεγα ή ASUS ή GIGABYTE, εχω δουλεψει χρονια και απο τις δυο και ειναι πολυ ΣΤΑΘΕΡΕΣ (ενας φιλος ειναι κολλημενος ομως με τις MSI...αλλα εσυ επιλεγεις) Τριτον...αν πας για καρτα γραφικων ξεχνα για αρχη τις NVIDIA που την εχουν "δει λιγο" και πανε για ΑΤΙ που εχουν κατι και γαμ.. τις καρτες οπως τις HD3870 γυρω στα 150 ευρω. Και τελος "ΝΑΙ" το Πλαισιο αν θες να σου στησει το μηχανημα θελει να αγορασεις και "Παραθυρα". Αυτα ελπιζω να βοηθησα λιγο !! Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου. Άλλαξα ήδη γνώμη για το τροφοδοτικό. ΄Οσο για την κάρτα γραφικών δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να δώσω 150κουκουβάγιες για μια απλά καλή κάρτα γραφικών και να μην πάρω μια 9800GTX στα 512 που τυολάχιστον ξέρω (στο περίπου) ότι είναι από τις καλύτερες που κυκλοφορούν σήμερα αυτά από μένα. Thanks a lot:-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.