Προς το περιεχόμενο

τί παίζει ρε παιδιά με το TOEFL?

stormrider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρά παίδες και χρόνια πολλά

πρόσφατα έκανα register να δώσω το TOEFL (internet-based) για κάτι αιτήσεις μεταπτυχιακού. Το θέμα με αυτό το τεστ είναι οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει να μου πει τί παίζει, τί δυσκολία έχει κτλ

Είναι πιο εύκολο/δύσκολο απο proficiency? Τί έχει πιο πολύ, γραμματική, προφορικά, λεξιλόγιο;

ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το εδωσα 1η Φλεβαρη.

ειναι γενικα ευκολο. προσωπικα εριξα ελαχιστο διαβασμα και πηρα 105/120. αν εισαι κατοχος proficiency και εχεις μια τριβη με τη γλωσσα δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

εχει 4 papers:

Reading που ειναι αρκετα ευκολο και με βατο λεξιλογιο

Listening που ειναι επισης πολυ ευκολο (πιο ευκολο απο το reading) και γενικα αν στησεις αυτι απαντας σε ολες τις ερωτησεις αμεσως

Speaking που με δυσκολεψε αρκετα, κυριως διοτι μιλας μεσω μικροφωνου στον υπολογιστη και εχεις 15 δευτερολεπτα να προετοιμασεις την απαντηση και 45 για να την πεις. Εχει ενα χρονομετρο που ειναι λιγο ανγχωτικο και εμενα με κομπλαρε :-)

Writing που σου ζητανε 2 κειμενα. μια ελευθερη εκθεση ιδεων γυρω στις 300 λεξεις και ενα κειμενο που θα γραψεις βασισμενο σε ενα γραπτο κειμενο και μια ακροαση. δηλαδη διαβαζεις ενα κειμενο, ακους ενα αλλο και σσου ζητανε να τα συνοψισεις και να πεις και τη γνωμη σου

ολο το τεστ ειναι στον υπολογιστη. απο χρονο δεν ειναι πολυ πιεστικα τα πραγματα, αρκει ο χρονος που εχεις για καθε απαντηση (πχ για καθε κειμενο στο reading εχεις 20 λεπτα να το διαβασεις και να απαντησεις τις ερωτησεις)

Δημοσ.

Ακριβώς απαντας σε ερωτήσεις που ηχογραφουνται, γενικα ειναι πολυ ευκόλο παντως. Και γω που εδωσα τον Μαρτη τσάμπα αγχωθηκα.

Και δεν εχω και σπουδαίες γνώσεις το Lower Πριν 8-9 χρόνια.

Εαν διαβάσεις δηλαδή κανα 20μερο μπάλα το τελειώνεις

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθάβω για λίγο αυτό το παλιό thread για το TOEFL για να μην ανοίξω νέο.

Προετοιμάζομαι αυτή την εποχή για το TOEFL κυρίως μέσω προγραμμάτων ΗΥ που προσομοιώνουν την διαδικασία. Γενικά το βλέπω πολύ εύκολο τουλάχιστον στα κομμάτια που υπάρχει δυνατότητα να "αυτοβαθμολογηθείς" (Reading & Listening). Έχω μερικές ερωτήσεις όμως που θα μπορούσε να τις απαντήσει μόνο κάποιος που έχει δώσει πρόσφατα το iBT.

Listening

-----------

Έχω δοκιμάσει διάφορα προγράμματα και γενικά μπορώ να πω ότι τουλάχιστον στο Listening διαφέρουν αρκετά ως προς την φιλοσοφία. Έχω δει πρόγραμμα που σου ζητά να απαντήσεις ερωτήσεις που είναι δύσκολο να τις θυμάσαι χωρίς σημειώσεις (πχ να θυμηθείς κάποιο νούμερο, σχήμα, χρώμα κλπ που αναφέρθηκε στη συνομιλία) και έχω δει και άλλα που ενώ ο διάλογος είναι κάνα 10λεπτο μπορείς να απαντήσεις άνετα σε όλες τις ερωτήσεις χωρίς σημειώσεις καθώς οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν με το νόημα. όσοι δώσατε τις εξετάσεις πρόσφατα τι σας φάνηκε καλύτερο ?

Listening

-----------

Πάλι στο listening έχω δει προγράμματα που έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο "καλάθι ερωτήσεων" (πχ what is the man implying κλπ κλπ) ενώ άλλα έχουν τελείως διαφορετικού είδους ερωτήσεις.

Reading

-----------

Το reading γενικά το βλέπω πάρα πολύ εύκολο αν και έχω πέσει σε μερικές ερωτήσεις που ακόμα κι όταν βλέπω τη σωστή απάντηση να εξακολουθώ να πιστεύω ότι η δική μου "κόλλαγε" καλύτερα και θα μπορούσα να επιχειρηματολογώ επί ώρα πάνω σε αυτό. Σας έχει τύχει σε πραγματικό test κάποια τέτοια "αμφιλεγόμενη" απάντηση

Speaking

-----------

Στο speaking ζορίζομαι, όπως άλλωστε ζωρίστηκα και όταν έδωσα για Proficiency. Τότε είχα κάτω από τη βάση (60% αν θυμάμαι καλά) σε αυτό αλλά ισοφάρισα με τα άλλα. Γενικά έχω πρόβλημα να μιλήσω όχι μόνο αγγλικά άλλά και ελληνικά χωρίς να πισο-γυρίζω στη πρότασή μου και να την άλλαζω πριν καν να την τελειώσω (ακόμα και στο insomnia πέφτει πολύ backspace). Επειδή και εγώ το 105 έχω στόχο το κόβω λίγο χλωμό στο speaking. Πόσο γρήγορα περιμένουν να μιλάς ? Πόσο συμαντική είναι η προφορά ? Οποιαδήποτε συμβουλή από "πραγματικές" εξετάσεις δεκτή.

Writting

----------

Στο writting γενικά δεν έχω πρόβλημα αν και ο χρόνος λίγο με αγχώνει όχι γιατί δεν μπορώ να γράφω γρήγορα αλλά γιατί όπως και στο speaking δε μπορώ να γράψω μια πρόταση με την μία, όχι γιατί κάνω λάθη αλλά γιατί πριν την τελειώσω μου έρχεται μια άλλη διατύπωση και τη σβήνω για να τη γράψω από την αρχή. Αυτό έχει και άλλο ένα κακό ότι κάνω αρκετά typos ή λάθη "copy-paste" πχ ξαχνάω να σβήσω μια λέξη ή γράφω δύο φορές την ίδια κλπ κλπ.

Αυτά ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...