MessengerOfGood Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Έχω ένα λαπτοπ lenovo που το πήρα σε καλή τιμή αλλά δυστυχώς δεν ήταν διαθέσιμο με Αγγλικά Windows XP που με βολέυουν. Το έχω με Ελληνικά και παιδεύομαι με τα (σχετικά καλά πάντως) μεταφρασμένα menus και μηνύματα των Windows. Κάποιος μου είπε ότι γίνεται να το γυρίσω στα Αγγλικά (όχι βέβαια να βάλω άλλο πακέτο νόμιμο ή όχι...). Μου φάνηκε περίεργο αλλά μήπως είναι δυνατό αυτό; Ξέρει κανείς τίποτα σχετικό;
blashyrkh+ Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 νομιζω πως ειναι αδυνατο.για να μην πω πως ειμαι σιγουρος.γιατι δεν κανεις ενα <φαντασμα> του διαμερισματος για ρεκοβερ της ΙΒΜ σε εναν εξωτερικο και μετα να βαλεις με καθαρη εγκατασταση και χωρις τις εργοστασιακες ρυθμισεις και προσθετα 'αχρηστα' προγραμματα,οτι λειτουργικο θες.εκτος απο το ενδεχομενο να πηγαινει πιο γρηγορα το λαπτοπ (ειδικα στο χρονο εκκινησης ) θα απελευθερωσεις χωρο περιπου 4 γιγα που δεσμευεται μονιμα μονο και μονο για μια περιπτωση αναγκης....
johnpap Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Γίνεται απλά πρέπει να έχεις μια ειδική εγκατάσταση των windows που λέγεται mui (Multilingual User Interface). Αν δεν έχεις αυτήν τότε πας για επανεγκατάσταση
MessengerOfGood Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 νομιζω πως ειναι αδυνατο.για να μην πω πως ειμαι σιγουρος.γιατι δεν κανεις ενα <φαντασμα> του διαμερισματος για ρεκοβερ της ΙΒΜ σε εναν εξωτερικο και μετα να βαλεις με καθαρη εγκατασταση και χωρις τις εργοστασιακες ρυθμισεις και προσθετα 'αχρηστα' προγραμματα,οτι λειτουργικο θες.εκτος απο το ενδεχομενο να πηγαινει πιο γρηγορα το λαπτοπ (ειδικα στο χρονο εκκινησης ) θα απελευθερωσεις χωρο περιπου 4 γιγα που δεσμευεται μονιμα μονο και μονο για μια περιπτωση αναγκης.... Γιατί φοβάμαι... Δεν είμαι σίγουρος. Τελευταία χρειάστηκε να κάνω ένα recover του συστήματος (χωρίς τα data που παρέμειναν - μόνο το system ήλθε σε προηγούμενη κατάσταση) και σώθηκα. Δεν με πολυνοιάζει ο χώρος στο δίσκο - τα περισσότερα data είναι σε εξωτερικό. Πάντως θα εκτιμούσα αν έδινες και άλλες - αν είναι δυνατόν πιό αναλυτικες - οδηγίες πως γίνεται αυτό...
MessengerOfGood Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Γίνεται απλά πρέπει να έχεις μια ειδική εγκατάσταση των windows που λέγεται mui (Multilingual User Interface). Αν δεν έχεις αυτήν τότε πας για επανεγκατάσταση Δηλαδή καταλαβαίνω ότι με τα Windows που έρχεται το συγκεκριομένο laptop δεν γίνεται. Σωστά; Ευχαριστώ
random Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Aν δεν κάνω λάθος, τα MUI γίνονται εγκατάσταση μονο πάνω σε αγγλικά XP PRO. δηλ, σε αγγλικά μπορείς να προσθέσεις ελληνικά και άλλες γλώσσες (το αντίστροφο απ ότι θελεις εσυ).
madsc Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Aν δεν κάνω λάθος, τα MUI γίνονται εγκατάσταση μονο πάνω σε αγγλικά XP PRO. δηλ, σε αγγλικά μπορείς να προσθέσεις ελληνικά και άλλες γλώσσες (το αντίστροφο απ ότι θελεις εσυ). Σωστά. Για το αντίθετο GR => EN θες format => clean install. /sc
blashyrkh+ Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Γιατί φοβάμαι...Δεν είμαι σίγουρος. Τελευταία χρειάστηκε να κάνω ένα recover του συστήματος (χωρίς τα data που παρέμειναν - μόνο το system ήλθε σε προηγούμενη κατάσταση) και σώθηκα. Δεν με πολυνοιάζει ο χώρος στο δίσκο - τα περισσότερα data είναι σε εξωτερικό. Πάντως θα εκτιμούσα αν έδινες και άλλες - αν είναι δυνατόν πιό αναλυτικες - οδηγίες πως γίνεται αυτό... Αφου κανεις ενα γενικο backup σε οτι εχει εχεις απο αρχεια σε εναν εξωτερικο κανε ενα ghost του recovery partition (νομιζω λεγεται service001 και ειναι FAT ) με το norton ghost το ghost θα το βαλεις στον εξωτερικο σου.οδηγιες για το πως θα κανεις ghost θα βρεις πιθανον και σε αυτο το φορουμ και μην ξεχνας και τον επισημο οδηγο > http://radified.com/Destinations/most_popular.htm Μολις ολοκληρωσεις τις παρπανω διαδικασιες το μονο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις ενα cd εγκαταστασης winXp και αφου κανει boot και σβησεις και τα 2 partition και φορμαρεις το ενα σε ntfs κανεις ενα clean install.θα δεις διαφορα στην εκκινηση και γενικα το λαπτοπ θα ειναι απο λιγο ως αρκετα πιο γρηγορο και χωρις ολο αυτο το bloatware .ισως χρειαστει να εγκαταστησεις μετα drivers για την ασυρματη καρτα δικτυου που θα βρεις σιγουρα στο site της lenovo..για οποιοδηποτε απορια ποσταρεις αν και γενικα η διαδικασια ειναι ευκολη και φυσικα δεν εμπεριεχει κανενα κινδυνο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.