Προς το περιεχόμενο

Cooler για 15" και 17" laptop;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
πανω που θα εκανα νεο τοπικ με το προβλημα υπερθερμανσης του λαπτοπ μου....

παιδια καιγομαι: 56 ο σκληρος και 69 το συνολο!!!

(acer 5633wlmi)

θελω κατι καλο και φθηνο και βρηκα σε εκπτωση απο 25 ευρω μολις 14 το CLIPTECH USB NOTEBOOK COOLER PAD... 3 ανεμιστηρες και usb hub.

α)Τι ξερουμε γι αυτο ?

β)ποσους βαθμους να ελπιζω οτι θα μου ριξει?

γ)απο θορυβο χαλια?

πειτε μου καιγομαιιιιιιι :( :( :o

αν δεν φοβασαι την επεμβαση ανοιξε το λαπτοπ σου και ξεσκονισε το και αν θες βαλε και θερμοαπαγωγικη παστα στον επεξεργαστη

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παρέλαβα το ZALMAN ZM-NC2000 απο eshop και μετα απο μια μερα συνεχους λειτουργιας του φορητου το συστημα λειτουργει σε θερμοκρασιες σταθερες 5-10 βαθμους κατω απο τις κανονικες χωρις την βαση

Δημοσ.

sefanos_79, o alex2005 ανέφερε οτι η zalman ρου έριξε 20-25 βαθμους τη θερμοκρασία... επειδή δεν έχω ιδέα, οι 5-10 που αναφέρεις εσυ, δεν ειναι λίγοι και μάλιστα απο ενα cooler των 55 ευρώ? Επειδή ειμαι καμμένος και εγω και σε λίγο παραλαμβάνω το νεο μου λάπτοπ σκέφτομαι να πάρω και ενα cooler και καλοβλέπω τα zalman μιας και αξιόπιστα φαίνονται και εμφανισιακά ειναι τα πιο όμορφα..

να ρωτήσω, αν κάνω Undervolting, τότε το cooler χρειάζεται?

Δημοσ.

Ολα ειναι υποκειμενικα και εξαρταται και απο την περιπτωση..

Μπορει ενα λαπτοπ να μην ζεσταινεται καθολου και να μην χρειαζεσαι καν undervolting.

Μπορει αλλο που ειναι δυνατο να ειναι καυτο..

Γενικοτερα με βαση ψυξης, πτωση θερμοκρασιες της ταξης των 20-25 βαθμων πρωτη φορα ακουω...

Μια βαση ψυξης εχει πανω κατω τα ιδια αποτελεσματα(5-10 βαθμους,αντε 15 στην καλυτερη περιπτωση) με το undervolting απο αποψη θερμοκρασιας.

Εδω ενα review της zalman nc2000 για να δεις τη μειωση θερμοκρασιας να περιμενεις...

Απλα το undervolting δεν κοστιζει, δεν αυξανει το θορυβο(αντιθετα τον μειωνει), δεν μειωνει την αυτονομια (αντιθετα την αυξανει), δεν περιοριζει δραστικα την φορητοτητα και φυσικα ισχυει παντου ακομα και οταν εισαι εξω, μιας και την βαση ψυξης δεν μπορεις να την κουβαλας εξω (που τοτε χωρις undervolting θα εχεις παλι υψηλες θερμοκρασιες).

Δημοσ.
:-) haHa... θα συμφωνήσω σε όλα... Undervolting λοιπον για αρχή και βλέπουμε! (βασικα πιο πολύ ειναι το θέμα της φορητότητας οπως αναφέρεις...)
Δημοσ.
sefanos_79, o alex2005 ανέφερε οτι η zalman ρου έριξε 20-25 βαθμους τη θερμοκρασία... επειδή δεν έχω ιδέα, οι 5-10 που αναφέρεις εσυ, δεν ειναι λίγοι και μάλιστα απο ενα cooler των 55 ευρώ? Επειδή ειμαι καμμένος και εγω και σε λίγο παραλαμβάνω το νεο μου λάπτοπ σκέφτομαι να πάρω και ενα cooler και καλοβλέπω τα zalman μιας και αξιόπιστα φαίνονται και εμφανισιακά ειναι τα πιο όμορφα..

Το οτι κανει 55 ευρω δεν σημαινει οτι ειναι και σουπερ πληρωνεις και λιγο φιρμα.Υπαρχουν και άλλα με λιγοτερα λεφτα και με 3 ανεμιστηρες.Τωρα για αυτο που ειπες για τους 20-25 βαθμους ειναι εξωπραγματικο και το λινκ που εδωσε ο haHa μιλαει για τιμες που αναφερω και εγω και συμφωνω με τα λεγομενα του. Για σωστη ψυξη πρεπει να λαβεις υπόψιν σου και το που εχει γρυλιες ο φορητος απο κατω.Το Zalman αν παρατηρησες δεν εχει ολη την επιφανεια του διατρητη και πολλοι φορητοι εχουν τα νευραλγικα σημεια τους(καρτα γραφικων σκληρο cpu) πιο πανω οποτε δεν μπορει να ψυξει επαρκως .Εχω δοκιμασει να βαλω το φορητο να καθεται απο τις τρυπες και κατω και τα αποτελεσματα ηταν εμφανως καλυτερα απο το να τον τοποθετω κανονικα πανω στην βαση.To airflow ας το πω ετσι απο τις τρυπες και πανω στην ουσια δεν υπαρχει και ειναι ανεπαισθητο εως μηδαμινο.Και για να μιλησω με θερμοκασιες.

Χωρις βαση HD:55 GPU:63 Ambient Temp:55

Με βαση HD¨44-48 GPU:55-58 Ambient Temp:51

H Θερμοκρασια CPU σταθερα 61 με ή χωρις βαση.Εξακολουθω να πιστευω για την σωστη ψυξη του φορητου παιζει πολυ σημαντικο ρολο το που ειναι τοποθετημενη η καθε συσκευη του συστηματος και εχει διαφορετικα αποτελεσματα σε διάφορες μαρκες και μοντελα Μπορειτε να δειτε και

το βιντεο σχετικα με το θεμα.Προς θεου δεν το εχω βγαλει σκαρτο αλλωστε δεν θα επαιρνα και το ZM-NC2000 εχοντας ήδη δοκιμασει και δουλεψει πολυ καιρο το ZM-NC1000.Παντως απο θεμα design "φυσαει":-)
Δημοσ.

Πιστευω οτι τη μεγαλυτερη 'ζημια' την κανει ο σκληρος.

Εγω με την βαση που εχω τωρα notepal infinity που πηγαινει τον αερα προς τα κατω που ειναι ο σκληρος (κατω δεξια) ειμαι πολυ ικανοποιημενος.

Δημοσ.

...ηθικό δίδαγμα:

Πριν αγοράσετε laptop απαιτείστε να το δείτε σε κατάσταση λειτουργίας για τουλάχιστον μια ώρα. Αν η βάση ψήνει, πάτε σε άλλο μοντέλο ή κατασκευαστή. Υπάρχουν και μοντέλα με καλύτερες θερμαπαγωγικές ικανότητες. Ας τα επιβραβεύσουμε με την επιλογή μας.

Δημοσ.

Το ποιο εντυπωσιακα κρυο σε σχεση με ολα τα αλλα που εχω δει μεχρι τωρα ειναι το ASUS παντως!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...