michael92 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 σε οσα φορουμ ειμαι μελοs το συμπερασμα που βγαινει ειναι ενα.1]φωναζουν οσοι εχουν pc που δεν σηκωνουν τα βιστα και δεν κανουν αναβαθμιση για λογουs διαφορουs,2]φωναζουν οσοι εχουν λειτουργικα του"θειου" και δεν τουs καθεται καλα το λειτουργικο,3]φωναζουν οσοι θελουν να δουλευουν αψογα τα βιστα με αρχαιουs drivers,4]υπαρχει και μια μεριδα χρηστων που χωριs να τα εχει βαλει,κανει κριτικη. αs μην ξεχναμε τα προβληματα των ΧΡ τα 2 πρωτα χρονια που και τοτε φωναζαμε. επιμενω οτι ειναι πολυ καλυτερα απο τα ΧΡ για εναν μεσο χρηστη που δεν εχει ωs βαση μονο τα παιχνιδια,αλλα και ολα τα αλλα που μπορει να σου προσφερει ενα λειτουργικο. +1 Πολλοί φίλοι μου βρίζουν τα vista χωρίς καν να τα έχουν δοκιμάσει. Στον αριθμό αυξάνονται. Στην πράξη όχι. Όταν επισκεφτεί ο χρήστης -που αγόρασε Vista αλλά τρέχει XP- το W3C ας πούμε, αυτό θα μαρκάρει το OS σαν Windows XP. Συνεπώς, στα στατιστικά του μεριδίου χρήσης του λειτουργικού όλα βαίνουν καλώς. Φαίνεται το πραγματικό % χρηστών, κι όχι ο αιρθμός των πωληθέντων licenses. Τη Microsoft όμως τι την νοιάζει; Τα νούμερα η τα $$;
Razor333 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 +1Πολλοί φίλοι μου βρίζουν τα vista χωρίς καν να τα έχουν δοκιμάσει. Αυτο φιλε λεγεται αρνητικο κλιμα και για τα vista δεν ειναι τυχαια τεραστιο. Μεχρι και η Μ$ με δηλωσεις οτι θα επισπευσει το καινουριο λειτουργικο ριχνει λαδι στην φωτια που καιει τα vista. Γιατι καποιοι μπορει να λενε οτι ειναι μια χαρα και οτι τωρα με το SP1 και τους πιο ωριμους οδηγους τα πραγματα στρωσανε, αλλα δεν ηταν (και ουτε ειναι σε πολλες περιπτωσεις) ετσι ακριβως απο την αρχη της κυκλοφοριας τους. Παντως σε οσους εχω δωσει PC με vista, ολοι ειχαν παραπoνo, απο το πιο κλασικο να μην δουλευει καποιος παλιος εκτυπωτης και γενικα κανα περιφερειακο απο τα χρονια των δεινοσαυρων, αλλα και πιο σοβαρα με υπολογιστες που τρεχαν καποιο συγκεκριμενο προγραμμα το οποιο δεν ειναι ηταν συμβατο με vista και φυσικα το χειροτερο απο ολα τα ''φθηνα laptop με vista'', σχεδον ανεξαρτητου μαρκας ολα σερνονται και σε παρα πολλα εχω περασει τα XP με αποτελεσμα να πηγαινουν πολυ πιο γρηγορα (συμφωνα με τους αγοραστες τους). Στο μονο laptop που δεν σερνοταν τα vista ηταν σε ενα macbook pro (4GΒ ram) που εδωσα, αλλα συντομα το εφερε πισω με προβληματα σε καποια εμπορικη εφαρμογη που χρησιμοποιουσε ο ανθρωπος (μαζι με το autocad, o μονος λογος που ηθελε windows) και τελικα πηραν ποδι και μπηκαν τα XP.
dali13gr Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Αυτο φιλε λεγεται αρνητικο κλιμα και για τα vista δεν ειναι τυχαια τεραστιο. Μεχρι και η Μ$ με δηλωσεις οτι θα επισπευσει το καινουριο λειτουργικο ριχνει λαδι στην φωτια που καιει τα vista. Γιατι καποιοι μπορει να λενε οτι ειναι μια χαρα και οτι τωρα με το SP1 και τους πιο ωριμους οδηγους τα πραγματα στρωσανε, αλλα δεν ηταν (και ουτε ειναι σε πολλες περιπτωσεις) ετσι ακριβως απο την αρχη της κυκλοφοριας τους. Παντως σε οσους εχω δωσει PC με vista, ολοι ειχαν παραπoνo, απο το πιο κλασικο να μην δουλευει καποιος παλιος εκτυπωτης και γενικα κανα περιφερειακο απο τα χρονια των δεινοσαυρων, αλλα και πιο σοβαρα με υπολογιστες που τρεχαν καποιο συγκεκριμενο προγραμμα το οποιο δεν ειναι ηταν συμβατο με vista και φυσικα το χειροτερο απο ολα τα ''φθηνα laptop με vista'', σχεδον ανεξαρτητου μαρκας ολα σερνονται και σε παρα πολλα εχω περασει τα XP με αποτελεσμα να πηγαινουν πολυ πιο γρηγορα (συμφωνα με τους αγοραστες τους). Στο μονο laptop που δεν σερνοταν τα vista ηταν σε ενα macbook pro (4GΒ ram) που εδωσα, αλλα συντομα το εφερε πισω με προβληματα σε καποια εμπορικη εφαρμογη που χρησιμοποιουσε ο ανθρωπος (μαζι με το autocad, o μονος λογος που ηθελε windows) και τελικα πηραν ποδι και μπηκαν τα XP. Και γιατί ακριβώς φταίνε τα Vista όταν ένα "δεινοσαυρικό" περιφερειακό δεν δουλεύει ή όταν η εταιρεία του τάδε ή δείνα λογισμικού δεν έχει βγάλει έκδοση συμβατή με Vista? Ή επίσης αν ο κατασκευαστής του "φθηνού laptop με Vista" βάζει Vista σε ακατάλληλο hardware? Εντάξει, είπαμε, τα Windows είναι αναξιόπιστα αλλά όχι γι αυτούς τους λόγους. Περισσότερο είναι αναξιόπιστα γιατί ΔΕΝ έχουν την αξιοπιστία του MacOS ή του Linux. Δηλαδή αν η MS αποφάσιζε να "κόψει" την registry στα καινούργια Windows(πιο πολύ γι αυτήν κατηγορείται και αυτή είναι και η αιτία του κακού) με αποτέλεσμα να μην δουλεύει κανένα από τα υφιστάμενα προγράμματα, τότε τι θα λέγατε; Ότι τα Windows ΧΨ είναι μούφα; Έλεος... Mac user είμαι, αλλά επειδή έχω δουλέψει αρκετά τα Vista στο pc του συνμπλογκίτη μου, πρέπει να παραδεχθώ ότι είναι καλύτερο λειτουργικό από τα ΧΡ ΑΝ είναι στημένα σωστά.
Razor333 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Και γιατί ακριβώς φταίνε τα Vista όταν ένα "δεινοσαυρικό" περιφερειακό δεν δουλεύει ή όταν η εταιρεία του τάδε ή δείνα λογισμικού δεν έχει βγάλει έκδοση συμβατή με Vista? Ή επίσης αν ο κατασκευαστής του "φθηνού laptop με Vista" βάζει Vista σε ακατάλληλο hardware? Εντάξει, είπαμε, τα Windows είναι αναξιόπιστα αλλά όχι γι αυτούς τους λόγους. Περισσότερο είναι αναξιόπιστα γιατί ΔΕΝ έχουν την αξιοπιστία του MacOS ή του Linux. Δηλαδή αν η MS αποφάσιζε να "κόψει" την registry στα καινούργια Windows(πιο πολύ γι αυτήν κατηγορείται και αυτή είναι και η αιτία του κακού) με αποτέλεσμα να μην δουλεύει κανένα από τα υφιστάμενα προγράμματα, τότε τι θα λέγατε; Ότι τα Windows ΧΨ είναι μούφα; Έλεος... Mac user είμαι, αλλά επειδή έχω δουλέψει αρκετά τα Vista στο pc του συνμπλογκίτη μου, πρέπει να παραδεχθώ ότι είναι καλύτερο λειτουργικό από τα ΧΡ ΑΝ είναι στημένα σωστά. Στην πρωτη περιπτωση δεν φταινε τα vista. Αλλα ο πελατης εχει δικιο και εγω τρεχω, αν ειχε τα XP θα ετρεχα? Ρητορικη ειναι η ερωτηση δεν χρειαζεται να απαντησεις. Για τα laptop (γνωμη μου) σχεδον ολα οσα κυκλοφορησαν τον πρωτο χρονο κυκλοφοριας των vista και ειχαν κατω απο 1500ε ηταν αργα και θα ετρεχαν πολυ καλυτερα με XP. Η Μ$ φταιει που εφτιαξε ενα λειτουργικο που σπαταλαει πορους και το κυριοτερο γιατι πιεζει τους oem ακομα και στα 500ε laptop μα μπαινουν vista, οι κατασκευαστες hardware που για ενα χρονο εφτιαχναν χαλια οδηγους (που ειναι το κυριοτερο και οχι η registry που μια ζωη τα ριχνεται οι χρηστες unix) αναμεσα τους η nvidia, η ati και η ιδια η Μ$. Αν κατι αλλαξε πλεον ειναι οτι διορθωθηκαν καποια πραγματα με το SP1 και φυσικα οριμασαν οι drivers, μετα την κυκλοφορια του SP2 για vista, τα XP θα περασουν στην ιστορια. Αλλα αυτο για μενα δεν λεει τπτ, γιατι τα vista θα επρεπε να προσφερουν το κατι παραπανω, η M$ δεν καταφερε ουτε καινουριο file system να περασει, ουτε να πεταξει επιτελους το αρχεγονο bios και να περασει το EFI, ουτε καν καταφερε να κανει stantard την 64bit εκδοση. Το μονο που εκανε ειναι μια τρυπα στο νερο, ενα καινουριο αμφιλεγομενο UI, γελειες πολιτικες ασφαλειας τυπου UAC και το χειροτερο ενα λειτουργικο με κακη αποκριση (π.χ. χρονος εκκινησης-τερματισμου, χρονος εκκινησης εφαρμογης) σε σχεση με τα XP και το MacOSX.
mitsos24 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Αν και δεν τα εχω βάλει, απο αυτα που διαβαζω μου εχει δημιουργηθει μια απορια. Γιατι βγαλανε ενα τοσο απαιτητικο λειτουργικο, οσο αφορα τους πορους που σπαταλαει και γιατι ενας χρηστης θα πρεπει να σκεφτει να αλλαξει ουσιαστικα το μηχανημα του μονο και μονο για να το τρεξει? Το λειτουργικο δεν θα επρεπε να "εξυπηρετει" το hardware και οχι το αναποδο? Απλα τα ρωταω γιατι σκεφτομαι να τα βαλω για να ειμαι ειλικρινης.
mcrenas Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δεν υπαρχει κανενα θεμα. Εχοντας δουλεψει και στα δυο λειτουργικα την παρουσα στιγμη βρισκω οτι τα βιστα υστερουν σημαντικα των xp. Οπου σας παιρνει κρατηθειτε μακρυα τους. Ααααααν καποτε βγουν service pack που να τα βελτιωνουν ουσιαστικα τοτε το ξανασυζηταμε.
dali13gr Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δεν υπαρχει κανενα θεμα. Εχοντας δουλεψει και στα δυο λειτουργικα την παρουσα στιγμη βρισκω οτι τα βιστα υστερουν σημαντικα των xp. Οπου σας παιρνει κρατηθειτε μακρυα τους. Ααααααν καποτε βγουν service pack που να τα βελτιωνουν ουσιαστικα τοτε το ξανασυζηταμε. Για πες. Τι προβλήματα σου έβγαλαν;
FarCry Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 ρε παιδια 2 ειναι τα βασικα προβληματα κατα τη γνωμη μου. 1) θεματα υλικου αντε να αναβαθμισει η εταιρεια τοσα μηχανακια και ο ιδιωτης κατα δευτερο λογο 2) θεματα περιβαλλοντος. αντε να κατσει ο αλλος 1,2 εβδομαδες να συνηθισει στα vista και οι εταιρειες να κανουν re-training τους υπαλληλους τους. γιατι καλως η κακως το gui των vista ειναι τελειως διαφορετικο απο τα xp. ο κολλητος μου 6 χρονια χρησιμοποιει τα xp και μια week εβαλε τα vista και εκνευριστηκε απο το αθλιο κατα αυτον gui και τα εβγαλε
silencer51 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δε μπορώ να καταλάβω αυτούς που λένε 'όσοι γκρινιάζουν για τα Βίστα δε θέλουν να τα σκάσουν για να αναβαθμίσουν το μηχάνημά τους'.* Συγνώμη, αλλα αυτό το επιχείρημα ειναι εντελώς ηλίθιο (και δεν μιλάω σαν χρήστης outdated hardware, το αντίθετο μάλιστα). Ότι σύστημα και να έχει κάποιος, απο απλό μονοπύρηνο μέχρι 8πύρηνο dual socket με 16 γίγα μνήμη, τα Vista ειναι πιο αργά σχεδόν στα πάντα. Για ποιο λόγο να μην θέλει κανείς ότι πιο γρήγορο για τον υπολογιστή του; Ειδικά απο την στιγμή που δεν υπάρχει ΕΝΑ πράγμα που να μπορεί να κάνει κανείς στα Βίστα που δε μπορεί να κάνει στα ΧP. Όσον αφορά σχόλια περί OS X, Linux κλπ, μαζί σας παιδιά αλλα δεν ειναι όλα τόσο ρόδινα όσο παρουσιάζονται. Χρησιμοποιώ καθημερινά Macintosh με OS X (ενα MacBook που του έχω αλλάξει κυριολεκτικά τα φώτα) και Linux. Και τα 2 έχουν αρκετές αδυναμίες. Όποιος υποστηρίζει οτι δεν του έχει κολλήσει τίποτα ποτέ στο OS X απλά δεν έχει τρέξει κατι άλλο απ τις bundled εφαρμογές (το τι bugίλα παίζει ακόμα και στις πιο απλές εφαρμογές για το OS X δε λέγεται), και lets be honest κι εγώ κι εσεις έχετε δει την kernel panic screen τουλάχιστον 1 φορά. Όσον αφορά τις corporate τακτικές της Apple, τολμώ να πω πως ειναι πιο σάπιες κι απο αυτές της MS. Μια απ τα ίδια και στο Linux με το οποίο ασχολούμαι απ τις εποχές του SUSE 6, Redhat 5.0 κλπ. Συνεχώς τα ίδια και τα ίδια λάθη. Developers που τρώγονται μεταξύ τους για φρασεολογία στις παραλλαγές του GNU license, λάθος προτεραιότητες κλπ. Οι περισσότερες distros πλέον ειναι τόσο βαρυφορτωμένες που bootαρουν σε ενα σύγχρονο σύστημα πιο αργά κι απ τα Βίστα σε Celeron 300άρη με 128ΜΒ RAM, έχουν την απίστευτη σαβούρα σε προεγκατεστημένες εφαρμογές και στην προσπάθειά τους να χτυπησουν τα Windows χάνουν φυσικά το νόημα και γίνονται - gasp! - χειρότερα απ τα λειτουργικά της MS. Mόνον μερικά lightweight distros που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού αξίζουν πλέον (κατα τη γνώμη μου πάντα). Απο εκεί και πέρα μπορώ να πω πως καλώς η κακώς τα σταθερότερα all round λειτουργικά που έχω χρησιμοποιήσει ειναι τα Win2K SP4 (μακράν τα καλύτερα windows ever) και τα XP SP2-SP3. Οταν κανείς χρησιμοποιεί ενα PC που ειναι ανοιχτό 24/7 για 15 ώρες την ημέρα (δεν υπερβάλλω) κι έχει uptime 2+ μηνών καταλαβαίνει οτι τα πράγματα δεν ειναι τοσο απλά όσο το 'Windows = teh suxx0rz , Linux & OS X = l337" κλπ μπουρδολογίες. Εχω να δω BSOD χρόνια. Έχω να χρειαστεί να κάνω restart στα ΧΡ απ' όταν ρύθμιζα timings σε μια DFI μου που δεν έλεγε να δουλέψει σωστά με κατι Micron μνήμες. Δε πίστευα οτι θα το πω αυτό αλλα πλέον πιο πολλά segfaults αντιμετωπίζω στο Λινουξ παρά κολλήματα σε Windows. Τα XP μου φορτώνουν σε 15 δευτερόλεπτα στο desktop και κάνουν, ουσιαστικά τα πάντα. Ειμαι ο πρώτος που θα κράξει την Microsoft για τις τακτικές της, φυσικά και ΔΕΝ θα πλήρωνα 400 ευρώ για ενα λειτουργικό και υποστηρίζω το ελεύθερο λογισμικό το οποίο χρησιμοποιώ όσο ειναι δυνατόν. Αλλα το να θάβουμε ενα πλέον αποδεδειγμένα αξιόπιστο λειτουργικό θεοποιόντας άλλα ειναι τουλάχιστον χαζό. P.S. Πριν πέσετε να με φάτε οι διάφοροι zealots, θυμίζω οτι ειμαι χρήστης OS X & Linux και τα θεωρώ και τα 2 πάρα πολύ καλά, απλά οχι τόσο τέλεια οσο θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάζουν.
mcrenas Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Για πες. Τι προβλήματα σου έβγαλαν; Που ειδες ρε μεγαλε να λεω οτι μου εβγαλαν προβληματα? Τα συγκρινω καθαρα σαν λειτουργικα και εκτελωντας τις ιδιες εργασιες και στα δυο.. Ε στα xp χρειαζομαι χ χρονο και πορους ανω στα vista x+y
samplist Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δε μπορώ να καταλάβω αυτούς που λένε 'όσοι γκρινιάζουν για τα Βίστα δε θέλουν να τα σκάσουν για να αναβαθμίσουν το μηχάνημά τους Θα το καταλάβαινες εαν είχες μια εταιρεία που έχει 100 μηχανάκια με xp απο pIII μέχρι c2duo που δουλεύουν με xp για να τα αναβαθμίσεις σε vista.
pan34 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 αν και δεν εχω δοκιμασει vista με αυτα που διαβαζω παντου θα το αργησω οσο μπορω
michael92 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Που ειδες ρε μεγαλε να λεω οτι μου εβγαλαν προβληματα? Τα συγκρινω καθαρα σαν λειτουργικα και εκτελωντας τις ιδιες εργασιες και στα δυο.. Ε στα xp χρειαζομαι χ χρονο και πορους ανω στα vista x+y Εννοείς x+1 γιατί το y μπορεί να κυμαίνεται από -άπεριο έως + άπειρο, δηλαδή μπορεί να είναι αρνητικό
mentzik Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Και γιατί ακριβώς φταίνε τα Vista όταν ένα "δεινοσαυρικό" περιφερειακό δεν δουλεύει ή όταν η εταιρεία του τάδε ή δείνα λογισμικού δεν έχει βγάλει έκδοση συμβατή με Vista? Ή επίσης αν ο κατασκευαστής του "φθηνού laptop με Vista" βάζει Vista σε ακατάλληλο hardware? Μα ακριβώς για αυτό φταίνε. Το λειτουργικό σύστημα είναι μια πλατφόρμα πάνω στην οποία πρέπει να τρέχουν οι λειτουργίες του υπολογιστή και τα άλλα προγράμματα όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται. Αυτό επίσης σημαίνει οτι το ίδιο το λειτουργικό θα πρέπει να αφήνει το περισσότερο δυνατό της υπολογιστικής δύναμης του Η/Υ ελεύθερο. Τέλος ένα εμπορικό λειτουργικό (βλ. θέλει και λεφτά για να το πάρεις) με τόσο μεγάλη αποδοχή όπως το παραθύρι της MS θα πρέπει να προετοιμάζει την αφορά κατάλληλα για κάθε του νέα έκδοση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα