gtok Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Στον υπολογιστή της αδερφής μου γίνεται επανεκκίνηση όταν πάει να παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι (αυτό και το νούμερο 1 είναι τα μόνα που έχει από 3d games, γιατί αυτά παίζουν τα πιτσιρίκια). Το ίδιο πρέπει να γινόταν και με το Age of Empires 1, αλλά, καθότι άσχετη, δεν ήξερε να μου πει σίγουρα. Το έκανε επανεγκατάσταση και πάλι τα ίδια. Βρίσκεται εκτός Αθηνών και δεν μπορώ ο ίδιος να δω τι γίνεται. Τηλεφωνικά της είπα πως μάλλον υπερθερμαίνεται η κάρτα γραφικών (ATI EXPRESS 200) και πάει για αλλαγή. Της είπα κοτσάνα, λέτε; Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να τσεκάρει πριν πάει για αγορά νέας κάρτας; Καμμιά ιδέα από κάποιον που τα κατέχει καλύτερα από εμένα;
antonl Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Φαντάζμαι πως έχει εγκατεστημένους τους πιο πρόσφατους catalyst για τη συγκεκριμένη κάρτα, ε;
gtok Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Αν τους πω και για drivers , θα φρικάρουν εντελώς. Δεν νομίζω να είναι ενημερωμένοι οι οδηγοί της κάρτας πάντως. Ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για δουλειές γραφείου και διαδίκτυο μέσω dial-up, και όσο δουλεύει δεν τον πολυπειράζουν. Το περίεργο είναι πως ο υπολογιστής αυτός έτρεχε καλά το παιχνιδάκι , αλλά έμεινε για αρκετούς μήνες κλειστός και τώρα κάνει αυτά που κάνει. Ξέχασα να πω πως το λειτουργικό είναι Windows XP (δεν ξέρω με ποιο sp). Επίσης η οθόνη σβήνει μόνη της στα καλά καθούμενα(δείχνει no signal) πράγμα που θα μπορούσε να συμβαίνει αν η κάρτα γραφικών δεν λειτουργεί καλά (εκτός και αν είναι και αυτή προβληματική). Η οθόνη επανέρχεται με κλείσιμο και ξανάνοιγμα με το κουμπί. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι φταίει η ati radeon ή κάτι άλλο, λέτε;
Age4Greeks Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Το προβλημα γινεται μονο με το συγκεκριμενο παιχνιδι? το οτι ο η/υ ανοιγοκλεινει μπορει να φταινε αλλοι 30 λογοι. Το παιχνιδι ειναι αυθεντικο? μπορει να εχει κατεβασει κανα μοντ/πατσ με προβλημα κτλ. Το θεμα με την οθονη μαλλον ειναι ανεξαρτητο κι αν αρχισε τα ανοιγοκλεισιματα απο μονη της πιθανως ειναι στα τελευταια της, εκτος κι αν υπαρχει προβλημα με τη συνδεση της ειτε με τη τροφοδοσια ρευματος ειτε με το πυργο του η/υ. Αν και ετσι που το περιγραφεις μαλλον για το πρωτο ακουγεται. Υ.Γ το ΑοΕ 1 και 2 δεν ειναι 3d games, το 3 ναι. Υ.2. τα περισσοτερα πιτσιρικια δεν παιζουν τετοιου ειδους παιχνιδια (βασισμενα στην ιστορια και χωρις πολλα εφε) αλλα μαλλον τα πιο "φανταχτερα" του ειδους.
gtok Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 1.Είναι εύκολο να αναφέρεις μερικούς από τους λόγους που μπορεί να γίνονται οι επανεκκινήσεις, για να μην ψάχνουμε και στα τυφλά; 2.Επειδή εμφανίστηκαν και τα δύο προβλήματα σχεδόν ταυτόχρονα σκέφτηκα μήπως κάτι παίζει με το σήμα που δίνει η κάρτα στην οθόνη, γι' αυτό και ψάχνομαι προς αυτήν την κατεύθυνση. 3.Εντάξει τα AOE 1, 2 δεν είναι τα πιο βαρειά παιχνίδια αλλά μια βασική καρτούλα όπως η ATI Radeon 200express (που νομίζω πρέπει να είναι ενσωματωμένη στη μητρική) ίσως τη ζορίζουν τόσο όσο χρειάζεται για να βγάλει τα προβληματάκια της. 4.Έχω προσπαθήσει να τους στρέψω προς πιο "ευγενή" παιχνίδια, όπως ποδοσφαιράκι, ράλλυ, αλλά όλο στο "βάλε στρατιωτάκια " επιστρέφουμε .
Age4Greeks Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 1. πολυ γενικως : προβλημα με hardware ==>προβλημα στο τροφοδοτικο/μητρικη κτλ. ή προβλημα με software ==>εχει κατεβασει κατι με ιό και της κανει επανεκκινησεις στο ασχετο. 2. ναι οντως μπορει να παιζει προβλημα απο τη καρτα αλλα αυτο δεν συνεπαγεται σβησιμο της οθονης (εαν καταλαβα εγω καλα). Μπορει να δοκιμασει σε αλλη οθονη μηπως? 3. τα συγκεκριμενα παιχνιδια δεν απαιτουν ξεχωριστη καρτα γραφικων. μια "οκ" καρτα ενσωματωμενη μαλλον ειναι αρκετη, ειδικα για το ΑοΕ1. 4.οκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.