Προς το περιεχόμενο

BIOS update σε παλιο PC

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια πολλά και καλά λόγω των ημερών. Εχω ενα pc φίλου μου παλιό με μητρική βασισμένη στα τσιπάκια P4X266-8233 {VIA VT 8753) Winbond W83697HF. Παρότι δεν βρίσκω με κανένα πρόγραμμα το κατασκευαστή της μητρικής το BIOS είναι Award 6.00PG 20/9/2002.

To πρόβλημα τώρα. Με γνήσια XP SP1 δεν δέχεται το SP2 και εμφανίζει μπλέ οθόνη, σε safe mode το sp2 φαίνεται καονικά και δεν αφορά υποσύστημα. Μάλλον ειναι λόγω του bios, έψαξα στο smbios.com αν θυμάμαι καλά αλλά δεν κατάφερα και πολλά και θα χρειαστώ λίγη βοήθεια. Η cpu Celeron 1,7.

Δημοσ.

Από τα λίγα στοιχεία που δίνεις δεν προκύπτει με μεγάλη βεβαιότητα ότι είναι πρόβλημα που οφείλεται στο BIOS. Δοκίμασες να φτιάξεις νέο δισκάκι εγκατάστασης με slipstreamed Service Pack 2 και εκ νέου εγκατάσταση από αυτό... ;

Δημοσ.

Παρ'ό,τι τείνω να συμφωνήσω με τον parsifal, μπορείς να βγάλεις μία φωτό την αρχική οθόνη του boot (εκεί που γράφει και το AWARD...μπλα-μπλα), ή να γράψεις όλα όσα αναφέρονται εκεί και να τα ποστάρεις;

Η μητρική δεν έχει τίποτα γραμμένο με μεταξοτυπία; Ανάμεσα στις PCI π.χ;

Δημοσ.

Μπα, υπάρχουν αρκετές με αυτό το συνδυασμό northbridge και southbridge εκείνης της εποχής...ουσιαστικά μπορεί να είναι ο,τιδήποτε

Δημοσ.

Πέρα από την έκδοση BIOS, το chipset κλπ, στο κάτω μέρος της POST screen όλες οι μητρικές αναφέρουν ένα unique product string που μπορείς να σημειώσεις πατώντας το Pause/Break key. Από αυτό, με λίγο googling ίσως βρεθεί ο vendor.

Οι χειρότερες περιπτώσεις στις οποίες έχω τύχει (και αυτές που συνήθως προγράμματα hardware identification αποτυγχάνουν να αναφέρουν όνομα κατασκευαστή) είναι μητρικές που έχουν κατασκευαστεί ως «φασόν» παραγγελία από μεγάλους συναρμολογητές επωνύμων desktop PCs. Αν ανήκεις σε αυτήν την περίπτωση, μόνο από τη σελίδα του συναρμολογητή θα βρεις BIOS update. Αν είσαι λίγο τυχερός και η μητρική έχει χρησιμοποιηθεί και από άλλον συναρμολογητή, ίσως να ταιριάζει BIOS update και από το site του 2ου...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πρώτες απαντήσεις και υπάρχει φίλος που πέρασε το sp2 χωρίς πρόβλημα με ίδια μητρική αν κρίνω απο ότι μου έστειλε. Μάλλον θέλει φορμάρισμα και αυτό θα το φρεσκάρει. Οσο για το screenshot απλά το παραθέτω.

post-4685-129062965619_thumb.jpg

Δημοσ.

Σε περίπτωση που φταίει όντως το bios πάρε image του BIOS απο το άλλο pc του φίλου σου που λειτουργει και βαλτο στο προβληματικο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...