Προς το περιεχόμενο

SATA δίσκος και μη εκκίνηση συστήματος

seventh77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να σας απασχολήσω με μια ερώτηση γιατί άκρη δεν έχω βγάλει. Αγόρασα έναν sata 500gb WD, τον σύνδεσα αλλά όταν τον έχω συνδεδεμένο δεν ξεκινάει ο υπολογιστής παρά μόνο κάνει επανεκκινήσεις στην αρχική οθόνη. Ανανέωσα το BIOS μήπως είχε πρόβλημα, έλεγξα τη συνδεσμολογία, τίποτα.

Δημοσ.

Τον σηκωνει το Sata controller της μητρικης?

Ισως δεν καλυπτει αυτον τον WD η ισως δεν καλυπτει 3GB (SATA II) και ο δισκος ειναι SATA II. Αν ναι, βαλε το jumper στον WD για να τρεχει σαν SATA I (1.5GB).

Δημοσ.

Δεν ειναι το sata 1/2 γιατί ειναι συμβατα πρότυπα μεταξύ τους.

Δύο πράγματα μπορώ να σκεφτώ:

1. Προβλημα ρεύματος. Αλλάξε θέση σε έναν από τους δισκους σου και ξαναδοκίμασε.

2. Πρόβλημα με τον driver. Δοκιμασε να ξεκινήσεις το μηχάνημα με τον sata controler σε ide/comptibility mode.

Δημοσ.

με το ρεύμα τους έβγαλα τους δύο ide και άφησα τον sata και πάλι τα ίδια

για αυτό που λες να τον ξεκινήσω τον sata controler σε ide/comptibility mode, η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα κάτι ακριβώς σχετικό στο bios

Δημοσ.

Τα SATA 1/2 ειναι συμβατα αν ο δισκος και το controller ειναι καλα παιδια και συννενοουνται.

Στο δικο μου το παλιο το Asus mobo, αν δεν βαλω τον δισκο σε SATA 1 εχει προβλημα.

Πως γινεται να μην εχει jumper ο WD? Ποιο μοντελο ειναι?

Δεν εχει κατι πινακια διπλα στα connectors? Πινακια 5 και 6 τον κανουν SATA 1.

Να και το σχετικο link στην WD (ατελειωτο ειναι το ατιμο):

http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=1337&p_sid=*E3ASy2j&p_lva=1461&p_accessibility=0&p_redirect=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9NTE5LDUxOSZwX3Byb2RzPTAmcF9jYXRzPTAmcF9wdj0mcF9jdj0mcF9zZWFyY2hfdHlwZT1hbnN3ZXJzLnNlYXJjaF9mbmwmcF9wYWdlPTEmcF9zZWFyY2hfdGV4dD1zYXRhIGp1bXBlcnM%2A&p_li=

Δημοσ.

το μοντέλο είναι το WESTERN DIGITAL WD5000AAKS 500GB SATA2. δες κ το link.

δεν εχει jumper ο WD αλλά θέση για jumper έχει. λες να βρω κανένα jumper και να το δοκιμάσω;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...