Προς το περιεχόμενο

Yποχρεωτική στράτευση στα 18..

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Απλά πας σε ένα γιατρό και ζητάς ηλεκτροσοκ. Τότε θα βγω από το μυαλό σου!!

Ενα ηλεκτροσοκ μπορέι να με συνεφερει ναι , αφου διάβασα για γυναίκες αντιπαθητικές που καπνίζουν, για την οχλοκρατία Την έννοια της δημοκρατίας , για φίμωτρα ανηλίκων, για αρχαιολάτρες αλλά και ταυτόχρονα πιο σύγχρονους αιρετικούς (we love you juses , god is not your church ) , για την μάστιγα της ομοφυλοφιλίας, για τον στρατηλάτη είδωλο όλων των εποχών αλλά και συγγενή σου πάνω απο όλα έλληνα αλέξανδρο, για τα σημεία των καιρών Την καταστροφή του θεσμού της οικογένειας.... κυρίως γιατί η ψευδοπαρρησία απο όπου και αν προέρχεται σαν στάση μου μοιάζει κάτι παραπάνω απο εμετική.

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ενα ηλεκτροσοκ μπορέι να με συνεφερει ναι , αφου διάβασα για γυναίκες αντιπαθητικές που καπνίζουν, για την οχλοκρατία Την έννοια της δημοκρατίας , για φίμωτρα ανηλίκων, για αρχαιολάτρες αλλά και ταυτόχρονα πιο σύγχρονους αιρετικούς (we love you juses , god is not your church ) , για την μάστιγα της ομοφυλοφιλίας, για τον στρατηλάτη είδωλο όλων των εποχών αλλά και συγγενή σου πάνω απο όλα έλληνα αλέξανδρο, για τα σημεία των καιρών Την καταστροφή του θεσμού της οικογένειας.... κυρίως γιατί η ψευδοπαρρησία απο όπου και αν προέρχεται σαν στάση μου μοιάζει κάτι παραπάνω απο εμετική.

Το παραθέτω:

1. Για την περίπτωση που σβηστεί το αρχικό μήνυμα να υπάρχει και δεύτερο με το ίδιο περιεχόμενο.

2. Σε περίπτωση άδικου ban του fidelio, θα ήθελα να χαίρω της ίδιας τιμής και τύχης.

Δημοσ.

Προς τους αγαπητούς μου αναγνώστες:

Ο καθένας όπως την παλεύει. Θα προτιμούσα όμως ένα παράδειγμα, αλλά ξέρεις ότι θα πάρεις απάντηση οπότε άντε γεια. Πίστεψέ με μπορώ αν θέλω να υποστηρίξω τις απόψεις σου καλύτερα από εσένα. Γιατί? Διότι απλά δε λέω ότι μου κατέβει χωρίς να το στηρίζω.

Το ότι μια γυναίκα πχ που καπνίζει μου είναι αντιπαθητική δε σημαίνει ότι τη μισώ απλά δε με ελκύει. Και αυτό είναι δικαίωμά μου.

Για αυτό κάνε μου μια χάρη και πέρνα πάλι από την 1η δημοτικού και μετά έλα να μιλήσουμε!!!

Εγώ δεν εκφράστηκα ποτέ επιθετικά σε κάποιον. ΜΑΘΕΤΕ να μιλάτε....

Δημοσ.
Αυτό σε πείραξε εσένα...:P

Εδώ ξεκινάμε κουβέντα για το όνομα της γειτονικής μας χώρας (της Μακεδονίας λέω), και φτάνουμε να μιλάμε για τεστ DNA, και εσύ το ψάχνεις? :lol:

Αυτό να το πεις σε κανά χρυσαυγίτη μπροστά όχι σε φόρουμ.

η θητεία είναι η ανοιχτή πληγή της ελλάδας, αν δεν υπήρχε ή αν τέλος πάντων, ξέραν τι να κάνουν με αυτά τα παληκάρια που σφίζουν απο ζωή και δύναμη, άντι να τα στέλνουν σε άθλιας συνθήκες να υπηρετήσουν ΝΤΕΜΕΚ την πατρίδα, η χώρα θα ήταν πολύ μπροστά.

Και τι θα κάνανε δηλαδή? Και δεν ξέρω κανενα να σφίζει από ζωή. Οι 18 - 24 εν Ελλάδι κοιμόμαστε όλοι 7 το πρωί και ξυπνάμε 4 το μεσημέρι

Γιατί λοιπόν να γίνουμε όλοι μας φαντάροι/στρατιώτες?

Γιατί όμως δυστυχώς ψηφίζουν όλοι? Οι μαλάκες οι "γείτονες" φταίνε οι μεν με τα εθνικιστικά παραληρήματα τους , οι άλλοι που έχουν 1,5 εκ εδώ και ονειρεύονται Πρέβεζες και οι άλλοι που δε σου αφήνουν να βγάλεις πετρέλαιο. Και έχεις και τους κωλοαμερικάνους και κωλοΡώσσους με τους αγωγούς τους. Το θέμα είναι ότι δεν πάμε όλοι. Δηλαδή εδώ έγινε πρωθυπουργός άνθρωπος όχι αστράτευτος αλλά που δεν πολέμησε. Εγώ λοιπόν θέλω να δω το κάθε βουτυρομπεμπε γιο μεγαλογιατρού, δικηγόρου, μηχανικού, βουλευτή να πήζει και αυτός και όχι να ξεσαλώνει στις πίστες. Τότε πάω και γω δεν έχω πρόβλημα. Και στην τελική 1,5 εκ Αλβανούς έχουμε, αυτοί για να μην πάνε στρατό? Δε δουλεύουν εδώ, δε πληρώνουν ένσημα? Πχ οι νέοι Αλβανοί 18 χρονών να πηγαίνουνε κατευθείαν και οι 35 και άνω αν 10 χρόνια να επιστρατεύονται. Να πως λύνεται το πρόβλημα. Αλλά μετά οι φλώροι, οι βουτυρομπεμπεδες και οι θολοκουλτουριαραίοι από το κόμπλεξ τους θα σε πούνε ρατσιστή:P

Ρε συ fidelio που είναι το μεμπτό σε αυτά που ανέφερες? Δλδ δεν ήταν μεγάλος στρατηλάτης ο Αλέξανδρος ή δεν είναι ενάντια στη φύση η ομοφυλοφιλία. Και ότι είναι ενάντια στη φύση και στους νόμους της είναι ενάντια στη ζωή? Πχ βάλε ένα σαρκοβόρο είδος σε μια περοχή με φυτοφάγα. Θα εξαφανιστούν αμέσως οι πληθυσμοί τους

Δημοσ.
Πιστεύω οτι θα ήμουνα απίστευτα τραγικός αν κυνηγούσα ελάφια για να τραφώ , βεβαια εγώ δεν είμαι ένας ινδιάνος κυνηγός που προσεύχομαι πριν βγώ για κυνήγι και που έζησε τον μεσαίωνα !

Μα δεν έχει να κάνει ούτε με την εποχή, ούτε με τις παραδόσεις. Τα παμφάγα θηλαστικά είναι οι καλύτεροι φονιάδες στη φύση. Από τους πιθήκους μέχρι τους ανθρώπους, τις φάλαινες και τις τίγρεις, μιλάμε για εμπνευσμένες σκοτώστρες :P

Προσπάθησε να παρατηρήσεις πόσο έντονα υποβόσκει η βία σχεδόν σε όλη μας την καθημερινότητα. Από το χιούμορ και το σαρκασμό, μέχρι του πώς αναπαραγόμαστε.

Δημοσ.

καλο πασχα παιδες και καλη ανασταση μολις γυρισα και εγω απο τα πατρια εδαφη...δεν μπορεσα να διαβασω 14 σελιδες διοτι εαν εξερεσω τους μοντερατορες και 4-5 ατομα εδω μεσα ολοι οι υπολοιποι γραφετε μαλακιες ,με το συμπαθειο

και εγω στα 28 ειμαι και ηρθε το χαρτι..παιρνω πτυχιο το δεκεμβρη που μας εχετε προσπαθησα καποια παραταση αλλα τιποτα και το αφησα,θα μεινω ανυποτακτος για κανα 6-7 μηνες τουλαχιστον να παρω πτυχιο...τωρα αν μου λεγανε να υπηρετουσα στα 18 θα πηγαινα με 1000!δεν ξερεις τι ηττα ειναι επανω στην καριερα σου και με γυναικα να τρεχεις να υπηρετεις αλλα τι να κανεις θα υπηρετησεις και το βλεπω σαν διακοπες ενα χρονο ποιος θα σου πληρωσει τζαμπα διακοπες? εχω φιλαρακια που υπηρετησαν στον εβρο,στερεα,πελοποννησο κλπ και ολοι ηθελαν να αυτοκτονησουν απτη βαρεμαρα οχι τιποτα αλλο...εχει στραβοξυλα εχει αλλα στη ζωη υπαρχουν χειροτερα στραβοξυλα...μην σας πιανει η υστερια και η σαχλαμαρα "παραβιαζονται τα δικαιωματα μας μπλα μπλα μπλα να παει να απαυτωθει ο ελληνικος στρατος" με τους γειτονες που εχουμε φιλαρακο θα επρεπε οχι ενα χρονο 2 χρονια να τον κανουν το στρατο...τι κριμα που οι τουρκοι εφηβοι και οι αλβανοι δεν σκεφτονται ετσι μονο τα δικα μας πιτσιρικια ειναι ΙΝ και νομιζουν οτι κατι θα κανουν αν δεν πανε φανταροι...τι να πουν και οι κυπριοι που πανε υποχρεωτικα στα 18 με το που τελειωσουν λυκειο και ειναι 2 χρονια εκει ο στρατος...και αυτοι δεν θελουν αλλα πανε

πριν ενα χρονο πηγα να παρω τον ξαδερφο απο το λεοφωρειο μιας και ειχε 48ωρη αδεια να μεινει στης μανας μου και εβλεπα τα πιτσιρικια απο 18-29 το μιαλο τους στην κορφη κατσουλα που λεει και ο πατερας μου...μαλθακα , υστερικα κλπ τους ειπες να καθαρισουν καμια πατατα η να πλυνουν καμια τουαλεττα και ανοιγαν ενα στομα "θα σας καταγγειλω οτι κανετε καψονια κλπ" και τουαλετα θα πλυνω και πατατες θα καθαρισω διοτι η μονη διαφορα της θητειας με την πενταημερη ειναι οτι δεν εχεις τη μαμα σου απο πισω να ξεσκατιζει μια ζωη τον κανακαρη...επιτελους ξεκαβαληστε το καλαμακι του φραπε και πηγαιντε καντε τη γ@#$θητεια και ξεμπερδευετε...δεν προκειται να σας βιασει κανεις ουτε να σκοτοθειτε ουτε να σας δειρουν ... φιλικα παντα

Δημοσ.
Προσπάθησε να παρατηρήσεις πόσο έντονα υποβόσκει η βία σχεδόν σε όλη μας την καθημερινότητα.
Έμεις σήμερα μάθαμε και πέντε πράγματα που λέει ο λόγος για τα ορμέμφυτα , πως να παίζουμε με την επιθετικότητα και την βία που λες . Πάλι καλά που δεν έζησα στην άγρια δύση γιατί ειμαι αθλιος στην σκοποβολή (έχω και ένα τραυμα στο αυτι απο τις βολές - η δική μου συνεισφορά στην πατρίδα !! :P ) . Τέλος πάντων τα τραυματα απο τους διαξιφισμούς τα σουλουπώνεις , και ο άνθρωπος έχει ενα θαυμάσιο μηχανισμό στο εγκέφαλο όπου μπορεί να αναθεωρεί αν κάνει μια ειλικρινή ενδοσκόπηση και αν το εκμεταλευτεί σωστά. Δυσκολο πραμα ...
Δημοσ.

1) Τα γεμάτα στρατόπεδα είναι πολύ σημαντικά για το κράτος, γιατί οι φαντάροι επιτελούν ένα σημαντικό μέρος των απαραίτητων καθημερινών εργασιών των ενόπλων δυνάμεων.

Ένα άλλο σημαντικό bonus για το κράτος θα είναι ότι θα μπορεί να προβλέψει πόσους φαντάρους θα έχει και πότε, ενώ τώρα με τις αναβολές αυτό είναι σχεδόν αδύνατο.

2) Φυσικά το πότε θα περάσει κανείς καλά είναι υποκειμένικό. Αλλά υπάρχουν 2 βασικοί αντικειμενικοί παράγοντες:

- Λόγω του περισσότερου κόσμου θα κάνει κανείς λιγότερα νούμερα όλων των ειδών.

- Δεν σου κόβει τίποτα σημαντικό στη μέση. Και σε διαβεβαιώ ότι, όπως τόνισαν και άλλοι, όταν έχεις δουλειές, σχέσεις, ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο θα σκέφτεσαι ότι πρέπει να πας φαντάρος και θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τύχο...Στα 18 το πολύ πολύ να χάσεις κάνα καφέ.

Δημοσ.

Καταρχήν όλοι εσείς που υπερασπίζεστε την υποχρεωτική στράτευση στα 18 πρέπει να καταλάβετε ότι το κράτος δεν ενδιαφέρεται για το πώς και σε ποια ηλικία θα περάσετε εσείς καλύτερα στον στρατό, αλλά πως θα εξοπλίσει τις μονάδες της.

Επίσης πρέπει να καταλάβετε ότι η προσωπική σας άποψη δεν μπορεί να επιβάλλεται στο σύνολο. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να υποχρεώσετε τον άλλον να στρατεύεται στα 18. Για σας μπορεί να είναι καλύτερα για άλλους χειρότερα…ας το αφήσουμε λοιπόν στην κρίση του καθενός αλλιώς καταπατούνται οι νόμοι της δημοκρατίας.

Εδώ δεν συζητάμε τι είναι καλύτερα για τον καθένα, αλλά αν πρέπει να επιβληθεί η υποχρεωτική στράτευση στα 18 χωρίς το δικαίωμα επιλογής

Το θέμα είναι τι προτεραιότητες βάζουμε σαν κοινωνία.

Θέλουμε οι νέοι μετά το σχολείο να γίνονται στρατιώτες ή επιστήμονες?

Θέλουμε να γενίζουμε πανεπιστήμια ή στρατόπεδα?

Αν νομίζεται ότι είναι καιρός να γυρίσουμε στην αρχαία Σπάρτη τότε καλώς.

Αν όμως σκεφτόμαστε λογικά πρέπει να καταλάβουμε ότι ο στρατός δεν μπορεί να είναι μέσο εκπαίδευσης της νεολαίας.

Η λογική λέει ότι πρέπει τα παιδιά να τελειώνουν πρώτα τις σπουδές τους και μετά ας πάνε όπου θέλουν. Με σωστή σειρά και ιεραρχία πρέπει να γίνονται όλα. Ίσως ναι , μπορεί να είναι πιο εύκολη η θητεία στα 18, αλλά δεν είναι θέμα τι μας συμφέρει και τι μας βολεύει. Και μένα μπορεί να με βολεύει να κοιμάμαι με την γυναίκα του γείτονα, σημαίνει ότι πρέπει και να το κάνω? Πρέπει να βάζουμε όρια και στόχους στην ζωή μας και να πράττουμε αυτό που είναι σωστό και όχι αυτό που μας βολεύει.

Και να ρωτήσω όλους αυτούς που πήγαν στα 18: Τόσο πολύ σας δυσκόλεψε η θητεία που σόνυ και καλά πρέπει όλοι να πάνε στα 18 μην τυχόν και πάθουν τπτ στα 28?

Δλδ όλοι εμείς που πήγαμε στα 28 τι πάθαμε?

Μια άλλη παράμετρος είναι πως μετά τον στρατό δύσκολα ξανακάθεσαι στα θρανία. Οι νέοι αλλάζουν απόψεις και αντιλήψεις και με τα 2 χρόνια αποχής δύσκολα προσαρμόζεσαι ξανά στο περιβάλλον του πανεπιστημίου.

Πολλοί γονείς θα ανησυχούν αν το παιδί τους μετά τον στρατό στα 20 -21 θα μπορέσει να στρωθεί στο διάβασμα.

Μην βάζετε λοιπόν στην ζωή σας, σαν πρώτη προτεραιότητα κάτι που δεν πρόκειται να σας ωφελήσει σε τπτ . Πρώτα τα γράμματα πρώτα το σχολείο και μετά όλα τα άλλα όπως έλεγε και η γιαγιά μου.

Και δεν μπορώ να καταλάβω, άτομα που έχουν σπουδάσει, να ρισκάρουν τόσα πολλά και να βάζουν πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον και σταδιοδρομία τον στρατό…εκτός και αν είναι τόσο μαμόθρεφτοι και φοβούνται τόσο πολύ που θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό της καλοπέρασης.

Δημοσ.
τωρα αν μου λεγανε να υπηρετουσα στα 18 θα πηγαινα με 1000!

Μόνος σου το διάλεξες να πάρεις αναβολή .. κανείς δεν στο απαγόρεψε

ι και οι αλβανοι δεν σκεφτονται ετσι

Ακομα και οι Αλβανοί καταργήσανε την υποχρεωτική θητεία ...

Δημοσ.
Απόλαυσα πραγμάτικα την κάθε στιγμή, και μάλιστα όσο τραβηγμένο και αν ακούγετε απο επιλογή μου δεν πήρα ποτέ ούτε μία ημέρα άδεια. Δεν ήθελα να χάσω ούτε μία ημέρα απο κάτι που δεν θα ξαναγύρναγε πίσω.

Χμμ...Μιας και ημουν στη στρατολογια (Α Γραφειο), ξερω οτι την αδεια σου υποχρεουσαι να την παρεις.

Μη λεμε και οτι θελουμε.

Δημοσ.

Επειδή πολλοί μιλάνε για αυτονόητα πάντως εγώ προσωπικά δεν ξέρω κάποια άλλη χώρα κοντά σε μας και/ή "κοντά" σε μας που να έχει υποχρεωτική στράτευση στα 18. Αν κάποιοι θεωρούν σοβαρά παραδείγματα την Στρατοκρατία του Ισραήλ ή την διχοτομημένη Κύπρο το αυτονόητο για μένα είναι ότι αυτοί είναι για κλάματα.Με το ρυθμό που στερεύει το μυαλό μου θα το σκεφτόμουν σοβαρά να καταταγώ μετά τα σαράντα, είμαι της άποψης γενικά ότι οι άνθρωποι που γίνονται σοφότεροι με τα χρόνια είναι εξαιρετικά σπάνιοι, τόσος τσαμπουκαλίδικος λόγος στην συζήτηση που δίνει το δικαίωμα να πω και γω ότι μόνο τότε θα ήμουν αρκετά ηλίθιος.Άλλωστε το πια υποκειμενικότητα πλειοψηφεί είναι άνευ σημασίας καθώς οι ποταπές πολιτικές σκοπιμότητες είναι στο περιθώριο του διαλόγου, σε αυτό μάλλον συμφωνούν οι περισσότεροι, δεν είναι άξιες λόγου.

Δημοσ.

Τελικά με όλα τα παραπάνω, παρατηρώ ότι υπάρχει λύση για το Ελληνικό κράτος.

Δεν θες να πας στρατό; Φυσικά. Σκάσε όμως 20 χιλιάρικα + ΦΠΑ αυτή τη στιγμή, γιατί τόσο στοιχίζει ο μισθοφόρος που θα σε αντικαταστήσει για τον χρόνο αυτό. Διαφορετικά όπως είσαι μάζεψε τα πράγματά σου και στο στρατόπεδο.

Όταν είστε φαντάροι είναι η μόνη περίοδος που το κράτος σας πληρώνει (διαμονή, διατροφή, ενδυμασία, καύσιμα, εκπαίδευση) στην ζωή σας χωρίς να έχετε προπληρώσει με υδρώτα (σύνταξη).

Επίσης όσοι μιλάνε για απουσία εκπαίδευσης, μάλλον δεν ξέρετε τι υπάρχει μέσα στο βιβλιαράκι που έχει ο κάθε λόχος με την ονομασία "Κύκλος εκπαίδευσης κληρωτού οπλίτη". Αν το ακολουθούσαν πιστά (όπως έκανε ο δικός μας), θα βγαίνατε από εκεί μέσα όντως διαφορετικοί.

Κόπτεστε για τα δικαιώματά σας που απορρέουν απο το Σύνταγμα και τους Νόμους και δεν τα αναγνωρίζετε για τις υποχρεώσεις σας.

Και μου αρέσει είναι ότι βρίζετε τους πάντες γύρω σας για την κατάντια του Κράτους/Στρατού, ενώ εσείς πρώτοι υποδαυλίζετε τα θεμέλια. Πως είναι δυνατόν να πάτε μπροστά όταν τίποτα δεν είναι δική σας ευθύνη αλλά είναι των άλλων; Όταν η εργασία είναι σκλαβιά, αλλά έχουμε την απαίτηση να βγάζουμε λεφτά όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Και φυσικά γκρινιάζεται για τους μισθούς και τις συντάξεις. Ενώ δεν έχετε δουλέψει πραγματικά.

Όταν πάτε και ψηφίζετε πολιτικούς που τους βρίζεται συνέχεια ως άχρηστους αλλά δεν κάνετε τίποτα να τους αλλάξετε; Κατά τα άλλα οι άλλοι είναι βλάκες και ηλίθιοι, που δουλεύουν, πάνε στρατό και είναι νομοταγείς πολίτες.

Αλλά τέτοιοι που είστε, τέτοια σας αξίζουν. Λυπάμαι τα φιλότιμα παιδάκια και χαρά στο κουράγιο τους.

Γιατί κόπτεστε τόσο πολύ για την Αλβανία, Μακεδονία, Τουρκία; Στο κάτω κάτω με τα όπλα τις πήραμε τις περιοχές αυτές κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Επιθετικό Πόλεμο έκαναν οι παπούδες σας με τους Βασιλιάδες. Με την δική σας λογική, θα έπρεπε να επιστρέψουμε τις περιοχές τους νόμιμους κατόχους τους Σλάβους, που ζούσαν εκεί για αιώνες. Γιατί κλαίτε για την Σμύρνη όταν επιτεθήκαμε στην Τουρκία που δεν είχαμε κανένα λόγο να το πράξουμε;

Όλα φαίνοντα διαφορετικά από διαφορετική οπτική γωνία.

Δημοσ.

1)Καταρχήν όλοι εσείς που υπερασπίζεστε την υποχρεωτική στράτευση στα 18 πρέπει να καταλάβετε ότι το κράτος δεν ενδιαφέρεται για το πώς και σε ποια ηλικία θα περάσετε εσείς καλύτερα στον στρατό, αλλά πως θα εξοπλίσει τις μονάδες της.

2)Επίσης πρέπει να καταλάβετε ότι η προσωπική σας άποψη δεν μπορεί να επιβάλλεται στο σύνολο. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να υποχρεώσετε τον άλλον να στρατεύεται στα 18. Για σας μπορεί να είναι καλύτερα για άλλους χειρότερα…ας το αφήσουμε λοιπόν στην κρίση του καθενός αλλιώς καταπατούνται οι νόμοι της δημοκρατίας.

Εδώ δεν συζητάμε τι είναι καλύτερα για τον καθένα, αλλά αν πρέπει να επιβληθεί η υποχρεωτική στράτευση στα 18 χωρίς το δικαίωμα επιλογής

3)Θέλουμε οι νέοι μετά το σχολείο να γίνονται στρατιώτες ή επιστήμονες?

Θέλουμε να γενίζουμε πανεπιστήμια ή στρατόπεδα?

Αν νομίζεται ότι είναι καιρός να γυρίσουμε στην αρχαία Σπάρτη τότε καλώς.

Αν όμως σκεφτόμαστε λογικά πρέπει να καταλάβουμε ότι ο στρατός δεν μπορεί να είναι μέσο εκπαίδευσης της νεολαίας.

4)Και να ρωτήσω όλους αυτούς που πήγαν στα 18: Τόσο πολύ σας δυσκόλεψε η θητεία που σόνυ και καλά πρέπει όλοι να πάνε στα 18 μην τυχόν και πάθουν τπτ στα 28?

Δλδ όλοι εμείς που πήγαμε στα 28 τι πάθαμε?

5)Μια άλλη παράμετρος είναι πως μετά τον στρατό δύσκολα ξανακάθεσαι στα θρανία. Και δεν μπορώ να καταλάβω, άτομα που έχουν σπουδάσει, να ρισκάρουν τόσα πολλά και να βάζουν πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον και σταδιοδρομία τον στρατό…εκτός και αν είναι τόσο μαμόθρεφτοι και φοβούνται τόσο πολύ που θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό της καλοπέρασης.

1)ΚΑι καλά κάνει, κράτος είναι , απρόσωπο είναι ,υπηρετεί το σύνολο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος!! Ωστόσο εδώ εκφράζουμε εμπειρίες, δε ψηφίζουμε νόμους. Σίγουρα σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική η φάση που του ταιριάζει να μπει στη φυλακή αυτή.

Ωστόσο αν ρωτούσες εμένα προσωπικά, θα σου πρότεινα να περάσει ΠΡΩΤΑ σε μια σχολή που σου αρέσει και ΜΕΤΑ να πας στρατό ΠΡΙΝ ξεικινήσεις τη σχολή. Έτσι θα πάει νέος, θα περάσει πιο εύκολα τη θητεία (κατά μέσο όρο) αφού σχολείο και θητεία έχουν ένα κοινό, δεν ισχύει η δημοκρατία!!!!

2)Δεν επιβάλει κανένας. Λογικά θα γίνει διάλογος και θα υπερισχύσει η γνώμη των πολλών. Αυτό που εγώ θα πρότεινα είναι να κρίνουν μόνο όσοι έχουν περάσει από αυτά τα στάδια. Σίγουρα ένας 18χρονος δεν ξέρει κατά μέσο όρο.

3)Αν μπούνε μέσα οι τούρκοι, τότε κάνε την ίδια ερώτηση στο πρώτο που θα δεις!!

Δυστυχώς ο αγγελικός κόσμος που βλέπεις γύρω σου δεν υπάρχει και τώρα που τελειώνουν και τα τρόφιμα παγκοσμίως, αν δεν έχουμε άμυνα θα μας φάνε τα σκυλιά. Ο στρατός είναι μια ...κία, δε το συζητά κανείς. Μακάρι να μειωθεί και άλλο η θητεία. Αλλά οι εποχές είναι δύσκολες.Ωστόσο το να τελειώνεις νωρίς με το στρατό δεν είναι κακό. Θα έχεις όλο το μέλλον να ξεκουραστείς και να οργανώσεις δουλειά και σπουδές.

4)Εμένα προσωπικά μου ξύνισε το ότι είχα μια Α ωριμότητα και ασχολούμουνα με ανοησίες. Ότι αναγκαζόμουνα να ακολουθώ εντολές 20χρονων άσχετων. Ότι έπρεπε να μαζεύω γόπες. Και το κυριότερο ότι΄στη πιο παραγωγική ηλικία μου ήμουν μέσα. Στα 18 είσαι παιδί και ανέχεσαι κάποια πράγματα πιο εύκολα.

5) Στο στρατό δε χάνεις καμία επαφή με τις σπουδές. Όσα μαθαίνεις δε τα ξεχνάς. Δηλαδή νομίζεις μεταξύ της περιόδου αποφοίτησης από τη σχολή και της ανεύρεσης εργασίας θα ξεχάσεις λιγότερα? Φυσικά αυτό είναι και προσωπικό θέμα. Οι κύπριοι πάντως δεν πάθανε τίποτα!!

Δημοσ.

Apoll το ποστ σου μου φαίνεται συνολικά τόσο άκυρο που δυσανασχετώ για τον χρόνο που χρειάζομαι για να απαντήσω σε κάθε τι που θίγεις για να νιώθω σωστός.

Τελικά με όλα τα παραπάνω, παρατηρώ ότι υπάρχει λύση για το Ελληνικό κράτος.

Δεν θες να πας στρατό; Φυσικά. Σκάσε όμως 20 χιλιάρικα + ΦΠΑ αυτή τη στιγμή, γιατί τόσο στοιχίζει ο μισθοφόρος που θα σε αντικαταστήσει για τον χρόνο αυτό. Διαφορετικά όπως είσαι μάζεψε τα πράγματά σου και στο στρατόπεδο.

Για την λύση που γράφεις γράψε Χ, εξαγορά=πιστοποιητικό τυπου Β με νόμιμη απαλλαγή = Ι5=τσάμπα.Δηλαδή 20000=0 :P . Κάντα 5000 για να δοκιμάσεις τα φιλότιμα, με 20000 περισσότερο μαλάκες μετράς.

Όταν είστε φαντάροι είναι η μόνη περίοδος που το κράτος σας πληρώνει (διαμονή, διατροφή, ενδυμασία, καύσιμα, εκπαίδευση) στην ζωή σας χωρίς να έχετε προπληρώσει με υδρώτα (σύνταξη).

Τι πληρώνει ο στρατός ;;; Για πρώτη φορά στο ινσόμνια απαντώ έτσι : αχαχαχαχαχαχαχαχα.

Επίσης όσοι μιλάνε για απουσία εκπαίδευσης, μάλλον δεν ξέρετε τι υπάρχει μέσα στο βιβλιαράκι που έχει ο κάθε λόχος με την ονομασία "Κύκλος εκπαίδευσης κληρωτού οπλίτη". Αν το ακολουθούσαν πιστά (όπως έκανε ο δικός μας), θα βγαίνατε από εκεί μέσα όντως διαφορετικοί.

Αναφέρεσαι στα μεταφρασμένα εγχειρίδια του αμερικανικού στρατού της πρώτης περιόδου του Βιετνάμ ; Mε αυτήν την αναφορά δεν στηλιτεύεις την σημερινή κατάσταση αλλά μάλλον την δικαιολογείς ως μια μορφή φυσικής εξέλιξης.

Κόπτεστε για τα δικαιώματά σας που απορρέουν απο το Σύνταγμα και τους Νόμους και δεν τα αναγνωρίζετε για τις υποχρεώσεις σας.

Σφόδρα ερμηνεύσιμο, κάπου λέει και για προστασία του δικαιώματος στην εργασία εκεί μέσα, δεν ξέρω τι ερμηνεία δίνεις σε αυτό εσύ...

Και μου αρέσει είναι ότι βρίζετε τους πάντες γύρω σας για την κατάντια του Κράτους/Στρατού, ενώ εσείς πρώτοι υποδαυλίζετε τα θεμέλια. Πως είναι δυνατόν να πάτε μπροστά όταν τίποτα δεν είναι δική σας ευθύνη αλλά είναι των άλλων; Όταν η εργασία είναι σκλαβιά, αλλά έχουμε την απαίτηση να βγάζουμε λεφτά όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Και φυσικά γκρινιάζεται για τους μισθούς και τις συντάξεις. Ενώ δεν έχετε δουλέψει πραγματικά.

Όταν πάτε και ψηφίζετε πολιτικούς που τους βρίζεται συνέχεια ως άχρηστους αλλά δεν κάνετε τίποτα να τους αλλάξετε; Κατά τα άλλα οι άλλοι είναι βλάκες και ηλίθιοι, που δουλεύουν, πάνε στρατό και είναι νομοταγείς πολίτες.

Αλλά τέτοιοι που είστε, τέτοια σας αξίζουν. Λυπάμαι τα φιλότιμα παιδάκια και χαρά στο κουράγιο τους.

Όταν το κράτος και οι θεσμοί του είναι κάτι ξένο, η υποκρισία συστατικό στοιχείο συνύπαρξης κοινωνίας και κράτους, ο πραγματικός διάλογος και οι θεσμοί που τον προστατεύουν και τον αναδεικνύουν ως βασικό παράγοντα λήψης αποφάσεων είναι στο περιθώριο εσύ μιλάς για φαντάσματα που προασπίζουν την συνοχή και την ελευθερία όπως ο στρατολογικός νόμος και ο ορισμός της λειτουργίας του στρατού.Πέρα απ'το αυθαίρετο γκρουπάρισμα για να δημιουργήσεις μια ενιαία ομάδα που γκρινιάζει για τις συντάξεις, γκρινιάζει για τον στρατό, είναι ανεπρόκοπη, γενικά γκρινιάζει για τα πάντα και είναι η καταστροφή του ελληνικού έθνους κτλ κτλ ο βασικός σου στόχος κάπου έχει να κάνει με την θητεία φαντάζομαι και το πως όλα από εκεί φαίνονται, η μέγιστη μορφή ανεντιμότητας είναι να μην θέλει κανείς να υπηρετήσει ή να θέλει να λουφάξει είτε γιατί από αυτήν ξεκινάνε όλα είτε γιατί με αυτήν είναι ισοδύναμα και όλα τα άλλα που σούρνεις.Όταν ακούω τέτοιες φιλοσοφημένες γενικεύσεις "βγαλμένες απ'την ζωή" έχω συνηθίσει να ξύνω τ'αρχ**** μου πλέον.Το ύφος σου πάντως μου έδωσε την εντύπωση ειλικρινών προθέσεων και γι´αυτό προσπάθησα ν'απαντήσω, αν και το επίπεδο των κρυμμένων προβληματισμών/ερωτημάτων δεν μου επιτρέπει να θεωρώ ότι έχω δώσει τίποτε παραπάνω από μια απάντηση του κώλου σε μια προσέγγιση του κώλου με μια υποψία αγνής και βαθιάς αγωνίας.

Γιατί κόπτεστε τόσο πολύ για την Αλβανία, Μακεδονία, Τουρκία; Στο κάτω κάτω με τα όπλα τις πήραμε τις περιοχές αυτές κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Επιθετικό Πόλεμο έκαναν οι παπούδες σας με τους Βασιλιάδες. Με την δική σας λογική, θα έπρεπε να επιστρέψουμε τις περιοχές τους νόμιμους κατόχους τους Σλάβους, που ζούσαν εκεί για αιώνες. Γιατί κλαίτε για την Σμύρνη όταν επιτεθήκαμε στην Τουρκία που δεν είχαμε κανένα λόγο να το πράξουμε;

Όλα φαίνοντα διαφορετικά από διαφορετική οπτική γωνία.

Χωρίς να θεωρώ ότι η σημερινή νεολαία κόπτεται τόσο πολύ για τους βαλκανικούς πολέμους και την μικρασιατική καταστροφή προσωπικά ν'απαντήσω ότι δεν είναι δυνατόν να μην θλίβομαι από την τραγωδία του μικρασιατικού ελληνισμού, δεν μου είναι εύκολο να μην δικαιολογήσω τον φανατισμό των Ελλήνων στρατιωτών που μέσα στα γεγονότα που είχαν δημιουργήσει οι εθνικιστικές εξάρσεις και από τις δυο πλευρές έβλεπαν στην ουρά τον αποτελεσμάτων μερικά χιλιόμετρα απ'τα εδάφη που κατείχαν ελληνικά χωριά να λεηλατούνται και να καίγονται, άντρες να σφαγιάζονται και γυναικόπαιδα να βιάζονται.Δεν γίνεται επίσης να μην αηδιάζω φέρνοντας στο μυαλό μου μαρτυρίες απο την άτακτη υποχώρηση του 1922 ενός γείτονα του παππού μου όπου μεταξύ άλλων μας περιέγραφε και μια "στάση" που είχαν κάνει ένα τσούρμο στρατιώτες σε μια αγροικία και όντας τελευταίος στην ουρά να παρουσιάζει την εικόνα με τις κοκκαλομένες με ανοιχτά πόδια Τουρκάλες να κοιτάνε στο κενό και τα ζουμιά από τους προηγούμενούς να έχουν πλυμμηρίσει το πάτωμα.Μιλάς και κάνεις προβολές απ'το παρελθόν, προσπαθείς να ορίσεις μια αφηρημένη συνέχεια, τι είναι δίκαιο/νόμιμο και να κρίνεις. Ας σε ακολουθήσω στο περίπου και γω και ας πω ότι αν είχα να επιλέξω θα προτιμούσα μια Ελλάδα με την Σμύρνη και χωρίς την Θεσσαλονίκη, χάος στο χάος :P .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...