Προς το περιεχόμενο

Yποχρεωτική στράτευση στα 18..

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το κράτος κερδίζει στο ότι θα έχουμε πιο γεμάτα στρατόπεδα.

ε και?

Εσύ θα κερδίσεις στο ότι είναι καλύτερα να πας πιο νέος. Επίσης στο ότι θα είστε περισσότερα άτομα και θα έχετε πολλές εξόδους.

Όπως είπαμε,το αν θα πάω 18 και θα περάσω καλά ή στα 28 και περάσω χάλια είναι καθαρά υποκειμενικό.Δεν με ξέρεις,ούτε έχεις κάποιο clue για τη ζωή και τη νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζω τον κόσμο γύρω μου και συνεπώς δεν μπορείς να μου πεις τι είναι για καλό μου και τι όχι.

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1)ε και?

2)Όπως είπαμε,το αν θα πάω 18 και θα περάσω καλά ή στα 28 και περάσω χάλια είναι καθαρά υποκειμενικό.Δεν με ξέρεις,ούτε έχεις κάποιο clue για τη ζωή και τη νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζω τον κόσμο γύρω μου και συνεπώς δεν μπορείς να μου πεις τι είναι για καλό μου και τι όχι.

1)Τι ε και??

2)Όντως. Νόμιζα ότι μας ρώτησες για τις προσωπικές εμπειρίες. Εφόσον δεν παρέθεσες λεπτομέρειες για εσένα δε μπορούμε να σου πούμε προσωπικά τι σου ταιριάζει. Μπορούμε όμως να πούμε για την πλειοψηφία των νέων, αφού από εκεί έχουμε περάσει.Εσύ είσαι ακόμα εκεί. ΔΕΝ έχεις δει το μετά.

PS Μη ξεχνάς ΕΣΥ μας ρώτησες, μη φάμε και ξύλο στο τέλος!!!!

Δημοσ.
1)Τι ε και??

Δεν το θεωρώ σημαντικό παράγοντα.

PS Μη ξεχνάς ΕΣΥ μας ρώτησες, μη φάμε και ξύλο στο τέλος!!!!

Δεν νομίζω πως η αντιπαράθεση απόψεων μπορεί ν'αποτελέσει αφορμή για να παίξουμε ξύλο :P :p

Δημοσ.

1)Δεν το θεωρώ σημαντικό παράγοντα.

2)Δεν νομίζω πως η αντιπαράθεση απόψεων μπορεί ν'αποτελέσει αφορμή για να παίξουμε ξύλο :P :p

1)Πίστεψέ με δε θα ρωτήσει το κράτος έναν ανήλικο για το τι θα κάνει!!!! ΚΑι καλά θα κάνει!!! Επίσης είναι καλό να μάθεις πως όταν διαφωνείς σε κάτι, πάλι πρέπει να υπηρετείς την πλειοψηφία. Αλλιώς δεν είσαι δημοκράτης αλλά κρυφοβασιλικός, χωρίς καν να το ξέρεις!!

2)Η αντιπαράθεση απόψεων προυποθέτει κοινές εμπειρίες επί του θέματος. Εσύ τι άποψη έχεις από το στρατό και τη ζωή από τα 18 μέχρι τα 28? !!

Φιλικα!!

Δημοσ.
1)Πίστεψέ με δε θα ρωτήσει το κράτος έναν ανήλικο για το τι θα κάνει!!!! ΚΑι καλά θα κάνει!!! Επίσης είναι καλό να μάθεις πως όταν διαφωνείς σε κάτι, πάλι πρέπει να υπηρετείς την πλειοψηφία. Αλλιώς δεν είσαι δημοκράτης αλλά κρυφοβασιλικός, χωρίς καν να το ξέρεις!!

Είμαι δημοκράτης και δεν νιώθω αμφιβολίες γι'αυτό.Αλλά την δημοκρατία των ηλιθίων δεν τη μπορώ. (δεν μιλάω συγκεκριμένα)

2)Η αντιπαράθεση απόψεων προυποθέτει κοινές εμπειρίες επί του θέματος. Εσύ τι άποψη έχεις από το στρατό και τη ζωή από τα 18 μέχρι τα 28? !!

Ο στρατός για μένα είναι σαν ένα clubάκι.Δεν έχω μπει αλλά ξέρω ότι είναι μπουρδέλο.

Όσο για την άποψή μου για τη ζωή απ'τα 18 μέχρι τα 28 ξέρω πως δεν θα αλλάξουν πολλά για μένα.Γνωρίζω αρκετά τον εαυτό μου,έχω προσδιορήσει στόχους και αξίες και είμαι σε θέση να πω πως ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν στον χαρακτήρα μου μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Δημοσ.

Ο στρατός για μένα είναι σαν ένα clubάκι.Δεν έχω μπει αλλά ξέρω ότι είναι μπουρδέλο.

Ναι, κοιτα, αυτο ειναι ενα τελειως κλισε τριπακι. Ο στρατος που λες ειναι αλλη μια δημοσια υπηρεσια για οποιον δεν το εχει καταλαβει. Τα στελεχη ειναι και φαιρονται σαν δημοσιοι υπαλληλοι. Γιαυτο εχει βγει αυτη η βρωμα. Εφοσον τελειωσεις ενα Πανεπιστημιο, πας στρατο και πιασεις και μια δουλεια θα καταλαβεις αυτο το "ειναι ενα μπουρδελο" ισχυει οχι για τον στρατο αλλα για ολα τα ιδρυματα που εχουν(την κακως εννουμενη) "δημοσιουπαλληλικη" νοοτροπια, δλδ μπουρδελο ειναι και ενα Υπουργειο ου ξυνονται, μπουρδελο ειναι και μια ιδιωτικη εταιρια κολοσσος που επισης ειναι αργοκηνιτη, μπουρδελο ειναι και ενα ιδιωτικο πανεπιστημιο που κοιταει την κονομα κτλ. Δλδ μπουρδελο ο Στρατος αλλα ειναι ενα απο τα πολλα που θα ζησεις που θα ειναι 'μπουρδελα"

ΥΓ. Και παρεπιπτοντως, εφοσον δεν σε λενε Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ που ειναι μπουρδελο. Γιατι αν δεν ηταν θα τραβαγες πραγματικη εκπαιδευση στρατιωτη ολη μερα και το βραδυ σκοπετο και μαλιστα σκοπετο προβλεπομενο, οχι τσιγαρακι και MP3 αλλα σε σταση προσοχης με κρανος και εξαρτηση και κανονικη εφοδο και θα πεφτανε καμπανες συννεφο και θα ετρεχες ολη μερα στις λασπες και τα σκατα και δεν θα αραζες στο 2ο και το 3ο Επιτελικο να κανεις excelακια

Δημοσ.

Όταν είπα μπουρδέλο εννοούσα όχι μόνο το στρατό όπως είναι στην παρούσα κατάσταση αλλά γενικά την έννοια του στρατού και το πως είναι ακόμα και στην κανονική του μορφή.

ΥΓ. Και παρεπιπτοντως, εφοσον δεν σε λενε Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ που ειναι μπουρδελο. Γιατι αν δεν ηταν θα τραβαγες πραγματικη εκπαιδευση στρατιωτη ολη μερα και το βραδυ σκοπετο και μαλιστα σκοπετο προβλεπομενο, οχι τσιγαρακι και MP3 αλλα σε σταση προσοχης με κρανος και εξαρτηση και κανονικη εφοδο και θα πεφτανε καμπανες συννεφο και θα ετρεχες ολη μερα στις λασπες και τα σκατα και δεν θα αραζες στο 2ο και το 3ο Επιτελικο να κανεις excelακια

Σ'αυτό πάντως συμφωνώ.Τουλάχιστον δεν θα μας βγάλουν το λάδι.

Δημοσ.
Στατιστικά και αναλογικά οι θάνατοι στον στρατό δεν είναι περισσότεροι απ ότι εκτός στρατού στην ίδια χρονική περίοδο...Απλό είναι αυτό

Όπως επίσης, στατιστικά, οι θάνατοι από τροχαία είναι περισσότεροι από αυτούς των ναρκωτικών...

Να απενοχοποιήσουμε τα ναρκωτικά! :lol:

Ρε μεγάλε, πραγματικά, τα πιστεύεις αυτά που γράφεις?

Όταν μιλάει κάποιος για "σειρές" στον στρατό- σαφώς δεν γνωρίζεις επειδή δεν έχεις υπηρετήσει -

Όπως ξαναείπα πιο πριν, έχω πάει φαντάρος και έχω χάσει λίγους μήνες από την ζωή μου άσκοπα.

Αλλά αν θες να παίζουμε και με τις λέξεις, όχι δεν έχω υπηρετήσει.

Οι υπηρέτες υπηρετούν.

αναφέρεται σε όσους γνωρίζει προσωπικά και είναι της ίδιας σειράς με τον ίδιον..

Ωραία. Διευκρινίζεις λοιπόν πως δεν αυτοκτόνησαν και δεν έπαθαν ψυχολογικά οι πόσοι?

10? 50?

Οκ. Φοβερό επιχείρημα.

Σαφώς γνώριζα όλες τις σειρές μου. ΑΝ κατάλαβες ότι γνώριζα όλον τον ελληνικό στρατό ... καλά μεσάνυχτα..

Δεν κατάλαβα, γι'αυτό σου είπα να το διευκρινήσεις.

Και όταν μιλάς για σειρά σε ένα γενικού περιεχομένου forum, εννοείς όλους αυτούς που υπηρέτησαν την ίδια χρονική περίοδο με εσένα, γιατι πολύ απλά, εδώ δεν χρησιμοποιούμε την αργκό στου στρατού.

Όπως π.χ αν πούμε ποντίκι εδώ μέσα, θα αναφερόμαστε είτε στο τρωκτικό, είτε στο ποντίκι του υπολογιστή.

Όχι σε κάποιον νεοσύλλεκτο.

Ο στρατός δεν αλλοιώνει την προσωπικότητα κανενός.

Όπως βέβαια δεν αλλοιώνει και τις πολιτικές απόψεις.

Αυτά δεν τα κατάφερνε άλλες εποχές... τώρα θα τα καταφέρει;

Ο στρατός μπορεί εύκολα να αλλοιώσει μία αθώα ή ευαίσθητη προσωπικότητα.

Για τις πολιτικές απόψεις θα συμφωνήσω εν μέρη. Αν ο στρατός καταφέρει να αλλάξει τις πολιτικές απόψεις κάποιου, μάλλον του το κάνει γιατί αυτό του αξίζει και τίποτα παραπάνω.

Όχι δεν είχα καμμία σχέση με τον Πατακό... κάθε άλλο μάλιστα.. αριστερών πεποιθήσεων

Δεν είμαι εγώ κάποιος ιδιαίτερα ανθεκτικός χαρακτήρας ή σκληρός άντρας κλπ

Όπως όλοι στην ηλικία μου .. με τις ευαισθησίες μου τα προβλήματά μου ... όπως καθένας

Δεν είπα πως έχεις εσύ σχέση με τον Παττακό...Για τον δάσκαλό σου ρώτησα, καθώς παρομοίασες τον στρατό με δημοτικό σχολείο...

Anyway...

Το ότι εσύ δεν ανέχεσαι τίποτε είναι σαφώς πρόβλημά σου..

Στην ζωή ο άνθρωπος μαθαίνει και να ανέχεται διαφορετικά δεν αποτελεί μέλος της κοινωνίας

Έχεις μία τάση να κάνεις την κουβέντα λίγο γαργάρα. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ πως δεν ανέχομαι τίποτα.

Μιλησα πολύ συγκεκριμένα. Δεν ανέχομαι να με προσβάλλουν.

Αν εσύ αυτο το θεωρείς πρόβλημα, μάλλον εσύ έχεις το πρόβλημα.

Ανέχεσαι τον καθηγητή σου τον δάσκαλό σου τα παιδιά σου την γυναίκα σου τον εργοδότη σου τους νόμους που σε υποχρεώνουν να κινείσαι στην δεξιά λωρίδα και να μην υπερβαίνεις τα όρια ταχύτητας και γενικά ο άνθρωπος ως κοινωνικό όν ανέχεται ..Διαφορετικά πάει σε σπηλιά και δεν αποτελεί μέρος της κοινωνίας η οποία έτσι και αλλοιώς τον καταπιέζει σε πάρα πολλά ζητήματα. Μπορεί να θέλει και να σκοτώσει κάποιον αλλά καταπιέζεται επειδή θα τον βάλλουν στην φυλακή .. και βέβαια καλώς καταπιέζεται..

Ναι. Ευχαριστώ για την επισήμανση, δεν μου είχαν περάσει ποτέ αυτά από το μυαλό μου.

Τίποτα πιο αυτονόητο έχεις να πεις?

Το ότι θα ξεσπάσει κάποιος εντάξει... θα ξεσπάσει κάποιος

Αλλά και σε μια δουλειά ξεσπάει κάποιος και καθαρίζει πέντε έξη άμα του την βαράνε στο κεφάλι..και άλλος καθαρίζει την γυναίκα του.. Να μην παντρευτεί λοιπόν κανένας επειδή μπορεί να του την βαρέσει στο κεφάλι.. Πρόσφατα πολλών τους την δίνει και ξεσπάνε σκοτώνοντας..παίρνουν ένα αυτόματο μπαίνουν σε ένα σχολείο - πραγματικά γεγονότα - και καθαρίζουν κάνα δυό δεκάδες συμμαθητές τους.

Λές να καταργήσουμε και τα σχολεία επειδή υπάρχει και εδώ τέτοιο ενδεχόμενο;

Οκ, φίλε μου. Είναι προφανές πως δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα μήλα από τα πορτοκάλια.

Δεν μπαίνω καν στο κόπο να σου το μάθω εγώ.

Δεν διαμορφώνει την προσωπικότητά σου ο στρατός...

Αν ήταν έτσι όσοι υπηρέτησαν θα ήταν όλοι στρατό^*(*()&)*( κλπ

Ε .. δεν είναι! ούτε πάει κάποιος φαντάρος και γυρίζει φανατισμένος να κάνει ντού στην Τουρκία

Η εμπειρία αυτό δείχνει.. όποιος βέβαια δεν έχει υπηρετήσει μπορεί να υποθέτει ότι θέλει

Εδώ μπερδεύεις λίγο την προσωπικότητα με τις πολιτικές απόψεις.

Anyway..

Όσο για την ρουφιανιά και την υποταγή και την αδικία και το γλύψιμο;

Έλα φίλε μου! δουλευόμαστε μεταξύ μας;

Αυτά βασιλεύουν παντού στην κοινωνία μας σήμερα!

E, όχι παντού. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η γραμμή που έχεις σκοπό να δώσεις στα παιδιά σου ας πούμε.

Που θα πάει κάποιος και δεν θα βρεί όσα αναφέρεις;

Σπίτι του, στις παρέες του, στην δουλειά του.

Παντού.

Ο στρατός δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο απ ότι η κοινωνία στο σύνολό της..

Μάλιστα. :-)

Δημοσ.

Εγώ να ρωτήσω κάτι απλό. Δεν γίνεται να γίνουμε όλοι μας γιατροί έτσι? Δεν γίνεται να γίνουμε όλοι μας δικηγόροι, δεν γίνεται να γίνουμε όλοι μας πολιτικοί και λοιπά. Γιατί λοιπόν να γίνουμε όλοι μας φαντάροι/στρατιώτες?

Και είσαστε τόσο σίγουροι ότι θα ζήσετε τόσα πολλά χρόνια ώστε σπαταλάτε αέρα πατέρα τα χρόνια σας? Διαβάζω "έλα μωρέ ένας χρόνος είναι" και φρίττω. Ρε ένας χρόνος είναι ένας χρόνος. Αν είναι να ξοδεύαμε έτσι άσκοπα τα χρόνια μας....τι να πω....Χίλιες φορές φλώρος, χίλιες φορές "αδελφούλα", χίλιες φορές "random - όχι ο mod :P - μειωτικός χαρακτηρισμός" παρά ένας χρόνος χαμένος.

Δημοσ.
Το θέμα δεν είναι η θητεία αλλά η θητεία στα 18. Ξεκολλάτε λίγο.

Αυτό σε πείραξε εσένα...:P

Εδώ ξεκινάμε κουβέντα για το όνομα της γειτονικής μας χώρας (της Μακεδονίας λέω), και φτάνουμε να μιλάμε για τεστ DNA, και εσύ το ψάχνεις? :lol:

Δημοσ.
Αυτό σε πείραξε εσένα...:P

Εδώ ξεκινάμε κουβέντα για το όνομα της γειτονικής μας χώρας (της Μακεδονίας λέω), και φτάνουμε να μιλάμε για τεστ DNA, και εσύ το ψάχνεις? :lol:

Είχα γράψει και αλλά, αλλά λίγο πριν το πόστ τα έσβησα γιατί θέλω να την πέσω σε λίγο.

Δημοσ.
Ρε jimarass προσπαθώ να σε κάνω ban , πατάω κάτι κουμπιά αλλά τίποτα.. :fear:

..πως διαολο γίνεται ;

Απλά πας σε ένα γιατρό και ζητάς ηλεκτροσοκ. Τότε θα βγω από το μυαλό σου!!

Δημοσ.

σύνταξη στα 18, στράτευση στα 100

η θητεία είναι η ανοιχτή πληγή της ελλάδας, αν δεν υπήρχε ή αν τέλος πάντων, ξέραν τι να κάνουν με αυτά τα παληκάρια που σφίζουν απο ζωή και δύναμη, άντι να τα στέλνουν σε άθλιας συνθήκες να υπηρετήσουν ΝΤΕΜΕΚ την πατρίδα, η χώρα θα ήταν πολύ μπροστά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...