Neurotic_Fest Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Αίμα και σκατά όπως είχε πει και ο Παναγούλης.
Fidelio Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Εξελικτικά να το δουμε; είναι λίγο παγίδα όμως αυτό. Δεν χρειάστηκε ο πολεμος τον άνθρωπο , το αντίθετο όμως δεν ήταν ζήτημα φυσικής επιλογής. Μπορούσε να επιβιώσει και διαφορετικά το ζώο.
liopyr Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Ναι έχω πάει, αυτό με την μια εβδομάδα πρώτη φορά το ακούω. Aν πας και δηλώσεις πως δεν μπορείς να υπηρετήσεις για τον χ και τον ψ ψυχολογικό λόγο, και αν δεν έχεις χαρτιά από δημόσιους γιατρούς αυτοί έστω τυπικά είναι υποχρωμένοι να σε εξετάσουν. Αν έχεις ζήσει την στρατιωτική γραφειοκρατεία, πίστεψέ με, η μία εβδομάδα δεν είναι υπερβολικός αριθμός. Από προσωπική εμπειρία το συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν ότι καλύτερο έχω δει σε δημόσιο, όλοι ευγενικοί και τυπικότατοι, έχω περάσει από εφορίες, από ΙΚΑ , υπουργεία και γραμματείες σχολών και χίλιες άλλες κατάρες, τέτοια εξυπηρέτηση δεν συνάντησα, μπορεί να έπεσα στην βάρδια τι να σου πω. Συγκρίνεις ανώμοια πράγματα. Για ποιο λόγο πήγες εκεί? Σαν ασθενής? Με ψυχολογικό πρόβλημα? Ήσουν φαντάρος? Μπερδεύεις το βύσμα με το γλείψιμο και τα πρόσωπα που τα διαθέτουν αντίστοιχα στ'οπλοστάσιο της ζωής τους Το βύσμα δεν είναι όπλο. Είναι κακομοιριά. (στην καλύτερη). νομίζω είναι προφανής η αφηρημένη συσχέτιση, αν δε είναι δεν θα το φιλοσοφίσω ιδιαίτερα. Δεν είναι αφηρημένη η συσχέτιση, ούτε χρειάζεται φιλοσοφίες. Όταν χρησιμοποιείς ένα βύσμα,στην καλύτερη των περιπτώσεων υποχρεώνεσαι. Ε, η γραμμή που χωρίζει την υποχρέωση με τον γλύψιμο είναι πολύ μικρή κατά την γνώμη μου. Ένας βασικός λόγος που ενώ είχα την δυνατότητα δεν χρησιμοποίησα βίσμα, όσο ρομαντικό και αν ακούγεται, είναι γιατί ένιωθα την αδικία απέναντι σε κάποιους άλλους που δεν το είχαν. Γενικά calm down mate I'm pretty calm. (για τρελλός) όσο λάθος εντυπώσεις και να έχω "φωλιά του κούκου" μια φορά δεν είναι. Κάτσε μία ώρα στον θάλαμο που κλειδώνουν όσους είναι για Ι-5, και ξανασκέψου το.
Владимир Путин Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Εξελικτικά να το δουμε; είναι λίγο παγίδα όμως αυτό. Δεν χρειάστηκε ο πολεμος τον άνθρωπο , το αντίθετο όμως δεν ήταν ζήτημα φυσικής επιλογής. Μπορούσε να επιβιώσει και διαφορετικά το ζώο. Μόλις έχεις σκοτώσει ένα ελάφι με μια μεγάλη πέτρα λιώνοντάς του το κεφάλι για να το φας. Το αίμα του κυλάει στα πόδια σου και έχει ακόμα σπασμούς. Αργά αργά επειδή είσαι κουρασμένος, το γδέρνεις ενώ το αίμα έχει κάνει ένα μικρό ρυάκι. Ευτυχώς τα ξύλα για τη φωτιά δεν είναι δύσκολο να βρεθούν... Πιστεύεις ότι το να καθαρίσεις ένα μαλάκα είναι πιο δύσκολο από το παραπάνω;
Fidelio Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Μόλις έχεις σκοτώσει ένα ελάφι με μια μεγάλη πέτρα λιώνοντάς του το κεφάλι για να το φας. Το αίμα του κυλάει στα πόδια σου και έχει ακόμα σπασμούς. Αργά αργά επειδή είσαι κουρασμένος, το γδέρνεις ενώ το αίμα έχει κάνει ένα μικρό ρυάκι. Ευτυχώς τα ξύλα για τη φωτιά δεν είναι δύσκολο να βρεθούν... Πιστεύεις ότι το να καθαρίσεις ένα μαλάκα είναι πιο δύσκολο από το παραπάνω; Πιστεύω οτι θα ήμουνα απίστευτα τραγικός αν κυνηγούσα ελάφια για να τραφώ , βεβαια εγώ δεν είμαι ένας ινδιάνος κυνηγός που προσεύχομαι πριν βγώ για κυνήγι και που έζησε τον μεσαίωνα ! Αν το βλέπαμε κάπως όπως ο Παναγουλης μιας και αναφέρθηκε ο Neurotic_Fest και έψαξα λίγο να βρω ποιος ειναι : "Δεν επιδίωξα να σκοτώσω έναν άνθρωπο. Δεν είμαι ικανός να σκοτώσω έναν άνθρωπο. Επιδίωξα να σκοτώσω έναν τύραννο" ίσως και να είχα το άλλοθι, αλλα ποιος νομίζεις οτι είμαι εγώ; λολ... Αν και δεν έχω την ψευδαίσθηση οτι δεν "χρειάστηκα" τον πόλεμο-αναδρομικα, ζω και σκέφτομαι σαν να μη μου χρειάζονται όλα αυτά , για να φτιάξω την κοσμοθεωρία μου. Απο την αλλη είναι σφάλμα να βάζω τον εαυτό μου σε μια τέτοια θέση - να αναγνωρίζω οτι ελλοχεύει το φονικό ένστικτο μέσα μου , γιατί η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων δίνει εξηγήσεις κατόπιν εορτής. Παντως έχω κυνηγήσει και το έχω μετανιώσει πικρά ....
jimarass Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Respect στον liopyr Έχω δώσει ήδη,έχω περάσει σε σχολή των ενδιαφερόντων μου και ξαναδίνω να μπω σε καλύτερη σχολή. Εξακολουθείς όμως να μην απαντάς στο ερώτημά μου. ME ρωτάς αν είναι καλό να πας στρατό ή αν πρέπει να πας στα 18 αντί στα 28?
Typhoon Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Χαιρώ πολύ ρε σεις αν είναι να διαλέξουμε μεταξύ του να πάμε στα 18 και να μην πάμε καθόλου, όλοι καθόλου θα πούμε. Το θέμα είναι ότι μεταξύ του 18 και του 28, το 18 είναι προτιμότερο, το πρόβλημα είναι ότι στα 18 δεν το καταλαβαίνει κανείς.
liopyr Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Χαιρώ πολύ ρε σεις αν είναι να διαλέξουμε μεταξύ του να πάμε στα 18 και να μην πάμε καθόλου, όλοι καθόλου θα πούμε. Το θέμα είναι ότι μεταξύ του 18 και του 28, το 18 είναι προτιμότερο, το πρόβλημα είναι ότι στα 18 δεν το καταλαβαίνει κανείς. Μεταξύ του 18 προαιρετικά και του 18 υποχρωτικά τι θα πούμε?
jimarass Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Χαιρώ πολύ ρε σεις αν είναι να διαλέξουμε μεταξύ του να πάμε στα 18 και να μην πάμε καθόλου, όλοι καθόλου θα πούμε. Το θέμα είναι ότι μεταξύ του 18 και του 28, το 18 είναι προτιμότερο, το πρόβλημα είναι ότι στα 18 δεν το καταλαβαίνει κανείς. Α γεια σου!!!
pappous_soulis Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 ME ρωτάς αν είναι καλό να πας στρατό ή αν πρέπει να πας στα 18 αντί στα 28? Το κακό με του Έλληνες είναι ότι σκεφτόμαστε πάντοτε την πάρτη μας' date=' "την άποψή " μας. [b']Δε σκεφτόμαστε όμως τι είναι εφαρμόσιμο και καλό για τον τόπο. Μια ρύθμιση θα γίνει για να διορθωθεί ένα πρόβλημα, όχι για να ευχαριστήσει κάποιον!![/b] Η άποψη καθενός είναι σεβαστή και λαμβάνεται υπόψιν. Σε μια δημοκρατία όμως η στατιστική κυβερνά!! Ωραία.Πες μου τι θα διορθωθεί με το μέτρο αυτό.Τι καλό θα έχει για τον τόπο μας? Νομίζω είναι σαφές αυτό που ρώτησα.
jimarass Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Νομίζω είναι σαφές αυτό που ρώτησα. Το κράτος κερδίζει στο ότι θα έχουμε πιο γεμάτα στρατόπεδα. Εσύ θα κερδίσεις στο ότι είναι καλύτερα να πας πιο νέος. Επίσης στο ότι θα είστε περισσότερα άτομα και θα έχετε πολλές εξόδους. Το ξέρεις ότι όταν εγώ πήγα 12μηνο, θα προτιμούσα να ήμουν 18μηνο? Εμάς μας έπεζε 1 μέσα 1 έξω, τους 18μηνίτες 7 έξω μια μέσα! Ποιος έκανε μεγαλύτερη θητεία άραγε???? Από σπουδές και γνώσεις δε θα χάσεις τίποτα. Αντιθέτως θα ηρεμήσεις και θα ξελαμπικάρεις από πανελλήνιες. Εγώ έκανα 1 χρόνο να ανοίξω βιβλίο στη σχολή αν και παρακολουθούσα κάθε μέρα.... H θητεία έτσι όπως πάνε τα πράγματα διεθνώς δεν παίζει να μειωθεί. Άντε να το κάνουν 10μηνο. Ωστόσο εκεί θα σας πηγαίνει αίμα!!!
Freakster Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Λολ, άλλο θέλω να γράψω, αλλιώς βγαίνει. Άκυροοο
mistral Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Φοβερή λογική. Τύπου:Θα κάνω όλη μέρα σούζες, τι, από ναρκωντικά θα πεθάνω? Στατιστικά και αναλογικά οι θάνατοι στον στρατό δεν είναι περισσότεροι απ ότι εκτός στρατού στην ίδια χρονική περίοδο...Απλό είναι αυτό Όχι δεκτό. Τους γνώριζες όλους από πριν, και διατήρησες σχέσεις με όλους μετά ώστε να γνωρίζεις? Αχά. Βλέπω γνωρίζεις και για τις υπόλοιπες σειρές... Όταν μιλάει κάποιος για "σειρές" στον στρατό- σαφώς δεν γνωρίζεις επειδή δεν έχεις υπηρετήσει - αναφέρεται σε όσους γνωρίζει προσωπικά και είναι της ίδιας σειράς με τον ίδιον.. Σαφώς γνώριζα όλες τις σειρές μου. ΑΝ κατάλαβες ότι γνώριζα όλον τον ελληνικό στρατό ... καλά μεσάνυχτα..Και σαφώς γνώριζα πριν τον στρατό και διατήρησα σχέσεις με σειρές μου και μετά τον στρατό όπως και γνώριζα πριν και μετά τον στρατό και άλλες σειρές.. και τα δύο μου μικρότερα αδέλφια ήταν άλλες σειρές...τραγικό... ζήσαμε οικογενειακώς αρχαία τραγωδία. Για το πόσο σου αλλάζει ο στρατός την προσωπικότητα μπορεί να παίξουν πολλοί παράγοντες.Για το πόσο σου αλλάζει τις πολιτικές απόψεις μόνο ένας. Η ηλιθιότητα. Ο στρατός δεν αλλοιώνει την προσωπικότητα κανενός. Όπως βέβαια δεν αλλοιώνει και τις πολιτικές απόψεις. Αυτά δεν τα κατάφερνε άλλες εποχές... τώρα θα τα καταφέρει; Δεν ξέρω αν είχες στο δημοτικό τον Παττακό δάσκαλο,αλλά θα στο θέσω όσο πιο απλά μπορώ:Mπορεί εσύ να είσαι χαρακτήρας που δεν τον επηρεάζει ο στρατός. Μπορεί να περνάει ένας τυχαίος και να σε βρίζει, και εσύ να κάθεσαι προσοχή, περήφανος. Δεν είναι όλοι έτσι. Εγώ δεν ανέχομαι κανένας τυχαίος να με προσβάλλει ή να με βρίσει ή οτιδήποτε. Θα αντιδράσω. Κάποιος άλλος, δεν θα αντιδράσει, και μια μέρα που θα ξεσπάσει μπορεί να κάνει πολύ άσχημα πράγματα.. Όχι δεν είχα καμμία σχέση με τον Πατακό... κάθε άλλο μάλιστα.. αριστερών πεποιθήσεων Δεν είμαι εγώ κάποιος ιδιαίτερα ανθεκτικός χαρακτήρας ή σκληρός άντρας κλπ Όπως όλοι στην ηλικία μου .. με τις ευαισθησίες μου τα προβλήματά μου ... όπως καθένας Το ότι εσύ δεν ανέχεσαι τίποτε είναι σαφώς πρόβλημά σου.. Στην ζωή ο άνθρωπος μαθαίνει και να ανέχεται διαφορετικά δεν αποτελεί μέλος της κοινωνίας Ανέχεσαι τον καθηγητή σου τον δάσκαλό σου τα παιδιά σου την γυναίκα σου τον εργοδότη σου τους νόμους που σε υποχρεώνουν να κινείσαι στην δεξιά λωρίδα και να μην υπερβαίνεις τα όρια ταχύτητας και γενικά ο άνθρωπος ως κοινωνικό όν ανέχεται ..Διαφορετικά πάει σε σπηλιά και δεν αποτελεί μέρος της κοινωνίας η οποία έτσι και αλλοιώς τον καταπιέζει σε πάρα πολλά ζητήματα. Μπορεί να θέλει και να σκοτώσει κάποιον αλλά καταπιέζεται επειδή θα τον βάλλουν στην φυλακή .. και βέβαια καλώς καταπιέζεται.. Το ότι θα ξεσπάσει κάποιος εντάξει... θα ξεσπάσει κάποιος Αλλά και σε μια δουλειά ξεσπάει κάποιος και καθαρίζει πέντε έξη άμα του την βαράνε στο κεφάλι..και άλλος καθαρίζει την γυναίκα του.. Να μην παντρευτεί λοιπόν κανένας επειδή μπορεί να του την βαρέσει στο κεφάλι.. Πρόσφατα πολλών τους την δίνει και ξεσπάνε σκοτώνοντας..παίρνουν ένα αυτόματο μπαίνουν σε ένα σχολείο - πραγματικά γεγονότα - και καθαρίζουν κάνα δυό δεκάδες συμμαθητές τους. Λές να καταργήσουμε και τα σχολεία επειδή υπάρχει και εδώ τέτοιο ενδεχόμενο; Ακόμα και να μην έχεις,κάτι καθόλου ασυνήθιστο για ένα 18χρονο παιδί, δεν σημαίνει πως δεν θα διαμορφώσεις.Και το να διαμορφωθεί η προσωπικότητά σου σε ένα σύστημα που βασιλεύει η υποταγή η ρουφιανιά και η αδικία, δεν είναι ότι καλύτερο. Διαφωνείς? Δεν διαμορφώνει την προσωπικότητά σου ο στρατός... Αν ήταν έτσι όσοι υπηρέτησαν θα ήταν όλοι στρατό^*(*()&)*( κλπ Ε .. δεν είναι! ούτε πάει κάποιος φαντάρος και γυρίζει φανατισμένος να κάνει ντού στην Τουρκία Η εμπειρία αυτό δείχνει.. όποιος βέβαια δεν έχει υπηρετήσει μπορεί να υποθέτει ότι θέλει Όσο για την ρουφιανιά και την υποταγή και την αδικία και το γλύψιμο; Έλα φίλε μου! δουλευόμαστε μεταξύ μας; Αυτά βασιλεύουν παντού στην κοινωνία μας σήμερα! Που θα πάει κάποιος και δεν θα βρεί όσα αναφέρεις; Ο στρατός δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο απ ότι η κοινωνία στο σύνολό της..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.