Προς το περιεχόμενο

Yποχρεωτική στράτευση στα 18..

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Respect στον liopyr

Πρώτον εγώ έχω περάσει από το στρατό ΚΑΙ από την ανώτατη εκπαίδευση. Εσύ ακόμα είσαι στο σχολείο , σωστά? Άρα κάτι ξέρω παραπάνω από εσένα!!!

Με ρώτησες ,σου απάντησα....

Και μη ξεχνάς, άλλος άνθρωπος είσαι στα 20 , άλλος στα 24 και άλλος στα 28. Η αλλαγή είναι τόσο μεγάλη, όσο δε φαντάζεσαι!!Εγώ στη θέση σου θα περναγα σε μια σχολή και θα πήγαινα κατευθείαν φαντάρος στα 18.

Έχω δώσει ήδη,έχω περάσει σε σχολή των ενδιαφερόντων μου και ξαναδίνω να μπω σε καλύτερη σχολή.

Εξακολουθείς όμως να μην απαντάς στο ερώτημά μου.

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εγώ πήγα φαντάρος στα 22 μετά την σχολή και το μετάνιωσα. Μακάρι να είχα πάει μικρότερος, σίγουρα πολλές καταστάσεις θα τις έβλεπα-αντιμετώπιζα διαφορετικά, και πραγματικά λυπόμουν κάποιες σειρές μου μεγαλύτερους μου που τραβούσαν μεγάλα ζόρια. Βέβαια έχουν περάσει καμιά δεκαριά χρόνια από τότε, ίσως να είναι πιο εύκολα τώρα τα πράγματα..

Δημοσ.

Είμαι από αυτούς που πήγανε στα 30 τους. Δεν ξέρω πως είναι να πας στα 18, πάντως στα 30 το βλέπεις αλλιώς το πράγμα, πιο ήρεμος, μπορείς να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις διαφορετικώς λόγω και των εμπειριών που έχεις. Το αρνητικό είναι ότι σε κόβει από τη δουλειά σου, αλλά έτσι κι αλλιώς η εταιρία σου είναι υποχρεωμένη να σου την κρατήσει τη θέση.

Πάντως, όσοι μπορείτε να τον αποφύγετε το στρατό, κάνε τε το. Έτσι κι αλλιώς χάσιμο χρόνου είναι, δεν κάνεις απολύτως τίποτα, προσπαθείς να λουφάρεις όσο πιο πολύ μπορείς και καταλαβαίνεις ότι υπάρχει για να συντηρεί το νεοελληνικό κράτος στρατιές ψηφοφόρων.

Δημοσ.

Είμαι υπέρ της στράτευσης στα 18, αν είναι το πολύ εξάμηνη. Κι αυτό γιατί θα είναι μια καλή αρχή για να γίνει μετά τρίμηνη και μετά μηδενική, εφόσον και αν γίνει πλήρως μισθοφορικός ο στρατός.

Δημοσ.

Για την ιστορία, εγώ μπήκα Θήβα, και πήρα αναβολή από το πιο ''μαύρο'' στρατόπεδο της Λήμνου. Την δεύτερη την πήρα την ίδια μέρα που με ξανακαλέσαν, και την τρίτη (και καλή = Ι-5) θα την πάρω κλεισμένος καμμιά εβδομάδα στην ''φωλιά του κούκου'' στην Πεντέλη.

Υπερβάλλεις αγαπητέ, το πολύ δυο μέρες θα κάτσεις και αυτές αν θέλεις, για τον χαρακτηρισμό "φωλια του κούκου" ελπίζω να αστειεύεσαι.Το Ι5 είναι το βύσμα του "φτωχού" πλέον, μην του δίνουμε ηρωικές διαστάσεις, αν τις είχε ποτέ ήταν πριν πολύ καιρό.Πρόσφατα έκανα μια συζήτηση μ'ένα φίλο που υπηρετεί Χίο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση, είχε πάντα βέβαια μια ποιητική διάθεση, που μου έλεγε ότι οι λέξεις Ι5 και ανυποταξία του φέρνουν στο μυαλό μυθικές ηρωικές πράξεις στην κατάσταση που είναι, τέσπα τι έχω ακούσει από κολλητούς που στην αρχή πήγαιναν "για διακοπές" και τώρα με τόση γκρίνια νομίζω ότι κάνω και γω θητεία.Αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ μάλλον είναι όλοι τους σκατόφλωροι, μα τι παρέες έχω και γω ...

Δημοσ.

Πρακτικά θα προτιμούσα να είχα παει στα 18 μαζί με τους συμμαθητές μου , στο ίδιο λόχο , τάγμα κτλ Ε; ΚΑΙ γαμώ τα γέλια που θα είχαμε... :-(

Τώρα όμως δείτε λίγο σε τι λούμπα πέφτουμε. Αντι το κράτος να μετατρέψει το θεσμό της θητείας σε προσφορά κοινωνικού χαρακτήρα και να την μειώσει και άλλο , κάθετε και μας λέει οτι ειναι πιο λειτουργικό να υποχρεώσουμε τον κόσμο να παρουσιάζεται στα 18 του. Να δείτε που θα αυξηθούν και οι καραβανάδες του στρατού, μα το θεό , στην δευτέρα λυκείου σκέφτηκα να τα παρατήσω και να παω μόνιμος υπαξ στην αεροπορία . Ο ΧΡΙΣΤΟΣ και η ΠΑΝΑΓΙΑ , θέε μου την γλίτωσα....φφφφ....

Ή μήπως νομίζετε οτι μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές υπάρχει περίπτωση να περάσει στις συνειδήσεις των έφεδρων ο "σκοπός" του στρατού; Να τους πάρει ο διάολος και να καούν στην κόλαση ρε ! Αδέρφια συγκεντρωθείτε , να μείνει ο στρατός έτσι όπως ειναι , δηλαδή για τον ΠΟΥ...Ο ! να πηγαινουν 25αρηδες και σπουδαγμένοι και πιο άνθρωποι για να θυμούνται οι γενιές οτι ο στρατός ειναι το απόλυτο βδελυγμα ... να δεις που το ΝΑΤΟ σε λίγα χρόνια θα ζητάει και μεγαλύτερη στρατιωτική ενίσχυση σε απελευθερωτικούς αγώνες στην ανατολή ! :P

Δημοσ.
Υπερβάλλεις αγαπητέ, το πολύ δυο μέρες θα κάτσεις και αυτές αν θέλεις, για τον χαρακτηρισμό "φωλια του κούκου" ελπίζω να αστειεύεσαι.

Έχεις πάει?

Το Ι5 είναι το βύσμα του "φτωχού" πλέον, μην του δίνουμε ηρωικές διαστάσεις, αν τις είχε ποτέ ήταν πριν πολύ καιρό.

Δεν του έδωσα καμμία ηρωική διάσταση. Από πού εβγαλες αυτό το συμπέρασμα?

Το βύσμα του φτωχού δεν είναι. Γιατί δεν γλύφεις κανένα κ@ριόλη, ώστε να μην σου τα πρήζουν οι κ@ριόληδες, που έχουν διοριστεί από κάποιους άλλους κ@ριόληδες.

Ε, εγώ δεν γίνομαι part of that system.

-Φλώρος?

-Super Φλώρος. :-)

Πρόσφατα έκανα μια συζήτηση μ'ένα φίλο που υπηρετεί Χίο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση, είχε πάντα βέβαια μια ποιητική διάθεση, που μου έλεγε ότι οι λέξεις Ι5 και ανυποταξία του φέρνουν στο μυαλό μυθικές ηρωικές πράξεις στην κατάσταση που είναι, τέσπα τι έχω ακούσει από κολλητούς που στην αρχή πήγαιναν "για διακοπές" και τώρα με τόση γκρίνια νομίζω ότι κάνω και γω θητεία.

Α, από εδώ θεωρείς ηρωική πράξη το ι-5 λοιπόν. Οκ.

Αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ μάλλον είναι όλοι τους σκατόφλωροι, μα τι παρέες έχω και γω ...

Ε, μα και εσύ... Με τους ''σκατόφλωρους'' πας και κάνεις παρέα...

Πάρε εδώ γαμώ τα παιδιά...

10101514A~Arnold-Schwarzenegger-Commando-Posters.jpg

Δημοσ.
Τη ζητάει ήδη σύντροφε...

Enlighten us Владимир , παρατήρησα μια δυο τοποθετήσεις σου κοινωνικοπολιτκού ενδιαφέροντος, we need you !

..Πάντως και η αντίρρηση στην στρατιωτική συνείδηση κατα την θητεία όταν έχεις βγάλει ανώτατη εκπαίδευση ή έχει ψηθεί λιγο στην ζωή - κυρίως αυτό- , συμβάλει σε όλη αυτή την ανακατωσούρα περι στρατού και οδηγεί το πράγμα εκει που πρέπει. Τι να μου πει και μένα ο 30χρονος λοχαγός, όταν ειμαι στα 25 μου και αρνουμαι με τον τρόπο μου να βγάζω στον τάκο τους φαντάρους. Εχει δεμένα τα χέρια , ενώ απο την άλλη εγώ σε κάποια μηνάκια στα παπαρια μου , έχω ήδη ρίξει μαυρη πετρα πίσω μου....

Δημοσ.
Enlighten us Владимир , παρατήρησα μια δυο τοποθετήσεις σου κοινωνικοπολιτκού ενδιαφέροντος, we need you !

http://www.france24.com/en/20080428-international-leaders-condemn-taliban-attack-afghanistan-president&navi=MONDE?q=node/253930

http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3101214,00.html

http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20080402.wnato_france0402/BNStory/International/home

http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,544089,00.html

..Πάντως και η αντίρρηση στην στρατιωτική συνείδηση κατα την θητεία όταν έχεις βγάλει ανώτατη εκπαίδευση ή έχει ψηθεί λιγο στην ζωή - κυρίως αυτό- , συμβάλει σε όλη αυτή την ανακατωσούρα περι στρατού και οδηγεί το πράγμα εκει που πρέπει. Τι να μου πει και μένα ο 30χρονος λοχαγός, όταν ειμαι στα 25 μου και αρνουμαι με τον τρόπο μου να βγάζω στον τάκο τους φαντάρους. Εχει δεμένα τα χέρια , ενώ απο την άλλη εγώ σε κάποια μηνάκια στα παπαρια μου , έχω ήδη ρίξει μαυρη πετρα πίσω μου....

Το εκεί που πρέπει ποιο είναι;

Δημοσ.
Έχεις πάει?

Δεν του έδωσα καμμία ηρωική διάσταση. Από πού εβγαλες αυτό το συμπέρασμα?

Το βύσμα του φτωχού δεν είναι. Γιατί δεν γλύφεις κανένα κ@ριόλη, ώστε να μην σου τα πρήζουν οι κ@ριόληδες, που έχουν διοριστεί από κάποιους άλλους κ@ριόληδες.

Ε, εγώ δεν γίνομαι part of that system.

-Φλώρος?

-Super Φλώρος. :-)

Α, από εδώ θεωρείς ηρωική πράξη το ι-5 λοιπόν. Οκ.

Ε, μα και εσύ... Με τους ''σκατόφλωρους'' πας και κάνεις παρέα...

Πάρε εδώ γαμώ τα παιδιά...

10101514A~Arnold-Schwarzenegger-Commando-Posters.jpg

Ναι έχω πάει, αυτό με την μια εβδομάδα πρώτη φορά το ακούω.Από προσωπική εμπειρία το συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν ότι καλύτερο έχω δει σε δημόσιο, όλοι ευγενικοί και τυπικότατοι, έχω περάσει από εφορίες, από ΙΚΑ , υπουργεία και γραμματείες σχολών και χίλιες άλλες κατάρες, τέτοια εξυπηρέτηση δεν συνάντησα, μπορεί να έπεσα στην βάρδια τι να σου πω.Δεν είπα ότι είχες πρόθεση να του δώσεις ηρωικές διαστάσεις αλλά ότι δίνεται μια τέτοια εντύπωση.Μπερδεύεις το βύσμα με το γλείψιμο και τα πρόσωπα που τα διαθέτουν αντίστοιχα στ'οπλοστάσιο της ζωής τους, νομίζω είναι προφανής η αφηρημένη συσχέτιση, αν δε είναι δεν θα το φιλοσοφίσω ιδιαίτερα. Γενικά calm down mate :-), όσο λάθος εντυπώσεις και να έχω "φωλιά του κούκου" μια φορά δεν είναι.

Δημοσ.
Το εκεί που πρέπει ποιο είναι;
Δες το σαν ένα είδος "επανάστασης" μέσα και εσωτερικά του θεσμού. Σαν να είσαι ένας αναρχικός έφεδρος γαλονάς , αν σε κάνουν λοχία ή έφεδρο αξιωματικό or whatever...

Θα σου βγει λιγο η πίστη ,θα σου κάνουν και ψυχολογικό πολεμο αν έχεις πολλές ευθύνες, αλλα στο τέλος θα εχεις αντιδράσει σωστά στον παραλογισμό του στρατού. Ενώ το ίδιο το κράτος ειναι αναγκασμένο να σου δώσει και το απολυτήριο και να σε βγάλει ως νόμιμο πολίτη προς τα έξω., όταν με το καλό ξεμπερδέψεις.

Το εκει που πρέπει ; τώρα με βάζεις εν μέρει σε ουτοπίες αδερφέ αλλα δεν βαριέσαι..

Το εκει που πρέπει -αυθαιρεσία μου- είναι όταν με την στάση τους οι έφεδροι,οδηγουν στο να υποβιβάζεται και να ταπεινώνεται όσο περισσότερο γίνεται αυτος ο μύθος της αναγκαιότητας για στρατιωτική πατρωνία, χωρίς να τους γυρίζει μπουμεραγκ στην κοιωνική τους ζωή. Ισως έτσι τους στριμώξουμε λίγο να αναθεωρήσουν τον ρόλο τους, περι στρατιωτικών και τα συναφή, δεν ξέρω σε τι αλλα ούτε και με ενδιαφέρει. Ας μείνουν απο δουλειά στο κάτω κάτω, αν δεν μπορούν να σκεφτούν κάτι άλλο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...