afentiko7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Aυτοί ούτως ή άλλως θα πάνε στο στρατό γιατί συνήθως δεν έχουν μυαλό για να περάσουν ούτε σε ΤΕΙ. Ξεκόλλα με τα ρατσιστικά ε? Το ότι πέρασες σε ένα ΑΕΙ δε σημαίνει ότι γαμάς και δέρνεις. Και οι άλλοι δεν είναι βλάκες απλά οι γονείς τους δεν έχουν φράγκα και δε ξαναδιαβάζουν για να ξαναδώσουν να μπουν στην πόλη τους σε σχολή ίδια. Δουλεύουν.
Apoll Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Θα παρατηρήσω ότι όσοι φωνάζουν ενάντια του στρατού, είναι τα ίδια άτομα που σε γειτονική συζήτηση σχετική με τα Σκόπια και την Μακεδονία, ανησυχούν. Φυσικά και θα πρέπει να ανησυχούν μιάς και κανείς δεν είναι εκεί στο συρματόπλεγμα να φυλάξει τα σύνορα. pappous_soulis θα σε παρακαλούσα να κόψεις το ρατσισμό.
liopyr Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Διάβαζα σιγά σιγά τα post, και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως όλοι μέσες-άκρες προσπαθούμε να καταλάβουμε αν είναι πιο εύκολος ή όχι ο ευνουχισμός ενός χρόνου από τη ζωή μας στα 18 ή σε μεγαλύτερη ηλικία... (θα μου πείτε αυτό είναι το παρών θέμα μας)... Οκ. Δηλαδή αν θα ''τον φάμε'' με λιπαντικό ή όχι? WTF? Και επειδή κάποιοι μπορεί να με ρωτήσουν πόσο χρονών είμαι/αν πήγα κλπ., θα πω από τώρα. Είμαι 25+, μπήκα για πρώτη φορά στα 23,και χρωστάω ακόμα ~7 μήνες που φυσικά δεν θα υπηρετήσω ποτέ! Θα παρατηρήσω ότι όσοι φωνάζουν ενάντια του στρατού, είναι τα ίδια άτομα που σε γειτονική συζήτηση σχετική με τα Σκόπια και την Μακεδονία, ανησυχούν. Φυσικά και θα πρέπει να ανησυχούν μιάς και κανείς δεν είναι εκεί στο συρματόπλεγμα να φυλάξει τα σύνορα. Το παρατήρησες, ή λες ένα ''θα παρατηρήσω'' για να είσαι καλυμμένος και να διασκεδάζεις τις εντυπώσεις?
mistral Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Aυτοί ούτως ή άλλως θα πάνε στο στρατό γιατί συνήθως δεν έχουν μυαλό για να περάσουν ούτε σε ΤΕΙ. Όπως φαντασίωση είναι και αυτό... (end of story) Και πρέπει δηλαδή να πάρουμε σαν παράδειγμα το Ισραήλ? ... Στα 18 σου είσαι ακόμα στην μεταβατική περίοδο όπου διαμορφώνεις ένα μεγάλο κομμάτι της προσωπικότητάς σου,όταν σε κλείνουν σ'ένα στρατόπεδο και σου μαθαίνουν πως να είσαι το πιόνι πες μου συ ποια θα'ναι τα αποτελέσματα για το κάθε άτομο. Έχεις πάει στον στρατό; Απ ότι καταλαβαίνω όχι! Άρα ΔΕΝ γνωρίζεις... το ότι συμβαίνει και κάποιοι σκοτώνονται δεν μου λέει προσωπικά τίποτε Και εκτός του στρατού σκοτώνονται νέοι... και λοιπόν; Και ως προς το δεύτερο σκέλος .. απλά υπηρέτησα στον στρατό 7 χρόνια μετά το Κυπριακό Λοιπόν κανένας ΔΕΝ μου αλλοίωσε την προσωπικότητα ... ούτε εμένα προσωπικά ούτε κανεννός άλλου Τότε ακόμα υπήρχαν και τα στρατόπεδα ανεπιθυμήτων που έστελναν του αριστερούς φοιτητές κλπ Όσες σειρές μου υπηρέτησαν σε τέτοια στρατόπεδα κανενός δεν άλλοιώθηκε η προσωπικότητα Όσοι ήταν αριστεροί έμειναν αριστεροί όσοι ήταν δεξιοί έμειναν δεξιοί κ.ο.κ. Πραγματικά τότε τα παιδιά τράβαγαν το μαρτύριο της ζωής τους.. κανένας δεν αυτοκτόνησε Τώρα μιλάμε για στρατό σήμερα; Ούτε κολέγιο δεν είναι! Κάτι μεταξύ νηπιαγωγείου και δημοτικού και το συζητάμε για ψυχολογικά προβληματα; ΑΝ έχεις προσωπικότητα κανένας δεν μπορεί να στην αλλοιώσει! ΑΝ έχεις... Γιατί αν δεν έχεις τι να σου αλλοιώσουν; άρα είτε έτσι είτε αλλοιώς δεν κινδυνεύει η προσωπικότητά σου Φίλε μου το χρυσάφι και στον βόθρο μέσα να το πετάξεις χρυσάφι θα είναι.. Θα το πλύνεις με λίγο νεράκι και θα είναι το ίδιο πανάκριβο όπως πρίν Αρκεί να έχεις το χρυσάφι....διαφορετικά όλα βόθρος θα σου μοιάζουν...
Apoll Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Διάβαζα σιγά σιγά τα post, και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως όλοι μέσες-άκρες προσπαθούμε να καταλάβουμε αν είναι πιο εύκολος ή όχι ο ευνουχισμός ενός χρόνου από τη ζωή μας στα 18 ή σε μεγαλύτερη ηλικία...(θα μου πείτε αυτό είναι το παρών θέμα μας)... Οκ. Δηλαδή αν θα ''τον φάμε'' με λιπαντικό ή όχι? WTF? Και επειδή κάποιοι μπορεί να με ρωτήσουν πόσο χρονών είμαι/αν πήγα κλπ., θα πω από τώρα. Είμαι 25+, μπήκα για πρώτη φορά στα 23,και χρωστάω ακόμα ~7 μήνες που φυσικά δεν θα υπηρετήσω ποτέ! Το παρατήρησες, ή λες ένα ''θα παρατηρήσω'' για να είσαι καλυμμένος και να διασκεδάζεις τις εντυπώσεις? Θέλει απλά ένα μικρό ψάξιμο. Το φόρουμ έχει όλα τα εργαλεία.
Lucifer Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Φίλε μου το χρυσάφι και στον βόθρο μέσα να το πετάξεις χρυσάφι θα είναι..Θα το πλύνεις με λίγο νεράκι και θα είναι το ίδιο πανάκριβο όπως πρίν Αρκεί να έχεις το χρυσάφι....διαφορετικά όλα βόθρος θα σου μοιάζουν... Αυτό με το χρυσάφι το έλεγε και μια πρώην μου. Τώρα μόνο βοθρατζήδες αντέχουν τη μυρωδιά της.
liopyr Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δεν θέλει πολύ ένα μικρό ψάξιμο. Ε, κάντο πρώτα, έχε το εύκαιρο να το παραθέσεις αν σου ζητηθεί, και γράψε ''παρατήρησα''. Από εκεί και πέρα, ότι και να λες, φαίνεται όπως σου είπα, για να διασκεδάζεις τις εντυπώσεις. Και κάπου εδώ, σου ζητώ αν θες να παραθέσεις την μικρή έρευνα που έκανες.
pappous_soulis Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Ξεκόλλα με τα ρατσιστικά ε? Το ότι πέρασες σε ένα ΑΕΙ δε σημαίνει ότι γαμάς και δέρνεις. Και οι άλλοι δεν είναι βλάκες απλά οι γονείς τους δεν έχουν φράγκα και δε ξαναδιαβάζουν για να ξαναδώσουν να μπουν στην πόλη τους σε σχολή ίδια. Δουλεύουν. Φίλε μου άλλη εικόνα έχω γω γι'αυτά τα άτομα και άλλη εσύ. Εγώ αυτό που έχω δει είναι μαγκάκια με μηχανάκια και υφάκι,με ακριβά κινητούλια να σκάνε μύτη στα φροντιστίρια λες και πάνε για δείπνο με την γκόμενα.Βέβαια το αποκορύφωμα είναι όταν τα βλέπεις να αντιγράφουν στα διαγωνίσματα του φροντιστιρίου.Αν αυτό απότελεί δείγμα νοημοσύνης προτιμώ να κάνω παρέα με γαρίδες. Αν δεν ανήκεις στη κατηγορία που περιέγραψα κακώς θίχτηκες.Μίλησα για τον κανόνα και όχι για την εξαίρεση. Τέλος στο offtopic. Θα παρατηρήσω ότι όσοι φωνάζουν ενάντια του στρατού, είναι τα ίδια άτομα που σε γειτονική συζήτηση σχετική με τα Σκόπια και την Μακεδονία, ανησυχούν. Φυσικά και θα πρέπει να ανησυχούν μιάς και κανείς δεν είναι εκεί στο συρματόπλεγμα να φυλάξει τα σύνορα. Γειτονεύουμε με Τουρκία,FYROM,κτλ. Δεν το θεωρώ αφύσικο το να είναι υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία όταν έχεις ενδεχώμενους κινδύνους γύρω σου.Θεωρώ όμως υπερβολικό το μέτρο που συζητάμε στο παρών τόπικ.
__D3mIaN__ Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Για να πω και τη δικια μου γνωμη αν υπαρχει ενας λογος για τον οποιο συμφωνω με την υποχρεωτικη στρατευση στα 18, ειναι οτι σε βοηθαει στο να βρεις εργασια κατευθειαν μετα το περας των σπουδων σου. Αν υπαρχει ενας λογος που ειμαι κατα της στρατευσης γενικοτερα, ειναι οτι ενας φιλος μου απολυθηκε προσφατα και μου ελεγε οτι εκανε μια φορα μονο εκπαιδευση με οπλα και ολο τον υπολοιπο καιρο καθαριζε τουαλετες, πατατες, και γενικα αγκαρια στο τετραγωνο. Αυτα....
liopyr Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Έχεις πάει στον στρατό; Απ ότι καταλαβαίνω όχι!Άρα ΔΕΝ γνωρίζεις... το ότι συμβαίνει και κάποιοι σκοτώνονται δεν μου λέει προσωπικά τίποτε Και εκτός του στρατού σκοτώνονται νέοι... και λοιπόν; Φοβερή λογική. Τύπου: Θα κάνω όλη μέρα σούζες, τι, από ναρκωντικά θα πεθάνω? Και ως προς το δεύτερο σκέλος .. απλά υπηρέτησα στον στρατό 7 χρόνια μετά το Κυπριακό Χαρά στο κουράγιο σου. Λοιπόν κανένας ΔΕΝ μου αλλοίωσε την προσωπικότητα ... Δεκτό. ούτε εμένα προσωπικά ούτε κανεννός άλλου Όχι δεκτό. Τους γνώριζες όλους από πριν, και διατήρησες σχέσεις με όλους μετά ώστε να γνωρίζεις? Τότε ακόμα υπήρχαν και τα στρατόπεδα ανεπιθυμήτων που έστελναν του αριστερούς φοιτητές κλπΌσες σειρές μου υπηρέτησαν σε τέτοια στρατόπεδα κανενός δεν άλλοιώθηκε η προσωπικότητα Αχά. Βλέπω γνωρίζεις και για τις υπόλοιπες σειρές... Όσοι ήταν αριστεροί έμειναν αριστεροί όσοι ήταν δεξιοί έμειναν δεξιοί κ.ο.κ. Για το πόσο σου αλλάζει ο στρατός την προσωπικότητα μπορεί να παίξουν πολλοί παράγοντες. Για το πόσο σου αλλάζει τις πολιτικές απόψεις μόνο ένας. Η ηλιθιότητα. Πραγματικά τότε τα παιδιά τράβαγαν το μαρτύριο της ζωής τους.. κανένας δεν αυτοκτόνησε Για αυτό δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Αλλά και πάλι τι σημαίνει αυτό? Τώρα μιλάμε για στρατό σήμερα; Ούτε κολέγιο δεν είναι! Κάτι μεταξύ νηπιαγωγείου και δημοτικού και το συζητάμε για ψυχολογικά προβληματα; Δεν ξέρω αν είχες στο δημοτικό τον Παττακό δάσκαλο,αλλά θα στο θέσω όσο πιο απλά μπορώ: Mπορεί εσύ να είσαι χαρακτήρας που δεν τον επηρεάζει ο στρατός. Μπορεί να περνάει ένας τυχαίος και να σε βρίζει, και εσύ να κάθεσαι προσοχή, περήφανος. Δεν είναι όλοι έτσι. Εγώ δεν ανέχομαι κανένας τυχαίος να με προσβάλλει ή να με βρίσει ή οτιδήποτε. Θα αντιδράσω. Κάποιος άλλος, δεν θα αντιδράσει, και μια μέρα που θα ξεσπάσει μπορεί να κάνει πολύ άσχημα πράγματα. ΑΝ έχεις προσωπικότητα κανένας δεν μπορεί να στην αλλοιώσει! ΑΝ έχεις... Αν έχεις προσωπικότητα και την σέβεσαι, ....ξαναδιάβασε τα παραπάνω. Γιατί αν δεν έχεις τι να σου αλλοιώσουν; άρα είτε έτσι είτε αλλοιώς δεν κινδυνεύει η προσωπικότητά σου Ακόμα και να μην έχεις,κάτι καθόλου ασυνήθιστο για ένα 18χρονο παιδί, δεν σημαίνει πως δεν θα διαμορφώσεις. Και το να διαμορφωθεί η προσωπικότητά σου σε ένα σύστημα που βασιλεύει η υποταγή η ρουφιανιά και η αδικία, δεν είναι ότι καλύτερο. Διαφωνείς? Φίλε μου το χρυσάφι και στον βόθρο μέσα να το πετάξεις χρυσάφι θα είναι..Θα το πλύνεις με λίγο νεράκι και θα είναι το ίδιο πανάκριβο όπως πρίν Αρκεί να έχεις το χρυσάφι....διαφορετικά όλα βόθρος θα σου μοιάζουν... Απαντήθηκε.
afentiko7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Είμαι 25+, μπήκα για πρώτη φορά στα 23,και χρωστάω ακόμα ~7 μήνες που φυσικά δεν θα υπηρετήσω ποτέ! Γιατί εσύ είσαι βυσματίας. Κάποιοι άλλοι όμως όχι. Και μένα πολύ καλός μου φίλος (όχι κολλητός) υπηρέτησε σε κυκλαδίτικο νησί. Ε η καλύτερη περίοδος της ζωής του αλλά ξέρω και άτομα που χουν υπηρετήσει καστελλόριζο. Ξέρεις πόσο τους αγαπούσαν οι ντόπιοι? Ε χειρότερα και από τους παγουράδες* τους συμπεριφέρονταν. Συν του ότι έχουν 3 αντιπλοιαρικά (δν είμαι στρατόκαυλος να ξέρω πως τα λένε) για να αντιμετωπίσουν τον τουρκικό στόλο. Αν είναι τυχεροί και δουλέψουν. Στα ΚΑΑΥ που δεν πρέπει να λειτουργούν γιατί τελευταία φορά που κοίταξα δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατάταξη πάει μέχρι και συγγενής 3ου βαθμού ενός στρατιωτικού (τα παράσημα τι τα θελουν που πολέμησαν, εικονικά στο cod4?) και κάνει δωρεάν διακοπές και έχει ως υπηρέτεςτους φαντάρους. Α και στο στρατό υπάρχουν και νόμοι. Ναι όπως δεν πρέπει να τραγουδάς εμβατήρια (μαλακία είναι αυτό διαφωνώ) και ότι δεν πρέπει να σε βάζουν να κάνεις αγγαρείες.
balux13 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 1)Εκει που σταματαει η λογικη αρχιζει ο στρατος... 2)Ολα στο στρατο ειναι ενα θεατρο Ειτε στα 18 ειτε στα 30 το ιδιο θα αντιμετωπισεις Στα 18 πας με κεκτημενη ταχυτητα απο 5ημερη.. Στα 30 τελευταια περιοδος στα@@σμου..
liopyr Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Γιατί εσύ είσαι βυσματίας. Κάποιοι άλλοι όμως όχι. Και μένα πολύ καλός μου φίλος (όχι κολλητός) υπηρέτησε σε κυκλαδίτικο νησί. Kαι ως συνήθως omni, αδυνατείς να καταλάβεις τι γράφει κάποιος και αρχίζεις και πετάς του κόσμου τα άσχετα. Και επειδή θεωρώ προσβλητικό τον χαρακτηρισμό ''βυσματίας'', θα σου πω πως καλοθελητές που θέλησαν να με βοηθήσουν να περάσω ήσυχη και ανώδυνη θητεία υπήρξαν κάμποσοι, και εισέπραξαν ''thanks, but no thanx''. Για την ιστορία, εγώ μπήκα Θήβα, και πήρα αναβολή από το πιο ''μαύρο'' στρατόπεδο της Λήμνου. Την δεύτερη την πήρα την ίδια μέρα που με ξανακαλέσαν, και την τρίτη (και καλή = Ι-5) θα την πάρω κλεισμένος καμμιά εβδομάδα στην ''φωλιά του κούκου'' στην Πεντέλη. Στα υπόλοιπα που γράφεις δεν απαντώ γιατί δεν με απασχολούν καθόλου, και είναι τελείως εκτός θέματος.
jimarass Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Ωραία.Πες μου τι θα διορθωθεί με το μέτρο αυτό.Τι καλό θα έχει για τον τόπο μας?Και δεν κοιτάω την πάρτη μου.Μάλλον εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις. Πρώτον εγώ έχω περάσει από το στρατό ΚΑΙ από την ανώτατη εκπαίδευση. Εσύ ακόμα είσαι στο σχολείο , σωστά? Άρα κάτι ξέρω παραπάνω από εσένα!!! Με ρώτησες ,σου απάντησα.... Και μη ξεχνάς, άλλος άνθρωπος είσαι στα 20 , άλλος στα 24 και άλλος στα 28. Η αλλαγή είναι τόσο μεγάλη, όσο δε φαντάζεσαι!!Εγώ στη θέση σου θα περναγα σε μια σχολή και θα πήγαινα κατευθείαν φαντάρος στα 18.
liopyr Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Πρώτον εγώ έχω περάσει από το στρατό ΚΑΙ από την ανώτατη εκπαίδευση. Εσύ ακόμα είσαι στο σχολείο , σωστά? Άρα κάτι ξέρω παραπάνω από εσένα!!! Ε, άμα είναι έτσι να μην συζητάμε my friend. Δεν μπορείς να γνωρίζεις τι ξέρει ο καθένας, το ότι έχεις περισσότερες παραστάσεις σε κάτι δεν σημαίνει πως το γνωρίζεις και καλύτερα. Και μη ξεχνάς, άλλος άνθρωπος είσαι στα 20 , άλλος στα 24 και άλλος στα 28. Η αλλαγή είναι τόσο μεγάλη, όσο δε φαντάζεσαι!! Άποψή σου. Εγώ δεν βλέπω και τεράστια διαφορά στον σημερινό εαυτό μου και στον προ 5 ετών. Εγώ στη θέση σου θα περναγα σε μια σχολή και θα πήγαινα κατευθείαν φαντάρος στα 18. Εγώ στην θέση του, θα πήγαινα στην σχολή που πέρασα, και δεν θα πήγαινα φαντάρος ποτέ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.