Προς το περιεχόμενο

Yποχρεωτική στράτευση στα 18..

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν μπαίνουν όλοι μαζί. Νομίζω σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησης καθορίζεται και η ΕΣΣΟ.

Το οποιο δεν θα αλλαξει καθολου ουσιαστικα ετσι?Δλδ καταληγουμε παλι στο οτι υπαρχουν ΕΣΣΟ, οποτε το προβλημα σου ποιο ειναι?
Κανένας χαμός. Πρέπει να υπάρχει διάκριση σύμφωνα με τις γραμματικές γνώσεις του καθενός ώστε να αξιοποιεί ο ΕΣ καλύτερα το δυναμικό του. Τι να το κάνω εγώ όταν ένας 28αρης με ντοκτορα καθαρίζει τουαλέτες και φιλάει σκοπιές. Θα μπορούσε κάλλιστα να εκπαιδεύει άλλους, να είναι στα γραφεία κτλ Ενας 18αρης μπορεί να το κάνει καλύτερα - η ζωή του αυτήν είναι. Μπορεί πριν πάει στρατό να ήταν πχ σερβιτόρος αρα μπορεί να πάει στα μαγειρεία στην λάντζα ή μπορεί να ήταν βαφέας αρα μπορεί να αξιοποιηθεί σε οικοδομικές εργασίες συντήρησης.

Στην Ρωσία αυτό γινόταν . Όσοι είχαν 1 χαρτί ουσιαστικά δεν υπηρετούσαν. Ακολουθούσαν άλλου είδους εκπαίδευση – θεωρητική, ούτε όπλα, ούτε σκοπιές ούτε φυσικά αγγαρείες, 8ωρο σαν δημόσιοι υπάλληλοι και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!Ο αλλος μιλησε για το που θα τοποθετηθουν. Συμφωνα με την δικη σου λογικη εχουμε και την λογικη του σημερινου Στρατου αλλωστε. Τι ειστε κυριε μου?Ηλ.Μηχ?Οριστε, Διαβιβασεις, αλλα περαστε μια Ξανθη. Τι ειστε κυριε μου? Τιποτα?Περαστε ΠΖ Λαρισα. Ελα ομως που υπαρχουν τα βυσματα?Και ο ΠΖ Λαρισα γινεται Ναυτικο στον Πορο.

Αυτο που λες εσυ δεν αλλαζει τιποτα.Τι θελει ο κυριος Houston?Βεβαιως, Υγεονομικο, δοκτορας, αρχοντας, στο Ιατρειο του. Στειλτον Ρυζια ομως.

Αν γινει του φιλου, οχι μονο δεν θα σταματησει αυτη η καταστρατηγηση της υποθετικης ισονομιας λογω βυσματων, αλλα πλεον το βυσμα θα ειναι και νομιμο.

Ασχετο,ειδες που καταντησε η Ρωσσια ε?

Επίσης ο στρατός χρειάζεται και κάποια άτομα με εμπειρία και ωριμότητα ώστε να γίνουν έφεδροι αξιωματικοί.
Τιποτα δεν χρειαζεται, αν υπαρχουν αρκετοι φανταροι και βελτιωθουν οι επαγγελματικες συνθηκες για τους επαγγελματιες θα φτανουν και θα περισσεουν οι Ευελπιδες

Μια άλλη παράμετρος είναι η ωριμότητα της ηλικίας.

Αυτά περί 18 είναι φασιστικά κατάλοιπα – πλύση εγκεφάλου – φανατισμός – μισαλλοδοξία. Μέθοδοι που εφάρμοσε ο Χίτλερ με τις νεολαίες οι Οθωμανοί (γενίτσαροι) κ.α. Και εδώ στην Ελλάδα η χούντα.

Αν ρωτήσετε παλιούς θα σας πούνε ότι τους καλούσαν στα 21 – 22. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό διότι πρέπει τα άτομα να ωριμάζουν και ψυχικά αλλά και σωματικά.

Στα 18 δεν έχει αναπτύξει ο οργανισμός τις δυνατότητες ενός 28άρη πχ.

Υπάρχει και ο φόβος. Όταν μπήκα Αυλώνα πολλά παιδιά 18 – 19 φοβόντουσαν να φυλάξουν στο σκοτάδι σε απομονωμένες σκοπιές, όπως και γω σ αυτήν την ηλικία φοβόμουν αντίστοιχες καταστάσεις μέσα στην πόλη και τις ξεπέρασα μετά τα 20 – 21.

Κάτι ξέραν οι παλιοί…

Ναι, ειδαμε και ποσο τρελαθηκαν οι Κυπριοι που πανε στα 18, ειδαμε και τι ωραια που τα αντιμετωπισαν ολοι οι "30αρηδες" οι δικοι μας και ποσο "στραβα" βγηκαν τα 18χρονα μας. Ο καθενας εχει τις εμπειριες του και με βαση αυτες μιλαει. Και οι δικες μου ηταν οτι οπου και να πηγα, οι 20something πατημενα δεν την παλευαν καθολου και ειχαν ψιχολογικα γιατι ειχαν σπιτια, οικογενειες, δουλιες, αρρεβωνιαρες, φιλους εξω, ειχαν ζησει πραγματα και τα σκεφτονταν 24/7. Τα 18χρονα που γνωρισα πιστευαν οτι θα γαμουσαν ολες τις ντοπιες, σκεφτονταν για αμαξια, μιλαγαν για το "βυσμα που θα τους φτιαξει" , την ειχαν δει Ραμπο και μαλακιζονταν αγρια. Αλλα σαλταρισμενο, κλαμμενο, 18χρονο να ζηταει αναβολη δεν ειδα, ειδα ομως 32χρονων ανθρωπο

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κάτι που δεν έχει ειπωθεί είναι πως όταν το παιδί μαθαίνει να υπακούει στον ανώτερο του αντε μετά να τον πείσεις εσύ στη σχολή να κάνει κατάληψη, να γραφτεί στο συνδικαλιστικό του όργανο, μετέπειτα να απεργήσει χωρίς να φοβάται την απόλυση (που θα ρθει στα σίγουρα )

Και όπως έχω πει δε γουστάρω το κάθε ένα φλωράκι βουτυρομπεμπές να νομίζει ότι πηδάει τη γκομενα μου όταν εγώ λείπω

Δημοσ.
Καλα...καλαααααα....αααααχ...θα καταλαβεις...και ξερεις ποτε θα καταλαβεις?Του χρονου τετοια εποχη.Οταν θα τα εχεις πισω σου ολα

Φίλε alex_000 πηγαίνοντας στρατό στα 28 θυμήσου ότι θα γυρίσεις όπως ήσουν πριν. Θα μάθεις πράγματα, θα αποκτήσεις εμπειρίες και γνώση αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα μεταλλαχτεί η προσωπικότητά σου.

Στον στρατό σ αυτήν την ηλικία, θα μάθεις τι σκ@τα κουβαλάει αυτό το κράτος, τι σημαίνει δημόσια διοίκηση, θα μάθεις πως λειτουργούσε και τι σημαίνει κομουνισμός – κοινοκτημοσύνη να δουλεύεις χωρίς άμεσο όφελος και ανταποδοτικότητα εργασίας, τι σημαίνει η μη απόκτηση ιδιωτικής περιουσίας, θα μάθεις πως ζούσε ο κόσμος στα ανατολικά κράτη πριν την πτώση κτλ, Επίσης θα μπορέσεις να ερμηνεύσεις πολλά σημεία της ιστορίας ελληνικής και παγκόσμιας, θα μάθεις και θα δεις ιστορικά γεγονότα από άλλο μάτι, τους λόγους για τους οποίους γινόντουσαν οι πόλεμοι και σίγουρα πολλά πρότυπα και αξίες θα καταρρεύσουν μέσα σου. Μας έμαθαν στο σχολείο να θεοποιούμε ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα τα οποία δεν το αξίζουν…εκεί μέσα θα καταλάβεις ότι όλα γίνονται και γινόντουσαν από ιδιοτέλεια. Μας έμαθαν ότι πάντα η Ελλάδα είχε το δίκιο με το μέρος της και όλοι οι αγώνες ήταν από δίκαιους και αγνούς πατέρες και όλοι οι άλλοι ήταν οι κάφροι. Ο λαός μπορεί να εμφορούνταν από αγνά ιδανικά αλλά όχι οι ηγέτες.

Σίγουρα θα μάθεις πόσο καλά διατηρείται ο συντηρητισμός στην Ελλάδα, πόσοι είναι νοσταλγοί της χούντας και τι σημαίνει κίνδυνος για την δημοκρατία.

Θα δεις πόσο κοντά ήταν κάποτε η χώρα μας στο ανατολικό μπλοκ (τοιχογραφίες – σύμβολα κ.α.) και το κλίμα γενικότερα, και πόσο πολύ έμοιαζε με αυτό του πρώην κομουνισμού. Θα βιώσεις εν μέρη τον εθνικοσοσιαλισμό.

Εγώ προσωπικά έμαθα και ερμήνευσα μέχρι και κομμάτια της Αγάς Γραφής και της Αποκάλυψης του Ιωάννη τα οποία είχα διαβάσει έτη πριν. Σου φαίνεται απίστευτο αλλά μαθαίνεις τι σημαίνει πόλεμος, έθνη, στρατός, Ρώμη, κοσμοκρατορίες πως διοικείται ο κόσμος. Όλα αυτά έχοντας όμως γνώση και ωριμότητα. Δεν θα τα μάθαινα ποτέ αν πήγαινα στα 18 μου….το μόνο που θα μου έμενε θα ήταν να στρώνω κρεβάτια και να καθαρίζω πατάτες.

Την ώρα που φιλάς σκοπιά και κοιτάς τα φύλλα ενός δέντρου όταν είσαι 28 έρχεται μέσα σου ο στρατός να αλληλεπιδράσει σε ότι γνωρίζεις και έχεις μάθει και εκεί συνειδητοποιείς κάποια πράγματα τα οποία είναι πολύτιμα στην μετέπειτα ζωή σου…αν είσαι 18 απλώς περνούν και δεν αγγίζουν το κούφιο σου κεφάλι.

Είναι μια κατάσταση που σε κάνει όχι να ωριμάσεις αλλά να δεις από άλλη οπτική γωνία τον κόσμο … και το παθαίνεις μόνος σου αυτό ο στρατός δεν σου δίνει τπτ. καμιά γνώση.

Είναι τόσο καλός ο στρατός σε αυτό όσο είναι και το να περάσεις έναν χρόνο στο νοσοκομείο κατάκοιτος ή να χάσεις το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο. Πιθανώς και εκεί και στην εντατική να έχεις ανάλογες εμπειρίες. Όποιος λοιπόν πει ότι ο στρατός είναι καλός διότι σε ωριμάζει, τότε εξισώνοντας τις δύο αυτές καταστάσεις, είναι σα να λέει ότι κάθε τραγικό συμβάν στην ζωή μας είναι ευπρόσδεκτο διότι κερδίζουμε εμπειρίες.

Ουδέν κακό, αμιγές καλού....το ξέρουμε, δεν το επιδιώκουμε.

Δημοσ.

18χρονο να ζηταει αναβολη δεν ειδα, ειδα ομως 32χρονων ανθρωπο

Σαφώς και είναι δυσκολότερο να δεις, αφου τα περισσότερα 18χρονα-19χρονα σήμερα είναι εθελοντές ουσιαστικά. Μάνι μάνι πάντως θυμήθηκα μέχρι τώρα 2 περιπτώσεις γνωστών μου στα 18 και στα 20 αντίστοιχα που πήρανε αναβολή και άλλος ένας δεύτερος ξάδερφος που δεν την πάλευε αλλά μπήκε βύσμα και δεν πήρε τελικά.Είχα διαβάσει και ένα ωραίο άρθρο στην Ελευθεροτυπία νομίζω όπου μιλούσε ένας ψυχίατρος του Π.Ν. για το πόσο αργεί η εφηβεία να τελειώσει στην Ελλάδα και το πως φτάνει τα ανώτατα θεσπισμένα όρια ηλικίας (23 νομίζω).Αν δεν με απατά η μνήμη πρέπει να έκανε και αναφορά στην στράτευση στα 18 και πως εκτιμούσε ότι θα χειροτέρευε την κατάσταση.Θα το ψάξω.

Δημοσ.
Το οποιο δεν θα αλλαξει καθολου ουσιαστικα ετσι?Δλδ καταληγουμε παλι στο οτι υπαρχουν ΕΣΣΟ, οποτε το προβλημα σου ποιο ειναι?

...one more time :

Εξάλλου δεν μπορούν όλοι να καταταγούν Αύγουστο. Αυτοί που θα καταταγούν Νοέμβρη , Φεβρουάριο, Μάιο δηλ. τα 3/4 των νέων, θα χάσουν ένα ακαδημαικό έτος μετά ή πριν την θητεία τους, οπότε έχουμε συνολικά 2 χρόνια άχρηστα από την ζωή τους.

Ναι, ειδαμε και ποσο τρελαθηκαν οι Κυπριοι που πανε στα 18, ειδαμε και τι ωραια που τα αντιμετωπισαν ολοι οι "30αρηδες" οι δικοι μας και ποσο "στραβα" βγηκαν τα 18χρονα μας. Ο καθενας εχει τις εμπειριες του και με βαση αυτες μιλαει. Και οι δικες μου ηταν οτι οπου και να πηγα, οι 20something πατημενα δεν την παλευαν καθολου και ειχαν ψιχολογικα γιατι ειχαν σπιτια, οικογενειες, δουλιες, αρρεβωνιαρες, φιλους εξω, ειχαν ζησει πραγματα και τα σκεφτονταν 24/7. Τα 18χρονα που γνωρισα πιστευαν οτι θα γαμουσαν ολες τις ντοπιες, σκεφτονταν για αμαξια, μιλαγαν για το "βυσμα που θα τους φτιαξει" , την ειχαν δει Ραμπο και μαλακιζονταν αγρια. Αλλα σαλταρισμενο, κλαμμενο, 18χρονο να ζηταει αναβολη δεν ειδα, ειδα ομως 32χρονων ανθρωπο

Το θέμα δεν είναι να περάσεις ζάχαρη στον στρατό…σίγουρα υπάρχουν και αρνητικά με την στράτευση στα 30 .

Το θέμα είναι να πας στο πανεπιστήμιο και να μην βλέπεις στα μάτια του καθηγητή σου τον Λοχαγό έτοιμο να σε βγάλει στην αναφορά.

Αυτό είναι το παν.

Σαφώς και είναι δυσκολότερο να δεις, αφου τα περισσότερα 18χρονα-19χρονα σήμερα είναι εθελοντές ουσιαστικά. Μάνι μάνι πάντως θυμήθηκα μέχρι τώρα 2 περιπτώσεις γνωστών μου στα 18 και στα 20 αντίστοιχα που πήρανε αναβολή και άλλος ένας δεύτερος ξάδερφος που δεν την πάλευε αλλά μπήκε βύσμα και δεν πήρε τελικά.Είχα διαβάσει και ένα ωραίο άρθρο στην Ελευθεροτυπία νομίζω όπου μιλούσε ένας ψυχίατρος του Π.Ν. για το πόσο αργεί η εφηβεία να τελειώσει στην Ελλάδα και το πως φτάνει τα ανώτατα θεσπισμένα όρια ηλικίας (23 νομίζω).Αν δεν με απατά η μνήμη πρέπει να έκανε και αναφορά στην στράτευση στα 18 και πως εκτιμούσε ότι θα χειροτέρευε την κατάσταση.Θα το ψάξω.
Μα τι συζητάμε τώρα. Σε άλλα κράτη η ενηλικίωση ξεκινά στα 21…στην Αμερική τόσο δεν είναι.

Και στην Ελλάδα ήταν στα 21 .

Μ@λακίες του Μειμαράκη καθόμαστε τώρα?

Δημοσ.
Κάτι που δεν έχει ειπωθεί είναι πως όταν το παιδί μαθαίνει να υπακούει στον ανώτερο του αντε μετά να τον πείσεις εσύ στη σχολή να κάνει κατάληψη, να γραφτεί στο συνδικαλιστικό του όργανο, μετέπειτα να απεργήσει χωρίς να φοβάται την απόλυση (που θα ρθει στα σίγουρα )

Και όπως έχω πει δε γουστάρω το κάθε ένα φλωράκι βουτυρομπεμπές να νομίζει ότι πηδάει τη γκομενα μου όταν εγώ λείπω

Ελα ρε παιδια, μην τρελονμαστε δλδ, ελεος. Οι ιδιοι που λετε "Ελα μωρε ενας χρονος ειναι, ας τον κανουμε οποτε θελουμε, σιγα και αν φυγεις απο την δουλεια σου" αυτον τον χρονο τον εχετε κανει μεταλλακτη προσωπικοτητας και διαφθορεα της Κομμουνιστικης Ιδεας και του Τσε. Ημαρτον, δλδ ΟΛΟ το εκπαιδευτικο συστημα αν δουλευει καλα, αν δουλευει καλα η ιδια η οικογενεια, αν δουλευουν καλα τα βιβλια και η τηλεοραση αυτος ο χρονος θα το καταστρεψει το 18χρονο?Ελεος πια...

Και αντιθετα, εμεις που πηγαμε μεγαλυτεροι δλδ τι καταφεραμε?Το αλλαξαμε το συστημα του Στρατου?Δεν υπακουγαμε στις διαταγες?Ισα-ισα μας εκανε και κακο γιατι μιζεριασαμε που μαθαμε οτι καπου οι "επαναστατες" δεν κερδιζουν

Δημοσ.
...one more time :

Σιγα ρε Μπριτνευ εσυ hit me baby one more time

Οριστε, μονος σου το λες, γκρινιαζεις οτι θα υπαρχουν πανω απο μια ΕΣΣΟ την στιγμη που το συστημα αυτη την στιγμη ουτως η αλλως μονος σου λες οτι προβλεπει πανω απο μια ΕΣΣΟ

Μα τι συζητάμε τώρα. Σε άλλα κράτη η ενηλικίωση ξεκινά στα 21…στην Αμερική τόσο δεν είναι.

Και στην Ελλάδα ήταν στα 21 .

Μ@λακίες του Μειμαράκη καθόμαστε τώρα?

Ναι, αλλα οδηγουν απο τα 16 και εχουν οπλο απο τα 18. Κατα τα αλλα ενηλικιωνονται απο τα 21. Ωραια

Δημοσ.

Αναφερόμουν στα ιατρικά όρια, μέχρι τα 23 "θεωρήσε" έφηβος από ψυχιάτρους/ψυχολόγους, φυσικά οι περισσότεροι ωριμάζουμε νωρίτερα.

edit : Ορίστε και δυο άρθρα που προανέφερα.Αν και δεν βλέπω ενδιαφέρον σχολιασμού.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=91234852

http://www.enet.gr/online/online_obj?pid=125&tp=T&id=94923012

Εάν δε θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική θητεία στα 18 ή 19, θεωρεί ότι «θα έχουμε αύξηση των προβλημάτων, διότι η μεταβατικότητα της εφηβείας-μετεφηβείας στους Ελληνες τραβάει μέχρι τα 22 ή και περισσότερο».
Δημοσ.

έχω και έναν φίλο που πήγε στρατό φέτος και φοβάμαι μην ακούσω καμιά μέρα ότι..

Aυτό και μόνο δείχνει μια προκατάληψη.. προφανώς απ' όσα έχεις ακούσει και τα περισσότερα είναι φαντασιώσεις..

Όσο για τον φίλο σου και αυτά που σου περνάνε απ το μυαλό απλώς βγάλτα..

Ο φίλος σου δεν κινδυνεύει καθόλου περισσότερο απ ότι αν έβγαινε με παρέα και τα κοπάναγε σε κανένα μπαράκι δύο φορές τον μήνα...

Όσο επι του θέματος...άριστα κάνουν με την υποχρεωτική θητεία στα 18

Ότι το καλύτερο.. αρκεί να διασφαλιστεί ότι κανένας απολύτως δεν θα την λουφάρει

Και τα θετικά είναι πάρα πολλά ..

1. Θα υπάρχει περισσότερο προσωπικό στις μονάδες άρα λιγότερες υπηρεσίες για όλους. Το τι τραβάνε σε υπηρεσίες όσοι υπηρετούν σήμερα με τέτοια μεγάλη έλλειψη λόγω αναβολών δεν περιγράφεται. Το γείωμα πάει σύννεφο απ τους κοπανατζήδες και τους "μην τον είδατε τον Παναή" μετά τις αναβολές

2. Πρίν κάνεις ότιδήποτε στην ζωή σου απλά πάς έναν χρόνο φαντάρος. Πές ότι ήταν το Λύκειο 4 χρόνια αντί για 3.. Ξεμπλέκεις οριστικά χωρίς προφάσεις δικαιολογίες ανυποταξίες και δεν συμμαζεύεται και απο εκεί και πέρα η ζωή είναι χωρίς κανένα εμπόδιο μπροστά σου..

3. Αντέχεις, είσαι νέος υγιής και δυνατός άρα ότι χρειάζεται για στρατιώτης..

4. Δεν σου κακοφαίνεται και την περνάς σχετικά άνετα με τις διαταγές των ανωτέρων σου. Γιατί αλλοιώς είναι να είσαι 30 και νάρχεται ο λοχίας των 18 ή ο ανθυπολοχαγός των 22 και να σου δίνει διαταγές και αλλοιώς να είσαι πιτσιρικάς στα 18 σου. Είναι πιο χαλαρά τα πράγματα για τον στρατιώτη. Εγώ υπηρέτησα χωρίς αναβολή..

5. Δεν έχεις δημιουργήσει τίποτε στην ζωή ακόμη άρα τίποτε δεν κόβεται στην μέση. Ούτε σπουδές ούτε διδακτορικά ούτε έχεις πίσω σου οικογένεια παιδιά δεσμεύσεις..κλπ

Άρα το διασκεδάζεις χαβαλετζίδικα...ελεύθερος και ωραίος

Με μια λέξη: ξεμπλέκεις

Στην Κύπρο πάντα έτσι ήταν

Στο Ισραήλ το ίδιο συμβαίνει

Όλοι αυτοί δεν παθαίνουν τίποτε που υπηρετούν στα 18

Οι Έλληνες είναι πιο ευαίσθητοι απ τους Κύπριους;

Και για μόλις έναν χρόνο θητεία;

Πιστεύω ότι το μέτρο έπρεπε να ήταν πάντα έτσι εδώ και δεκαετίες

Δημοσ.
Αναφερόμουν στα ιατρικά όρια, μέχρι τα 23 "θεωρήσε" έφηβος από ψυχιάτρους/ψυχολόγους, φυσικά οι περισσότεροι ωριμάζουμε νωρίτερα.

Έφηβους χρειάζεται ο στρατός... ακριβώς εκεί είναι ότι καλύτερο και σωματικά και ψυχολογικά για να υπηρετήσει την θητεία του ο άντρας. Μετά αρχίζει και μεγαλώνει προβληματίζεται πολύ, και αυτά δεν βοηθάνε να την περνάς ελαφρά τη καρδία στον στρατό. Ο στρατός θέλει χαβαλετζίδικη προδιάθεση και αυτήν την έχει κάποιος εκεί ακριβώς μετά το Λύκειο. Η εμπειρία μου προσωπικά μου λέει ότι τα περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα και τις δυσκολίες προσαρμογής τις έχουν όσοι υπηρετούν σε μεγάλη ηλικία και όχι οι 18άρηδες....

Εξ άλλου αν δεν θεωρούνται ώριμοι για τον στρατό στα 18 τότε να μην οδηγούν, να μην πηγαίνουν να σπουδάζουν σε άλλη πόλη μην πάθουν τίποτε ως ανώριμα άτομα, να μην ψηφίζουν καθότι ανώριμος πολίτης δεν γίνεται να αποφασίζει για τα κοινά...

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω 100% με τα παραπάνω γραφόμενα του φίλου Mistral.

Και θα προσθέσω :

Παρατηρώ ένα ρατσισμό από τους απελευθερωτές του κοινωνικού κατεστημένου και υποστηρικτές του προοδευτικού ρεύματος. Αυτή είναι η ισότητα της αστικής τάξης και κοινωνίας του προλεταριάτου;

Με πιό σκεπτικό όλοι οι 18χρονοι είναι οι βοσκοί από τα βουνά και πρέπει να πάνε να καθαρίζουν, ενώ εσείς ως φωστήρες του πνεύματος πρέπει να κάθεστε;

Εσείς δεν φωνάζετε για ισότητα; Αλλά ξέχασα. Είστε Primus inter pares.

Όταν πήγα το 1995 στρατό (ένα χρόνο μετά το Λύκειο), έπεσε σε σειρά "γερόντων". Εγώ ήμουν 19, αυτοί 28+. Μαζί με το άλλο 10% του τάγματος (όσοι δεν είμασταν γέροντες) στην Λήμνο το είδαμε ως χαβαλέ. Οι άλλοι έκοβαν φλέβες και τους φαινόταν βουνό γκρινιάζοντας, έκλαιγαν την μοίρα τους ζώντας ένα ψυχολογικό μαρτύριο. * Και το τάγμα ήταν μαύρο σε σχέση με τα υπόλοιπα της περιοχής. Ακόμα και απο το 505 των πεζοναυτών, που είχαν πάθει πλάκα τα παιδιά που άλλαζαν κάθε 2 μήνες ως αποσπασμένη ομάδα στο τάγμα.

Εν αντιθέση με αυτούς όμως, εγώ επένδυσα τον τεράστιο ελεύθερο χρόνο και προετοιμάστηκα επαγγελματικά (που με βοήθησε και είμαι σε πάρα πολύ ευχάριστη κατάσταση σήμερα). Αυτοί προσπαθούσαν να σκοτώσουν το χρόνο και βρίσκονται σε χαζοδουλειές τώρα για ένα κομμάτι ψωμί.

Σημείωση έχω ακόμα συμμαθητές που δεν έχουν πάει στρατό, και γκρινιάζουν επί 13 χρόνια τώρα σχετικά. Αυτοί τί δουλειά θα πιάσουν όταν μπορέσουν να δουλέψουν; Δεν τους πέρνει η ηλικία πλέον ούτε για ανάπτυξη καριέρας ούτε για μάθηση κάτι νέου και αλλαγή επαγγέλματος.

Κλείνωντας για τί πλύση εγκεφάλου και @@αριές αναφέρεστε; Αν ακούτε τις μλκιες που θα σας λένε και τις διαταγές ως μέσω καταπάτησης της προσωπικότητάς σας θα γελάσω :-D Ο Στρατός είναι μια από τις καλλίτερες περιόδους. Αλλά ξέχασα. Δεν έχετε πάει ακόμα και ακούτε τους άλλους.

Γι αυτό κλείνω με το ακόλουθο:

Θα πήξετε ψαρούκλες!!!

*Και ως φωστήρες πήγαν στον ΛΥΤ, ΕΜΛ και Λόχο Διοικήσεως με τους ονομαστικούς βαθμούς του Λοχία. (Άλλο ανέκδοτο αυτό, τρέχανε χειρότερα από εμάς) Έχωντας ως τομέα καθαριότητας τις τουαλέτες, το ΚΨΜ και τα εστιατόρια. Ενώ εμείς στους λόχους του κοινού θνητού τζίτζικα καθαρίζαμε τα σημεία που ηταν πάντα σχετικά καθαρά.

Δημοσ.
Ναι, αλλα οδηγουν απο τα 16 και εχουν οπλο απο τα 18. Κατα τα αλλα ενηλικιωνονται απο τα 21. Ωραια

Aυτοί ούτως ή άλλως θα πάνε στο στρατό γιατί συνήθως δεν έχουν μυαλό για να περάσουν ούτε σε ΤΕΙ.

Aυτό και μόνο δείχνει μια προκατάληψη.. προφανώς απ' όσα έχεις ακούσει και τα περισσότερα είναι φαντασιώσεις..

Όπως φαντασίωση είναι και αυτό... (end of story)

Όσο επι του θέματος...άριστα κάνουν με την υποχρεωτική θητεία στα 18

Ότι το καλύτερο.. αρκεί να διασφαλιστεί ότι κανένας απολύτως δεν θα την λουφάρει

Και τα θετικά είναι πάρα πολλά [...]

Στην Κύπρο πάντα έτσι ήταν

Στο Ισραήλ το ίδιο συμβαίνει

Όλοι αυτοί δεν παθαίνουν τίποτε που υπηρετούν στα 18

Οι Έλληνες είναι πιο ευαίσθητοι απ τους Κύπριους;

Και για μόλις έναν χρόνο θητεία;

Πιστεύω ότι το μέτρο έπρεπε να ήταν πάντα έτσι εδώ και δεκαετίες

Και πρέπει δηλαδή να πάρουμε σαν παράδειγμα το Ισραήλ? ...

Στα 18 σου είσαι ακόμα στην μεταβατική περίοδο όπου διαμορφώνεις ένα μεγάλο κομμάτι της προσωπικότητάς σου,όταν σε κλείνουν σ'ένα στρατόπεδο και σου μαθαίνουν πως να είσαι το πιόνι πες μου συ ποια θα'ναι τα αποτελέσματα για το κάθε άτομο.

Δημοσ.

Και εγω επιμενω, υπαρχουν 3-4 τουλαχιστον παραγοντες ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ στην τελικη μορφη του χαρακτηρα του ατομου που 1 χρονος φανταριλικι ΕΚ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ζητημα ειναι αν ψαρωνεις για 6-7 μηνες ειναι σταγονα στον ωκεανο. Δλδ μην βγαλουμε αυτους τους 6-7 μηνες ψαρωματος και "πειθαρχιας" οτι θα σου αλλαξουν τον χαρακτηρα για ολη σου την ζωη τωρα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...