EKTELESTES Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 +++ Μακάρι επιτέλους να το κάνουν 18. Να πηγαίνουν και να καθαρίζουν, έχει γίνει ΕΝΤΕΛΩΣ κολλέγιο πλέον, και στις σκοπιές 2-2. Ξεμπερδεύεις και έχεις μέτα όλη τη ζωή μπροστά σου, όσο μεγαλώνεις τόσο σου κακοφαίνεται που μπορεί να έχεις πιτσιρικάδες να σε "διατάζουν" η να στη λένε κλπ.
livewire Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μια σκέψη κάπως πρόχειρη. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει μια χαλαρή πολιτική στο θέμα της κατανομής των νεοσύλλεκτων στα διάφορα σώματα και μονάδες? Πχ -- Ο ψάρακλας livewire που κοντεύει να πατήσει τα 30, να κληθεί να υπηρετήσει όλη ή το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του κοντά(κατά το δυνατόν) στον τόπο συμφερόντων του. Κανονική θητεία, αλλά παραμετροποιήσιμη ανάλογα με τις όποιες(σοβαρές) υποχρεώσεις, βλέπε οικογένεια-σπουδές-εργασία. -- Ο νιούφης limewire που στα 18 του για τον Α ή Β λόγο δεν έχει υποχρεώσεις με σπουδές, να υπηρετήσει όπου τον έχει ανάγκη ο Ε.Σ. Ούτως η άλλως, στα 18 όλοι μας(σας) ψοφάμε να την κάνουμε από το σπίτι και όπου θέλει ας είναι. Είναι τόσο δύσκολο να τους έχεις όλους ικανοποιημένους?
KWSN_Men Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μια σκέψη κάπως πρόχειρη. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει μια χαλαρή πολιτική στο θέμα της κατανομής των νεοσύλλεκτων στα διάφορα σώματα και μονάδες? Πχ -- Ο ψάρακλας livewire που κοντεύει να πατήσει τα 30, να κληθεί να υπηρετήσει όλη ή το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του κοντά(κατά το δυνατόν) στον τόπο συμφερόντων του. Κανονική θητεία, αλλά παραμετροποιήσιμη ανάλογα με τις όποιες(σοβαρές) υποχρεώσεις, βλέπε οικογένεια-σπουδές-εργασία. -- Ο νιούφης limewire που στα 18 του για τον Α ή Β λόγο δεν έχει υποχρεώσεις με σπουδές, να υπηρετήσει όπου τον έχει ανάγκη ο Ε.Σ. Ούτως η άλλως, στα 18 όλοι μας(σας) ψοφάμε να την κάνουμε από το σπίτι και όπου θέλει ας είναι. Είναι τόσο δύσκολο να τους έχεις όλους ικανοποιημένους? Οπότε όλοι θα επιδιώξουν να πάνε στα 30 τους για να είναι και δίπλα στο σπίτ τους. Kαλα, οταν θα πατε φανταροι στα 26 να δειτε γλυκα ή ακομα χειροτερα αφου εχετε δουλεψει και εχετε βγαλει και λεφτα και πατε στα 28 σας εκει να δειτε γελια Ρε σοβαρευτειτε, ΜΑΚΑΡΙ να γινει υποχρεωτικο στα 18. Αφενως θα τιγκαρουν τα στρατοπεδα και θα βγαινετε 3 εξω μια μεσα. Ενω τωρα με τις αναβολες σπαει ο κοσμος. Αφετερου ειναι μια η αλλη, τι να πας Πανεπιστημιο στα 18 τι στα 19, θα εχουν ολοι την ιδια αφετηρια παλι.Απλα αντι για τα 18 θα ειναι τα 19. Οσο για το "Θα τα ξεχασω"...Δλδ οταν σε αποκοβουν ενα χρονο στα 25 σου οτ;ν θα γυρισεις θα τα θυμασαι?Και μαλιστα οχι απλα του Λυκειου αλλα ΚΑΙ του Πανεπιστημιου ΚΑΙ του μεταπτυχιακου?Τι ειναι ποιο ευκολο να 'ξαναθυμηθεις", το τριωνυμο ή το τριωνυμο και τον Fourier και τα DSP? Και τελος, οποιος πηγε φανταρος 25-26 οπως πηγα εγω ας μας πει ποιος την παλευε καλυτερα, αυτος ή τα 18χρονα και τα 19χρονα?Που τραβαγαν κατι 7ωρα σκοπετα και ηταν στα @@ τους. ΜΑΚΑΡΙ οταν ηταν να παω να πηγαιναμε υποχρεωτικα στα 18, δλδ οι Κυπριοι χαμενοι ειναι? Συμφωνώ απόλυτα. Προς τους πιτσιρικάδες που αντιδρούν, δε σας προβληματίζει ότι όλοι όσοι πήγαμε μεγαλύτεροι το έχουμε μετανιώσει;
livewire Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Οπότε όλοι θα επιδιώξουν να πάνε στα 30 τους για να είναι και δίπλα στο σπίτ τους. Μιλάω για την ισχύουσα κατάσταση. Η οποία αντιμετωπίζει τον 28άρη όπως ακριβώς και το 18άρη. Με λίγη καλή διάθεση από τη μεριά του κράτους, θα μπορούσα να εκπληρώσω αυτή μου την υποχρέωση καλοπροαίρετα και αδιαμαρτύρητα. Τέλος πάντων, με πάσα ειλικρίνεια προς τον εαυτό μου, αν μου ξαναδινόταν η ευκαιρία να αποφασίσω για το αν θα πάω φαντάρος στα 18 πριν από οτιδήποτε άλλο, μάλλον θα έκανα πάλι το ίδιο λάθος :ρ
KaizerSoze Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Οι νέοι νομίζω πρέπει να προσανατολίζονται στην γνώση μετά το λύκειο συνεχίζοντας τις σπουδές τους, και όχι στα όπλα στην αγγαρεία και την δωρεάν εργασία. Ενω αφου τελειωσουν 5-6 χρονια σπουδες συμπληρωνοντας 20 χρονια εκπαιδευσης, αφου εργαστουν και μπουν σε λογικη παραγωγης ΤΟΤΕ να προσανατολιστουν στην αγγαρεια και την δωρεαν εργασια?Χμμμ,δεν το ειχα σκεφτειΕξάλλου δεν μπορούν όλοι να καταταγούν Αύγουστο. Αυτοί που θα καταταγούν Νοέμβρη , Φεβρουάριο, Μάιο δηλ. τα 3/4 των νέων, θα χάσουν ένα ακαδημαικό έτος μετά ή πριν την θητεία τους, οπότε έχουμε συνολικά 2 χρόνια άχρηστα από την ζωή τους. Και όλα αυτά γιατί? Για να φυλάμε αποθήκες και ντουβάρια? Γιατι?Αυτη την στιγμη δεν μπορουν να καταταγουν ολοι μαζι?Φυσικα και μπορουν, επαναλαμβανω, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΑ 18 ειναι η θητεια και τωρα, απλα υπαρχουν οι αναβολες. Επίσης όποιος χρωστούσε 2 – 3 μαθήματα μπορούσε να κόψει την αναβολή του και να δίνει τα μαθήματα παίρνοντας άδεια από τον στρατό, συνδυάζοντας έτσι θητεία κ σπουδές μειώνοντας τον χρόνο. 2-3 μαθηματα στα 50-60 που εχουν οι σχολες και τα οποια μενουν επειδη το 90%(βγαζω αυτους που ειχαν προβλημα) απλα ψιλοκωλοβαρεσαν καποιο εξαμηνο ή ηταν ατυχοι? Και στο φιναλε, μιλας τωρα για μια "ψιλοκομπινα" που κανουμε τωρα προκειμενου να συμπτιξουμε τον χρονο ετσι?Διοτι αν τα παρεις κανονικα τα μαθηματα τοτε δεν χρειαζεσαι καμια αδεια, εγω μια χαρα τελειωσα και το μεταπτυχιακο και εκοψα την αναβολη πριν ολοκληρωθει. Δλδ το "Βιαζομαι να παω φανταρος να τελειωνω και πονταρω οτι αν μεινουν 2-3 μαθηματα θα περνω αδειες" δεν ειναι στον στανταρντ εξοπλισμο του Ε.Σ. αν δεν κανω λαθος. Απορώ αν σκέφτηκε ο κύριος Μειμαράκης και οι σύμβουλοί του πόσο κακό θα κάνει η αποχή 1 – 2 χρόνια από τα θρανία και πως θα θυμηθείς όλα αυτά που έμαθες στο λύκειο για να τα αξιοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο οπου οι απαιτήσεις είναι πολλές φορές πολλαπλάσιες, εκτός και αν σπαταληθεί ενας χρόνος σε επαναλήψεις. Και οπως ειπα-και σβηστκε?Περιεργο-προτιμας δλδ να σε τραβηξουν μετα το Πανεπιστημιο οπου γυρνωντας για εργασια θα εχεις ξεχασει οχι μονο το τριωνυμο, οπως θα παθεις αν πας μετα το Λυκειο, αλλα και τον Fourier και τον Ηilbert και την διαμορφωση και την αποδιαμορφωση? Όσον αφορά αυτά περί διακοπής από τις δουλειές είναι μαλα#κίες. Ο κόσμος πριν τον στρατό σπουδάζει δεν δουλεύει. Ναι, γιαυτο 1/4 αντρες στην δουλεια μου πηγε ή θα παει στρατο εφοσον εχει εργαστει Όποιοι ήθελαν επαγγελματική καριέρα πριν τον στρατό καλά να πάθουν , οι υπόλοιποι τι φταίνε? Ναι τους αλητες, δεν ειδες?Διοτι παραβιαζουν τον θυμησε-το-μου-γιατι-δεν-το-εχω-προχειρο Νομο του Ελ.Συνταγματος που λεει οτι πριν τον στρατο εχεις χρονο για να σπουδαζεις αλλα οχι για να δουλευεις Να σου απαντήσω εγώ που πήγα στα 26 – 27.Στα παπάρια μου ο στρατός και το να πέρασα καλά ή όχι. Εμένα με ενδιαφέρει να περνώ καλά στην ζωή μου, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, όχι ο ένας χρόνος. ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΥΤΟ επειδη το νοημα ειναι να περασεις συνολικα καλα θα επρεπε να ησουν υπερμαχος της μη υπαρξης αναβολων και ολοι να πηγαινουμε στα 18. Ωστε να μην γινονται υπολογισμοι, βυσματα, μουφα αναβολες, γιωτοσυμβουλια και να βγαινουν 10 ατομα ιδιας ηλικιας στην αγορα σε 10 διαφορετικες χρονικες στιγμες. Επειδη ακριβως το νοημα ειναι η υπολοιποη ζωη, ολοι φανταροι στα 18 να ξεμπερδευουμε και εχουμε ολη την ζωη μπροστα μας
KaizerSoze Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Τις περισσότερες φορές που ακολούθησα την κοινή λογική σε διάφορα θέματα το μετάνιωσα.Το να πας ομως κοντρα στο ρευμα defacto δημιουργει ενα αλλο ρευμα σωστα?Ωραιο το να μην ακους την κοινη γνωμη αλλα μονο εφοσον ΕΣΥ το διαλεγεις και οχι για να πας κοντρα στην κοινη γνωμη ετσι, γιατι ειναι "μαγκια". Δεν ειναι κακο ουτε να ακους την κοινη γνωμη ουτε να κανεις τα αντιθετα, ΕΦΟΣΟΝ το εχεις σκεφτει εσυ για παρτη σου Είμαι 18,έχω περάσει σε σχολή και έχω πάρει και αναβολή,προσωπικά δηλαδή δε με αφορά το ζήτημα.Απλώς προβληματίζομαι. Θα με καταλαβεις αμα πας στα 25 σου,εισαι 18, μπηκες με την πρωτη μαξιμουμ 23(σχολη+1 χρονος μεταπτυχιακο) καλο ειναι να εχεις παει, αλλιως θα με καταλαβεις(και στο λεω εγω που περασα ζαχαρη, φαντασου να στα πει αλλος)
KaizerSoze Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μιλάω για την ισχύουσα κατάσταση. Η οποία αντιμετωπίζει τον 28άρη όπως ακριβώς και το 18άρη. Με λίγη καλή διάθεση από τη μεριά του κράτους, θα μπορούσα να εκπληρώσω αυτή μου την υποχρέωση καλοπροαίρετα και αδιαμαρτύρητα. Και ο Μενελαος σου λεει οτι ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ βυσμα που θα επεφτε. Επειδη ο Εβρος προφανως δεν μπορει να μεινει αφυλαχτος να εβλεπες την Ιατρικη να μην δινει αναβολη και να φευγουν "μυαλα" για Λαγο και να βλεπεις το Deree και το Ξυνη να δινουν αναβολες 12ετιας να γελαει ο καθε πικραμενος. Αυτο που λες δεν γινεται. Τωρα που υποτιθεται οτι στον στρατο ολα ειναι "ισα και ολοι ειμαστε το ιδιο" και παιζουν τοσες διαφορες φανταρου με φανταρο, φαντασου και ΤΥΠΙΚΑ να εχει αλλα προνομια ο 28χρονος και αλλα ο 18χρονος. Χαμος θα γινοταν
livewire Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δε θα ήθελα να μπω στη λογική της διάκρισης της νοημοσύνης ανάλογα με το αντικείμενο σπουδών. Χωρίς να έχω στατιστικά στοιχεία, φαντάζομαι ότι ανατολικά της Ξάνθης υπάρχουν αρκετοί ιθαγενείς σπουδαστές Ιατρικής για να στελεχώσουν τις αντίστοιχες μονάδες. Από την άλλη, δεν νομίζω ότι η κατάσταση με τα "μέσα" και τα ρουσφέτια μπορεί να ξεφτυλιστεί περισσότερο από ότι ισχύει σήμερα. Ίσα ίσα, εννοούσα μια ευνοική μεταχείριση για να αποφευχθεί ακριβώς αυτό. Ξέρω ότι δεν γίνεται βέβαια, αλλά όχι ότι δεν είναι εφικτό. Είναι πολλά τα συμφέροντα που εξυπηρετεί αυτή η πελατειακή φάση. Το αφήνουμε εδώ.
adi32 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 πιστευω ειναι καλυτερα να πας μετα το σχολειο το προβλημα με τις Πανελληνιες ισως ξεπεραστει με δικαιωμα για 2 χρονια ακομα να μπορεις να δωσεις (το να δινει καποιος 10 χρονια εξετασεις δεν ειναι και τοσο πρεπον) εγω πηγα μεγαλος μετα το Μαθηματικο και ενω περασα καλα (γιατι με βλεπανε μεγαλο και ριχνανε κανα πιτσιρικο στις αγγαρειες) μετα απο 20 μηνες βαρεμαρας ειχα χασει και τα ιδιαιτερα που εκανα φοιτητης και ειχα βαρεθει τα παντα
alex_000 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Εγώ φεύγω στρατο τώρα στα 28 και δεν μπορώ να πώ οτι το μετανιώνω. Τωρα είμαι πολυ πιο στα @@ μου από ότι ημουν στα 18 που είχα περιορισμένες εμπειρίες και επίσης ημουν πολυ πιο αντιδραστικός. Τοτε ήθελα να ζήσω αλλές καταστάσεις όχι να φάω άσχετα άτομα στην μάπα. Τώρα μπορείς να κάθεσαι να με βρίζεις και εγω να γελάω αν κρίνω ότι αυτό είναι το καλύτερο για εμένα, αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την ζωή. Ισως μέσα να το μετανιώσω αλλά δεν το νομίζω.
Lucifer Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Νομίζω γενικά πως είναι πολύ πιο αποδεκτό να κρίνει κανείς την επιλογή κάποιου παρά να του επιβάλει το σωστό, έστω και αν αυτό είναι καθολικά αποδεκτό. Και επειδή γενικά με το στρατό και το κράτος δε νομίζω πως διατηρεί κανείς εύπιστη στάση αναφορικά με τις προθέσεις του, ε. Θέλω να πάω στα 30 μου και να περάσω σκατά, πειράζω κανέναν; Έχουμε που έχουμε μια μαλακισμένη υποχρεωτική θητεία λες και είμαστε στο βαθύ Ισλάμ, θα μου πεις και πότε θα την κάνω; Sieg hail ρε αδέρφια δηλαδή, ήμαρτον.
Houston Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Γιατι?Αυτη την στιγμη δεν μπορουν να καταταγουν ολοι μαζι?Φυσικα και μπορουν, επαναλαμβανω, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΑ 18 ειναι η θητεια και τωρα, απλα υπαρχουν οι αναβολες. Δεν μπαίνουν όλοι μαζί. Νομίζω σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησης καθορίζεται και η ΕΣΣΟ. Αυτο που λες δεν γινεται. Τωρα που υποτιθεται οτι στον στρατο ολα ειναι "ισα και ολοι ειμαστε το ιδιο" και παιζουν τοσες διαφορες φανταρου με φανταρο, φαντασου και ΤΥΠΙΚΑ να εχει αλλα προνομια ο 28χρονος και αλλα ο 18χρονος. Χαμος θα γινοταν Κανένας χαμός. Πρέπει να υπάρχει διάκριση σύμφωνα με τις γραμματικές γνώσεις του καθενός ώστε να αξιοποιεί ο ΕΣ καλύτερα το δυναμικό του. Τι να το κάνω εγώ όταν ένας 28αρης με ντοκτορα καθαρίζει τουαλέτες και φιλάει σκοπιές. Θα μπορούσε κάλλιστα να εκπαιδεύει άλλους, να είναι στα γραφεία κτλ Ενας 18αρης μπορεί να το κάνει καλύτερα - η ζωή του αυτήν είναι. Μπορεί πριν πάει στρατό να ήταν πχ σερβιτόρος αρα μπορεί να πάει στα μαγειρεία στην λάντζα ή μπορεί να ήταν βαφέας αρα μπορεί να αξιοποιηθεί σε οικοδομικές εργασίες συντήρησης. Στην Ρωσία αυτό γινόταν . Όσοι είχαν 1 χαρτί ουσιαστικά δεν υπηρετούσαν. Ακολουθούσαν άλλου είδους εκπαίδευση – θεωρητική, ούτε όπλα, ούτε σκοπιές ούτε φυσικά αγγαρείες, 8ωρο σαν δημόσιοι υπάλληλοι και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Εγώ φεύγω στρατο τώρα στα 28 και δεν μπορώ να πώ οτι το μετανιώνω. Τωρα είμαι πολυ πιο στα @@ μου από ότι ημουν στα 18 που είχα περιορισμένες εμπειρίες και επίσης ημουν πολυ πιο αντιδραστικός. Τοτε ήθελα να ζήσω αλλές καταστάσεις όχι να φάω άσχετα άτομα στην μάπα. Τώρα μπορείς να κάθεσαι να με βρίζεις και εγω να γελάω αν κρίνω ότι αυτό είναι το καλύτερο για εμένα, αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την ζωή. Ισως μέσα να το μετανιώσω αλλά δεν το νομίζω. Όταν πας στα 18 εκμαυλίζεσαι, το μυαλό σου είναι κιμας, σε διαμορφώνουν όπως θέλουν και αυτό θα σε ακολουθεί μια ζωή. Όταν πας στα 28 ξέρεις τι σου γίνεται έχεις διαμορφώσει την προσωπικότητά σου και μπορείς να δεις την διαφθορά που επικρατεί στο ελληνικό στράτευμα. Μήπως γι αυτό δεν θέλουν μεγάλους? Στα 28 μπορεί ίσως να είναι πιο δύσκολα αλλά δεν θα χάσεις την παιδική σου αθωότητα. Στα 18 πρέπει να συναναστραφείς με άλλα άτομα να γνωρίσεις την πανεπιστημιακή κοινότητα να αναπτύξεις την δική σου αυτόνομη προσωπικότητα να δημιουργήσεις σχέσεις με το αντίθετο φίλο, να αποκτήσεις εμπειρίες ζωής, όχι να καθαρίζεις σκ@τα. Πρέπει να απογαλακτιστείς να γίνεις δυνατός και αυτόνομος, όχι να ευνουχίζεσαι από τις διαταγές και τον έλεγχο ανωτέρων . Επίσης ο στρατός χρειάζεται και κάποια άτομα με εμπειρία και ωριμότητα ώστε να γίνουν έφεδροι αξιωματικοί. Μπορεί ένας 18αρης να δίνει διαταγές και να εκπαιδεύει 40 – 50άρηδες καραβανάδες? Μπορεί ένας που κατέβητε από τα βουνά και φυλούσε πρόβατα -και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι- να γίνει Δόκιμος? Ακόμη δεν απανήθηκε το ερώτημα τι θα γίνει με αυτούς που θέλουν να δώσουν 2η και 3η φορά πανελλήνιες όπως και αυτό με τις σχολές οι οποίες θα γεμίσουν κορίτσια. Μια άλλη παράμετρος είναι η ωριμότητα της ηλικίας. Αυτά περί 18 είναι φασιστικά κατάλοιπα – πλύση εγκεφάλου – φανατισμός – μισαλλοδοξία. Μέθοδοι που εφάρμοσε ο Χίτλερ με τις νεολαίες οι Οθωμανοί (γενίτσαροι) κ.α. Και εδώ στην Ελλάδα η χούντα. Αν ρωτήσετε παλιούς θα σας πούνε ότι τους καλούσαν στα 21 – 22. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό διότι πρέπει τα άτομα να ωριμάζουν και ψυχικά αλλά και σωματικά. Στα 18 δεν έχει αναπτύξει ο οργανισμός τις δυνατότητες ενός 28άρη πχ. Υπάρχει και ο φόβος. Όταν μπήκα Αυλώνα πολλά παιδιά 18 – 19 φοβόντουσαν να φυλάξουν στο σκοτάδι σε απομονωμένες σκοπιές, όπως και γω σ αυτήν την ηλικία φοβόμουν αντίστοιχες καταστάσεις μέσα στην πόλη και τις ξεπέρασα μετά τα 20 – 21. Κάτι ξέραν οι παλιοί…
KaizerSoze Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Εγώ φεύγω στρατο τώρα στα 28 και δεν μπορώ να πώ οτι το μετανιώνω. Τωρα είμαι πολυ πιο στα @@ μου από ότι ημουν στα 18 που είχα περιορισμένες εμπειρίες και επίσης ημουν πολυ πιο αντιδραστικός. Τοτε ήθελα να ζήσω αλλές καταστάσεις όχι να φάω άσχετα άτομα στην μάπα. Τώρα μπορείς να κάθεσαι να με βρίζεις και εγω να γελάω αν κρίνω ότι αυτό είναι το καλύτερο για εμένα, αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την ζωή. Ισως μέσα να το μετανιώσω αλλά δεν το νομίζω. Καλα...καλαααααα....αααααχ...θα καταλαβεις...και ξερεις ποτε θα καταλαβεις?Του χρονου τετοια εποχη.Οταν θα τα εχεις πισω σου ολα
pappous_soulis Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Το να πας ομως κοντρα στο ρευμα defacto δημιουργει ενα αλλο ρευμα σωστα?Ωραιο το να μην ακους την κοινη γνωμη αλλα μονο εφοσον ΕΣΥ το διαλεγεις και οχι για να πας κοντρα στην κοινη γνωμη ετσι, γιατι ειναι "μαγκια". Δεν ειναι κακο ουτε να ακους την κοινη γνωμη ουτε να κανεις τα αντιθετα, ΕΦΟΣΟΝ το εχεις σκεφτει εσυ για παρτη σου Aυτό ακριβώς θέλω να πω! Ο καθένας να αποφασίζει για τον εαυτό του,όπως ακριβώς γίνεται με το ισχύον σύστημα. Θα με καταλαβεις αμα πας στα 25 σου,εισαι 18, μπηκες με την πρωτη μαξιμουμ 23(σχολη+1 χρονος μεταπτυχιακο) καλο ειναι να εχεις παει, αλλιως θα με καταλαβεις(και στο λεω εγω που περασα ζαχαρη, φαντασου να στα πει αλλος) Σέβομαι την άποψή σου κι ας διαφωνώ. Νομίζω γενικά πως είναι πολύ πιο αποδεκτό να κρίνει κανείς την επιλογή κάποιου παρά να του επιβάλει το σωστό, έστω και αν αυτό είναι καθολικά αποδεκτό. Και επειδή γενικά με το στρατό και το κράτος δε νομίζω πως διατηρεί κανείς εύπιστη στάση αναφορικά με τις προθέσεις του, ε. Θέλω να πάω στα 30 μου και να περάσω σκατά, πειράζω κανέναν; Έχουμε που έχουμε μια μαλακισμένη υποχρεωτική θητεία λες και είμαστε στο βαθύ Ισλάμ, θα μου πεις και πότε θα την κάνω; Κάνεις λάθος.Πειράζει.Το κράτος θέλει με κάθε τρόπο να σε κάνει χαρούμενο! Όταν πας στα 18 εκμαυλίζεσαι, το μυαλό σου είναι κιμας, σε διαμορφώνουν όπως θέλουν και αυτό θα σε ακολουθεί μια ζωή. Όταν πας στα 28 ξέρεις τι σου γίνεται έχεις διαμορφώσει την προσωπικότητά σου και μπορείς να δεις την διαφθορά που επικρατεί στο ελληνικό στράτευμα. Μήπως γι αυτό δεν θέλουν μεγάλους? Στα 28 μπορεί ίσως να είναι πιο δύσκολα αλλά δεν θα χάσεις την παιδική σου αθωότητα. Στα 18 πρέπει να συναναστραφείς με άλλα άτομα να γνωρίσεις την πανεπιστημιακή κοινότητα να αναπτύξεις την δική σου αυτόνομη προσωπικότητα να δημιουργήσεις σχέσεις με το αντίθετο φίλο, να αποκτήσεις εμπειρίες ζωής, όχι να καθαρίζεις σκ@τα. Πρέπει να απογαλακτιστείς να γίνεις δυνατός και αυτόνομος, όχι να ευνουχίζεσαι από τις διαταγές και τον έλεγχο ανωτέρων . Μια άλλη παράμετρος είναι η ωριμότητα της ηλικίας. Αυτά περί 18 είναι φασιστικά κατάλοιπα – πλύση εγκεφάλου – φανατισμός – μισαλλοδοξία. Μέθοδοι που εφάρμοσε ο Χίτλερ με τις νεολαίες οι Οθωμανοί (γενίτσαροι) κ.α. Και εδώ στην Ελλάδα η χούντα. Αν ρωτήσετε παλιούς θα σας πούνε ότι τους καλούσαν στα 21 – 22. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό διότι πρέπει τα άτομα να ωριμάζουν και ψυχικά αλλά και σωματικά. Στα 18 δεν έχει αναπτύξει ο οργανισμός τις δυνατότητες ενός 28άρη πχ. Υπάρχει και ο φόβος. Όταν μπήκα Αυλώνα πολλά παιδιά 18 – 19 φοβόντουσαν να φυλάξουν στο σκοτάδι σε απομονωμένες σκοπιές, όπως και γω σ αυτήν την ηλικία φοβόμουν αντίστοιχες καταστάσεις μέσα στην πόλη και τις ξεπέρασα μετά τα 20 – 21. Κάτι ξέραν οι παλιοί… Αυτό ακριβώς. Και τι προσωπικότητα θα αναπτύξει ένας 18άρης στο στρατόπεδο? Όταν μάλιστα το σχολείο αδυνατεί να διαμορφώση αυτόνομες προσωπικότητες,σε πέρνουν μετά στρατό και σε εκμηδενίζουν κυριολεκτικά.
BLISS Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Θέλω να πάω στα 30 μου και να περάσω σκατά, πειράζω κανέναν; Το πως θα περασεις εσυ/εγω ομως, δεν ειναι ουσιαστικο κριτηριο για το στρατο. Τους ενδιαφερει σε ποια ηλικια μπορεις να αποδοσεις περισσοτερο, και σε ποια ηλικια μπορεις να δεχτεις εντολες πιο ευκολα. Ποιος 20χρονος γιδοβοσκος θα μπορεσει να με σπασει ηθικα στα .αντα μου? Στη χειροτερη, θα τον 'σπασω' εγω και θα βρεθω στις ΣΦΑ. Εχω παει ηδη 2 φορες επιστρατος για εκπαιδευση σε νεα οπλα (υποτιθεται) και δεν τολμησαν να μου μιλησουν στον ενικο καν... Ποσο μαλλον να εκτελεσω εντολες... ΟΚ δεν ειναι το ιδιο, αλλα οσο να'ναι αλλιως βλεπουν τον "παππου" κι αλλιως το "παιδακι". Απο την αλλη "πειραζεις" τους μικροτερους που θα φανε περισσοτερο τρεξιμο απο σενα, λογω ηλικιας παλι. Δεν τιθεται βεβαια το θεμα, αυτη τη στιγμη, για τους παραπανω λογους. Ειναι καθαρα θεμα αριθμου στρατευσιμων, /υπογεννητικοτητας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.