Προς το περιεχόμενο

Yποχρεωτική στράτευση στα 18..

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Houston το θέμα δεν είναι το νόημα του Στρατού και το τι κάνουμε όταν πάμε φαντάροι αλλά το πότε θα πάμε.

Αυτό με το ότι όλοι δεν μπορούν να μπούνε Αύγουστο δεν το είχα σκεφτεί. Είναι όντως πρόβλημα. Τα υπόλοιπα όμως λύνονται. Το ότι πολλοί κρατούσαν μαθήματα για τις άδειες δεν γινόταν για να κερδίσουν χρόνο αλλά για τις άδειες καθε αυτού.

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τώρα που το σκέφτομαι να πω και κάτι αστείο...

Φανταστείτε πως θα είναι οι σχολές από τους πρωτοετείς όταν και εάν εφαρμοστή ποτέ αυτός ο νόμος.

Ναι ναι καλά φαντάζεστε... ΌΧΙ δεν είναι ψέμα... θα είναι ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ και εσείς θα εύχεστε να είστε από τους δευτεροετής που δεν πρόλαβε να πιάσει η μεταρίθμηση....

ΤΥΧΑΙΡΑΚΙΔΕΣ....

Δημοσ.

Όλα τα σχόλια ωραία είναι παιδιά αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Άδεια στρατόπεδα. Όταν οι μισοί λιποτακτούν και οι άλλοι μισοί βάζουν βύσμα για αεροπορία, τότε όλοι μαζί στο στρατό στα 18!!!

Απλά τα πράγματα, μη κλαίτε τώρα. Αν και καλό θα σας κάνει.

Τα ίδια μου έλεγαν και εμένα οι φίλοι μου ότι θα καταστραφώ, όταν μετά το πτυχίο πήγα αμέσως στρατό και ΜΕΤΑ μεταπτυχιακό.Φυσικά το παράδειγμά μου το ακολούθησε η μισή Ελλάδα μετά....

Στράτευση στα 18 είναι το πιο δίκαιο για όλους. Έτσι και αλλιώς όπως είναι σήμερα τα πανεπιστήμια, δε χάνεις καμία επαφή.Ούτε ξεχνάς κάτι. Τίποτα δε ξεχνάς. Είσαι και νέος και σου έρχεται καλύτερα. Και μόλις τελειώσεις πανεπιστήμιο αμέσως ψάχνεις για δουλειά. Διατηρείς διασυνδέσεις.

Έχω κάτι φίλους που ακόμα δεν πάνε στρατό γιατί φοβούνται και ελπίζουν και σε μίωση και κάθε φορά που τους συναντώ έχουν 2 προβλήματα, δουλειά και στρατό!! Κάτι που δε μπορούμε να το αποφύγουμε, καλύτερα να το ξεμπερδεύουμε νωρίς. Όσο βλακεία και να είναι. Και ο στρατός είναι η ύψιστη βλακεία!!

Δημοσ.

Χάνεται το νόημα, ας πάνε να κάνουν μάθημα στην τρίτη λυκείου "Πόσο καλύτερα είναι να καταταγείς αμέσως μετά το σχολείο" με μαρτυρίες βετεράνων κτλ.Το σκεπτικό ούτως ή αλλως δεν είναι πως να περάσετε καλύτερα στο στρατό αλλά πως να μαζέψουνε τους υποψήψιους ανυπότακτους/απαλλαγέντες.Οι αναβολές σπουδών δεν δημιουργούν το πρόβλημα, ναι μεν έχουν αυξηθεί οι θέσεις στην τριτοβάθμια αλλά αυτό έχει γίνει εδώ και μια οχταετία, δηλαδή με την λογική αυτή σιγά σιγά η εισροή φαντάρων θα ξεμπουκώσει το πολύ σε 2-3 χρόνια, το θέμα είναι ότι πολλοί κατά τη περίοδο των αναβολών απλά αποφασίζουν να μην πάνε καθόλου στρατό.Αυτούς θέλουν να προλάβουν και όχι να κάνουν την ζωή σας καλύτερη, σίγουρα πάντως θα σερβιριστεί με μείωση, πέρα απ'το promotion υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι στην εφαρμογή.

Δημοσ.
Χάνεται το νόημα, ας πάνε να κάνουν μάθημα στην τρίτη λυκείου "Πόσο καλύτερα είναι να καταταγείς αμέσως μετά το σχολείο" με μαρτυρίες βετεράνων κτλ.Το σκεπτικό ούτως ή αλλως δεν είναι πως να περάσετε καλύτερα στο στρατό αλλά πως να μαζέψουνε τους υποψήψιους ανυπότακτους/απαλλαγέντες.Οι αναβολές σπουδών δεν δημιουργούν το πρόβλημα, ναι μεν έχουν αυξηθεί οι θέσεις στην τριτοβάθμια αλλά αυτό έχει γίνει εδώ και μια οχταετία, δηλαδή με την λογική αυτή σιγά σιγά η εισροή φαντάρων θα ξεμπουκώσει το πολύ σε 2-3 χρόνια, το θέμα είναι ότι πολλοί κατά τη περίοδο των αναβολών απλά αποφασίζουν να μην πάνε καθόλου στρατό.Αυτούς θέλουν να προλάβουν και όχι να κάνουν την ζωή σας καλύτερη, σίγουρα πάντως θα σερβιριστεί με μείωση, πέρα απ'το promotion υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι στην εφαρμογή.

Βασικά αν κλείσουν κάποια στρατόπεδα και μειωθεί η θητεία στους 10 μήνες είναι μια χαρά για τα 18.

Απλά η ζωή των στρατιωτικών θα γίνει πιο δύσκολη από θέμα πειθαρχίας, αλλά στο τέλος θα κερδίσουν και οι δυο πλευρές!!

Δημοσ.
Βασικά αν κλείσουν κάποια στρατόπεδα και μειωθεί η θητεία στους 10 μήνες είναι μια χαρά για τα 18.

Απλά η ζωή των στρατιωτικών θα γίνει πιο δύσκολη από θέμα πειθαρχίας, αλλά στο τέλος θα κερδίσουν και οι δυο πλευρές!!

Ίσως αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο δύσκολο αν γίνει από την υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Δημοσ.
2ον, μαλλον εσυ εισαι που ταυτιζεις τα δικα σου θελω και τις δικες σου εμπειριες με το "σωστο". Δεν σου κανει εντυπωση οτι η πλειοψηφια οσων εχουν παει και ομοφωνα οσοι εχουν παει απο 25 και ανω πιστευουν οτι ειναι καλυτερα στα 18?

Δεν ταυτίζω την άποψή μου με το "σωστό".Αυτή είναι η άποψή μου και απλώς την εκφράζω.

Και όχι,δεν μου κάνει εντύπωση το ότι η πλειοψηφία των στρατευμένωνω στα 25+ πιστεύουν ότι είναι καλύτερα μετά τα 18,για έναν απλό λόγο.Τις περισσότερες φορές που ακολούθησα την κοινή λογική σε διάφορα θέματα το μετάνιωσα.

ΑΛηθεια, εχεις παει?Ποσων χρονων εισαι?

Είμαι 18,έχω περάσει σε σχολή και έχω πάρει και αναβολή,προσωπικά δηλαδή δε με αφορά το ζήτημα.Απλώς προβληματίζομαι.

Δημοσ.
Δεν ταυτίζω την άποψή μου με το "σωστό".Αυτή είναι η άποψή μου και απλώς την εκφράζω.

Και όχι,δεν μου κάνει εντύπωση το ότι η πλειοψηφία των στρατευμένωνω στα 25+ πιστεύουν ότι είναι καλύτερα μετά τα 18,για έναν απλό λόγο.Τις περισσότερες φορές που ακολούθησα την κοινή λογική σε διάφορα θέματα το μετάνιωσα.

Είμαι 18,έχω περάσει σε σχολή και έχω πάρει και αναβολή,προσωπικά δηλαδή δε με αφορά το ζήτημα.Απλώς προβληματίζομαι.

Το κακό με του Έλληνες είναι ότι σκεφτόμαστε πάντοτε την πάρτη μας, "την άποψή " μας.

Δε σκεφτόμαστε όμως τι είναι εφαρμόσιμο και καλό για τον τόπο. Μια ρύθμιση θα γίνει για να διορθωθεί ένα πρόβλημα, όχι για να ευχαριστήσει κάποιον!!

Η άποψη καθενός είναι σεβαστή και λαμβάνεται υπόψιν. Σε μια δημοκρατία όμως η στατιστική κυβερνά!!

Δημοσ.
Τις περισσότερες φορές που ακολούθησα την κοινή λογική σε διάφορα θέματα το μετάνιωσα.

Γενικότητες. Εδώ μιλάμε για ένα συγκεκριμένο θέμα όμως.

Δημοσ.

Βασικα σκεφτηκε κανεις οτι αν υπάρξει υποχρεωτικη στρατευση στα 18, οι μαθητες δεν θα μπορουν να δωσουν δευτερη και τριτη φορα πανελλήνιες? Και μη πει κανεις οτι θα δινουν μετα το στρατο :P

Δημοσ.
Το κακό με του Έλληνες είναι ότι σκεφτόμαστε πάντοτε την πάρτη μας, "την άποψή " μας.

Δε σκεφτόμαστε όμως τι είναι εφαρμόσιμο και καλό για τον τόπο. Μια ρύθμιση θα γίνει για να διορθωθεί ένα πρόβλημα, όχι για να ευχαριστήσει κάποιον!!

Η άποψη καθενός είναι σεβαστή και λαμβάνεται υπόψιν. Σε μια δημοκρατία όμως η στατιστική κυβερνά!!

Ωραία.Πες μου τι θα διορθωθεί με το μέτρο αυτό.Τι καλό θα έχει για τον τόπο μας?

Και δεν κοιτάω την πάρτη μου.Μάλλον εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις.

Δημοσ.

Φαντάρος είναι καλό να πας πριν τα 20 γιατί όπως και να έχει άλλο είναι να βαράς σκοπέτο και να καθαρίζεις χέστρες κλπ κλπ στα 20 και άλλο στα 30.Εμένα θα με χαλούσε να το κάνω στα 30.Στα 19 που το έκανα δεν με ένοιαζε και τόσο.Και η μεγαλύτερη μαλακία είναι να σου λέει ένας πιτσιρικάς κάνε αυτό κάνε εκείνο το άλλο.

Δημοσ.

Άσχετο με το θέμα αλλά τι θες να πείς? Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι κοιτάν πρώτα το καλό της χώρας τους και μετά το καλό το δικό τους. Το σωστό είναι ''Το κακό με τους ανθρώπους είναι ότι σκεφτόμαστε...'' και όχι ''το κακό με τους Έλληνες...''. Τέλος off topic.

Δημοσ.
Άσχετο με το θέμα αλλά τι θες να πείς? Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι κοιτάν πρώτα το καλό της χώρας τους και μετά το καλό το δικό τους. Το σωστό είναι ''Το κακό με τους ανθρώπους είναι ότι σκεφτόμαστε...'' και όχι ''το κακό με τους Έλληνες...''. Τέλος off topic.

Ή "Το κακό με τους ανθρώπους εκτός απο τους Σκανδιναβούς, τους Ελβετούς και 5-6 ακόμα" :)

On topic, μακάρι να είχα πάει στα 18.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...