Neurotic_Fest Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Επιβεβαίωσε η κυβέρνηση την αποκάλυψη του «Εθνους» ότι υπάρχει εισήγηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. [************] για υποχρεωτική στράτευση στα 19 και ότι προχωρά σ' αυτή την κατεύθυνση ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει την επιτελική μελέτη, την οποία παρουσίασε χθες αποκλειστικά το «Εθνος», παραδέχθηκε ότι υπάρχει τέτοια μελέτη στο πεντάγωνο, αλλά απέφυγε να πει πότε θα ξεκινήσει η σχετική συζήτηση.Ο κ. [*********] παρέπεμψε αρχικά στον κ. [***********] και στη συνέχεια προσέθεσε: «Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και της μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων γίνονται διάφορες εσωτερικές μελέτες στο υπουργείο Αμυνας. Μελέτες, οι οποίες αναφέρονται σε διάφορα ειδικά θέματα. Ενα από αυτά τα θέματα είναι φυσικά και ό,τι έχει σχέση με τη στράτευση των Ελλήνων πολιτών, που είναι μια συνταγματική υποχρέωση που έχουν όλοι οι Ελληνες άντρες». «Η μελέτη, τμήματα της οποίας αναδημοσιεύονται σήμερα (σ.σ.: χθες), είναι προφανώς ένα τμήμα αυτής της συνολικής μελέτης, της συνολικής έρευνας προετοιμασίας που γίνεται για τη μετεξέλιξη και την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων», κατέληξε. Η εν λόγω Επιτελική Μελέτη που αποκάλυψε το «Εθνος» κινείται στο πλαίσιο της προεκλογικής δέσμευσης της [**] του 2004 για σταδιακή μείωση της θητείας στους 6 μήνες. Ενας στόχος που σύμφωνα με τους επιτελείς του πενταγώνου μπορεί να επιτευχθεί με τη λήψη τεσσάρων μέτρων: * Καθιέρωση ημιεπαγγελματικού Στρατού * Καθιέρωση μισθοφορικού Στρατού με εθελοντική στράτευση των Ελλήνων πολιτών. * Στράτευση γυναικών. * Κατάργηση αναβολών σπουδών μετά την αποφοίτηση από το λύκειο. Η Επιτελική Μελέτη του Πενταγώνου ασχολείται μόνο με το τέταρτο σκέλος. Την υποχρεωτική στράτευση στα 19 με κατάργηση των αναβολών για λόγους σπουδών. Οπως τονίζεται στην πολυσέλιδη Μελέτη, η επιλογή κατάλληλου προσωπικού για τη συγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων συντελείται με: * Υποχρεωτική στράτευση στα 19. * Κατάργηση των αναβολών σπουδών για σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ΙΕΚ, για κάλυψη αναγκών που ενδεχομένως προκύψουν και από ενδεχόμενη σταδιακή μείωση της θητείας στους 6 μήνες. Οι αναβολές προκαλούν «τρύπες» στην οροφή του στρατεύματος. Το 15% όσων παίρνουν αναβολή λόγω σπουδών δεν προσέρχεται τελικά για κατάταξη. Η χορήγηση αναβολών συνιστά απόκλιση από την αρχή της ισονομίας. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=948411
liopyr Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Οι αναβολές προκαλούν «τρύπες» στην οροφή του στρατεύματος. Το 15% όσων παίρνουν αναβολή λόγω σπουδών δεν προσέρχεται τελικά για κατάταξη. Η χορήγηση αναβολών συνιστά απόκλιση από την αρχή της ισονομίας. Χαίρομαι που παραδέχονται πάντως πως το πρόβλημά τους είναι πως ένα σημαντικό ποσοστό μορφωμένων ανθρώπων που σκέφτεται πιο ώριμα και λογικά αποφασίζει να μην υπηρετήσει τελικά.
KWSN_Men Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Χαίρομαι που παραδέχονται πάντως πως το πρόβλημά τους είναι πως ένα σημαντικό ποσοστό μορφωμένων ανθρώπων που σκέφτεται πιο ώριμα και λογικά αποφασίζει να μην υπηρετήσει τελικά. Ή απλά, ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων συνεχίζουν να δουλεύουν στο εξωτερικό όπου και σπούδασαν.
Chrisxxx Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Αν γινει εξαμηνη η θητεια θα ειναι καλο μεχρι να τελειωσεις την εκπαιδευση αρχιζεις να μετρας αντιστροφα.
KWSN_Men Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Αν γινει εξαμηνη η θητεια θα ειναι καλο μεχρι να τελειωσεις την εκπαιδευση αρχιζεις να μετρας αντιστροφα. Δεν πρόκειται να συμβεί. Ήδη οι 12 μήνες είναι λίγοι.
liopyr Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Ή απλά, ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων συνεχίζουν να δουλεύουν στο εξωτερικό όπου και σπούδασαν. επειδή ξέρουν πως αν γυρίσουν πίσω θα χάσουν ένα χρόνο άσκοπα από την ζωή τους να συμπληρώσω...
Neurotic_Fest Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Χαίρομαι που παραδέχονται πάντως πως το πρόβλημά τους είναι πως ένα σημαντικό ποσοστό μορφωμένων ανθρώπων που σκέφτεται πιο ώριμα και λογικά αποφασίζει να μην υπηρετήσει τελικά. Ή απλά, ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων συνεχίζουν να δουλεύουν στο εξωτερικό όπου και σπούδασαν. Αυτό μένει ν'αποδειχτεί αν ποτέ δημοσιοποιηθούν αναλυτικά στοιχεία.Σύμφωνα με τα τα τελευταία νούμερα οι ανυπότακτοι εξωτερικού έχουν "κολλήσει" στις 17 χιλιάδες περίπου, μπορεί και 8 χρόνια από ένα αφιέρωμα σ'ενα ένθετο του Πτήση και Διάστημα αν θυμάμαι καλά μέχρι τα τωρινά δημοσιεύματα το ίδιο νούμερο να βλέπω, που και το νούμερο από μόνο του δεν σου λέει πολλά.Πέρα από αυτό η τελευταία διατύπωση κρύβει μια παγίδα, το 15% των αναβολών δεν φτάνει σε κατάταξη, άρα πρέπει να προσθέσουμε και τους απαλλαγέντες που κατατάσσονται έστω και τυπικά για μερικές μέρες ( ;;; ), σφήνα : το γέλιο είναι ότι αν υπολογίζουν έτσι και το μέγεθος κάθε σειράς για μια δεδομένη περίοδο αυτοί μετριώνται μέχρι και 5 φορές. Όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τις απαλλαγές διάβαζα για 27 χιλιάδες τα τελευταία χρόνια , από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας το πολύ και χωρίς τα τρία τελευταία έτη αυτηνής, σε σύνολο 85 χιλιάδων απαλλαγέντων που είναι ακόμη σε στρατεύσιμη ηλικία, δηλαδή οι απαλλαγές της πιο πρόσφατης πενταετίας είναι το 1/3 επί συνόλου των τελευταίων 20-25 χρόνων, δεν θυμάμαι για να είμαι πιο ακριβής.Με πληροφόρηση που γίνεται με το σταγονόμετρο μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κανείς, ανάλογα και με το πως τα βλέπει τα πράγματα γενικότερα...
Freakster Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 ρε στο στρατό θα γίνετε άντρες, πάρτε την χαμπάρι Δηλαδή έχει γυναίκες στο στρατό;
liopyr Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δηλαδή έχει γυναίκες στο στρατό; Αυτό εννοεί, ότι και οι γυναίκες θα γίνουν άντρες! εφιαλτικό σενάριο
Houston Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Εγώ μια απορία έχω. Γιατί αφού έχουν τέτοιο μεγάλο πρόβλημα στο επιτελείο δεν αξιοποιούν τους ΡΠ (Ρωσοπόντιους) ? Παίρνουν Ελληνική ταυτότητα είναι Ελληνες , στρατεύονται κανονικά και υπηρετούν 3 αν δε κάνω λάθος μήνες εκ των όποιων ζήτημα να κάθονται τον 1 μέσα. Για να μη μιλήσω για νέους Αλβανούς 20 – 21 που έχουν πάνω από 10 χρόνια στην Ελλάδα. Η Αλβανία καθάρισε. Με επεκτατικές βλέψεις και όμως κατάφερε να καταργήσει την υποχρεωτική θητεία μέχρι το 2010….εμείς κυνηγάμε φαντάσματα
Neurotic_Fest Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Διαφωνώ ! Εγώ προτείνω εισαγωγή στρατιωτών απ'την κινεζική ενδοχώρα, από οικονομοτεχνικής απόψεως είναι πολύ πιο αποδοτικό, θα τους βάλουμε σε στρατόπεδα σε στυλ ζωνών ελεύθερου εμπορίου χωρίς τα συνήθη προνόμια των στρατιωτικών.Φτιάχνουμε και μερικά σώματα εμπροσθοφυλακής με εκπαιδευμένους σκύλους καμικάζι και έχουμε καθαρίσει όσον αφορά το έλλειμμα έμψυχου δυναμικού.Τους Έλληνες φαντάρους μπορούμε να τους κρατήσουμε για ειδικές δυνάμεις, για ελεύθερους σκοπευτές και αγήματα.Δεν είναι καλύτερα ;
vastravoud Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Συμφωνώ πάντως κι εγώ πως είναι καλύτερα θητεία στα 18. Βολεύεται ο στρατός γιατί έχει πιο πολύ κόσμο για υπηρεσίες, αλλά περνάνε και οι φαντάροι καλύτερα γιατί είναι πιο νέοι, χωρίς καμμία δέσμευση, και παίρνουν και περισσότερες εξόδους.
infected_dreams Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν σας την νοοτροπία εδώ στην ελλάδα... εγώ είμαι από κύπρο, και έκανα 25 μήνες ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ, σε μονάδα ΤΩΝ ΛΟΚ (καταδρομείς για όσους δεν ξέρουν..) δηλαδή εγώ είμαι ο μαλάκας της υπόθεσης.... έκανα 39 μέρες να βγώ από το στρατόπεδο, επειδή δεν είχαμε δύναμη μέσα, στο κέντρο έκανα δύο μήνες χωρίς καν υπηρεσιακό, και εσείς κλαίτε γιατί θα κάνετε 12 μηνες... έλεος δηλαδή ρε παιδιά σοβαρευτείτε επιτέλους, και ωριμάστε λιγάκι... σας έχουν αφήσει λιγάκι τα σχοινιά χαλαρά, και την είδατε όλοι επαναστάτες κλπ... έλεος... στρατό πάτε, δεν είναι το τέλος του κόσμου.... και εμείς πήγαμε, στα 18 μας, μέχρι τα 20 μας, και μια χαρά παιδιά βγήκαμε, και δεν χάσαμε και τίποτα σπουδαίο.... στα 18 σας, τελειώνετε με τα πάντα και έτσι ξέρετε πως με το που θα τελειώσετε από τον στρατό έχετε ολόκληρο τον δρόμο μπροστά σας, χωρίς άλλες ενοχλήσεις και εμπόδια....
Sadamiraq Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Ρε μαγκες εφαρμοστικε αυτος ο νομος κα αν ναι εγω που πηρα αναβολη το φεβρουαριο λετε να μου την σταματησουνε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.