Προς το περιεχόμενο

Yποχρεωτική στράτευση στα 18..

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έπεσε χθες το βράδυ το μάτι μου στις ειδήσεις και έδειχνε τον Μεΐμαράκη να μιλάει για υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Και ρωτάω εγώ τώρα,με ποιο σκεπτικό θέλουν να την κάνουν υποχρεωτική απ'τα 18?

Είναι που'ναι μια βλακεία και μισή ο στρατός,σε αναγκάζουν που σε αναγκάζουν να χάσεις μια ολόκληρη χρονιά απ'τη ζωή σου,τώρα δηλαδή θα σε παίρνουν με το που τελειώνεις το λύκειο για να σε στείλουν να μάθεις να λύνεις και να δένεις όπλα και να κόβεις πατάτες?

Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό τους και αναρωτιέμαι αν έχουν το παραμικρό επιχείρημα για αυτή την απόφαση.Δόξα τω θεό αρκετοί στρατόκαυλοι υπάρχουν που με την πρώτη θα τρέξουν μετά το λύκειο να συμπληρώσουν τα χαρτιά τους για το στρατό.

Δεν γίνεται να εφαρμόσουν κάτι τέτοιο και να έχουν κάτι καλό για τον κοσμάκι.

Κατ'αρχάς,εκεί που έχεις φάει το λούκι για τις πανελλήνιες και περιμένεις να μπεις στη σχολή σου να απολαύσεις το αποτέλεσμα των προσπαθειών σου,εκεί που έχεις φρέσκα στο μυαλό σου τα ελάχιστα χρήσιμα πράγματα που καρπώνεσε απ'τη τρίτη λυκείου,έρχονται αυτοί και σου χαλάνε τη σειρά,και γυρνάς εσύ μετά ένα χρόνο και προσπαθείς να θυμηθείς τι είναι τα ολοκληρώματα! (:P)

Πάνω απ'όλα όμως θεωρώ πιο σημαντικό το γεγονός πως δεν ωριμάζουν όλοι το ίδιο,και ο στρατός μπορεί να είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρος για άτομα που δεν έχουν φτάσει στην ψυχοσωματική κατάσταση του ενηλίκου.Δεν γίνεται να εφαρμοστεί ένα μέτρο σαν αυτό,που να θεωρεί όλους τους νέους σαν μια ομοιόμορφη μάζα.

έχω και έναν φίλο που πήγε στρατό φέτος και φοβάμαι μην ακούσω καμιά μέρα ότι...

Πείτε ότι θέλετε και πιστεύετε,ας μην περάσει στη πολιτική συζήτηση το θέμα όμως.

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το κάνουν γιατί με τις αναβολές δεν υπάρχουν έφεδροι. Ενώ άμα σε βουτάνε στα 18 σε έχουνε σίγουρο. Μη ξεχνάς ότι τουλάχιστον 50.000 άτομα πάνε εξωτερικό για σπουδές και πολλούς μη τους είδατε μετά.

Δημοσ.

Αυτό φίλε μου δεν είναι απαραίτητα κακό...

Ξέρεις τη μεγάλη ξενέρα που είναι να να πας στα 28 και στα 30 στου φαντάρος....

Να πρέπει να αφήσεις "γυναίκες" και φίλους, μια ολόκληρη ζωή για να πας να χάσης έναν χρόνο στου πουθενά πιστεύεις είναι καλύτερο?

Δημοσ.

Η ελπίδα είναι ότι με τα την στράτευση στα 18 θα μειωθεί ο αριθμός των ανυπότακτων και των Ι5, προσπαθούν δηλαδή να αυξήσουν την απόδοση των κλάσεων γιατί με τα σημερινά ποσοστά σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα το πρόβλημα της επάνδρωσης θα φτάσει στο απροχώρητο.Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα εφαρμοστεί αλλά και να βγω λάθος δεν θα λύσει για πολύ το πρόβλημα.Άρα ή προσπαθούν απλά να τα μπαλώσουν για καμιά δεκαετία χωρίς κάποια συγκεκριμμένη προοπτική ή προσπαθούν να τα μπαλώσουνε πάλι μέχρι να γίνει κάποια ριζική αναδιάρθρωση που θα σημάνει και την κατάργηση της θητείας.Συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτο, και ανήθικο θα πρόσθετα, αν καταλάβει κανείς το σκεπτικό τους.Αν το κάνουν μπορεί ν'αποδειχτεί ότι είχαν υποτιμήσει τους πιτσιρικάδες, καθόλου απίθανο να τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Δημοσ.
Το κάνουν γιατί με τις αναβολές δεν υπάρχουν έφεδροι. Ενώ άμα σε βουτάνε στα 18 σε έχουνε σίγουρο. Μη ξεχνάς ότι τουλάχιστον 50.000 άτομα πάνε εξωτερικό για σπουδές και πολλούς μη τους είδατε μετά.

Καλά αυτό και εάν είναι σημαντικό...

Να θες να γυρίσεις στην πατρίδα σου και να μην μπορείς γιατί έφυγες νωρίς για να βγάλεις μερικά χρήματα. Αυτό και αν είναι άδικο... Ξέρω άτομα που δεν γυρίζουν για αυτό ακριβώς τον λόγο. Για να μην χάσουν χρόνο και χρήμα (μιας και πληρώνουν πρόστιμο εάν τους πιάσουν όταν θα μπουν στην χώρα και δεν έχουν εκπληρώσει την στρατιωτική τους θητεία)

Δημοσ.

Μα πραγματικά δεν κατάλαβα καθόλου όσους είναι εναντίον του στρατού. Σιγά ρε παιδια.... ενας χρόνος είναι. Δεν σου πέρνουν τη ζωή. Ενα χρόνο κάθεσε απλώς, και δεν περνάς και άσχημα στην τελική....Τι επειδή καθαρίζεις και πατάτες??? Τη μάνα σας που καθαρίζει πατάτες κάθε μέρα για σας τι σκεφτήκατε ποτέ όσο σκέφτεστε τον έναν χρόνο που θα καθαρίζετε εσεις?

Και δεν σου κόβουν τα φτερά όπως λένε μερικοί....Σου χαρίζει εμπειρίες και αναμνήσεις, φιλίες και γνώσεις.

Και εγώ υπηρέτισα 14 μήνες (+πάααρα πολύ φυλακή-δεν φαντάζεστε πόση!!) στις ειδικές δυνάμεις (521 Βόλος), αλλά δεν έκλαψα ποτέ για τον καιρό που ήμουν στρατό. Απόλαυσα πραγμάτικα την κάθε στιγμή, και μάλιστα όσο τραβηγμένο και αν ακούγετε απο επιλογή μου δεν πήρα ποτέ ούτε μία ημέρα άδεια. Δεν ήθελα να χάσω ούτε μία ημέρα απο κάτι που δεν θα ξαναγύρναγε πίσω. Ο στρατός είναι κάτι που συμβαίνει μία φορά στη ζωή ενός άντρα και για 12 πλέον μήνες δεν αξίζει να το μοιρολογούμε....

Στο στρατό δεν μας μαθαίνουν δυστηχώς όλα όσα έπρεπε να μας μαθαίνουν απο άποψη εκπαίδευσης πολέμου, αλλά δεν μας πέρνουν και το κεφάλι ούτε μας βασανίζουν, ώστε να μην θέλουμε να πάμε. Εκτός και αν φοβίζει κάποιους το γεγονός ότι για ένα χρόνο θα πρέπει να πλένει μόνος του στο χέρι τα ρούχα του...Αν δεν σε φοβίζει αυτό τότε προχώρα!

Δημοσ.

To νομισμα στη συγκεκριμενη περιπτωση εχει 2 οψεις.

Απο τη μια πλευρα το να πας στρατο στα 18 σου δινει τη δυνατοτητα να ξεμπερδευεις νωρις και να μην τρεχεις στα 25-28 για σκοινακια στα βουνα ενω επειδη θα αυξηθει ο αριθμος των στρατευσιμων θα μειωθει η θητεια 6-9μηνες. Οταν εισαι νεος εισαι πιο στα @@ σου οποτε δεν σε ενοχλουν τοσο πολυ οι καταστασεις που μπορουν να σου τυχουν.

Απο την αλλη πλευρα δεν ειναι και τοσο ευχαριστο να πας να κλειστεις στο στρατοπεδο μολις τελειωσεις το λυκειο.

Δημοσ.

Kαλα, οταν θα πατε φανταροι στα 26 να δειτε γλυκα ή ακομα χειροτερα αφου εχετε δουλεψει και εχετε βγαλει και λεφτα και πατε στα 28 σας εκει να δειτε γελια

Ρε σοβαρευτειτε, ΜΑΚΑΡΙ να γινει υποχρεωτικο στα 18. Αφενως θα τιγκαρουν τα στρατοπεδα και θα βγαινετε 3 εξω μια μεσα. Ενω τωρα με τις αναβολες σπαει ο κοσμος.

Αφετερου ειναι μια η αλλη, τι να πας Πανεπιστημιο στα 18 τι στα 19, θα εχουν ολοι την ιδια αφετηρια παλι.Απλα αντι για τα 18 θα ειναι τα 19. Οσο για το "Θα τα ξεχασω"...Δλδ οταν σε αποκοβουν ενα χρονο στα 25 σου οτ;ν θα γυρισεις θα τα θυμασαι?Και μαλιστα οχι απλα του Λυκειου αλλα ΚΑΙ του Πανεπιστημιου ΚΑΙ του μεταπτυχιακου?Τι ειναι ποιο ευκολο να 'ξαναθυμηθεις", το τριωνυμο ή το τριωνυμο και τον Fourier και τα DSP?

Και τελος, οποιος πηγε φανταρος 25-26 οπως πηγα εγω ας μας πει ποιος την παλευε καλυτερα, αυτος ή τα 18χρονα και τα 19χρονα?Που τραβαγαν κατι 7ωρα σκοπετα και ηταν στα @@ τους. ΜΑΚΑΡΙ οταν ηταν να παω να πηγαιναμε υποχρεωτικα στα 18, δλδ οι Κυπριοι χαμενοι ειναι?

Δημοσ.

Για μένα είναι για καλό το να πηγαίνουν στα 18 στον στρατό. Εγώ ας πούμε έπεσα σε καλό εργοδότη που με περίμενε 1 ολόκληρο χρόνο και δεν πήρε άλλο άτομο στην δουλειά. Θα μπορούσε να είχε πάρει και μετά την δουλειά εγώ να τραβάω τα βυζιά μου.

Και μην μου πείτε ότι υποχρεούται από τον νόμο να σε ξαναπροσλάβει για 6 μήνες μετά την θητεία γιατί δεν έχω δει κανέναν να τιμωρείται όταν δεν το κάνει.

Αλλά και το θέμα τις δουλειάς να μην ήταν είναι καλύτερα παιδιά. Εγώ πήγα σχετικά καλά (21) και ήταν για μένα οριακό. Αν πήγαινα τώρα στα 25 μου μπορεί να ήταν αλλιώς. Είσαι πιο ζαμαν- φου όταν είσαι πιο μικρός πράγμα που χρειάζεται.

Στην τελική αν όλοι πάνε στα 18 θα είναι και ελαφρώς πιο εύκολη η θητεία λόγο ατόμων πιστεύω. Πιο πολλά άτομα σημαίνει πιο λίγες υπηρεσίες/ αγγαρείες κτλ κτλ κτλ

Δημοσ.

To ότι θα προτιμούσες εσύ ή οποιοσδήποτε να πάει στρατό στα 18 δεν σημαίνει πως ισχύει το ίδιο για όλους.

Και ΟΚ,πες ότι είναι καλύτερα να πας στρατό μετά το λύκειο,δεν έχει δικαίωμα ο καθένας να επιλέξει πότε θα πάει?Κι ας είναι μ@λ@κι@ του να πάει στα 25,να το κάνει επειδή αυτός το θεωρούσε πιο σωστό.

Μην ταυτίζετε τις προσωπικές σας εμπειρίες με το σύνολο. :/

Δημοσ.
To ότι θα προτιμούσες εσύ ή οποιοσδήποτε να πάει στρατό στα 18 δεν σημαίνει πως ισχύει το ίδιο για όλους.

Και ΟΚ,πες ότι είναι καλύτερα να πας στρατό μετά το λύκειο,δεν έχει δικαίωμα ο καθένας να επιλέξει πότε θα πάει?Κι ας είναι μ@λ@κι@ του να πάει στα 25,να το κάνει επειδή αυτός το θεωρούσε πιο σωστό.

Μην ταυτίζετε τις προσωπικές σας εμπειρίες με το σύνολο. :/

Αν εννοείς εμένα το ξεκαθαρίζω από την αρχή γράφοντας "Για μένα..."

Από την άλλη και μένα να μην εννοούσες εκτός του δικαιώματος δεν βλέπω άλλο λόγο για να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν βλέπω κανένα συμφέρον.

Δημοσ.

1ον, μα αν ειναι να επιλεξει ο καθενας τοτε μιλαμε για το σημερινο συστημα! Διοτι αν το καταλαβες και σημερα εχουμε υποχρεωτικη στρατευση στα 18 απλα υπαρχουν οι αναβολες. Ε, αυτο σου λεμε, οτι εμεις που πηγαμε μεγαλυτεροι προτιμουμε να πηγαιναμε μικροτεροι Ή στο φιναλε πιστευουμε οτι αν δεν κανει καλο σιγουρα δεν θα κανει κακο

2ον, μαλλον εσυ εισαι που ταυτιζεις τα δικα σου θελω και τις δικες σου εμπειριες με το "σωστο". Δεν σου κανει εντυπωση οτι η πλειοψηφια οσων εχουν παει και ομοφωνα οσοι εχουν παει απο 25 και ανω πιστευουν οτι ειναι καλυτερα στα 18?

ΑΛηθεια, εχεις παει?Ποσων χρονων εισαι?

Δημοσ.

Οι νέοι νομίζω πρέπει να προσανατολίζονται στην γνώση μετά το λύκειο συνεχίζοντας τις σπουδές τους, και όχι στα όπλα στην αγγαρεία και την δωρεάν εργασία.

Εξάλλου δεν μπορούν όλοι να καταταγούν Αύγουστο. Αυτοί που θα καταταγούν Νοέμβρη , Φεβρουάριο, Μάιο δηλ. τα 3/4 των νέων, θα χάσουν ένα ακαδημαικό έτος μετά ή πριν την θητεία τους, οπότε έχουμε συνολικά 2 χρόνια άχρηστα από την ζωή τους. Και όλα αυτά γιατί? Για να φυλάμε αποθήκες και ντουβάρια?

Επίσης όποιος χρωστούσε 2 – 3 μαθήματα μπορούσε να κόψει την αναβολή του και να δίνει τα μαθήματα παίρνοντας άδεια από τον στρατό, συνδυάζοντας έτσι θητεία κ σπουδές μειώνοντας τον χρόνο.

Απορώ αν σκέφτηκε ο κύριος Μειμαράκης και οι σύμβουλοί του πόσο κακό θα κάνει η αποχή 1 – 2 χρόνια από τα θρανία και πως θα θυμηθείς όλα αυτά που έμαθες στο λύκειο για να τα αξιοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο οπου οι απαιτήσεις είναι πολλές φορές πολλαπλάσιες, εκτός και αν σπαταληθεί ενας χρόνος σε επαναλήψεις. Και τι θα γίνει με τα κορίτσια που θα τα έχουν πιο φρέσκα? Αντι να δίνουμε προτεραιότητες στις επιστήμες δίνουμε στον στρατό εν έτη 2008. … είναι τουλάχιστον γελοίοι αυτοί και που μόνο σκέφτονται τέτοια πράγματα.

Όσον αφορά αυτά περί διακοπής από τις δουλειές είναι μαλα#κίες. Ο κόσμος πριν τον στρατό σπουδάζει δεν δουλεύει.

Όποιοι ήθελαν επαγγελματική καριέρα πριν τον στρατό καλά να πάθουν , οι υπόλοιποι τι φταίνε?

2ον, μαλλον εσυ εισαι που ταυτιζεις τα δικα σου θελω και τις δικες σου εμπειριες με το "σωστο". Δεν σου κανει εντυπωση οτι η πλειοψηφια οσων εχουν παει και ομοφωνα οσοι εχουν παει απο 25 και ανω πιστευουν οτι ειναι καλυτερα στα 18?

ΑΛηθεια, εχεις παει?Ποσων χρονων εισαι?

Να σου απαντήσω εγώ που πήγα στα 26 – 27.

Στα παπάρια μου ο στρατός και το να πέρασα καλά ή όχι.

Εμένα με ενδιαφέρει να περνώ καλά στην ζωή μου, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, όχι ο ένας χρόνος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...