frenzy Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Η χρήση της κάμερας όπως έγινε, αποκλείω να σχετίζεται με το Δογμα95. Δεν νομίζω ότι ήταν σκηνοθετική άποψη. Δεν είπα κάτι τέτοιο, απλά είπα πως δεν έγραψε ιστορία στο σινεμά με αυτόν τον τρόπο λήψης, το έκαναν άλλοι με σύστημα και το εγκατέλειψαν μάλιστα. Δεν νομίζω πως έχρηζε σκηνοθετικής άποψης η ταινία...
livewire Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Ναι, το φαντάστηκα. Είπα όμως να γράψω μια γραμμή και γι' αυτό.
Moderators Praetorian Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 .Btw, βλέπω τώρα το Alien Abduction στο Google Video. Καλή φάση, αλλά αν δεν είναι στη μεγάλη οθόνη χάνει πολύ. Ξέρει κανείς, αν είναι πιο παλιό από το BWP? Εδώ αναφέρουν ότι ήταν TV Special. Γυρίστηκε το 1997 και έπαιξε το 1998 (το BWP έγινε released το 1999). http://www.pigdog.org/auto/Enemy_Action/link/724.html http://akas.imdb.com/title/tt0142074/usercomments?start=10
Em_Zed Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Προσωπικά το alien abduction δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα - παρά τις φιλότιμες προσπάθειες φίλων ότι είναι γαμάτο -, κυρίως λόγω των ηθοποιών, που προσπαθούν τόσο πολύ να δείχνουν αυθόρμητοι που στο τέλος το πράμα κανει μπαμ από χιλιόμετρα ότι είναι σκηνοθετημένο. Μοναδική σκηνή που ίσως αξίζει όταν ο εξωγήινος γυρίζει την κάμερα προς το μέρος του .
KaizerSoze Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Καταρχην ανοιξα ενα τυχαιο Post και βρηκα να το γραφει. Κατα δευτερον ειπα εγω οτι η ταινια δεν ηταν καλη εξαιτιας της καμερας στο χερι? Ειπα οτι απλα κατακριθηκε για αυτον τον τροπο ληψης απο πολυ κοσμο και απο αλλους λατρευτηκε και λογικο αλλωστε γιατι ο κοσμος συνηθιζει να βλεπει εμπορικες ταινιες και αυτο το στυλ γυρισματος του ξινισε. Και κατα 3ον μην ξεφευγεις απο το τοπικ. Εδω δεν μιλαμε για την ταινια, αν ηταν καλη η οχι, εξεφρασα απλα την προσωπικη μου αποψη πανω σε αυτο. Εδω μιλαμε για μια ταινια που εφερε την επανασταση στην ιστορια του cinema για τον τροπο ληψης της. Και βλεπουμε μετα απο πολλα χρονια αυτος ο τροπος να αντιγραφεται ακομα και το τελος της. 'Χαρακτηριστικο ακομα και στο cloverfield και στο rec που μενει η καμερα κατω και καταγραφει τις τελευταιες στιγμες. Γι αυτο λοιπον για να μην μπερδευεσαι κι αλλο, μιλα πανω σε αυτο. Αν ηθελα να ανοιξω τοπικ για την ταινια συγκεκριμενα δεν θα το ονομαζα ετσι. Τωρα με καταλαβες η' να το ξαναπω? Λοιπον...αργα και σταθερα -Γραφεις στο 1ο ποστ σου οτι ηταν μπροστα απο την εποχη της γιατι και αλλες μετα ακολουθησαν το παραδειγμα της handheld καμερας και πως τοτε δεν την εκτιμησαμε -Σου απανταω οτι ο περισσοτερος κοσμος που δεν "εκτιμησε" το BWP ηταν λογω της ταινιας ΚΑΙ ΟΧΙ της τεχνοτροπιας της χειροκινητης καμερας ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΩ?Baby steps...Ολα τα αλλα περι της ιδιας της ταινιας δεν απευθυνονται αποκλειστικα σε σενα και ηρθαν στην ροη της συζητησης(ολες οι συζητησεις δεν ειναι στατικες) Οποτε ο μονος λογος αποδω και περα,αφου δεν θες να πιασουμε την ιδια την ταινια,για να μου απαντησεις ειναι εφοσον διαφωνεις και θεωρεις πως=>Οι περισσοτεροι που δεν τους αρεσε ηταν λογω της καμερας και πως αμα ειχε γυριστει με την νορμαλ λογικη θα τους αρεσε.Και με στοιχεια.Αυτα.
iNorganic Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Αρκετοι πιστεψαν λογω της καμερας οτι προκειται για κανονικη ιστορια κ το υλικο που χρησιμοποιηθηκε ηταν πραγματικο . Θυμαμαι στο γυμνασιο που αρκετα παιδια ειχαν πειστει κ ειχαν ψιλοκλασει οταν την ειδαν. Αυτος ο μυθος περι πραγματικης ιστοριας/υλικου πιστευω οτι εδωσε σε πολλους ενα κινητρο να την δουν και να ψιλοφοβηθουν με την ρεαλιστικοτητα της
twistovios Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Η άποψή μου για το BWP είναι: Πανέξυπνο trailer, μπούρδα ταινία. ΟΚ, δέχομαι την ιδιαιτερότητα, αλλά όχι και να μου αρέσει. Να γυρίσω κι εγώ μια ταινία χρησιμοποιόντας το video mode από μια φωτογραφική μηχανή των 100 ευρώ. Καινοτόμο? Ίσως... Καλό? Σίγουρα όχι. Το Cloverfield είχε και εφέ μέσα. Οι άλλοι πήραν μια κάμερα και γράφαν. Το ότι ήταν πανέξυπνοι οι δημιουργοί το παραδέχομαι. Αλλά όχι και να δεχτώ ότι ήταν καλή ταινία. Μη τρελαθούμε κιόλας. Άλλο πράγμα η καινοτομία, και άλλο το τελικό αποτέλεσμα.
slipknot Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Εγώ παιδιά την ήξερα την ταινία,αλλά δεν έτυχε να τη δω.Φανταστείτε πως μέχρι πριν από λίγο καιρό νόμιζα πως όντως ήταν αληθινό υλικό και η όλη ιστορία γενικά ήταν αληθινή(για να καταλάβετε πόσο έχω ασχοληθεί με την ταινία).Με αφορμή αυτό το topic,λέω λοιπόν σήμερα να τη δω.Στα 20 λεπτά,δεν ξέρω,βαρέθηκα ελεεινά.Μάλλον φταίει το γεγονός ότι ξέρεις ότι όλο το πράμα είναι φτιαχτό,δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
livewire Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Ε, ναι. Το πολύ το κύριελέησον το βαριέται κι ο παπάς.
nikosBruin Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Το μόνο πρωτοποριακό που είχε το blair witch project ήταν η απίστευτα μεγάλη προώθηση που έγινε μέσω του internet. Πλήρωσαν πολύ κόσμο να διαφημίσει την ταινία μέσα σε forums, web sites κλπ. Και άλλοι το προσπάθησαν, αλλά αυτοί το πέτυχαν ... και χωρίς να έχουν προϊόν! Η ίδια η ταινία ήταν ένα μηδενικό. Αδιάφορη υπόθεση, κακοί ηθοποιοί, κακό σενάριο, "κακή" (δήθεν επίτηδες) κάμερα. Οι περισσότεροι θεατές βέβαια απογοητεύτηκαν και η δεύτερη ταινία πάτωσε. Οι σκηνοθέτες μάλλον έκαναν μια γερή κονόμα, αλλά μετά εξαφανίστηκαν.
KaizerSoze Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Aυτο ναι, η προωθηση της ταινιας που μεχρι τελευταια στιγμη οι μισοι πιστευαμε οτι ηταν ειτε αληθεια ειτε κινηματογραφηση αληθινης ιστοριας, τα πολλα viral sites, οι αφισες, το λανσαρισμα, αυτα ΝΑΙ ηταν 10 χρονια μπροστα απο την εποχη τους
Em_Zed Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Οι περισσότεροι θεατές βέβαια απογοητεύτηκαν και η δεύτερη ταινία πάτωσε. Οι σκηνοθέτες μάλλον έκαναν μια γερή κονόμα, αλλά μετά εξαφανίστηκαν. Βασικά δε νομίζω ότι η αποτυχία του 2ου οφείλεται στην όποια απογοήτευση του πρώτου. Το book of shadows ήταν περισσότερο μια ευκαιρία αρπαχτής παρά προσπάθεια συνέχισης του blair witch. Καμία σχέση με την ατμόσφαιρα και το hype του πρώτου - είχαν μέχρι και costume designer (!!) - περισσότερο κακό έκανε θα έλεγα παρά καλό. Και για την ιστορία, αν το BWP κατάφερε κάτι, ήταν να γίνει το πιο πετυχημένο ανεξάρτητο φιλμ και η πιο κερδοφόρα αμερικανική ταινία όσο αναφορά την αναλογία κόστους παραγωγής - κέρδους. Κόστισε 20.000 δολάρια και απέφερε 248 εκατομύρια.
soturin Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Ρε soturin, όταν βγήκες από το σινεμά, αυτό σκεφτόσουν εσύ?Ή εξετάζεις το "φαινόμενο" Blair Witch Project? Από συζητήσεις που έχω κάνει, το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι σε όσους δεν άρεσε η ταινία, είναι είτε γιατί περίμεναν κάτι διαφορετικό(god knows what), παρασυρόμενοι από το hype που είχε δημιουργηθεί, είτε γιατί η ταινία δεν είχε συμβατικό τέλος. Το τελευταίο μάλιστα έπαιξε αρκετά ως δικαιολογία, προς μεγάλη μου έκπληξη. Διαλέξτε πού ανήκετε Η χρήση της κάμερας όπως έγινε, αποκλείω να σχετίζεται με το Δογμα95. Δεν νομίζω ότι ήταν σκηνοθετική άποψη. Απλά, αυτό απαιτούσε το σενάριο. Btw, βλέπω τώρα το Alien Abduction στο Google Video. Καλή φάση, αλλά αν δεν είναι στη μεγάλη οθόνη χάνει πολύ. Ξέρει κανείς, αν είναι πιο παλιό από το BWP? κοίτα εγώ το δα σε dvd αρκετά αργότερα και ο τζέρτζελός είχε κοπάσει, είχα ακούσει και ένα σωρό, άλλο πράγμα από το να βγαίνεις από τον κινηματογράφο όπως λες. Το κόστος/κέρδη όμως το εννοώ πως μια καλοστημένη πολύ απλή ιδέα αρκεί. Όσα λεφτά και να χώσεις αν δεν έχεις την ιδέα, καλή ταινία δεν θα βγάλεις. πχ στο cloverfield αυτο που γούσταρα κυρίως (πέρα απο την κάμερα στο χέρι) ήταν ότι δεν ήξερες τι ακριβώς είναι το τέρας, απλά είναι ένα τέρας, τελεία και καυλα
klainmaingr Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 κοίτα εγώ το δα σε dvd αρκετά αργότερα και ο τζέρτζελός είχε κοπάσει, είχα ακούσει και ένα σωρό, άλλο πράγμα από το να βγαίνεις από τον κινηματογράφο όπως λες. Το κόστος/κέρδη όμως το εννοώ πως μια καλοστημένη πολύ απλή ιδέα αρκεί. Όσα λεφτά και να χώσεις αν δεν έχεις την ιδέα, καλή ταινία δεν θα βγάλεις.πχ στο cloverfield αυτο που γούσταρα κυρίως (πέρα απο την κάμερα στο χέρι) ήταν ότι δεν ήξερες τι ακριβώς είναι το τέρας, απλά είναι ένα τέρας, τελεία και καυλα Αν θυμάμαι καλά και στο bwp δεν ήξερες τι ακριβώς αντιμετωπίζουν... Μου άρεσε αρκετά τότε η ταινία.. Μαζί με το hype που προηγήθηκε και με την εντύπωση του "ψιλοαληθινού" είχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.. Επίσης tribute στη νυχτερινή λήψη κάτω απο τη μύτη οπού αποτέλεσε έμπνευση για δεκάδες παρωδίες και προσωπικά video... Αυτό είναι και που θα μου έχει μείνει μετα απο πολάάάάάά χρόνια.. Η κάμερα βασικά ήταν το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας το οποίο σε "έβαζε στο κλίμα". Αν κάποιος είχε πρόβλημα με την κάμερα σίγουρα δεν ευχαριστήθηκε και την ταινία όσο θα έπρεπε.. Το "δεν ξέρω τι ακριβώς αντιμετωπίζω" ήταν και αυτό που με κράτησε και είδα την πατάτα κατα τα άλλα The Village...(εκεί να δείτε απογοήτευση ) Μακριά.
soturin Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Αν θυμάμαι καλά και στο bwp δεν ήξερες τι ακριβώς αντιμετωπίζουν... αυτό εννοώ ακριβώς, το κοινό ¨γαματο¨ των δύο ταινιών με την μια να αποφεύγει την ακριβή παραγωγή (άλλης κλίμακας απειλή βεβαίως)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.