GeorgeVls Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δεν εννοω χαντακωθηκε στο θεμα εισπραξεων, γιατι ολοι ξερουμε οτι ειναι μια απο τις ταινιες που εβγαλαν τα μεγαλυτερα κερδη με εξεφτυλιστικο budget. Εννοω στο θεμα κριτικης, αλλοι το λατρεψαν και αλλοι το μισησαν. Ακομα και στο Imdb η βαθμολογια του ειναι 6.1/10 πραγμα που θεωρω αστειο για μια τετοια ταινια. Υ.Γ. Και οχι φιλε Livewire δεν ειδα τωρα το cloverfield αλλα πριν μηνες. Απλα βλεπω αυτη την ταση που εχει αυτη η περιοδος να βγαζει ταινιες με καμερα στο χερι και να μην ενοχλει πια, ενω τοτε το the blair ξινισε σε πολλους. Πολλοι δεν ειδαν αυτη την ρεαλιστικοτητα, τον αυθορμητισμο, την ελευθερια που εδινε στην ταινια αυτος ο τροπος ληψης. Και γιατι να το ποσταρω σε αντιστοιχο τοπικ? Μαλλον δεν καταλαβες την ουσια του θεματος.
GeorgeVls Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Και γω απορω για το ποιος το χαντακωσε για το θεμα καμερας. Το χαντακωμα-καιγω το εθαψα γιαυτο-το εφαγε γιατι ηταν ενα θριλερ που δεν φοβιζε,οχι για την καμερα Μαλλον δεν ασχοληθηκες πολυ με την ταινια.
livewire Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Ο τίτλος του τόπικ είναι λίγο πομπώδης όμως. Λες και αναφέρεσαι στο "Θωρηκτό Ποτέμκιν". Anyway.
KaizerSoze Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Για να μην έχει μετακινηθεί μέχρι τώρα, σημαίνει μάλλον ότι δεν υπάρχει παλιότερο τόπικ για την ταινία αυτή. Μωρέ μπράβο. Τόσο μπροστά ήταν το Ινσόμνια για την εποχή του. :p:p Σοβαρά τώρα, ένα thriller δεν είναι απαραίτητο να σε τρομάζει σε κάθε ευκαιρία. Αυτό το πετυχαίνουν πολλές ταινίες της πλάκας με τα γνωστά κολπάκια. (αν και νομίζω ότι υπήρχαν αρκετές τρομακτικές σκηνές εκεί μέσα) Ακόμη πιο σημαντική είναι η ατμόσφαιρα σε ένα καλό thriller. Και στο BWP την ατμόσφαιρα την έκοβες με το μαχαίρι. Bottom line, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο φίλμ που να αντιπροσωπεύει καλύτερα τον όρο thriller. Nαι, οκ, ωραια η ατμοσφαιρα αλλα δεν επαιζα ουτε ζουσα εγω στο Blair Witch αρα δεν με πιανει, δεν προλαβαινω που λεμε. Το BWP ηταν ενα πολυ ατμοσφαιρικο και φοβιστικο σκηνικο ΑΝ ημουν εγω εκει. Και σορρυ κιολας αλλα αν ΔΕΝ ηταν θριλερ και ΔΕΝ ηθελε να φοβισει τι ηταν?Επος εποχης?Το prequel του Μονομαχου? Δλδ γιατι να πηγαινε καποιος να το δει?Για τα κοστουμια?Για την ηθοποια?Για τα μηνυματα που περναει?Μην δικαιολογουμε τα αδικαιολογητα, ηταν ενα εργο που πατουσε στην first person view για να σε βαλει σε ενα κλιμα "φοβου" αν θες, ε, δεν το πετυχε, τι να κανουμε. Ακομα ακομα ουτε καν ΑΓΩΝΙΑ για τους χαρακτηρες δεν ειχα. Thrill δλδ, την αδρεναλινη να ανεβαινει δεν την ενιωσα πουθενα οποτε ουτε thriller ηταν για μενα
KaizerSoze Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μαλλον δεν ασχοληθηκες πολυ με την ταινια. ΜΕ ΤΟ BLAIR WITCH PROJECT???? ΘΑ ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΑΙ!!! Aν θυμασαι οταν βγηκε δεν υπηρχαν ουτε θειοι ουτε θειες ουτε τορρεντς ουτε ραπιντσερ. Ειχα ενα φιλαρακι που ειχε ακρη με Αμερικη λογω καταστηματος και εταιριες παραγωγης κτλ και μου τα ειχε πρηξει 2-3 μηνες πριν ερθει στους κινηματογραφους. Οταν βγηκε ημουν τοσο τρελαμενος με το εργο, ειχα μπριζωσει τοσο κοσμο που ετρεξα στα Odeon στο Μαρουσι και εκλεισα μεσημεριατικα για το βραδυ εισητηριο. Ημουν τρελος υπερμαχος. Φαντασου απογητευση λοιπον. Και επιμενω, put your money were your mouth is, δλδ δειξε μου πολυ κοσμο αποδωμεσα που στραβωσε με την καμερα και οχι με το εργο το ιδιο, αλλιως λες λογια του αερα
livewire Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Nαι, οκ, ωραια η ατμοσφαιρα αλλα δεν επαιζα ουτε ζουσα εγω στο Blair Witch αρα δεν με πιανει, δεν προλαβαινω που λεμε. Το BWP ηταν ενα πολυ ατμοσφαιρικο και φοβιστικο σκηνικο ΑΝ ημουν εγω εκει. Και σορρυ κιολας αλλα αν ΔΕΝ ηταν θριλερ και ΔΕΝ ηθελε να φοβισει τι ηταν?Επος εποχης?Το prequel του Μονομαχου?Δλδ γιατι να πηγαινε καποιος να το δει?Για τα κοστουμια?Για την ηθοποια?Για τα μηνυματα που περναει?Μην δικαιολογουμε τα αδικαιολογητα, ηταν ενα εργο που πατουσε στην first person view για να σε βαλει σε ενα κλιμα "φοβου" αν θες, ε, δεν το πετυχε, τι να κανουμε. Ακομα ακομα ουτε καν ΑΓΩΝΙΑ για τους χαρακτηρες δεν ειχα. Thrill δλδ, την αδρεναλινη να ανεβαινει δεν την ενιωσα πουθενα οποτε ουτε thriller ηταν για μενα Chill. Κάτι που είναι αδικαιολόγητο για σένα, μπορεί να είναι δικαιολογημένο για κάποιον άλλο. Τα στοιχεία που λες ότι δεν δούλεψαν για σένα, δούλεψαν για μένα. Ατμόσφαιρα, τρόμος, αδρεναλίνη. Στο μέτρο βέβαια που μπορεί να με επηρεάσει μια ταινία. Υποκειμενικό κι αυτό. Αν δεν βαριέσαι, ρίξε καμιά ιδέα για αντιπροσωπευτικό δείγμα thriller, να γίνει κουβέντα.
GeorgeVls Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 ΜΕ ΤΟ BLAIR WITCH PROJECT????Και επιμενω, put your money were your mouth is, δλδ δειξε μου πολυ κοσμο αποδωμεσα που στραβωσε με την καμερα και οχι με το εργο το ιδιο, αλλιως λες λογια του αερα Εφοσον ασχοληθηκες τοσο πολυ με την ταινια, μου φαινεται περιεργο που δεν ξερεις οτι πολυς κοσμος κουραστηκε με την καμερα στο χερι. Με μια γρηγορη αναζητηση το γραφει και εδω http://www.avopolis.gr/cinema/default.asp?ID=52
KaizerSoze Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Εφοσον ασχοληθηκες τοσο πολυ με την ταινια, μου φαινεται περιεργο που δεν ξερεις οτι πολυς κοσμος κουραστηκε με την καμερα στο χερι. Με μια γρηγορη αναζητηση το γραφει και εδω http://www.avopolis.gr/cinema/default.asp?ID=52 Σε ευχαριστω που με εβγαλες απο τον κοπο!!Λοιπον ποσταρεις ΕΝΑ αρθρο, ΕΝΟΣ ανθρωπου, που μιλαει για τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ(δλδ δεν νομιζω να μετραει για "γενικη κατακραυγη" ε? ) και ΕΠΙΠΛΕΟ τι λεει ο ανθρωποακος τελικα? Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσουμε για τεχνικές αρετές με τη στενή έννοια του όρου. Βέβαια, όσο και αν κούρασε κάποιους η κάμερα στο χέρι, ορθά η φόρμα της ταινίας εξυπηρετεί απόλυτα το σκοπό της. To διαβασες αυτο που ποσταρες?Ο τυπος το λεει καθαρα σε ολο το αρθρο, δεν του αρεσαν 1002 πραγματα(αναμεσα τους αυτα που ειπα εγω, οτι τελικα δεν σου δημιουργησε τιποτα απο αυτα που στοχευε ή οτι δεν ηταν οσο πρωτοτυπο νομιζουν) ΑΛΛΑ σιγουρα δεν σταθηκε στην καμερα!Αυτο που λεω λοιπον τοα ποστς τωρα εσυ το ποσταρεις μεσω ενος 3ου=δεν επεσε γενικη κατακραυγη για την καμερα, ελαχιστοι(υπαρκτοι αλλα ελαχιστοι) ειναι αυτοι που ειπαν "Θα μου αρεσε αν δεν ηταν με χειροκινητη καμερα" ΥΓ. Εκτος αν θες να "απομονωσεις" τεχνηεντως την φραση του "οσο και αν καποιοι κουραστηκαν απο την καμερα στο χερι" που και εδω ποτε κανεις δεν το αρνηθηκε οτι καποιοι κουραστηκαν, το θεμα ειναι ποσοι απο αυτους ειπαν "Γαματη ταινια, αχ να ηταν με κανονικη καμερα"(ειδα και το 2 που ηταν με κανονικη καμερα τι παταγο εκανε)
Em_Zed Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν μπροστά από την εποχή του, πιστεύω ότι οι ταινίες που μετά από χρόνια αποδεικνύονται τέτοιες, δεν έγιναν εξ'αρχής με αυτό το σκεπτικό. Ξέρω όμως ότι έφτασα σπίτι μετά το τέλος της προβολής και η καρδιά μου ήταν ακόμα σφιγμένη. Το μεγαλύτερο προσόν της, θεωρώ το ότι σε τρομάζει περισσότερο με αυτά που δε σου δείχνει, αφήνοντάς εσένα να φτιάξεις στο μυαλό σου "το κακό", χρησιμοποιώντας ίσως τους μεγαλύτερους φόβους σου, καταφέρνοντας έτσι να δημιουργήσει το κλίμα τρόμου (σε όσους τέλος παντων τρόμαξαν). Πάντως, θεωρώ πιο έντιμο το "η ταινία δεν με τρόμαξε" παρά το "τι μαλακία ήταν αυτό με την κουνημένη κάμερα".
GeorgeVls Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Σε ευχαριστω που με εβγαλες απο τον κοπο!!Λοιπον ποσταρειςΕΝΑ αρθρο, ΕΝΟΣ ανθρωπου, που μιλαει για τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ(δλδ δεν νομιζω να μετραει για "γενικη κατακραυγη" ε? ) Καταρχην ανοιξα ενα τυχαιο Post και βρηκα να το γραφει. Κατα δευτερον ειπα εγω οτι η ταινια δεν ηταν καλη εξαιτιας της καμερας στο χερι? Ειπα οτι απλα κατακριθηκε για αυτον τον τροπο ληψης απο πολυ κοσμο και απο αλλους λατρευτηκε και λογικο αλλωστε γιατι ο κοσμος συνηθιζει να βλεπει εμπορικες ταινιες και αυτο το στυλ γυρισματος του ξινισε. Και κατα 3ον μην ξεφευγεις απο το τοπικ. Εδω δεν μιλαμε για την ταινια, αν ηταν καλη η οχι, εξεφρασα απλα την προσωπικη μου αποψη πανω σε αυτο. Εδω μιλαμε για μια ταινια που εφερε την επανασταση στην ιστορια του cinema για τον τροπο ληψης της. Και βλεπουμε μετα απο πολλα χρονια αυτος ο τροπος να αντιγραφεται ακομα και το τελος της. 'Χαρακτηριστικο ακομα και στο cloverfield και στο rec που μενει η καμερα κατω και καταγραφει τις τελευταιες στιγμες. Γι αυτο λοιπον για να μην μπερδευεσαι κι αλλο, μιλα πανω σε αυτο. Αν ηθελα να ανοιξω τοπικ για την ταινια συγκεκριμενα δεν θα το ονομαζα ετσι. Τωρα με καταλαβες η' να το ξαναπω?
frenzy Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 george κρατήσου λίγο. Η ιστορία του σινεμά είναι μεγάλη και το BWP μόλις εμφανίστηκε στην ιστορία του ινσομνια. Τα κάμερα στο χέρι, ελέυθερο εως καθόλου μοντάζ, μια λήψη ή όσο το δυνατόν λιγότερες, είναι χαρακτηριστικά του δόγματος 95 του Lars Von Trier και κάποιων άλλων με μεγαλύτερη προσφορά στο σινεμά. Καλό είναι να μη βουτάμε στα βαθιά με τα λόγια. Πρωτότυπο μέτριο ταινιάκι ήταν όπως και το cloverfield (το οποίο και προτιμώ εκ των 2).
GeorgeVls Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν μπροστά από την εποχή του, πιστεύω ότι οι ταινίες που μετά από χρόνια αποδεικνύονται τέτοιες, δεν έγιναν εξ'αρχής με αυτό το σκεπτικό. Ξέρω όμως ότι έφτασα σπίτι μετά το τέλος της προβολής και η καρδιά μου ήταν ακόμα σφιγμένη. Το μεγαλύτερο προσόν της, θεωρώ το ότι σε τρομάζει περισσότερο με αυτά που δε σου δείχνει, αφήνοντάς εσένα να φτιάξεις στο μυαλό σου "το κακό", χρησιμοποιώντας ίσως τους μεγαλύτερους φόβους σου, καταφέρνοντας έτσι να δημιουργήσει το κλίμα τρόμου (σε όσους τέλος παντων τρόμαξαν). Πάντως, θεωρώ πιο έντιμο το "η ταινία δεν με τρόμαξε" παρά το "τι μαλακία ήταν αυτό με την κουνημένη κάμερα". Οριστε ενας ακομα που ακουσε την εκφραση τι μαλακια ηταν αυτο με την κουνημενη καμερα, γιατι σε λιγο θα πιστευα οτι τα εβγαλα ολα απ το μυαλο μου περι καμερας. Εννοειται πως η ταινια δεν εγινε αυτο το σκεπτικο δηλαδη να ειναι μπροστα απο την εποχη της. Αυτο γινεται μονο με το περασμα του χρονου. Και συγκεκριμενα αυτη την περιοδο γινεται χαμος με αυτο τον τροπο ληψης. Ενω τοτε δεν εκτιμηθηκε τοσο, και παρα την εμπορικη επιτυχια του the blair δεν αντιγραφηκε και απο αλλες. Ενω τωρα 9 χρονια μετα βλεπουμε τι γινεται. Κατα τα αλλα θα συμφωνησω απολυτα με τα λεγομενα σου, το 'αγνωστο' πιστευω οτι ηταν ενα απ τα ατου της ταινιας, γιατι ο καθενας επλαθε οπως ηθελε στο μυαλο του την μαγισσα. Επισης, το ιδιο σφιξιμο που λες το ενιωσα και εγω στο τελος της ταινιας
soturin Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 στο blair witch εντυπωσίασε, πιστεύω, κυρίως ο λόγος κόστους/κερδών. το cloverfield καμία σχέση, blockbuster κανονικότατο με τρελά λεφτα κτλ
livewire Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 στο blair witch εντυπωσίασε, πιστεύω, κυρίως ο λόγος κόστους/κερδών. το cloverfield καμία σχέση, blockbuster κανονικότατο με τρελά λεφτα κτλ Ρε soturin, όταν βγήκες από το σινεμά, αυτό σκεφτόσουν εσύ? Ή εξετάζεις το "φαινόμενο" Blair Witch Project? Από συζητήσεις που έχω κάνει, το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι σε όσους δεν άρεσε η ταινία, είναι είτε γιατί περίμεναν κάτι διαφορετικό(god knows what), παρασυρόμενοι από το hype που είχε δημιουργηθεί, είτε γιατί η ταινία δεν είχε συμβατικό τέλος. Το τελευταίο μάλιστα έπαιξε αρκετά ως δικαιολογία, προς μεγάλη μου έκπληξη. Διαλέξτε πού ανήκετε Η χρήση της κάμερας όπως έγινε, αποκλείω να σχετίζεται με το Δογμα95. Δεν νομίζω ότι ήταν σκηνοθετική άποψη. Απλά, αυτό απαιτούσε το σενάριο. Btw, βλέπω τώρα το Alien Abduction στο Google Video. Καλή φάση, αλλά αν δεν είναι στη μεγάλη οθόνη χάνει πολύ. Ξέρει κανείς, αν είναι πιο παλιό από το BWP?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.