GeorgeVls Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Ποσο μπροστα μπορει λοιπον να ηταν το the blair witch project απ την εποχη του? Οταν χαντακωθηκε οσο πολυ λιγες ταινιες, διχασε, και κυριως κατακριθηκε για την καμερα στο χερι? 9 χρονια μετα βλεπουμε να κοπιαρετε πολυ ωραια, βλ. cloverfield, rec etc και οχι μονο στον τροπο γυρισματος αλλα και στο τελος του! Προσωπικα για μενα ειναι μια απ τις καλυτερες ταινιες της τελευταιας δεκαετιας και ειναι μια κλασσικη ταινια που αλλαξε μια για παντα τα μεχρι τοτε στανταρ του κινηματογραφου. Ειναι ενα αριστουργημα που ελπιζω να εκτιμηθει ακομα περισσοτερο με το περασμα του χρονου.
livewire Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Πως σου ήρθε τώρα αυτό? Αν είδες μόλις τώρα το Cloverfield, ας πόσταρες στο αντίστοιχο τόπικ. Πάντως εντάξει. Τα λέμε χρόνια τώρα για το BWP. ...και δεν το χαντάκωσε κανένας. Απλά πολλοί δεν το γούσταραν και αρκετοί έφευγαν από τις αίθουσες. Τόσα ήξεραν, τόσα έκαναν.
the_end Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 ποιος το χαντάκωσε? μιλάμε για μια απ'τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες όλων των εποχών. αν θυμάμαι καλά κόστισε μερικές (2-3) εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια και έβγαλε πάνω από 120 εκατομμύρια. κι εγώ πάντως είμαι φαν της ταινίας.
KaizerSoze Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Και γω απορω για το ποιος το χαντακωσε για το θεμα καμερας. Το χαντακωμα-καιγω το εθαψα γιαυτο-το εφαγε γιατι ηταν ενα θριλερ που δεν φοβιζε,οχι για την καμερα
frenzy Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Εντάξει δεν ήταν και τόσο μπροστά. Τα ψευδοντοκυμαντέρ στην Αμερική γυρίζονταν από τα 70ς-80ς. Απλά τα παιδιά είχαν τα κότσια να το γυρίσουν σε φιλμ. Το πρωτότυπο στο Blair Witch ήταν ο τρόπος προώθησής του. Όταν βγήκε στο Sundance είχαν γεμίσει το φεστιβάλ αφίσες με τους ηθοποιούς που έγραφαν "missing if you have any information μπλα-μπλα" και τέτοια. Κατα τ' άλλα μέτρια ταινία
vasso286 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δεν κατάλαβα τι το κλασσικό έχει το BWP. Πρωτότυπο, ναι θα το έλεγα. Όχι όμως αριστούργημα. Με τίποτα. Και σίγουρα δεν το λέω θρίλερ.
dk1210 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 ...έχει μείνει σαν ταινία το Blair Witch Project...είχε πλασαριστεί και πολύ καλά! Θυμάμαι οτι στην αρχή που είχε παρουσιαστεί,πολύς κόσμος που πήγε cinema να το δεί, νόμιζε ότι ήταν αλήθεια!!! (ακόμα έχω το promo t-shirt που πουλάγανε στο cinema μέσα...γράφει MISSING , και από κάτω τους... χαμένους του BLAIR WITCH...)
pappous_soulis Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Εμένα μου άρεσε πολύ πάντως το Blair Witch Project,και την θεωρώ πρωτότυπη. Και χαίρομαι που βγήκε και το Cloverfield σ'αυτό το στυλ.
iNorganic Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 εγω παραδεχομαι τους σκηνοθετες που καταφεραν μεσω μιας ταινιας μικρου budget να εισπραξουν κατι εκατομμυρια. μετα απο το BWP δεν εβγαλαν καποια αλλη σοβαρη ταινια , μαλλον επειδη επιασαν την καλη κ τα παρατησαν p.s Cloverfield sucks!
jason_rethymno Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 To Cloverfield δε μ'άρεσε καθόλου εμένα.
Αmbient Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Θα συμφωνήσω με τζεισον πραγματικά ούτε και εμένα μου άρεσε αυτό το κλοβερφιλντ παρ'ολο το στιλάκι κάμερα στο χέρι δεν μου άρεσε τιποτα άλλο και παλι πολύ ψεύτικο...σε σχέση με bwp και φυσικά το υπέρτατο θρίλερ [rec]...
livewire Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Για να μην έχει μετακινηθεί μέχρι τώρα, σημαίνει μάλλον ότι δεν υπάρχει παλιότερο τόπικ για την ταινία αυτή. Μωρέ μπράβο. Τόσο μπροστά ήταν το Ινσόμνια για την εποχή του. :p:p Σοβαρά τώρα, ένα thriller δεν είναι απαραίτητο να σε τρομάζει σε κάθε ευκαιρία. Αυτό το πετυχαίνουν πολλές ταινίες της πλάκας με τα γνωστά κολπάκια. (αν και νομίζω ότι υπήρχαν αρκετές τρομακτικές σκηνές εκεί μέσα) Ακόμη πιο σημαντική είναι η ατμόσφαιρα σε ένα καλό thriller. Και στο BWP την ατμόσφαιρα την έκοβες με το μαχαίρι. Bottom line, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο φίλμ που να αντιπροσωπεύει καλύτερα τον όρο thriller.
Moderators Praetorian Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Την ταινία την έχω δει μόνο μια φορά. Δεν μου άφησε γενικά τις καλύτερες εντυπώσεις, υπήρχαν σημεία που τα βρήκα κάπως βαρετά, και άλλα κάπως γελοία. Αλλά εν τέλει αποζημίωσε σε τρόμο. Εκεί στις τελευταίες σκηνές θεωρώ ότι η ταινία αξιοποίησε πολύ καλά όλο το υλικό και την ατμόσφαιρα που "έχτιζε" σιγά σιγά από την αρχή. Δεν με ενόχλησε η χρήση Handheld camera(s). Αντίθετα μου άρεσε αυτή η ιδέα, που συνδύαζε ρεαλισμό με ερασιτεχνικό γύρισμα και χαμηλό budget και κολλούσε πολύ καλά με το σενάριο. Πολύ καλό και το promotion που έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε πολλοί είχαν την απορία αν όντως πρόκειται για αληθινό footage. Πριν μερικά χρόνια είδα και μια άλλη ταινία, το Alien Abduction: Incident in Lake County (1998) στο ίδιο στυλ, χειρότερη ίσως σεναριακά αλλά αρκετά freakish (αν εξαιρέσουμε ότι δεν πιστεύω στους εξωγήινους). Και πολύ άργησαν να βγάλουν νέες ταινίες στο ίδιο στυλ. Πολλές σειρές έχουν βγάλει τουλάχιστον ένα επεισόδιο στο ίδιο στυλ (και μερικές φορές με παρόμοιο θέμα).
the_end Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Πριν μερικά χρόνια είδα και μια άλλη ταινία, το Alien Abduction: Incident in Lake County (1998) στο ίδιο στυλ, χειρότερη ίσως σεναριακά αλλά αρκετά freakish (αν εξαιρέσουμε ότι δεν πιστεύω στους εξωγήινους). άλλος ένας πιστός
Αmbient Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Ρε παιδία λέτε για μια ταινία έτσι πολυ ερασιτεχνική,που είναι στην αρχή 2 παληκάρια και τσεκάρουν με κάμερα ένα αγνώστου ιπτάμενο που προσγειώθηκε κοντά στο σπίτι τους και όταν τους αντιλαμβάνεται ο αλιεν χτύπαει το παληκάρι με την κάμερα με κάτι σαν λέιζερ όπλο και μετά γίνεται το έλα να δείς στο σπίτι τους με την υπόλοιπη οικογένεια....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.