Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση με ΝAS (WD MyBookWorld)

gmastr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας

Κατ'αρχας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τα παιδιά που εχουν γράψει τους "καρφιτσομένους" οδηγούς δημιουργίας ασύρματου & ενσύρματου δικτύου. Μοναδική δουλειά που πραγματικά μαθαίνεις. Οτι καλύτερο εχω βρεί για δημιουργία δικτύου.

'Eχω ενα WD MyBookWorld που περιέχει 2 σκληρούς σε RAID για αποθήκευση αρχείων μου. Επικοινωνει με θυρα ethenet για να βλέπουν τα δεδομένα ολοι οι υπολογιστές ενος οικιακού δικτύου και σε ...εξελιγμένες καταστάσεις μπορείς να βλέπεις τα αρχεία σου μεσω internet

H WD συνιστά να το "στήνεις" με ενα wizard που το συνοδεύει (πρόγραμμα της Mionet). Δυστυχώς αφου το αγόρασα, διαβασα καποια αρνητικα για την εφαρμογή αυτή της mionet (ΠΧ οτι δεν ειναι ασφαλής, οτι απαγορεύει διακίνηση αρχείων .mp3, .bob κλπ).

Θα ηθελα λοιπόν να το συνδέσω μόνον με τα εργαλεία των XP SP2, στο δίκτυο που εχω σήμερα, που συνδέει το PC μου με το modem/switch της Thomson ST 510 v4

Αφου σύνδεσα το MyBookWorld με καλωδιο UTP σε μια κενή θύρα του modem/switch, "επικοινώνησα" μαζί του με τον browser και ειδα οτι μπορώ να αλλάζω password, file sharing και disk management (RAID O η 1)

Ρυθμίζεται και η δνση IP και η Default Gateway είτε αυτόματα (υποστιρίζει DHCP) είτε χειροκίνητα

Οι αριθμοί ομως που βλέπω για την δνση IP, μάσκα υποδικτύου και προεπιλεγμένης πύλης ειναι διαφορετικοί στο NAS απο τους αντίστοιχους που χρησιμοποιώ μεχρι σήμερα στην επικοινωνία του PC με το modem

Δυστυχώς ειναι διαφορετικοί και απο αυτους που συνιστώνται στούς παραπάνω "καρφιτσομένους" οδηγούς δημιουργίας ενσύρματου δικτύου

Επειδη δεν γνωρίζω απο δίκτυα, παρακαλώ κάποιον φίλο που γνωρίζει "το άθλημα" να με συμβουλέψει ποιές διευθύνσεις να βάλω τελικά, ωστε να επικοινονουν και τα 3 (PC - modem -NAS).

Τέλος επειδή εδώ δεν έχουμε ενα συνηθισμένο ενσύρματο δίκτυο, (γιατι δεν έχουμε πλήρη πράσβαση στον "άλλο" υπολογιστή) αν υπαρχει καποια ιδέα / συμβουλή για το πως θα μπορώ να βλέπω τα περιεχόμενα του MyBookWorldσαν να ειναι ενας ακόμη σκληρος δισκος του PC μου

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Θα πρεπει να δωσεις κοντινες διευθυνσεις σε ολες τις συσκευες στο δικτυο σου.

Π.χ. αν το router ειναι ο 192.168.0.1 /255.255.255.0 και το PC ο 192.168.0.2 τοτε ο NAS θα πρεπει να εχει IP: 192.168.0.xxx (ex .03) subnet: 255.255.255.0 , gateway 192.168.0.1

Το 2ο που θελεις να κανεις γινεται με το Map Network Drives (My computer -> Tools -> Map Network Drive). Δωσε ακριβως τις δευθυνσεις κυριως του ROyter σου για details σχετικα με τις ακριβεις ρυθμισεις του NAS σου.

Δημοσ.

φίλε gkastros ευχαριστώ για την απάντηση

Οι διευθύνσεις που εχω τώρα ειναι

(1) IP Addresses: εχω στον ΤΗOMSON 85.74.15.40/32, στον NAS 10.0.0.1 και στο PC LocalAreaConnection/TCP/IPproperties 10.0.0.139

(2) Subnet Mask: βλέπω μονον στο PC 225.225.225.0

(3) Default Gateway: δεν λεει τι εχει ο ΤΗΟΜSON, στο NAS 10.0.0.138 και στο PC 10.0.0.138

(4)Preferred primary DNS: στον ΤΗΟMSON 195.170.0.1, δεν μου λεει το NAS και στο PC 195.170.0.2

(5) Preferred secondary DNS: στον ΤΗΟMSON 195.170.2.2, δεν μου λεει το NAS και στο PC 195.170.2.1

Για μενα που 'μαι άσχετος οι αριθμοί αυτοί μοιάζουν με χάος...( που ειναι το DHCP που υποτίθεται τις ρυθμίζει αυτόματα?)

ΤεΣΠα, αν καταλάβα καλά την υποδειξη σου πρεπει να βαλω χειροκίνητα

(1)IP Addresses: αλλάζω τον ΤΗOMSON σε 10.0.0.2 (αντι 85.74.15.40/32 που ειχε), στον NAS αφήνω το 10.0.0.1 και στο PC βάζω 10.0.0.003 (αντι του 10.0.0.139 που ειχε)

(2) Subnet Mask: βαζω σε ολα το 225.225.225.0 που εχει το PC

Για τα(3)Default Gateway, (4)primary (5) secondary DNS δεν ξερω, αν πρεπει να αλλαξω κατι και σ'αυτά.

Σωστά?

Τέλος δοκίμασα και το Map Network Drives, αλλα χωρίς αποτέλεσμα διοτι δεν βρίσκει shared network folder, υποθέτω αφού δεν εχω τελειώσει με τις παραπάνω ρυθμίσεις διευθύνσεων

Οταν ζήτησα βοήθεια απο τον "τυπάκο" που μου πούλησε το NAS, τότε μου είπε " οι ερωτήσεις για ρυθμίσεις δικτύου χρεώνονται με την ...ώρα. Δωσμου πρώτα 150? και μετα ξεκίνα να ρωτάς η φωναξέ με σπιτι σου να στο φιάξω!!!"

Με αυτή τη λογική, οι απαντήσεις σας και το site αυτό αξιζει χρυσάφι!!!

Δημοσ.

Οχι ,μπερδευτηκες.... η IP που βλεπεις στο Thompson ειναι η εξωτερικη (WAN) ...η εσωτερικη του (LAN) ειναι η gateway που βλεπεις στο PC k NAS... δλδ το 138...

στο PC k sto NAS ειναι αυτοματες ΙΡ? Λογικα ναι...οποτε το Thompson is DHCP enabled. Μπορεις να βαλεις χειροκινητα στο ΝΑS 137 π.χ αν συνεχιζει να κολλαει. αλλιως msn me..

A και πες τον τεχνικο να πα να .... :-)

Δημοσ.

Τελικά κατάφερα να το δώ αφου προηγουμένως

1) Ρυθμισα τις ρυθμίσεις των δνσεων στο αυτόματο (παρα το οτι ο router υποστηρίζει DHCP οι οδηγίες της ΟΤΕΝΕΤ ζητούσαν να μπει συγκεκριμένη δνση!)

2) "Ξηλωσα" το wifewall και μετα το firewall των windows

Προσοχή το WD ειναι απελπιστικά αργό στη μεταφορά αρχείων!!!!

Ευχαριστώ για την βοηθειά σας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...