SpectralQ Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Βρε παιδιά, λύστε μου μια απορία γιατι θα μου στρίψει. Η easyjet χρεώνει πλέον ξεχωριστά τις βαλίτσες στο check in? - αλλιώς ταξιδεύεις χωρίς βαλίτσα? 'Οταν εκανα book μου είχε βγάλει μια εξτρα χρέωση αλλά την πέρασα οτι ήταν για επιπρόσθετες βαλίτσες και δεν την τσέκαρα. Δε θα μου πέρναγε απ'το μυαλό αλλά επειδή τους έχω ικανούς για όλα, άρχισα να το ψάχνω και απ'οτι φαινεται έτσι είναι. Άλλος ένας τρόπος για να βγάλουν απ'τη μύγα ξύγκι οι απίστευτοι γιατι τώρα που θα χρειαστεί να το προσθέσω έχει διπλασιαστεί η τιμή!
tzez Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Ναι ειναι ξεχωριστα. θα πληρωσεις στο check in αλλά στην διπλάσια τιμή από αυτή που μπορούσες να πληρώσεις στην αρχή μέσω internet. Προσπάθησε τουλάχιστον να τα βάλεις όλα σε μια βαλίτσα που να μην ξεπερνάει τα 20 κιλά.Νομίζω παλιότερα δεν ήταν έτσι. Στο τελευταίο μου ταξίδι είχα πληρώσει για δύο βαλίτσες αλλά τελικά χώρεσαν όλα σε μία. Φυσικά ούτε κουβέντα να μου επιστραφούν τα επιπλέον χρήματα πίσω...
alex2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Αυτά τα βρήκα από το booking reference που έκανα πριν περίπου ένα μήνα. Baggage policy. Each hold bag is charged at £3.99 per bag when pre-paid online or at £8.00 per bag at the airport. Each passenger is entitled to carry 20 kg of hold baggage spread over a maximum of 8 hold bags. Excess weight fees will be payable at the airport if the total weight exceeds 20 kg. Purchasing additional bags does not increase your weight allowance. Baggage allowance. Each paying passenger may take one standard piece of hand baggage, dimensions 55x40x20cm. The number of standard checked-in hold baggage stated for your booking must weigh no more than 20kg in total. The 20kg hold bag weight allowance (per passenger) does not increase with the addition of further hold bags. Additional charges will apply if you exceed this weight limit and are payable at the airport.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Βρε παιδιά, λύστε μου μια απορία γιατι θα μου στρίψει. Η easyjet χρεώνει πλέον ξεχωριστά τις βαλίτσες στο check in? - αλλιώς ταξιδεύεις χωρίς βαλίτσα? 'Οταν εκανα book μου είχε βγάλει μια εξτρα χρέωση αλλά την πέρασα οτι ήταν για επιπρόσθετες βαλίτσες και δεν την τσέκαρα. Δε θα μου πέρναγε απ'το μυαλό αλλά επειδή τους έχω ικανούς για όλα, άρχισα να το ψάχνω και απ'οτι φαινεται έτσι είναι. Άλλος ένας τρόπος για να βγάλουν απ'τη μύγα ξύγκι οι απίστευτοι γιατι τώρα που θα χρειαστεί να το προσθέσω έχει διπλασιαστεί η τιμή! Με την αρχική κράτηση που έκανες, ο κάθε επιβάτης δικαιούται να έχει μαζί του μια βαλίτσα μέχρι 20 κιλά και μια χειραποσκευή. ΔΕΝ χρειάζεται να επιλέξεις κάτι εξτρά κατά την κράτηση. Η επιλογή που είδες είχε να κάνει με το αν ήθελες επιπλέον αποσκευές (κατά την επιστροφή σου πχ). Αυτό ισχύει με όλες τις κρατήσεις μέσω easyjet και τα μόνα εξτρα που μπορείς να προσθέσεις είναι οι επιπλέον αποσκευές και το speedy boarding (που σε φωνάζουν να μπεις πρώτος στο αεροπλάνο και να διαλέξεις θέσεις).
MasterX Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Λοιπόν, επειδή εκλεισα και εγω με EasyJet στις 28 του μηνα (ηταν η μονη που ειχε στις ημερομηνιες και ωρες που με βολευαν - αργησα να ψαξω βλεπετε).. Καταρχας, εκλεισα τα 2 e-tickets μεσω του site την Δευτερα, πληρωσα με πιστωτικη και μου εβγαλε ενα κωδικο και διπλα ενα barcode. Αλλα μεχρι σημερα δεν μου ηρθε καποιο email επιβεβαιωσης.. Δεν θα επρεπε? Επισης δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοει με τις αποσκευες.. Μπορώ να εχω μαζι μου αποσκευες απο 1 μεχρι 8 με συνολικο βαρος 20 κιλα που θα μπουν κατω στις αποσκευες του αεροπλανου? Και επισης μπορώ να εχω κατι μικροτερο (π.χ. σακιδιο ωμου) που θα παρω μαζι μου επανω και θα τοποθετησω στα ντουλαπακια πανω απο τις θεσεις και το ποιο δεν μετραει στα 20 κιλα??? Αυτες ου παιρνω μαζι μου επανω δεν ειναι οι χειροαποσκευες?
tsakonas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Νομιζω σου δινει τον κωδικο και ενα email ....μεσα στο site κανε login και θα δεις τις κρατησεις. Μονο διαβατηριο χρειαζεσαι στο check in...τον κωδικο απλα για καλο και για κακο...Οσο για βαλιτσες ειναι το ιδιο...μπορεις π.χ να χεις 4 βαλιτσες συνολο 20 κιλα...και επανω μονο μια ,πανω κατω 5 κιλα το πολυ και μικρη, δλδ θα χωραει ανετα επανω.
MasterX Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 δηλαδη μεχρι 20 κιλα κατω και αλλα 5 πανω ε? Ιταλία θα πάω, μονο ταυτοτητα καινουργια θα εχω...
tsakonas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Ναι....κανει και η ταυτοτητα η καινουρια....μη βαλεις υγρα επανω (<100ml)....μονο κατω
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Λοιπόν, επειδή εκλεισα και εγω με EasyJet στις 28 του μηνα (ηταν η μονη που ειχε στις ημερομηνιες και ωρες που με βολευαν - αργησα να ψαξω βλεπετε)..Καταρχας, εκλεισα τα 2 e-tickets μεσω του site την Δευτερα, πληρωσα με πιστωτικη και μου εβγαλε ενα κωδικο και διπλα ενα barcode. Αλλα μεχρι σημερα δεν μου ηρθε καποιο email επιβεβαιωσης.. Δεν θα επρεπε? Επισης δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοει με τις αποσκευες.. Μπορώ να εχω μαζι μου αποσκευες απο 1 μεχρι 8 με συνολικο βαρος 20 κιλα που θα μπουν κατω στις αποσκευες του αεροπλανου? Και επισης μπορώ να εχω κατι μικροτερο (π.χ. σακιδιο ωμου) που θα παρω μαζι μου επανω και θα τοποθετησω στα ντουλαπακια πανω απο τις θεσεις και το ποιο δεν μετραει στα 20 κιλα??? Αυτες ου παιρνω μαζι μου επανω δεν ειναι οι χειροαποσκευες? Προχθές Τρίτη επέστρεψα από το εξωτερικό - με easyjet φυσικά, οι άλλες εταιρείες είχαν απλώς τρελλές τιμές. Ως προς το εισιτήριο, τυπώνεις αυτό που σου έδειξε στο site - κωδικός και barcode. Κανονικά θα έπρεπε να σου έρθει κι ένα e-mail αλλά σε κάθε περίπτωση, μπες στο http://www.easyjet.com/EN/Members/ με το e-mail και το password σου και δες τις κρατήσεις σου. Εάν έχει γίνει όντως η κράτηση, θα φαίνεται εκεί. Τώρα, ως προς τις αποσκευές: 1) Εάν θες να 'φορτώσεις' αποσκευές, πληρώνεις. Μπορείς συνολικά να πάρεις 8 κομμάτια (αν τα πληρώσεις) αλλά δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 20 κιλά συνολικά (και τα 8 μαζί) 2) Για να πάρεις κάτι μαζί σου επάνω (χειραποσκευές), υπάρχουν συγκεκριμένες διαστάσεις (55 x 40 x 20 εκ). Εάν ξεφύγεις, είναι αρκετά αυστηροί, δεν σε αφήνουν να το πάρεις μαζί σου. Δεν υπάρχει όριο στο βάρος της χειραποσκευής αλλά θα πρέπει να κινείται σε λογικά πλαίσια. 3) Οι χειραποσκευές δεν μετρούν στο συνολικό βάρος των 20 κιλών και δεν πληρώνεις τίποτα γι'αυτές.
Lucifer Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Ό,τι είπε ο αποπάνω. Και ναι, η χρέωση στις παραδοτέες αποσκευές είναι νέο κόλπο, όπως και το τραβελ ινσούρανς, όπως και το σπίντι μπόρντινγκ. Αλλά και πάλι, η ίζιτζετ είναι μεγάλη αγάπη. Α, τα υπόλοιπα εδώ. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=100403
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.