Προς το περιεχόμενο

tante griechisch-deutsch

bibibo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Έσεις το πήρατε σοβαρά το θέμα :) Αυτά που μιλάτε είναι hochdeutsch. Δηλαδή γερμανικά με γραμματικές, συντακτικά που ούτε οι Γερμανοί δεν τα χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους επικοινωνία. Πρέπει να ρίξετε λίγο το επίπεδο και να μάθετε καλό λεξιλόγιο, το οποίο γίνεται μόνο με διάβασμα. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι στείλτε μου pm. Καλή συνέχεια!

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Πρώτον εξαρτάται από το τι θα διαβάσεις...Δεύτερον αυτό που λες δεν μαθαίνεται σχεδόν με τίποτα στο εξωτερικό, πρέπει να ζήσεις στη χώρα. Τρίτον δεν σημαίνει ότι οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στην καθομιλουμένη είναι λάθος. Οι Γερμανοί όντως πολλές φορές για χάρη της απλότητας παραποιούν μερικά πράγματα (πχ στη Βαυαρία είναι σχετικά σπάνια η χρήση του Präteritum. Χρησιμοποιούν πάντα Perfekt ακόμα και όταν δεν πρέπει). Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κόψουμε το Präteritum και εμείς...ούτε ότι άλλο έχουν απλοποιήσει (πχ το Konjuktiv I).

Δημοσ.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Πρώτον εξαρτάται από το τι θα διαβάσεις...Δεύτερον αυτό που λες δεν μαθαίνεται σχεδόν με τίποτα στο εξωτερικό, πρέπει να ζήσεις στη χώρα. Τρίτον δεν σημαίνει ότι οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στην καθομιλουμένη είναι λάθος. Οι Γερμανοί όντως πολλές φορές για χάρη της απλότητας παραποιούν μερικά πράγματα (πχ στη Βαυαρία είναι σχετικά σπάνια η χρήση του Präteritum. Χρησιμοποιούν πάντα Perfekt ακόμα και όταν δεν πρέπει). Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κόψουμε το Präteritum και εμείς...ούτε ότι άλλο έχουν απλοποιήσει (πχ το Konjuktiv I).

Mein Freund Typhoon,

du hast Recht, aber ich schreibe immer Konjunktiv I staat Konjuktiv I!

Noch einmal Entschuldigung.

Diese Diskussion gefällt mir sehr!

Der Freund

Sonne68

Δημοσ.

Eigentlich ich haber mich verschrieben...Rechtschreibungsweise ist es Konjunktiv und nicht Konjuktiv. Aber der Punkt war das ein Deutscher würde fast nie "Ich verlange von ihm, dass er ehrlich sei".

Und auf keinen Fall brauchst du dich zu entschuldigen. Niemand kann perfekt Deutsch (wir könnnen auch nicht perfekt Griechisch...).

Δημοσ.

πολλούς μετανάστες έχουμε στη γερμανία και μάλιστα σερφάρουν και στο insomnia...

danke για τις απαντήσεις..

δεν είμαι πολύ "διαχητική" με τις δικές μου απαντήσεις γιατί η "αδυναμία μου" μου κανε παράπονα ότι γκομενιάζω στο internet και του υποσχέθηκα ότι θα το κόψω.. και μάλιστα εντελώς το net :-(

Δημοσ.

αν και γέλασα μαυτόν που είπες... πρόσεχε τι λές γιατί θα το διαβάσει και ο μικρός και θα παρεξηγηθούμε.. πάρτο πίσω..

αλλά πριν το πάρεις πίσω... :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

κάτσε να γελάσω λίγο ακόμα :lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.
Γεια σου ρε πατριώτη Typhoon

Ωχ! Κι άλλος? :P Με τον typhoon τα είχαμε ξαναπεί κάποια στιγμή αλλά εσένα δεν σε είχα πετύχει πουθενά! :)

Πρέπει ο Luci να βάλει ειδικούς κανόνες ότι όλα τα post σε άλλη γλώσσα εκτός της γερμανικής θα σβήνονται χωρίς προειδοποίηση! λολ

Δημοσ.

Πλάκωσαν οι Γερμανοί :-) :-) :-)

Μήπως να ανοίγαμε καμιά ενότητα για τους μετανάστες :-D

Δημοσ.

Ich bin ein auslander ! (ε, να μην πω κι εγώ τη μαλακία μου;;;; :-) Και ΟΧΙ, δεν ξέρω γερμανικά, μην μπείτε στον κόπο να μου απαντήσετε!)

Δημοσ.

Ούτε και εγώ είχα προσέξει τον pisio είναι η αλήθεια! Καλώς σε βρήκαμε m8! Εσύ πως κατέληξες στο ηλιόλουστο σήμερα Μόναχο?

Δημοσ.
Ich bin ein auslander ! (ε, να μην πω κι εγώ τη μαλακία μου;;;; :-) Και ΟΧΙ, δεν ξέρω γερμανικά, μην μπείτε στον κόπο να μου απαντήσετε!)

Πες τώρα ότι και εσύ από Μόναχο είσαι :-) :-) :-)

Εδώ και 8 περίπου χρόνια μένω Μόναχο :-D

Με τους γονείς ήρθα και έμεινα

Δημοσ.

αφού ρε συ ο wizzy δεν μιλάει γερμανικά :)

Τώρα που βρεθήκαμε είστε να κανονίσουμε για καμια μπύρα να γνωριστούμε? Άμα είναι pm me!

Δημοσ.
Τώρα που βρεθήκαμε είστε να κανονίσουμε για καμια μπύρα να γνωριστούμε? Άμα είναι pm me!

Εγώ μέσα είμαι, παρόλα αυτά από Παρασκευή μέχρι και Δευτέρα θα είμαι Berlin για το langes WE. Οπότε φαντάζομαι από βδομάδα όποτε θέλετε πείτε μου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...