bibibo Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 tandem griechisch-deutsch.. ελληνιστή ανταλλαγή γνώσεων ελληνικών γερμανικών.. αν είσαι γερμανός-γερμανίδα και θέλεις να εξασκηθείς στα ελληνικά στείλε pm γιατί εγώ είμαι ελληνίδα και θέλω να εξασκηθώ στα γερμανικά.. καλά σας κούφανα τώρα... οι γερμανοί το κάνουν πολύ αυτό.... ανταλλάσουν γνώσεις for free πολύ καλή μαγκιά, αν για παράδειγμα κάποιος παιζει κιθάρα και θέλει να μάθει πιάνο και ο άλλος το αντίστροφο τότε κάνουν συστηματικές συναντήσεις και ο ένας μαθαινει στον άλλο. Κυρίως το κάνουν με τις ξένες γλώσσες, στα πανεπιστήμια οι πίνακες αναγγελιών είναι γεμάτοι με χαρτάκια που ζητάνε ανταλλαγή γνώσεων... ισπανικά με γερμανικά γαλλικά με αγγλικά και πάει λέγοντας κάποιοι ηθελαν να μάθουν και ελληνικά... λοιπόν επι της ουσίας αν υπάρχει άνθρωπος που μένει θεσσαλονίκη και θέλει να μάθει ελληνικά ένω προσφερει γερμανικά να επικοινωνήσει, please. καθώς έγραφα το μήνυμα όμως μου ήρθε και μια άλλη φλασιά, αν υπαρχει και γενικά κόσμος που θα τον ενδιέφερε να πίνει καφέ και να μιλάει στα γερμανικά, νομίζω πώς πάλι θα είχε πλάκα (δεν ξέρω αν με συλλάβατε) το έχω προσπαθήσει με 2 φίλες οι οποιες μαθαίνουν, να μιλάμε μεταξύ μας μονάχα γερμανικά αλλά δυστυχώς τους είναι κάπως δύσκολο... ξεκινούσαν να πουν κάτι μπου, γκου , ντου ιχ βιχ μιχ και μετά ε αει στο διάλο και μετά αυτός ο κούκλος που λές μου ζήτησε το τηλέφωνό μου αν και το βλέπω πολύ χλωμο, να δεν σας πειράζει να το πώ και στα γερμανικά ich moechte gerne Deutsch lernen und suche jemanden der mir dabei hilft. Im Gegenzug biete ich hilfe in Griechisch (Muttersprache)
tasosrodos89 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 τερμα ασχετο.εγω πηρα το τσερτιφικατ αλλα δεν ξερω ουτε να μιλαω ουτε να γραφω.τωρα πως το πηρα δεν ξερω.!!
Typhoon Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Ε δεν είναι και πολύ παράξενο, το Zertifikat είναι πολύ εύκολο. Τώρα για τα Γερμανικά που ζητάει ο φίλος, προφανώς εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να τον βοηθήσω μιας και δεν είμαι στη Θεσσαλονίκη αλλά αν θέλει κάτι ας το γράψει.
Japan Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Και ο lucifer νομίζω την σπηκάρει την γλώσσα, αλλά εγώ θα τον φοβόμουν.
slipknot Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μη μασάτε,ο lucifer έχει καλή καρδιά κατά βάθος.Αν ήμουν κοπέλα τον aledjo θα φοβόμουν,όχι τον lucifer.
Sonne68 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 tandem griechisch-deutsch.. ελληνιστή ανταλλαγή γνώσεων ελληνικών γερμανικών.. αν είσαι γερμανός-γερμανίδα και θέλεις να εξασκηθείς στα ελληνικά στείλε pm γιατί εγώ είμαι ελληνίδα και θέλω να εξασκηθώ στα γερμανικά.. καλά σας κούφανα τώρα... οι γερμανοί το κάνουν πολύ αυτό.... ανταλλάσουν γνώσεις for free πολύ καλή μαγκιά, αν για παράδειγμα κάποιος παιζει κιθάρα και θέλει να μάθει πιάνο και ο άλλος το αντίστροφο τότε κάνουν συστηματικές συναντήσεις και ο ένας μαθαινει στον άλλο. Κυρίως το κάνουν με τις ξένες γλώσσες, στα πανεπιστήμια οι πίνακες αναγγελιών είναι γεμάτοι με χαρτάκια που ζητάνε ανταλλαγή γνώσεων... ισπανικά με γερμανικά γαλλικά με αγγλικά και πάει λέγοντας κάποιοι ηθελαν να μάθουν και ελληνικά... λοιπόν επι της ουσίας αν υπάρχει άνθρωπος που μένει θεσσαλονίκη και θέλει να μάθει ελληνικά ένω προσφερει γερμανικά να επικοινωνήσει, please. καθώς έγραφα το μήνυμα όμως μου ήρθε και μια άλλη φλασιά, αν υπαρχει και γενικά κόσμος που θα τον ενδιέφερε να πίνει καφέ και να μιλάει στα γερμανικά, νομίζω πώς πάλι θα είχε πλάκα (δεν ξέρω αν με συλλάβατε) το έχω προσπαθήσει με 2 φίλες οι οποιες μαθαίνουν, να μιλάμε μεταξύ μας μονάχα γερμανικά αλλά δυστυχώς τους είναι κάπως δύσκολο... ξεκινούσαν να πουν κάτι μπου, γκου , ντου ιχ βιχ μιχ και μετά ε αει στο διάλο και μετά αυτός ο κούκλος που λές μου ζήτησε το τηλέφωνό μου αν και το βλέπω πολύ χλωμο, να δεν σας πειράζει να το πώ και στα γερμανικά ich moechte gerne Deutsch lernen und suche jemanden der mir dabei hilft. Im Gegenzug biete ich hilfe in Griechisch (Muttersprache) Ich wünsche Ihnen einen sehr schönen guten Abent. Es ist wirklich heutzutage sehr schwehr für eines griechisches Mädchen deutsch zu lernen. Warum probieren sie nicht Satellitenfernsehen zu kaufen? Ich finde das eine sehr praktische, einfache und interessante Idee. Ich bin immer dabei Auf Wiederschreiben!
bibibo Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 ich hab schon satellite O τύπος που το μιλάει το γερμανικό πρέπει να είναι απο θες αλλιώς δεν...
BLISS Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 ..πρέπει να είναι απο θες αλλιώς δεν... Αν ειναι δηλαδη στο Μοναχο π.χ. και κανετε video conference, ή εστω audio conf. ποια η διαφορα? Γιατι πρεπει καλα και ντε, να ειναι απο Θεσ? Εεεεεεεεε?
Typhoon Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Ich wünsche Ihnen einen sehr schönen guten Abent.Es ist wirklich heutzutage sehr schwehr für eines griechisches Mädchen deutsch zu lernen. Warum probieren sie nicht Satellitenfernsehen zu kaufen? Ich finde das eine sehr praktische, einfache und interessante Idee. Ich bin immer dabei Auf Wiederschreiben! Xixi fast perfekt, aber das sollte 'für ein griechisches Mädchen Deutsch zu lernen' sein (schwache und starke Endungen). Plus in dem nächsten Satz 'Sie' sollte groß gescrieben sein.
Sonne68 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Xixi fast perfekt, aber das sollte 'für ein griechisches Mädchen Deutsch zu lernen' sein (schwache und starke Endungen). Plus in dem nächsten Satz 'Sie' sollte groß gescrieben sein. Eine grosse Entschuldigung fuer meine Fehler. Danke!
kostastnt Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Έσεις το πήρατε σοβαρά το θέμα Αυτά που μιλάτε είναι hochdeutsch. Δηλαδή γερμανικά με γραμματικές, συντακτικά που ούτε οι Γερμανοί δεν τα χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους επικοινωνία. Πρέπει να ρίξετε λίγο το επίπεδο και να μάθετε καλό λεξιλόγιο, το οποίο γίνεται μόνο με διάβασμα. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι στείλτε μου pm. Καλή συνέχεια!
slipknot Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Αν είναι για λεξιλόγιο,πάρτε ένα λεξικό κι ένα βιβλίο απ' αυτά που χρησιμοποιούν σε φροντιστήρια(έχουν κι αυτά λεξιλόγιο από πίσω,τουλάχιστον αυτό που ξέρω έχει) και μάθετε μόνοι σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.