Προς το περιεχόμενο

Google Earth στο Ubuntu

galil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το ubuntu 8.04 και έβαλα το google earth. Όμως παρουσιάζει ένα πρόβλημα.

Η οθόνη "τρεμοσβήνει" και γίνεται μαύρη μετά επανέρχεται και δείχνει κανονικά μετά πάλι μαύρη κ.ο.κ. Αυτό γίνεται συνέχεια και αρκετά γρήγορα και είναι πολυ κουραστικό. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο όταν ανοίγω τα μενού πάνω ή τα tips.

Καμία ιδέα για το τι φταίει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με Nvidia 8800GT μια χαρά παίζει το google earth στο Ubuntu.

Να υποθέσω ότι έχετε ΑΤΙ;

Ακούστηκαν κάποια προβλήματα για τις ΑΤΙ κάρτες στο Ubuntu που προφανώς θα διορθωθούν στα επόμενα updates.

Έχω την ΑΤΙ RAdeon X300.

Τώρα όσον αφορά τους οδηγούς να σας πω καταρχάς οτι τώρα έβαλα για πρώτη φορά linux και ακόμα πειραματίζομαι.

Στην αρχή λοιπόν δεν είχα βάλει κανέναν. Μετά φαντάστηκα οτι κάτι με τους οδηγούς θα φταίει και έτσι πήγα στο "οδηγοί υλικού" και πάτησα ενεργοποιήση σε έναν "ιδιωτικό οδηγό υλικού" που μου είχε βγάλει για την κάρτα γραφικών. Μόλις εγκαταστάθηκε είδα μια μικρή βελτίωση αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε (αυτός ο οδηγός είναι ακόμα ενεργοποιημένος).

Τέλος, βλέποντας το αντίστοιχο θέμα που έχει ανοίξει κατέβασα το EnvyNG και εγκατέστησα τον οδηγό για ΑΤΙ (version 8.3).

Για δώσε

fglrxinfo

και ανέβασε εδώ ότι σου βγάλει να δούμε ποιούς έχεις αλλά νομίζω ότι μάλλον θα είναι πρόβλημα των driver. Και τρέχεις κάποοι compiz?

check2fire την 4.3 έχω, πριν 2-3 μέρες άλλωστε το κατέβασα.

Λοιπόν πάτησα fglrxinfo και μου έβγαλε τα εξής:

display: :0.0 screen: 0

OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.

OpenGL renderer string: Radeon X300/X550/X1050 Series

OpenGL version string: 2.1.7412 Release

Από driver είσαι πάντως μια χαρά. Μάλλον είναι κάποιο πρόβλημα που έχουν με το google earth οι ati driver δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Δοκίμασε πάντως να το εγκαταστήσεις και μέσω του synaptic. Αν έχεις ενεργοποιήσει τα medibuntu repositories θα βρείς και τις δύο εκδόσεις 4.3 και 4.2

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...