Προς το περιεχόμενο

Το topic των Χρονια πολλα

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτηκα να ανοιξω ενα θεμα οπου θα λεμε χρονια πολλα σε ολο το χρονο για ολες τις περιπτώσεις. Τωρα το πασχα δηλ θα ποσταρουμε εδω για να λεμε χρονια πολλα, χριστος ανεστη κλπ. Θα ποσταρουμε αν καποιος Γιορτάζει (οπως σημερα) για να πουμε χρονια πολλα. Τα Χριστούγεννα επισης κ.ο.κ. Αυτο το εκανα ωστε να μην ανοίγονται σε καθε Γιορτή τοπικς και να κλειδώνονται. Καλα εκανα?

Ας κανω την Αρχη:

Χρονια πολλα σε ολους τους Γιωργους και Χριστός Ανέστη.

Δημοσ.

Σαν τα νήματα για το "Άγιο Φως" δηλαδή που εμφανίζονται με μαθηματική ακρίβεια M.Δευτέρα - Μ.Σάββατο

κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι sticky τις μέρες του Πάσχα.

Πάντως η γνώμη μου marantoni είναι πως πρωτίστως θα πρέπει να πιστεύεις στην ουσία της γιορτής αλλιώς το "χρόνια πολλά" είναι περιττό. Πολύ περισσότερο όταν κάποιος που δηλώνει φανατικά ότι πιστεύει σε κάτι άλλο εύχεται "χρόνια πολλά" και "καλή Ανάσταση" ανελλιπώς.

Δηλαδή αν αγνοήσει κανείς το γεγονός πως γίνεται ο ίδιος καραγκιόζης στον ευατό του, δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί πως γίνεται καραγκιόζης μπροστά σε όλους τους άλλους.

Δημοσ.
Πάντως η γνώμη μου marantoni είναι πως πρωτίστως θα πρέπει να πιστεύεις στην ουσία της γιορτής αλλιώς το "χρόνια πολλά" είναι περιττό. Πολύ περισσότερο όταν κάποιος που δηλώνει φανατικά ότι πιστεύει σε κάτι άλλο εύχεται "χρόνια πολλά" και "καλή Ανάσταση" ανελλιπώς.

Δηλαδή αν αγνοήσει κανείς το γεγονός πως γίνεται ο ίδιος καραγκιόζης στον ευατό του, δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί πως γίνεται καραγκιόζης μπροστά σε όλους τους άλλους.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι κάποιος και ας μην πιστεύει στην ουσία της γιορτής, μπορεί να ευχηθεί σε κάποιον που πραγματικά πιστεύει. Έστι δίχνεις το σεβασμό για τα πιστεύω των άλλων. Αύτη είναι η προσωπική μου γνώμη, αλλά για να λέμε και την αληθειά δεν το τειρώ, έχει γίνει συνήθει το "χρόνια πολλά", και μοθσουλμάνο να δω τώρα μπροστά μου από συνήθεια το χρόνια πολλά θα του το πώ. :o

Δημοσ.

Σεβασμό δείχνεις τις υπόλοιπες 364 ημέρες elis88, αλλά βεβαίως αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Σίγουρα θα μπορούσα να ευχηθώ πολλά πράγματα αλλά για να ευχηθώ "καλά Ελευσίνεια μυστήρια" μάλλον θα πρέπει να το πιστεύω πρώτα ο ίδιος. Αλλιώς γιατί να κοροϊδεύω τον κοσμάκη;

Δημοσ.

Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία το δεις, απλά εγώ το βλέπω λιγό διαφορετικά επιδεί δεν πιστεύω σε ΟΤΙ λέει η εκκλησεία, εξάλου θεορώ τις θρησκείες ως παρηγοριά για τον άνθρωπό για αυτό είτε στην γιορτή των μουσουλμάνων πω ένα χρόνια πολλά είτε στη γιορτη των χριστιανών κλπ εγώ το θεορώ το ίδιο γιατι παραμένει να είναι μια θρησκεία.

Μάλλον άρχησα λίγο το σπαμ γιατι αυτό δεν έχει σχέση με το θέμα. Sorry :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...