firewalker Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δεν ειναι γειωμενες στην υψηλη διοτι ειναι στον αερα, μονο βιδωμενες με τα τρανζιστος ισχυος ειναι Πουθενα αλλου... Αν το τρανζίστορ όμως έχει μεταλλική βάση και λίγο η μόνωση λίγο το ένα λίγο το άλλο. Όλα αυτά τα έχω δει να γίνονται. Τώρα στο δικό σου τροφοδοτικό μάλλον δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά καλύτερα να προσέχουμε για να έχουμε. Έχω δει τροφοδοτικό made in P.R.C. (China ολέ) που αναλόγως το πως έχεις βάλει το φις στην πρίζα η φάση περνούσε στις ψύκτρες και σε όλο το σασί γενικά. Πάλι καλά που το είχαν σε πλαστικό κάλυμμα.
Voodooman Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Η κατασκευή είναι απίθανη! Πραγματικά βολικό. Και από φινίρισμα δεν τα πήγες και άσχημα, το τελικό απότέλεσμα μου φαίνεται αρκετά καλαίσθητο! Τώρα, για τον θόρυβο που λες. Πιστεύω ότι το χαρτόνι παίζει κάποιο ρόλο σε αυτό, δεν απομονώνει τον παραμικρό θόρυβο.Το όλο σύστημα δεν ζεσταίνεται και πολύ, οπότε δεν θα σε χαλούσε αν οι ανεμιστήρες δούλευαν σε χαμηλές στροφές. Εγώ έχω βρει την υγειά μου με αυτά: http://64.233.183.104/search?q=cache:-tOi4Z-6LUQJ:www.e-shop.gr/show_per.phtml%3Fid%3DPER.806160%26ref%3Dpathfinder+Zalman+fan+mate+2&hl=el&ct=clnk&cd=7&gl=gr&client=firefox-a Φτηνά και πρακτικά, έχω βάλει ένα τέτοιο στην ThermalTake TMG A2 της CPU στο κατεβαστήρι και την νύχτα ακούγεται μόνο ένα ανεπαίσθητα ελαφρύ βούισμα από το τροφοδοτικό. Όσο για τους δίσκους, το ξέρω ότι σε ένα κατεβαστήρι έχει σημασία το να είναι όσο φτηνότερο γίνεται, αλλά θα σκεφτόμουν στη θέση σου ή να πάρω έναν μόνο 500άρη ή να έβγαζα τους δύο άλλους, για να μειώσω την κατανάλωση, την θερμότητα και για να δημιουργήσω ένα πιο "καθαρό" και άνετο εσωτερικό. Μην αποκλείεις ένα μέρος του θορύβου να προέρχεται και από τους στροβιλισμούς του αέρα εκεί μέσα.
blashyrkh+ Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 δεν καταλαβαινω γιατι να κανεις τοσο κοπο για το τιποτα..επισης δεν ξερω για ποιο λογο καποιοι το βρισκουν καλαισθητο και ομορφο κιολας.εγω το θεωρω καπως επικινδυνο να εχεις το ενα πανω στο αλλο εκει μεσα τα υποσυστηματα σου και ιδιαιτερα να στοιβαζεις 3 σκληρους ,που θα δουλευουν κιολας συνεχεια, σε 15 εκ. χωρο.Το ολο συστημα θα ηταν πολυ πιο κυριλε και ομορφο σε ενα κουτι που θα μπορουσες εκει να εφαρμοσεις μοντες που θα επιαναν πιο πολυ τοπο.μπραβο για την προσπαθεια παντως..
Voodooman Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 δεν καταλαβαινω γιατι να κανεις τοσο κοπο για το τιποτα..επισης δεν ξερω για ποιο λογο καποιοι το βρισκουν καλαισθητο και ομορφο κιολας.εγω το θεωρω καπως επικινδυνο να εχεις το ενα πανω στο αλλο εκει μεσα τα υποσυστηματα σου και ιδιαιτερα να στοιβαζεις 3 σκληρους ,που θα δουλευουν κιολας συνεχεια, σε 15 εκ. χωρο.Το ολο συστημα θα ηταν πολυ πιο κυριλε και ομορφο σε ενα κουτι που θα μπορουσες εκει να εφαρμοσεις μοντες που θα επιαναν πιο πολυ τοπο.μπραβο για την προσπαθεια παντως.. Δεν είναι ακριβώς για το τίποτα ο κόπος. Εγώ κατεβαστήρι σκέφτηκα να φτιάξω πρόσφατα και μπήκα και εγώ σε αυτό το τριπάκι, να το κάνω όσο πιο μικρό,αθόρυβο,οικονομικό, ανέξοδο γίνεται. Ο φίλος μας, όπως και εγώ, το έκανε περισσότερο για χόμπυ. Έχω διαβάσει και σε αυτό το forum ακόμη και για πισιά που τα στρίμωξαν μέσα σε παλιά VHS video! Πιο πολύ το χαβαλέ είναι και η ενασχόληση.
mourlos Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 μπραβο Γιωργο παρα πολυ καλη δουλεια....με βαζεις σε σκεψεις να ξεκινησω και γω παρομοιο προτζεκτακι....κολοδουλεια γμτ....ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ a proud insomniac ;-)
stauros772000 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 1)δλδ αν αντι για χαρτι εβαζες αλλο υλικο,τι θα γινοταν?τα 5 ευρω θα σε πειραζαν? εκανες που εκανες τον κοπο,καντο σωστα. 2)αν εσυ νομιζεις οτι αυτο που εκανες ειναι ασφαλες,παω πασο,ΔΕΝ εισαι ηλεκτρονικος -ηλεκτρολογος. ΑΝ ομως το ιδιο νομιζει και ο πατερας σου που ειναι ηλεκτρονικος,οπως και εγω,τοτε κριμα....βαζω στοιχημα οτι ειναι 1000% ελληνας....δεν θελω να αναλυσω περιπτωσεις αστοχιας υλικου,κακης διαχειρισης του χωρου,αξιοπιστιας της Δ.Ε.Η,αλλα να τα βαλεις πανω σε φελιζολ(δλδ πετρελαιο..)ολη την κατασκευη????το κακο μια φορα θα γινει....μετα θα ειναι αργα....
SOWHAT Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 1)δλδ αν αντι για χαρτι εβαζες αλλο υλικο,τι θα γινοταν?τα 5 ευρω θα σε πειραζαν?εκανες που εκανες τον κοπο,καντο σωστα. 2)αν εσυ νομιζεις οτι αυτο που εκανες ειναι ασφαλες,παω πασο,ΔΕΝ εισαι ηλεκτρονικος -ηλεκτρολογος. ΑΝ ομως το ιδιο νομιζει και ο πατερας σου που ειναι ηλεκτρονικος,οπως και εγω,τοτε κριμα....βαζω στοιχημα οτι ειναι 1000% ελληνας....δεν θελω να αναλυσω περιπτωσεις αστοχιας υλικου,κακης διαχειρισης του χωρου,αξιοπιστιας της Δ.Ε.Η,αλλα να τα βαλεις πανω σε φελιζολ(δλδ πετρελαιο..)ολη την κατασκευη????το κακο μια φορα θα γινει....μετα θα ειναι αργα.... Εσύ και όλοι μας μια χαρά τα λέμε... Το θέμα είναι ποιος μας ακούει....
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Μέλος Moderators Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Να ευχαριστησω τα παιδια για μια ακομα φορα, για τα καλα και τα ''κακα'' τους σχολια. Οσο αφορα σε αυτο που αναφερθηκε για τον κοπο για το τιποτα. Ε οχι και τιποτα, πριν δεν ειχα κατεβαστηρι, τωρα εχω. Ή θα ηταν καλυτερα σε ολο εκεινο το ραφι στο επιπλο του υπολογιστη να τα πεταξω ολα χυμα και να ειναι και κρυα και την ιδια δουλεια θα εκαναν να μην ακουγα και σχολια του τυπου ''μα... μου... η γειωση... θα σκοτωθεις...θα αρπαξει φωτια..."? Α και δεν ειναι φελιζολ ειναι αφρολεξ και επειδη εκοψα ενα κομματακι και δοκιμασα να του βαλω φωτια απο τα ματια της κουζινας σε πληροφορω πως μονο οταν τα αγγιξε καταφερε να παρει φωτια, οσο δυνατα και να τα ειχα... (οσο για αυτο με το πετρελαιο που ειπωθηκε, οταν πατε και τρωτε τσιχλες, τι νομιζετε οτι καταπινετε?) Δε θα με πειραζαν τα 5, θα με πειραζε ομως μεγαλοπαρασκευιάτικα να ψαχνω στα μαγαζια για να βρω υλικα. Οσο για τους δισκους, σαφως και θα ηταν καλυτερα και με μικροτερη καταναλωση να ηταν ενας 500ρης, αλλα το hardware υπηρχε και δεν ειχα καμια ορεξη να πεταξω 600GB σκληρους... Οσο για την καταναλωση, ναι, θα ηταν μικροτερη, αλλα με 0,75Α στα 12 βολτ δηλαδη 18βατ (και οι 2 εξτρα δισκοι μαζι), δε θα σωθουμε, ουτε θα επιβαρυνθουμε πανω απο 1 το χρονο στη ΔΕΗ... Ο πατερας μου δεν το ενεκρινε ως ασφαλες, αλλα ουτε και ως μη ασφαλες, αφου δεν υπαρχει περιπτωση βραχυκυκλωματος, τουλαχιστον οχι μεγαλυτερη απο την ελαχιστα υπαρκτη περιπτωση που υπαρχει παντα. Εφοσον το βαλεις μια φορα και αναψει (=δεν εχεις συνδεσει κατι λαθος), τοτε οκ. Να ευχαριστησω το φιλο Voodooman για τις προτασεις του, και να εκφρασω τη δυσακρεσκεια μου για σχολια (οχι του Voodooman βεβαια) του τυπου ''δλδ αν αντι για χαρτι εβαζες αλλο υλικο,τι θα γινοταν?τα 5 ευρω θα σε πειραζαν?" τα οποια τα βρισκω ειρωνικα. Στο κατω κατω το ολο project εγινε για το μεγιστο δυνατο αποτελεσμα με μηδενικο κοστος και υλικα που υπαρχουν στο σπιτι. Λαμαρινες και τροχους εχουμε στο σπιτι, αλλα αυτο προϋποθετει γνωση χρησης τροχου (δεν ειμαι και αστερι... σκατα θα εβγαινε εαν χρησιμοποιουσα λαμαρινα), αφηστε που εκει θελει ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΑ προσοχη για τις μονωσεις και τα βραχυκυκλωματα... (δεν ειχα στη διαθεση μου εναν αιωνα, παρα μονο 2 μερες). Τελος, οσο αφορα τα σχολια στην εμφανιση, μη ξεχνατε οτι ειναι απλο Α4 χαρτακι και απλη μαυρη μονωτικη, δεν ειναι δυνατον -είναι, αλλα θελει πολυ περισσοτερο χρονο- να βγει το τελειο φινιρισμα Και τελειωνοντας αυτο το ποστ να πω σε ολους εσας με τη δεη και τα ρευματα, πως το θεμα ειναι να σχολιασετε το Project και οχι το ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ υπαρχει κινδυνος βραχυκυκλωματος. Στο κατω κατω δε σας αναγκασε κανεις να τα βαλετε στο σπιτι σας, αλλα ουτε θα σας ζητησει κανεις το λογαριασμο εαν εγω δεν υπαρχω αυριο. Γιαυτο λοιπον αντι τα μισα ποστ εδω περα να ειναι για τη πιθανοτητα βραχυκυκλωματος-πυρκαγιας-εκρηξης-καψιματος του σπιτιου, παρακαλω να αφησετε τους φοβους σας και να σχολιασετε το project σαν ολοκληρωμενη δουλεια. Μη ξεχνατε πως εαν δεν γινοταν αυτο με το τροφοδοτικο δε θα χωραγε στο κουτι->δεν ειχα αλλο κουτι που να βολευε τοσο->η ολη φιλοσοφια ηταν να γινει αυτο χωρις να χρειαστει να βγω απο το σπιτι -> ξεπερναγε τη φιλοσοφια του project. Αυτα
SOWHAT Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Oκ λοιπόν.... Το project σου είναι άψογο, οικονομικότατο και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣ... Αυτό δεν ζητάς να ακούσεις.... Ορίστε το είπαμε.... Εμπρός όλοι στο δρόμο των χάρτινων κουτιών, και ας λείπουμε και για διακοπές...αφού είναι και πιο οικονομικό... Εγώ πάντως αν έμενα στην ίδια πολυκατοικία με σένα και γνώριζα την κατασκευή σου, αν δεν άλλαζες το κουτί, θα έψαχνα νομικές διεξόδους... Σόρρυ κιόλας....
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Μέλος Moderators Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Μονο που τυχαινει να μενω σε μονοκατοικια Δε ζηταω να ακουσω αυτο, αφου ευχαριστησα ολους και για τα αρνητικα σχολια, αλλα πολυ περισσοτερο μου αρεσαν αυτοι που αντι να σχολιαζουν μονο εκαναν και καποια προταση για βελτιωσεις Αυτο ειναι ολο κι επειδη ετσι θα χαλασει το θεμα, να ξερεις πως δε θελω να μπεις καν στο σπιτι μου, και πως δε θα ξανα απαντησω σε οποιοδηποτε ποστ του στυλ αυτου Η φιλοσοφια ηταν συγκεκριμενη και δε θα ξεπερνιοταν για κανεναν παραγοντα, αλλα εαν δεν πληρουσε συγκεκριμενες προϋποθεσεις θα ακυρωνοταν. Ειναι απλο και ξεκαθαρο και οποιος θελει κανει ο,τι σχολιο θελει -κυριως θελω τα σχολια καλα και κακα που να περιεχουν προτασεις βελτιωσης- αρκει να μη φτανει στην ειρωνια γιατι πολυ απλα δε θα λαβει απαντηση. Offtopic τελος απο εμενα.
Sadman Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 μιλωντας για προτασεις. Οταν βρεις χρονο μια αποψη ειναι να παρεις ξυλα νοβαπαν και να κανεις το ιδιο και να φαινετε σαν ντουλαπι εκει στο ραφι. Βαζεις και ενα καπλαμα ψυλου απο πανω και ειναι ενταξη . Βεβεα αυτο θελει πιο πολυ χρονο,και χρημα,αλλα ειναι πολυ καλαισθητο. Εχω κανει ενα για ραφι να βαζω τα dvd μου αλλα μπορει να γινει και στεγασμα για htpc κλπ. ΥΓ:Αν ζουσες σε πολυκατοικια δεν θα με χαλουσε νε εμενα στον ιδιο χορο με τοσο creative ατομο(δεν μου εβγενα στα ελληνικα η λεξη sry...)
Voodooman Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 ΥΓ:Αν ζουσες σε πολυκατοικια δεν θα με χαλουσε νε εμενα στον ιδιο χορο με τοσο creative ατομο(δεν μου εβγενα στα ελληνικα η λεξη sry...) Δημιουργικό!
alexzzz Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Εγώ πάλι εμπνεύστηκα από το όλο project και έκανα την υπέρβαση κάνοντας το αντίθετο!!! Έβαλα τα παπούτσια μου στο κουτί του υπολογιστή!!! (φωτογραφίες θα ανεβάσω αργότερα...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.