jimarass Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάνεις quote απόσπασμα από το μήνυμά μου. Κατά τη γνώμη μου, η θεωρία του Δαρβίνου δεν είναι ούτε υπέρ ούτε ενάντια. Η επιστήμη, γενικώς, δεν είναι ενάντια σε κάτι. Αυτό το θλιβερό προνόμιο το έχει η θρησκεία. Διότι με τον τρόπο που το έγραψες είναι σα να λες " έχουμε μια επιστημονική θεωρία από τη μία και τις ανακρίβιες-παραμυθάκια της θρησκείας από την άλλη". Διαφωνείς ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για το θεό? Η ζωή σου τι είναι δηλαδή? Ένδειξη ότι δεν υπάρχει θεός? Από τη στιγμή που ούτε καν το dna δε δίνει λύση για την πηγή της ζωής-συνείδησης, θεωρώ ότι αποτελεί ένδειξη για το κάτι πέρα από τη φύση. Φυσικά μιλάμε για ένδειξη που αύριο ίσως να καταρριφθεί με τραγικό τρόπο. Μέχρι τότε όμως αποτελεί ένδειξη για ύπαρξη δημιουργού. ΟΧΙ όμως απόδειξη.
jimarass Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 όχι ότι διάβαζα ποτέ θρησκευτικά, αλλά είχα την εντύπωση πως η θρησκεία μας υποστηρίζει μια θεωρία προέλευσης της ζωής εντελώς αντίθετη από αυτήν του Δαρβίνου. Η θρησκεία δεν ασχολείται με την προέλευση της ζωής. Γενικά δεν ασχολείται με το ΠΩΣ. Ασχολείται με το ΓΙΑΤΙ. Η θρησκεία όταν λειτουργεί σωστά, χρησιμοποιεί την επιστήμη ώστε να βγάλει κάποια συμπεράσματα σχετικά με το ποιόν του δημιουργού. Γι' αυτό ποτέ η θρησκεία και η επιστήμη δε πρόκειται να διαφωνίσουν για κάτι.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Διότι με τον τρόπο που το έγραψες είναι σα να λες " έχουμε μια επιστημονική θεωρία από τη μία και τις ανακρίβιες-παραμυθάκια της θρησκείας από την άλλη". Aκριβώς αυτό λέω. Διαφωνείς ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για το θεό? Η ζωή σου τι είναι δηλαδή? Ένδειξη ότι δεν υπάρχει θεός? Από τη στιγμή που ούτε καν το dna δε δίνει λύση για την πηγή της ζωής-συνείδησης, θεωρώ ότι αποτελεί ένδειξη για το κάτι πέρα από τη φύση. Φυσικά μιλάμε για ένδειξη που αύριο ίσως να καταρριφθεί με τραγικό τρόπο. Μέχρι τότε όμως αποτελεί ένδειξη για ύπαρξη δημιουργού. ΟΧΙ όμως απόδειξη. Ούτε ένδειξη ούτε απόδειξη ούτε τίποτα για την ύπαρξη του θεού σου. Η ζωή, όπως την ξέρουμε σήμερα, είναι ένδειξη ύπαρξης μίας εξελικτικής βιολογικής διαδικασίας που ανατρέχει εκατομμύρια χρόνια πριν. Παρεμπιπτόντως, καιρός να συνειδητοποιήσεις ότι όποιος πιστεύει στο θεό (στον όποιο θεό), δεν χρειάζεται απόδειξη. Η πίστη δεν είναι θέμα απόδειξης, είναι κάτι εσωτερικό για τον καθένα.
bandito Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Και τρίτον, η εξήγηση οποιουδήποτε φαινομένου θα πρέπει να γίνεται με όσο το δυνατόν λιγότερες και λογικότερες υποθέσεις (Οκάμ). Ο Όκαμ δεν στέκει ιδιαίτερα και στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί κάποιος να το γυρίσει εναντίον σου (είναι πιο απλό να υπήρχε δημιουργός που φύσηξε και έγιναν όλα, παρα δις χρόνια εξέλιξης). Η θεωρία της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής είναι αυτάρκης. Δεν προυποθέτει τίποτα περισσότερο απο έναν μονοκύτταρο οργανισμό κάποια δισεκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang. Η θεωρία του Δημιουργού απο την άλλη έχει ενα μεγάλο ερωτηματικό. Τον Θεο ποιός τον έφτιαξε; Πως ξεπήδησε ενα ον με νοημοσύνη και θαυμαστές ιδιότητες απο το πουθενά; Όπως λέει και ο παρεφερε είναι θέμα πίστης. Πιστεύεις οτι υπάρχει και δεν ζητάς αποδείξεις. Υ.Γ Το καλύτερο παράδειγμα της εξελικτικής θεωρίας είναι αυτό το ψάρι που αναγκάστηκε να ξαπλώσει στον πατο της θάλασσας για να κρύβεται απο τους θηρευτές του και το μάτι του σιγά-σιγά μετακινήθηκε προς την πλευρά που κοιτάει προς τα πάνω οταν είναι ξαπλωμένο.Θα προσπαθήσω να βρώ φωτογραφία.
jimarass Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 1)Aκριβώς αυτό λέω. 2)Ούτε ένδειξη ούτε απόδειξη ούτε τίποτα για την ύπαρξη του θεού σου. Η ζωή, όπως την ξέρουμε σήμερα, είναι ένδειξη ύπαρξης μίας εξελικτικής βιολογικής διαδικασίας που ανατρέχει εκατομμύρια χρόνια πριν. Παρεμπιπτόντως, καιρός να συνειδητοποιήσεις ότι όποιος πιστεύει στο θεό (στον όποιο θεό), δεν χρειάζεται απόδειξη. Η πίστη δεν είναι θέμα απόδειξης, είναι κάτι εσωτερικό για τον καθένα. 1)Aκριβώς για αυτό το λόγο έκανα quote!! Το παραμυθάκι της γένεσης είναι παραμυθάκι. Δε προσπαθεί να εξηγήσει επιστημονικά κάτι...Δεν αποτελεί αντίλογο σε κάποια εξελικτική θεωρία. 2)Mα δε μίλησα για αποδείξεις! Ενδείξεις όμως είναι λογικό ένας "πιστός" να αναζητεί. Πολλοί επιστήμονες θεώρησαν ένδειξη πχ το big bang. Ένδειξη είναι κάτι που κάλιστα κάποιος μπορεί να αγνοήσει. ΔΕΝ αποτελεί απόδειξη!! Η ζωή όμως είναι ένδειξη για όλους, απλά οι άθεοι το προσπερνούν μέχρι "νεοτέρας". Και καλά κάνουν , δεν αντιλέγω. Δεν αποκλείεται αύριο η επιστήμη να παρουσιάσει το αναπάντεχο. Το μυστήριο της ζωής όμως είναι ένδειξη ότι κάτι άλλο υπάρχει, δε ξέρουμε τι, αλλά το ψάχνουμε....
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 1)Aκριβώς για αυτό το λόγο έκανα quote!! Το παραμυθάκι της γένεσης είναι παραμυθάκι. Δε προσπαθεί να εξηγήσει επιστημονικά κάτι...Δεν αποτελεί αντίλογο σε κάποια εξελικτική θεωρία. Μέχρι τώρα, τίποτα που έχω υπ' όψιν μου δεν αποτελεί αντίλογο στην εξελικτική θεωρία. 2)Mα δε μίλησα για αποδείξεις! Ενδείξεις όμως είναι λογικό ένας "πιστός" να αναζητεί. Aυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω (ανεπιτυχώς, απ' ότι φαίνεται): ο πιστός δεν χρειάζεται ούτε αποδείξεις ούτε ενδείξεις. Χρειάζεται μόνο πίστη. Ουδέν άλλο. Πολλοί επιστήμονες θεώρησαν ένδειξη πχ το big bang. Ένδειξη είναι κάτι που κάλιστα κάποιος μπορεί να αγνοήσει. ΔΕΝ αποτελεί απόδειξη!! Ποιός μίλησε για ενδείξεις και αποδείξεις; Μόνο εσύ, όταν έγραψες "Έχουμε πολλές ενδείξεις ύπαρξης δημιουργού [...]" Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εγώ περιμένω μερικές από τις... πολλές.
jimarass Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 1)Μέχρι τώρα, τίποτα που έχω υπ' όψιν μου δεν αποτελεί αντίλογο στην εξελικτική θεωρία. 2)Aυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω (ανεπιτυχώς, απ' ότι φαίνεται): ο πιστός δεν χρειάζεται ούτε αποδείξεις ούτε ενδείξεις. Χρειάζεται μόνο πίστη. Ουδέν άλλο. 3)Ποιός μίλησε για ενδείξεις και αποδείξεις; Μόνο εσύ, όταν έγραψες "Έχουμε πολλές ενδείξεις ύπαρξης δημιουργού [...]" Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εγώ περιμένω μερικές από τις... πολλές. 1)Άρα μην υποτιμάς τα παραμυθάκια και τα απορρίπτεις, αφού για άλλο λόγο γράφτηκαν και όχι για να αποδείξουν κάτι. 2)Αυτό είναι γνώμη σου. Ο άπιστος θωμάς δεν ήταν άθεος. Ήθελε όμως απόδειξη. Εγώ απλά ψάχνω για ένδειξη. Δικαίωμά μου είναι!! Ξέρεις κάποια θρησκεία να έχει δημιουργηθεί χωρίς ένδειξη? ΠΧ Ο Αβραάμ έλαβε απόδειξη για να ξεκινήσει το λαό τους Ισραήλ. 3)Σου είπα, το γεγονός της ζωής, το γεγονός του ότι το dna δεν αποτελεί πηγή ζωής με συνείδηση , τουλάχιστον από μόνο του.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 1)Άρα μην υποτιμάς τα παραμυθάκια και τα απορρίπτεις, αφού για άλλο λόγο γράφτηκαν και όχι για να αποδείξουν κάτι. Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για τα παραμυθάκια. Δεν δέχομαι όμως να θεωρούνται "αντίπαλο δέος" μίας επιστημονικής θεωρίας. Άλλα τα παραμύθια, άλλη η επιστήμη, τα πράγματα είναι σαφώς διαχωρισμένα. 2)Αυτό είναι γνώμη σου. Aυτό δεν είναι γνώμη μου. Είναι βασικό αξίωμα της χριστιανικής πίστης. Ρώτα κάποιον θεολόγο να σε διαφωτίσει. Ο άπιστος θωμάς δεν ήταν άθεος. Ήθελε όμως απόδειξη. Εγώ απλά ψάχνω για ένδειξη. Δικαίωμά μου είναι!! Ψάχνε ό,τι γουστάρεις, δικαίωμά σου είναι. Δεν με απασχολεί τι ψάχνεις. Ξέρεις κάποια θρησκεία να έχει δημιουργηθεί χωρίς ένδειξη? ΠΧ Ο Αβραάμ έλαβε απόδειξη για να ξεκινήσει το λαό τους Ισραήλ. Α, εντάξει, δεν είχες ενημερώσει ότι ψάχνεις για ενδείξεις προκειμένου να δημιουργήσεις δικιά σου θρησκεία... 3)Σου είπα, το γεγονός της ζωής, το γεγονός του ότι το dna δεν αποτελεί πηγή ζωής , τουλάχιστον από μόνο του. Δεν κατάλαβα, το ότι υφίσταται ζωή εσύ το θεωρείς ένδειξη/απόδειξη ύπαρξης του θεού σου; Όσον αφορά το DNA, τι εννοείς "δεν αποτελεί πηγή ζωής από μόνο του"; Προφανώς όχι. Το DNA είναι ένας συνδυασμός χημικών συστατικών. Γιατί να αποτελεί "πηγή" ζωής; Ξέρεις εσύ κάτι που να αποτελεί πηγή ζωής;
jimarass Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 1)Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για τα παραμυθάκια. Δεν δέχομαι όμως να θεωρούνται "αντίπαλο δέος" μίας επιστημονικής θεωρίας. Άλλα τα παραμύθια, άλλη η επιστήμη, τα πράγματα είναι σαφώς διαχωρισμένα. 2)Aυτό δεν είναι γνώμη μου. Είναι βασικό αξίωμα της χριστιανικής πίστης. Ρώτα κάποιον θεολόγο να σε διαφωτίσει. 3)Ψάχνε ό,τι γουστάρεις, δικαίωμά σου είναι. Δεν με απασχολεί τι ψάχνεις. 4)Α, εντάξει, δεν είχες ενημερώσει ότι ψάχνεις για ενδείξεις προκειμένου να δημιουργήσεις δικιά σου θρησκεία... 5)Δεν κατάλαβα, το ότι υφίσταται ζωή εσύ το θεωρείς ένδειξη/απόδειξη ύπαρξης του θεού σου; Όσον αφορά το DNA, τι εννοείς "δεν αποτελεί πηγή ζωής από μόνο του"; Προφανώς όχι. Το DNA είναι ένας συνδυασμός χημικών συστατικών. Γιατί να αποτελεί "πηγή" ζωής; Ξέρεις εσύ κάτι που να αποτελεί πηγή ζωής; 1)Δε δίνεις δεκάρα αλλά σα άλλος καλοθελητής μπαίνεις σε ένα thread και με φανατισμό πέφτεις από τα σύννεφα που κάποιος είναι Χριστιανός, πιστεύει σε παραμυθάκια και το υποστηρίζει!! Είπαμε είναι της μόδας, αλλά μπορούμε να αφήσουμε το φανατισμό και την ειρωνία στο πλάι. Εγώ δεν ειρωνεύτικα, δεν ασχολήθηκαν ΚΑΝ με κάπιο άθεο. Τον σεβομαι και δε μπαίνω στον κόπο ούτε καν να κρίνω τις απόψεις του. Γιατί πάντα οι άθεοι πετάγονται σα....σε ανάλογα thread και αναγκάζουν τους θρήσκους σε υπεράσπιση???? Αφήστε μας να κοιμόμαστε!! Δικαίωμά μας. Αν έχετε κάποια άποψη πείτε την να το συζητήσουμε. Οι ειρωνίες όμως και ο ψευτοφανατισμό δεν οδηγούν πουθενά. 2)Δε θυμάμαι ποτέ ο Χριστός να όρισε θεολόγους προς εκρποσώπισής του!! 3)Τότε τι κάνεις στο thread αυτό?? 4)Δε δημιουργώ δική μου θρησκεία. Η θρησκεία των σταυροφόρων και των παπάδων της ελληνικής εκκλησίας ΑΕ δεν έχει καμία σχέση με την εκκλησία του Χριστού. Αυτό είναι φυσικά άποψή μου. 5)Δεν ξέρω κάποια πηγή ζωής, ωστόσο θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, τουλάχιστον 50% να υπάρχει πηγή ζωής , αφού υπάρχει η ζωή. Αυτή η πηγή ζωής ονομάζεται θεός, για εμένα τουλάχιστον!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 1)Δε δίνεις δεκάρα αλλά σα άλλος καλοθελητής μπαίνεις σε ένα thread και με φανατισμό πέφτεις από τα σύννεφα που κάποιος είναι Χριστιανός, πιστεύει σε παραμυθάκια και το υποστηρίζει!! Μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα έτσι όπως είναι αλλά έτσι όπως θέλεις εσύ. Φυσικό είναι, χριστιανός είσαι, δεν περίμενα τίποτα πιο ουσιαστικό. Επί του προκειμένου: αν παρατηρήσεις ούτε έπεσα από τα σύννεφα ούτε έδειξα φανατισμό. Αντέδρασα μόνο στην (αποτυχημένη) προσπάθειά σου να εξισώσεις τη μυθολογία της θρησκείας σου με την επιστήμη. Τίποτε άλλο. Είπαμε είναι της μόδας, αλλά μπορούμε να αφήσουμε το φανατισμό και την ειρωνία στο πλάι. Τα περί μόδας καλύτερα άφησέ τα εκτός συζήτησης. Δεν με ξέρεις και δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις από πού πηγάζουν οι απόψεις μου. [...] Γιατί πάντα οι άθεοι πετάγονται σα....σε ανάλογα thread και αναγκάζουν τους θρήσκους σε υπεράσπιση???? Θεωρείς ότι έχετε ανάγκη από υπεράσπιση; Ενδιαφέρον... [...]2)Δε θυμάμαι ποτέ ο Χριστός να όρισε θεολόγους προς εκρποσώπισής του!! O Ιησούς (αν δεχτούμε την ύπαρξή του ιστορικά) δεν είπε τίποτα. Ούτε έγραψε. Νόμιζα ότι τουλάχιστον αυτό το γνώριζες. 3)Τότε τι κάνεις στο thread αυτό??Πρέπει να πάρω την άδειά σου για να συμμετέχω στο thread αυτό; Ή σε οποιοδήποτε thread; Δεν το είχα υπ' όψιν μου... [...] 5)Δεν ξέρω κάποια πηγή ζωής, ωστόσο θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, τουλάχιστον 50% να υπάρχει πηγή ζωής , αφού υπάρχει η ζωή. Αυτή η πηγή ζωής ονομάζεται θεός, για εμένα τουλάχιστον! Τα περί πηγής ζωής εσύ τα εισήγαγες στην κουβέντα, μπέρδεψες και το DNA (γιατί άραγε; μόνο εσύ το ξέρεις...) και τώρα γράφεις ότι δεν ξέρεις πηγή ζωής. Καλώς, αρκούμαι σε αυτά.
Harkon Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 σου έχει περάσει ποτέ απ το μυαλό πως παίζει να είσαι πιο φανατικός, δογματικός και κλειστόμυαλος από έναν Χριστιανό που πιστεύει σε κάτι χωρίς να έχει αποδείξεις;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 σου έχει περάσει ποτέ απ το μυαλό πως παίζει να είσαι πιο φανατικός, δογματικός και κλειστόμυαλος από έναν Χριστιανό που πιστεύει σε κάτι χωρίς να έχει αποδείξεις; Moυ έχει περάσει από το μυαλό. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Harkon Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 βάλε όπισθεν κ επανεξέτασε. φανατικός: δεν υπάρχει θέμα σχετικό με χριστιανισμό που να μην εχεις μπει για να την "πεις" σε όσους πιστεύουν.. ω τους δύστυχους, τους άστοχους.. σαν να καταβάλεσαι από μανία. δογματικός: υποστηρίζεις την επιστήμη πιο πολύ από όσο εμείς τον χριστιανισμό. την επιστήμη που καθημερινά με νέες ανακαλύψεις απορρίπτει παλαιότερες σταθερές - αξιώματά της, που στηρίζει πολλές θεωρίες τις σε δεδομένα που δεν έχουν ακόμα αποδειχθεί μαθηματικά. σ.σ. κι εγώ επιστήμονας είμαι δεν είμαι κατά της επιστήμης, το κάθε άλλο. κλειστόμυαλος: εγω και πολλοί άλλοι λέμε πως πιστεύουμε - πες από χαζομάρα από αφέλεια από συνήθεια κ ότι άλλο χαριτωμένο προσθέτεις κατά καιρούς - αλλά αφήνουμε ένα παραθυράκι να κάνουμε λάθος. δεν είπε κανείς πως ξέρει την μοναδική αλήθεια. εσύ εκεί δεν δέχεσαι κουβέντα. όσο και να μην το πιστεύεις αυτα στα λέω φιλικά και με καμια διάθεση να σε προσβάλω. απλα εχε μια σκεψη πως ίσως υπερβάλλεις στις αντιδράσεις σου και σε ότι λες και στον τρόπο που τα λες σε ανάλογα θέματα εδω μέσα.
Fidelio Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Ναι ωραία όλα αυτά , μόνο που το thread αυτο εκπροσωπεί οτι "αιρετικό" κουβαλάει ο καθένας μέσα του αναφορικά με την Θρησκεία , την Εκκλησία και το Πάσχα. Είναι ένας χυλός , μια σούπα , απο ασυνάρτητες τοποθετήσεις οι οποίες μάλιστα αναπτύσσονται με αυτο το γελοίο και σίγουρο βλέμα της ψευδοαυθεντίας. Αλλο πραγμα να υπερασπίζεσαι τα πιστεύω σου και άλλο πράγμα να διακηρύττεις με υφάκι οτι ξέρεις την αλήθεια. Σε οτι αφορά προσωπικά εμενα , δεν έχει καταχωρήσει ΚΑΝΕΝΑΣ ως αυθεντικός εκπρόσωπος της χριστιανικής φιλοσοφίας. Μπουρδολογίες και μόνο μπουρδολογίες....
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 βάλε όπισθεν κ επανεξέτασε. Aς τα δούμε ένα-ένα. φανατικός: δεν υπάρχει θέμα σχετικό με χριστιανισμό που να μην εχεις μπει για να την "πεις" σε όσους πιστεύουν.. ω τους δύστυχους, τους άστοχους.. σαν να καταβάλεσαι από μανία. Δεν με απασχολεί να "την πω" σε κανέναν. Μέχρι να με προσβάλει - είτε εμένα είτε την προσωπικότητά μου και αυτά που πρεσβεύω. Όταν λοιπόν κάποιος στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι όλοι οι μη χριστιανοί είναι (λίγο πολύ) καθάρματα και ικανοί για τα ειδεχθέστερα εγκλήματα ή όταν κάποιος προσπαθεί να εξισώσει μία επιστημονική εξήγηση με μυθεύματα, θεωρώ ότι δικαιούμαι να απαντήσω. Όχι με κραυγές ή με ύβρεις. Απλά και καθαρά. Αν προσπαθώ να υποστηρίξω τα αντίθετα από τα παραπάνω δεν είμαι φανατικός. Απλώς γράφω την άποψή μου. Πιθανόν αυτό να σε ενοχλεί αλλά δεν είναι δικό μου πρόβλημα. δογματικός: υποστηρίζεις την επιστήμη πιο πολύ από όσο εμείς τον χριστιανισμό. την επιστήμη που καθημερινά με νέες ανακαλύψεις απορρίπτει παλαιότερες σταθερές - αξιώματά της, που στηρίζει πολλές θεωρίες τις σε δεδομένα που δεν έχουν ακόμα αποδειχθεί μαθηματικά. σ.σ. κι εγώ επιστήμονας είμαι δεν είμαι κατά της επιστήμης, το κάθε άλλο. Σύμφωνα με την εκπεφρασμένη άποψή σου λοιπόν, όποιος υποστηρίζει την επιστήμη, τα επιστημονικά δεδομένα και τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα είναι δογματικός ενώ όποιος υποστηρίζει μία θρησκεία που του λέει πότε να φάει, τι θα φάει και πότε θα συνουσιαστεί είναι αδογμάτιστος. ΟΚ. Παρεμπιπτόντως, μου κάνει ειλικρινή εντύπωση ότι παρουσιάζεις το ενδεχόμενο να υποστηρίζω την επιστήμη ως "κακή πράξη". Όμως η επιστήμη είναι, αν μη τι άλλο, αδογμάτιστη: αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν είναι τέλεια κι ότι έχει τη δυνατότητα να αναθεωρεί και να διορθώνει τα λάθη της. Πότε ήταν η τελευταία φορά που η θρησκεία σου έπραξε κάτι αντίστοιχο; κλειστόμυαλος: εγω και πολλοί άλλοι λέμε πως πιστεύουμε - πες από χαζομάρα από αφέλεια από συνήθεια κ ότι άλλο χαριτωμένο προσθέτεις κατά καιρούς - αλλά αφήνουμε ένα παραθυράκι να κάνουμε λάθος. δεν είπε κανείς πως ξέρει την μοναδική αλήθεια. εσύ εκεί δεν δέχεσαι κουβέντα. Επειδή μου διαφεύγει, επισήμανέ μου σε παρακαλώ κάποιο μήνυμά μου στο οποίο υποστηρίζω ότι είμαι αλάθητος κι ότι γνωρίζω (μόνον εγώ) την πραγματική αλήθεια. όσο και να μην το πιστεύεις αυτα στα λέω φιλικά και με καμια διάθεση να σε προσβάλω. απλα εχε μια σκεψη πως ίσως υπερβάλλεις στις αντιδράσεις σου και σε ότι λες και στον τρόπο που τα λες σε ανάλογα θέματα εδω μέσα. Λυπάμαι που το λέω αλλά όχι, δεν πιστεύω ότι τα γράφεις φιλικά αυτά. Και θα σου εξηγήσω το γιατί: δεν προσπαθείς να αντικρούσεις θέσεις ή απόψεις μου αλλά αναφέρεσαι προσωπικά σε εμένα. Αυτό, όπως ίσως γνωρίζεις, είναι μία από τις βασικές "υπεκφυγές" όταν δεν έχουμε να πούμε τίποτα σε μία συζήτηση: η ad hominem αντιπαράθεση: http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem http://www.nizkor.org/features/fallacies/ad-hominem.html Ακόμα κι αν είμαι υπερβολικός σε αντιδράσεις (δεν το αποκλείω, όπως βλέπεις), θα δεχτώ την καλόπιστη κριτική γι'αυτό - όχι για τις απόψεις μου γενικά και αόριστα επειδή κάποιος τις θεωρεί "δογματικές" κλπ κλπ. Παρεμπιπτόντως, αφού είμαι τόσο φανατικός, στενόμυαλος και δογματικός, πώς και αφήνω τους διαφωνούντες μαζί μου (εσένα, τον jimarass κ.ο.κ.) να γράφουν και δεν τους ρίχνω και κανά ban να ηρεμήσουν; Αυτό πώς το εντάσσεις στη λογική σου για το φανατισμό μου; ΥΓ: Επειδή πρόκειται όντως για προσωπική αντιπαράθεση, νομίζω ότι καλό είναι να λήξει εδώ κι όχι να κουράσουμε τα μέλη με το αν είμαι εγώ φανατικός ή εσύ βάζελος κλπ. Τοποθετήθηκες, απάντησα, έληξε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.