Προς το περιεχόμενο

Μιας και είναι πάσχα..

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

mistral, αυτό που είπα εγώ, βασίστηκε σε κάτι που είπες εσύ :

Και ότι και να πείς για rock 'n roll θα είναι ανοησία... φαντασίωση

γι' αυτό και είπα αυτό που τελευταία σχολίασες...

jimarass,

"αυτά πάντως που λέω", σε καμμία περίπτωση δεν υποστηρίζουν ότι "θεός δεν υπάρχει", ούτως ώστε να ευσταθούν μόνο σ' αυτή την περίπτωση...

Και να ξανατονίσω ότι δεν "μπερδεύομαι" από κάτι. Δεν υπάρχει κανένα "φιλοσοφικό ερώτημα". Αλλά και να υπήρχε, δε νομίζω ότι "δεν μπορώ να σχολιάζω θρησκείες"...Αν κάποιος ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε ο,τιδήποτε, είναι το ξαναλέω για πολλοστή φορά δικαίωμά του. Είναι όμως πολύ μακρυά αυτό από μια "αλήθεια"...

Τέλος πάντων, σκοπός μου δεν ήταν να "πολεμήσω την πίστη σας"...

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

Τέλος πάντων, σκοπός μου δεν ήταν να "πολεμήσω την πίστη σας"...

Έτσι κι αλλιώς τώρα πια σε βαφτίσαμε κι εσένα

:lol:

Δημοσ.
...σε καμμία περίπτωση δεν υποστηρίζουν ότι "θεός δεν υπάρχει"...

Ουτε καν ο Richard Dawkins δεν ειναι κατηγορηματικος.

Επιστημονικη τεκμηριωση δεν υπαρχει,

για την μη υπαρξη ξωτικων ή ροζ μονοκερων επισης...

στο 1:40"

http://www.youtube.com/watch?v=DRmedaIWBp0

:-)

Δημοσ.

Mέχρι την επιστημονική απόδειξη της εξελικτικής θεωρίας βασικά υπάρχουν δύο μόνον επιλογές σχετικά με την προέλευση του κόσμου: ή ότι τον δημιούργησε ο Θεός ή ότι δημιουργήθηκε απο μόνος του (?). Και επειδή ακόμα η θεωρία του Δαρβίνου δεν έχει αποδειχτεί ο καθένας πιστεύει σχετικά ότι θέλει μιάς και κανένας δεν μπορεί να του αποδείξει το αντίθετο. Οπότε αφού για τίποτε δεν υπάρχει καμμία απόδειξη επιστημονικά τεκμηριωμένη κάθε συζήτηση απλά είναι περιττή - για την ώρα τουλάχιστον. Να θυμίσω βέβαια ότι η κάθε "θεωρία" είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη.

Θεωρία. Και μόνον αυτό. Κάτι που ΔΕΝ έχει αποδειχτεί ακόμα δηλαδή. Και ή την δέχεται κάποιος αναπόδεικτη ή δεν την δέχεται.

Δημοσ.

Στη θεωρια περι "Θεου"

βαλε 4.300 υποθεωριες aprx.

οσες και οι θεοτητες/θρησκειες ανα τους αιωνες. (...των αιωνων, αμην.) :rolleyes:

• Super Moderators
Δημοσ.
Mέχρι την επιστημονική απόδειξη της εξελικτικής θεωρίας βασικά υπάρχουν δύο μόνον επιλογές σχετικά με την προέλευση του κόσμου: ή ότι τον δημιούργησε ο Θεός ή ότι δημιουργήθηκε απο μόνος του (?). [...]

Μάλλον παραλογίζεσαι. Συγκρίνεις μία επιστημονική θεωρία με ένα παραμύθι. Γιατί η μυθοπλασία περί δημιουργίας του ανθρώπου από το θεό αυτό είναι: παραμύθι.

Μην συγχέεις τις βούρτσες με τις... άλλες.

Δημοσ.
Μάλλον παραλογίζεσαι. Συγκρίνεις μία επιστημονική θεωρία με ένα παραμύθι. Γιατί η μυθοπλασία περί δημιουργίας του ανθρώπου από το θεό αυτό είναι: παραμύθι.

Θα πεταχτώ κι εγώ ωσάν ...άλλη και θα ρωτήσω:

Έστω πως ο Θεός δεν είναι ο ασπρομάλλης γεράκος που λίγο πολύ μας προυσιάζει η θρησκεία μας, αλλά κάτι άλλο, μια ανώτερη δύναμη, μια πιό "λογική" έννοια τέλος πάντων. Γιατί η δημιουργία του κόσμου από οτιδήποτε και να είναι αυτό θεωρείται "παραμύθι"; Βρίσκετε κάτι παράλογο; :)

Δεν παίρνω θέση ούτε θα μπώ το τριπάκι να συγκρίνω θεωρίες της επιστήμης και της θρησκείας αντίστοιχα, από τη στιγμή όμως που η πρώτη δεν μπορεί σαφώς να επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και να απορρίψει την δεύτερη, τότε γιατί τόση προκατάληψη;

Δημοσ.
Mέχρι την επιστημονική απόδειξη της εξελικτικής θεωρίας βασικά υπάρχουν δύο μόνον επιλογές σχετικά με την προέλευση του κόσμου: ή ότι τον δημιούργησε ο Θεός ή ότι δημιουργήθηκε απο μόνος του (?). Και επειδή ακόμα η θεωρία του Δαρβίνου δεν έχει αποδειχτεί ο καθένας πιστεύει σχετικά ότι θέλει μιάς και κανένας δεν μπορεί να του αποδείξει το αντίθετο. Οπότε αφού για τίποτε δεν υπάρχει καμμία απόδειξη επιστημονικά τεκμηριωμένη κάθε συζήτηση απλά είναι περιττή - για την ώρα τουλάχιστον. Να θυμίσω βέβαια ότι η κάθε "θεωρία" είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη.

Θεωρία. Και μόνον αυτό. Κάτι που ΔΕΝ έχει αποδειχτεί ακόμα δηλαδή. Και ή την δέχεται κάποιος αναπόδεικτη ή δεν την δέχεται.

Η κάθε επιστημονική θεωρία είναι ένα σύνολο παρατηρήσεων που επιβεβαιώνουνε κάποια κριτήρια. Δε χρειάζεται να αποδειχτεί εργαστηριακώς για να είναι ορθή. Είναι ορθή διότι γεμίζει επιστημονικά κενά. Ο Δαρβίνος δεν ήτανε βλάκας, ο άνθρωπος ταξίδεψε, έψαξε, παρατήρησε, σύγκρινε και τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα τα είδη προέρχονται από κοινούς προγόνους και εξελίσσονται αναλόγως του φυσικούς τους περιβάλλοντος. Η θεωρία του Δαρβίνου είναι ορθή διότι αποτελεί μία λογική εξήγηση της διαφορετικότητας της ζωής στον πλανήτη.

Υπάρχουνε πολλά πράγματα που δεν έχουνε αποδειχτεί. Και όταν λέω απόδειξη εννοώ 100%. Π.χ. πάρε ένα οποιοδήποτε φάρμακο. Μπορεί να δουλεύει στο 99% των περιπτώσεων αλλά υπάρχει πάντοτε το 1% που θα είναι αλλεργικό. Αυτό όμως δεν το κάνει (το φάρμακο) θεωρία αλλά πράξη και το αποδεχόμαστε διότι εξηγεί κάποιες επιστημονικές διατυπώσεις.

Και εδώ που τα λέμε ο θεός το μόνο επιστημονικό κενό που γεμίζει είναι κάτι παραμυθάκια για μικρά παιδιά. Και ούτε κι αυτό.

Δημοσ.
...αλλά κάτι άλλο, μια ανώτερη δύναμη, μια πιό "λογική" έννοια τέλος πάντων....Βρίσκετε κάτι παράλογο; ..

Η φυση απο μονη της ειναι "ανωτερη δυναμη"

και οσο ο ανθρωπος ερευνα,

ανακαλυπτει τις "λογικες της εννοιες"

Το παραλογο ειναι, ο ανθρωπος να θεοποιει ή να δαιμονοποιει κατι (μεχρι να ανακαλυψει πως λειτουργει...)

Αυτη η "ανωτερη δυναμη" βρισκεται παντου, σε καθε κυτταρο, σε καθε μοριο.

Το μονο που χρειαζομαι ως αποδειξη ειναι να κοιταξω γυρω μου ή ακομα και σε εκ. ετη φωτος για να δω αυτη την "ανωτερη δυναμη". Ορατη ή αορατη στο ανθρωπινο ματι, μπορει να αποδειχτει η υπαρξη της.

Το βαρος της αποδειξης του Θεου, πεφτει στους θειστές.

Και μεχρι στιγμης, η καλυτερη αποδειξη για το "Talking Snake",

ειναι αυτη:

Δημοσ.

Έστω πως ο Θεός δεν είναι ο ασπρομάλλης γεράκος που λίγο πολύ μας προυσιάζει η θρησκεία μας, αλλά κάτι άλλο, μια ανώτερη δύναμη, μια πιό "λογική" έννοια τέλος πάντων. Γιατί η δημιουργία του κόσμου από οτιδήποτε και να είναι αυτό θεωρείται "παραμύθι"; Βρίσκετε κάτι παράλογο; :)

Πολλά παράλογα. Κατ' αρχάς δεν είναι δυνατόν κάτι να δημιουργηθεί από το μηδέν, δηλαδή είναι παράλογο και αδύνατο να δημιουργηθεί ύλη από το τίποτα.

Δεύτερον, αν υποθέσουμε ότι όντως ο Κόσμος δημιουργήθηκε από μια ανώτερη δύναμη, τότε γιατί ο δημιουργός δεν ενδιαφέρεται για το δημιούργημα;

Και τρίτον, η εξήγηση οποιουδήποτε φαινομένου θα πρέπει να γίνεται με όσο το δυνατόν λιγότερες και λογικότερες υποθέσεις (Οκάμ). Δηλαδή αν δεις ένα καμμένο δάσος μπορείς να υποθέσεις ότι κάηκε από πυρκαϊα ή μπορείς να υποθέσεις ότι κάηκε απο εξωγήινους που ήλθανε με laser από τον Πλούτωνα. Βεβαίως το πρώτο είναι πιο λογικό να έχει συμβεί οπότε κρατάς το πρώτο.

Δημοσ.

υπάρχει μία διαφορά, πχ, μέχρι ν' ανακαλυφθούν οστά δεινοσαύρων, η "εκκλησία" δεν αποδεχόταν τέτοιες μορφές ζωής. Μετά τις ανακαλύψεις, η "εκκλησία" (μιλάμε κατά βάση για την χριστιανική καθολική που είχε την "μεγαλύτερη πίτα" ) αρνιόταν να παραδεχτεί την...ύπαρξη των ευρημάτων. Το ΤΙ "εννοώ" μ' αυτήν την παράθεση, είναι νομίζω εύλογο, και ν' ακούσω γι' άλλη μια φορά ότι "μα μιλάμε για την εκκλησία του Χριστού, κι όχι για όσους την εκμεταλλεύονται", ε δεν νομίζω ότι (ξανά)χρειάζεται...

Με άλλα λόγια, καλό το τί νιώθει ο καθ΄ ένας, αλλά γι ακόμη μια φορά μιλάμε για πίστη, κι όχι για "γνώση". Και η άποψή μου είναι ότι όσον αφορά τη "γνώση", είμαστε σε ΒΑΘΥ σκοτάδι ως άνθρωποι. Από πίστη πάλι, μπόλικη.

* akpe , δεν νομίζω (τουλάχιστον σ΄αυτό το thread) να είδα τάσεις "προκατάληψης" , απ΄την "θέση της επιστήμης. Παράδειγμα παίζει" ;

Χωρίς πάλι να έχω δει ακραίες απόψεις, θα έλεγα ότι μάλλον το ανάποδο έχει παίξει μέχρι τώρα...Επίσης, προσωπικά τουλάχιστον, δεν απαρνιέμαι την ΙΔΕΑ μια "ανώτερη δύναμη κτλ", να ευθύνεται "για τα πάντα". Και γιατί όχι, ΑΚΟΜΑ και ενός "γεράκου" . Άλλο είναι το θέμα όμως. Ότι ό,τι και να υπάρχει, κάθε άλλο παρά αποδεικτέο είναι. Και για ΄μενα, την ίδια αξία έχει η "πίστη" του ενός ότι ο "γεράκος" είναι πίσω απ΄όλα, όσο κι αυτουνού που πιστεύει ότι "δεν παίζει κανένας γεράκος, το σύμπαν είναι αυτοδημιούργητο".

Και συνήθως, όποιος έχει "πίστη" σε κάτι, ερμηνεύει τη φύση και τις προθέσεις αυτής της δημιουργίας, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος δεν έχει-και για την ώρα δεν μπορεί να συλλάβει κάτι απ΄ολ΄αυτά...Κοιτάει, μαθαίνει, κι απλά κάποιοι "βιάζονται" να δώσουν ερμηνείες, όπως τις θέλουν/νιώθουν....(άλλοι για λόγους προσωπικής πλήρωσης, και άλλοι ακόμα και για δυστυχώς πιο "επικίνδυνους" λόγους...).

Κάτω απ΄αυτό το πρίσμα, Γηρυόνη , δε νομίζω πως είμαστε σε θέση να πούμε αν ύλη μπορεί να δημιουργηθεί από το τίποτα ή όχι...(αν και νομίζω ότι διάβασα κάτι σχετικό πριν καιρό...) Παράλογο ΔΕΝ το βλέπω, παράλογο φαινόταν να πάμε και στο φεγγάρι, πριν πόσους αιώνες. Στο ίδιο μοτίβο (στο ότι κατ΄ουσίαν ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ), αν όντως υπάρχει κάτι που μας "ελέγχει" (Γιαχβέ, Αλλαχ, Βούδας, Κούδας κλπ), ποιοί είμαστε εμείς για να καταννοήσουμε τις "προθέσεις" του, και να τις κρίνουμε ; Πως ξέρουμε ότι "ενδιαφέρεται" ή όχι για το δημιούργημα; Δεν τα θεωρά αυτά επιχειρήματα για να στηρίξει κανείς την "άγνοια του ανθρώπου". Είναι σα να λέει κανείς "σιγά να μην υπάρχει θεός, απ΄τη στιγμή που εγώ τόσα χρόνια παίρνω 700 ? το μήνα"...

Δημοσ.

Όλα αυτά γίνονται γιατί ο Θεός μας έδωσε ελευθερη βούληση αι ολα τα άσχημα γίνονται επειδή ο άνθρωπος κάνει!!!Οι παπάδες μπορεί να οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα αλλα ας μην ξεχνάμε ότι είναι άνθρωποι και αυτοί και ως άνθρωπο έχουν και αυτοί πάθη!!!

Υ.Γ η Θρησκεία δεν λέει πίστευε και μη ερεύνα αλλά πίστευε και μη,,,,ερεύνα!!!έχει μεγάλη διαφορα!!!!

Δημοσ.

Είπες κανείς ότι η θεωρία του δαρβίνου, που ουσιαστικά από έλληνες άρχισε (αλλά τέλος πάντων) , είναι ενάντια στη θρησκεία?? Ο θεός επέδρασε στην αρχή, και έφτιαξε έναν τέλειο κόσμο.

Θέλω να μου πείτε ΕΝΑ πράγμα που ο άνθρωπος ξέρει για το σύμπαν. ΕΝΑ. Να περιγράψει την ύλη του και την υφή του!!!!

Ο άνθρωπος δε ξέρει ΤΙΠΟΤΑ. Απλά περιγράφει μια λειτουργία της φύσης. Μέχρι να μάθει κάτι, τότε ναι μεν οι πιθανότητες ύπαρξεις θεού είναι 50- 50 αλλά οι βούρτσες είναι η θεωρία ΜΗ ύπαρξης δημιουργού!!!

Έχουμε πολλές ενδείξεις ύπαρξης δημιουργού και ΟΥΤΕ ΜΙΑ ένδειξη ΜΗ ύπαρξης!!

• Super Moderators
Δημοσ.
Είπες κανείς ότι η θεωρία του δαρβίνου, που ουσιαστικά από έλληνες άρχισε (αλλά τέλος πάντων) , είναι ενάντια στη θρησκεία?? Ο θεός επέδρασε στην αρχή, και έφτιαξε έναν τέλειο κόσμο.

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάνεις quote απόσπασμα από το μήνυμά μου. Κατά τη γνώμη μου, η θεωρία του Δαρβίνου δεν είναι ούτε υπέρ ούτε ενάντια. Η επιστήμη, γενικώς, δεν είναι ενάντια σε κάτι.

Αυτό το θλιβερό προνόμιο το έχει η θρησκεία. :-)

[...]

Έχουμε πολλές ενδείξεις ύπαρξης δημιουργού και ΟΥΤΕ ΜΙΑ ένδειξη ΜΗ ύπαρξης!!

Άλλο είναι το thread με τα ανέκδοτα. ;)

Δημοσ.

όχι ότι διάβαζα ποτέ θρησκευτικά, αλλά είχα την εντύπωση πως η θρησκεία μας υποστηρίζει μια θεωρία προέλευσης της ζωής εντελώς αντίθετη από αυτήν του Δαρβίνου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...