Προς το περιεχόμενο

Μιας και είναι πάσχα..

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να σου πω εγώ "αναλυτικότερα" τί ( είπε και ) πιστεύει ο Aigeas , jimarass, μιας και ρώτησες : Δεν πιστεύει σ' έναν θεό ορθόδοξο χριστιανό, ούτε καθολικό, ούτε διαμαρτυρόμενο, ούτε σε μια "θρησκεία", με γραφές, διαγραφές κι απογραφές που ακολούθησαν το λόγο του Ιησού του Ναζωραίου. Ούτε στο ότι ήταν ο ίδιος υιός του θεού, λιγότερο από ΄σενα, αυτόν, απ΄όλους και τα πάντα. Δεν αποδέχεται τον "Χριστό" ως "πρωτοπαλλήκαρο" και αγγελιοφόρο του "Μεγάλου Αφεντικού", αλλά μάλλον σαν έναν "φιλόσοφο του καιρού του" που δίδαξε πανανθρώπινες αλήθειες. Και τον ίδιο τον "θεό" ως την "φύση". Την φύση που είναι από το πληκτρολόγιό σου, ως τα πιό μακρυνά κβάζαρ, την σκοτεινή ύλη, κι ακόμα παραπέρα, που κομμάτι της είμαστε και ΄μεις.

"Ερμηνεία", με την άδεια του Aigea βέβαια...

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ανακατεύεται ιστορικά χωρίς λόγο...Καταρχήν ότι είναι γραμμένα στα βιβλία περί Χρηστου κτλ. τα βλέπω σαν μυθολογία και όχι ιστορία. Το ότι είναι καλο να υπάρχει ένα "πιστεύω" συμφωνώ για να μη φτάνουν ορισμένοι στα άκρα. Αλλα από τι στιγμή που κάποιος είναι καλός από φύση του δε χρειάζεται τι πιστη για να είναι ευτυχισμένος και ούτε να φοβάται μη τιμωρηθεί αν δε πιστεύει.

Δεν είναι αμαρτία να μη πιστεύεις. Θεός με οποιαδήποτε μορφή υπάρχει όπως υπάρχει και ο Aγιος Βασίλης, τα UFO και τα φαντάσματα...δηλαδή είναι μια θεωρία. Ζούμε στο 2008 και το θεωρώ λίγο γέλιο που υπάρχουν ακόμα φανατικοί χριστιανοί, σαν ιδέα και μονο το θεωρώ γέλιο. Δηλαδή ότι υπάρχει κάποιος που μας βλέπει από πάνω και κρίνει τις πράξεις μας...μου θυμίζει λίγο τις ιστορίες που λέμε στα παιδάκια για μπαμπούλες.Και δε ξέρω αν το χετε παρατηρήσει αλλα εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει σοβαρό άνθρωπο με γραβάτα να κάνει τάμα να ανεβαίνει στη Τήνο με τα γόνατα η να περπατει X χιλιόμετρα..παρα μονο γριούλες και χωριάτες, άνθρωποι δηλαδή που δε ξέρουν αλλιώς.

Και όσο για τα τα θαύματα είμαι σίγουρος ότι υπάρχουνε επιστημονικές εξηγήσεις για όλα η γίνονται από ανθρώπους με κακό γούστο humor

Δημοσ.

Ντου απο παντου ιντιντ.

Αν και λουσι, ειμαι βεβαιος οτι θα εξεπληττες τον συγγραφεα με την απαντηση σου στο υποθετικο σεναριο του τεν κομμαντμεντς- περπλ μποξ. :D

Δημοσ.
Να σου πω εγώ "αναλυτικότερα" τί ( είπε και ) πιστεύει ο Aigeas , jimarass, μιας και ρώτησες : Δεν πιστεύει σ' έναν θεό ορθόδοξο χριστιανό, ούτε καθολικό, ούτε διαμαρτυρόμενο, ούτε σε μια "θρησκεία", με γραφές, διαγραφές κι απογραφές που ακολούθησαν το λόγο του Ιησού του Ναζωραίου. Ούτε στο ότι ήταν ο ίδιος υιός του θεού, λιγότερο από ΄σενα, αυτόν, απ΄όλους και τα πάντα. Δεν αποδέχεται τον "Χριστό" ως "πρωτοπαλλήκαρο" και αγγελιοφόρο του "Μεγάλου Αφεντικού", αλλά μάλλον σαν έναν "φιλόσοφο του καιρού του" που δίδαξε πανανθρώπινες αλήθειες. Και τον ίδιο τον "θεό" ως την "φύση". Την φύση που είναι από το πληκτρολόγιό σου, ως τα πιό μακρυνά κβάζαρ, την σκοτεινή ύλη, κι ακόμα παραπέρα, που κομμάτι της είμαστε και ΄μεις.

Δεν είναι απόλυτα λάθος, αν αναλογιστείς ότι το παν είναι μέρος από την ουσία του θεού. Είναι από ποια οπτική γωνία το δεις!!

Δημοσ.
Το ότι είναι καλο να υπάρχει ένα "πιστεύω" συμφωνώ για να μη φτάνουν ορισμένοι στα άκρα. Αλλα από τι στιγμή που κάποιος είναι καλός από φύση του δε χρειάζεται τι πιστη για να είναι ευτυχισμένος και ούτε να φοβάται μη τιμωρηθεί αν δε πιστεύει.

Κάτσε να δεις τώρα , ποιο ειναι αυτο το δόγμα; τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει...

Άλλη μια φιλοσοφική "αίρεση" ,στην οποία οι θιασώτες της εθελοτυφλούν μπροστά στην αρχή της μη πληρότητας. Bullcrap !

Ζούμε στο 2008 και το θεωρώ λίγο γέλιο που υπάρχουν ακόμα φανατικοί χριστιανοί, σαν ιδέα και μονο το θεωρώ γέλιο.
Ναι το έχω παρατηρήσει και εγώ αυτο , κάθε μέρα που βγαίνω έξω απο το σπίτι μου συναντάω ίσα με 10 φανατικούς χριστιανούς ανα τετράγωνο . Τι θα κάνουμε με αυτο το θέμα; -> Καταργείστε το Πάσχα επιτέλους....

Και δε ξέρω αν το χετε παρατηρήσει αλλα εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει σοβαρό άνθρωπο με γραβάτα να κάνει τάμα να ανεβαίνει στη Τήνο με τα γόνατα η να περπατει X χιλιόμετρα..παρα μονο γριούλες και χωριάτες, άνθρωποι δηλαδή που δε ξέρουν αλλιώς.
Σοβαρός άνθρωπος με ΓΡΑΒΑΤΑ ;

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Καλό αυτο .

Εχεις δίκιο όμως οι φέροντες γραβάτες και τα συναφή δεν ανεβαίνουν σκαλιά της εκκλησίας , μπαίνουν μόνο μέσα σε cayen και ανεβαίνουν τα σκαλιά του ρετιρέ τους.

:P

Και όσο για τα τα θαύματα είμαι σίγουρος ότι υπάρχουνε επιστημονικές εξηγήσεις για όλα η γίνονται από ανθρώπους με κακό γούστο humor
Φίλε μου δεν το γνωριζες ; Ο θεός ειναι Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ του κόσμου, είναι ο επιστήμονας , ο θεμελιωτής , είναι το "Είναι". Φυσικά και τα φαινόμενα στο κόσμο μπορεί να στα εξηγήσει επιστημονικά. Ενα απο αυτά που ακόμα η ανθρωπότητα δεν έχει εξηγήσει -για θα ήταν αντιφατικό να το κάνει ένεκα υπεροψίας - είναι η βλακεία της οποίας τα δεινά ειναι και αυτά που εντοπίζεις μέσα στον προβληματισμό σου.

Το πάσχα τώρα η βίβλος και η θρησκεία σε μαρανανε; Το πάσχα περίμενες για να θέσεις τους προβληματισμους αυτους στον εαυτό σου και να αποδώσεις το ζήτημα στην ύπαρξη του; Ωστε λοιπον χρειάζεσαι μου φαίνεται ένα πάσχα και μια.. χριστουγεννα τον χρόνο....ειδες; :P

Δημοσ.
Ντου απο παντου ιντιντ.

Αν και λουσι, ειμαι βεβαιος οτι θα εξεπληττες τον συγγραφεα με την απαντηση σου στο υποθετικο σεναριο του τεν κομμαντμεντς- περπλ μποξ. :D

Πάλι ψέμματα θα έλεγα, θα τους κρατούσα για μένα.

Δημοσ.
Ανακατεύεται ιστορικά χωρίς λόγο...Καταρχήν ότι είναι γραμμένα στα βιβλία περί Χρηστου κτλ. τα βλέπω σαν μυθολογία και όχι ιστορία. Το ότι είναι καλο να υπάρχει ένα "πιστεύω" συμφωνώ για να μη φτάνουν ορισμένοι στα άκρα. Αλλα από τι στιγμή που κάποιος είναι καλός από φύση του δε χρειάζεται τι πιστη για να είναι ευτυχισμένος και ούτε να φοβάται μη τιμωρηθεί αν δε πιστεύει.

Δεν είναι αμαρτία να μη πιστεύεις. Θεός με οποιαδήποτε μορφή υπάρχει όπως υπάρχει και ο Aγιος Βασίλης, τα UFO και τα φαντάσματα...δηλαδή είναι μια θεωρία. Ζούμε στο 2008 και το θεωρώ λίγο γέλιο που υπάρχουν ακόμα φανατικοί χριστιανοί, σαν ιδέα και μονο το θεωρώ γέλιο. Δηλαδή ότι υπάρχει κάποιος που μας βλέπει από πάνω και κρίνει τις πράξεις μας...μου θυμίζει λίγο τις ιστορίες που λέμε στα παιδάκια για μπαμπούλες.Και δε ξέρω αν το χετε παρατηρήσει αλλα εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει σοβαρό άνθρωπο με γραβάτα να κάνει τάμα να ανεβαίνει στη Τήνο με τα γόνατα η να περπατει X χιλιόμετρα..παρα μονο γριούλες και χωριάτες, άνθρωποι δηλαδή που δε ξέρουν αλλιώς.

Σίγουρα οι ιστορίες της Βίβλου είναι παραμυθάκια προς τα ανθρώπινα όντα που ακόμα δεν είχαν συλλάβει καν την ιδέα της δημοκρατίας και του ολοκληρωτικού λογισμού. Οι ιστοριούλες ήταν καθαρά παιδαγωγικού χαρακτήρα, όπως και η ζωή οτυ Ιησού.

Ωστόσο υπάρχει ένα θέμα το οποίο ούτε η εκκλησία μπορεί να απαντήσει:

Είναι γεγονός ότι μόνο με το βάπτισμα στο Χριστό σώζεται ο άνθρωπος. "Εγώ είμαι η οδός" . Ωστόσο δε ξεκαθαρίζεται κάπου αν το βάπτισμα είναι ομολογία πίστης στο Χριστό ή αρκεί η ενάρετη ζωή. Ας πούμε κάποιοι βάρβαροι σε ξεχασμένα νησιά , εφόσον είναι καλοί άνθρωποι γιατί να μη σωθούν? Ειδικά ο Χριστός με μια παραβολή της Κρίσης

ανέφερε:

-Πήγαινε στον παράδεισο γιατί πείνασα και μου έδωσες να φάω, αρρώστησα και ήρθες να με δεις...κ.τ.λ.

-Πότε τα έκανα εγώ αυτά κύριε?

-Μα κάνοντας αυτά στο συνάνθρωπό σου , είναι σα να τα έκανες και σε εμένα.

Όπως βλέπουμε μπορούν να υπάρχξουν πολλές ερμηνείες. Και από πάντα η εκκλησία είχε αρκετά προβλήματα πίστης να λύσει. Όπως πχ για το αν πρέπει να γίνεται περιτομή. Επικέχθηκε μια λύση ως αποδεκτή, και έτσι προχωρήσαμε. Δε σημαίνει όμως ότι και η απορριπτέα λύση είναι λάθος!!

Το τι είναι θεός ούτε μπορούμε να το συλλάβουμε, ούτε να αγγίξουμε. Εδώ δε γνωρίζουμε καλά καλά τι είναι φωτόνιο και τι ενέργεια. Τι είναι το στυλό.

Ωστόσο η πίστη δε ψάχνει την ύλη του θεού, αλλά προτείνει μια ενάρετη ζωή.

Κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται ο άνθρωπος το βάπτισμα, αρκεί μια σωστή ζωή, ωστόσο πολλοί παπάδες θα με πούνε αιρετικό!Όσο για τα θαύματα, ο θεός ποτέ δεν είπε ότι έκανε θαύμα!! Αν το έκανε απλά θα μας υποτιμούσε!!

Δημοσ.

...μια διευκρίνηση για κάτι...χθεσινό,

Αν διαβάσεις λίγο πιο πάνω θα δεις ότι ΔΕΝ ξεκινάω με δεδομένες τις γραφές!!!!

Αυτό με τα κακά δαιμόνια δεν το κατάλαβα που είπες. Απλά ανέφερα πως ως Έλληνες δεν είμαστε κουτορνίθια να μας πλασάρει ο κάθε πλανόδιος μια νέα θρησκεία!! Για δοκίμασε να κάνεις του έλληνες μωαμεθανούς!! Ή τότε οι ελληνες δεν ήταν θρήσκοι?? Κάθε άλλο....

όχι "κακά" δαιμόνια,αλλά (όπως είπα και στο εν λόγω ποστ) = ΚΑΙΝΑ = νέα "δαιμόνια"= θεότητες.

Με λίγα λόγια του την πέσανε του Σόκρατες οι "δημοκράτες" συμπολίτες του, με αιτία και κυρίως αφορμή την εικασία πως "διέφθειρε τους νέους και εναντιωνόταν στο 12θεο).

(σα να λέμε "δεν ήταν κουτορνίθια").

Τότε που ήταν κυρίαρχος λαός βεβαίως. Γιατί υπό των Ρωμαίων ήταν κυρίαρχη αποικία. Και άλλο ο "φουκαράς" ο Σόκρατες, άλλο ο τότε Ρωμαίος αυτοκράτορας. Ο χριστιανισμός δεν ήταν η γαλλική επανάσταση, υιοθετήθηκε από κυβερνόντες κι επιβλήθηκε σε κάποια φάση (για δικούς τους λόγους, όχι γιατί τους έπιασε ο λαουτζίκος, που έλεγε κι η άλλη, απ' τα γνωστά).

Τώρα το πως νιώθεις ΕΣΥ ο Έλλην, καλό για την ψυχολογία σου, και για την εθνική μας συνοχή βεβαίως-βεβαίως...αλλά λίγο έχει να κάνει με την κατάσταση και τα γεγονότα της εποχής. Όσο για τις "ταμπέλες" (πχ μωαμεθανός) ν' αναλύσω τί αξία έχουν ; Καταντάει "κομματικό" ή "ποδοσφαιρικό" το ζήτημα, μιας και η κάθε "θρησκεία" διατείνεται ότι την έχει μεγαλύτερη (την "μία και μόνη αλήθεια"). Και φυσικά, ΜΑΣ αρέσει δεν μας αρέσει, ΚΑΠΟΤΕ, πολλοί Έλληνες έγιναν μωαμεθανοί, όταν οι κατακτητές τους τους πρότειναν : "Μωαμεθανοί, ή πλερώ φόρο". Κατά τ' άλλα, ούτε αυτοί οι ίδιοι οι μωαμεθανοί δεν δοκίμασαν, απ΄όσο τουλάχιστον έχω καταλάβει, να "εξισλαμίσουν" (ή αλλιώς ν΄ανασκολοπίσουν) τους "άπιστους". Τους έδιναν το "δικαίωμα" να κάνουν ό,τι γουστάρουν- αλλά και φόροι πέφτανε, και γκετοποιημένους τους έιχανε... Τί θέλω να πω : Άλλο να "φαντάζεσαι" να μπει σήμερα ο Ερντογάν και να ουρλιάξει "...για όλοι στα γόνατα τώρα παρακαλώ, και να φροντίσετε να κοιτάζετε όλοι προς την Μέκκα!", κι άλλο το τί συνέβαινε σε πααααααααλιές εποχές...

Κι ένα τελευταίο, έτσι γιατί μου μπήκε στο μάτι, και φυσικά μπορείς εσύ να συνεχίσεις να νιώθεις ό,τι νιώθεις, και κανένας δεν πάει να στο βγάλει από μέσα σου με το ζόρι, αλλά, η ΒΑΠΤΙΣΗ που ανέφερες....ΔΕΝ σου κάνει ολίγον ως "μαρκάρισμα" αγελάδας ; (..κι όποιος μένει έξω απ΄το μαντρί, τον τρώει ο λύκος, που έιχε πει και κάποιος άλλος, για να πολιτικολογήσουμε και λίγο ; ). Για σκέψου το λίγο-και ΔΕΣ το κι όλας γύρω σου, τί "ψυχολογικό" ρόλο παίζει σε κάποιον που ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ μ' όλ΄ αυτά γύρω του...Οι άνθρωποι ΘΈΛΟΥΝ να έχουν ταυτότητα...και μ΄αυτήν που μεγαλώνουν...ταυτίζονται ! Δεν είναι λοιπόν ένα "ισχυρότατο όπλο" αυτό, δεν υπάρχει προμελέτη από πίσω του, μεθόδευση κλπ ; Πόσοι και πόσοι δεν διατείνονται ότι είναι "Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι από "ρίζα" ; Σιγά μην έχουν ιδέα οι περισσότεροι τί ρόλο βαράν γενετικά η πολιτισμικά 10 γενεές και πίσω...Ό,τι του μάθεις τ΄αλλουνού....Σαν τους "Σκοπιανούς" : Για να μη "σβύσουν" εθνολογικά, τους πείσανε (όχι κι όλους) από την αρχή του 20ου αιώνα ότι είναι απόγονοι του Αλέξανδρου (του γνωστού). Ε, από τότε, Μακεδόνες μαθαίνουν όταν γενιούνται ότι λέγονται, Μακεδονία γεωγραφικά η περιοχή τους παγκοσμίως, Μακεδόνας κι ο Μεγαλέξαντρος, άρα είναι πρόγονός μας (τι κι αν οι άμεσα δικοί τους πρόγονοι, σκάσανε στην περιοχή 6ο-7ο μ.Χ. ...).

Χειραγώγηση. Μεγάλο πράμμα.

Δημοσ.

Περίπου έτσι είναι.

Με την διαφορά ότι πιστεύω ότι ο Θεός μπορεί εκάστοτε να δημιουργεί μία τέτοια μοίρα σε έναν άνθρωπο ώστε να καθοδηγήσει όλους τους υπόλοιπους, όπως ο Τζίζας ή ο κρίσνα ή ο Αϊνστάιν. Μία βασίλισσα έχει κάθε μυρμηγκοφωλιά.

Με βάση αυτό μέχρι και ο Lucifer μπορεί να ελπίζει στην θεία φώτιση.

:lol:

Υ.Γ

κατά τ' άλλα αν θέλω να λέγομαι σοβαρός άνθρωπος πρέπει να παραδεχθώ τον σοβαρό γεωπολιτικό ρόλο της κάθε εκκλησίας. Είναι ζήτημα εθνικής σημασίας να μην διασπαστούν οι Έλληνες σε πολλές θρησκείες και γι' αυτό πρέπει να φροντίζει ένας σοβαρός οργανισμός σε βάθος χρόνου, γιατί το ίδιο το κράτος ποτέ δεν ήταν σοβαρό.

Θα το πίστευα ακόμη κι αν όλοι οι Έλληνες δήλωναν "σατανιστές".

Δημοσ.
...μια διευκρίνηση για κάτι...χθεσινό,

όχι "κακά" δαιμόνια,αλλά (όπως είπα και στο εν λόγω ποστ) = ΚΑΙΝΑ = νέα "δαιμόνια"= θεότητες.

Με λίγα λόγια του την πέσανε του Σόκρατες οι "δημοκράτες" συμπολίτες του, με αιτία και κυρίως αφορμή την εικασία πως "διέφθειρε τους νέους και εναντιωνόταν στο 12θεο).

(σα να λέμε "δεν ήταν κουτορνίθια").

Τότε που ήταν κυρίαρχος λαός βεβαίως. Γιατί υπό των Ρωμαίων ήταν κυρίαρχη αποικία. Και άλλο ο "φουκαράς" ο Σόκρατες, άλλο ο τότε Ρωμαίος αυτοκράτορας. Ο χριστιανισμός δεν ήταν η γαλλική επανάσταση, υιοθετήθηκε από κυβερνόντες κι επιβλήθηκε σε κάποια φάση (για δικούς τους λόγους, όχι γιατί τους έπιασε ο λαουτζίκος, που έλεγε κι η άλλη, απ' τα γνωστά).

Τώρα το πως νιώθεις ΕΣΥ ο Έλλην, καλό για την ψυχολογία σου, και για την εθνική μας συνοχή βεβαίως-βεβαίως...αλλά λίγο έχει να κάνει με την κατάσταση και τα γεγονότα της εποχής. Όσο για τις "ταμπέλες" (πχ μωαμεθανός) ν' αναλύσω τί αξία έχουν ; Καταντάει "κομματικό" ή "ποδοσφαιρικό" το ζήτημα, μιας και η κάθε "θρησκεία" διατείνεται ότι την έχει μεγαλύτερη (την "μία και μόνη αλήθεια"). Και φυσικά, ΜΑΣ αρέσει δεν μας αρέσει, ΚΑΠΟΤΕ, πολλοί Έλληνες έγιναν μωαμεθανοί, όταν οι κατακτητές τους τους πρότειναν : "Μωαμεθανοί, ή πλερώ φόρο". Κατά τ' άλλα, ούτε αυτοί οι ίδιοι οι μωαμεθανοί δεν δοκίμασαν, απ΄όσο τουλάχιστον έχω καταλάβει, να "εξισλαμίσουν" (ή αλλιώς ν΄ανασκολοπίσουν) τους "άπιστους". Τους έδιναν το "δικαίωμα" να κάνουν ό,τι γουστάρουν- αλλά και φόροι πέφτανε, και γκετοποιημένους τους έιχανε... Τί θέλω να πω : Άλλο να "φαντάζεσαι" να μπει σήμερα ο Ερντογάν και να ουρλιάξει "...για όλοι στα γόνατα τώρα παρακαλώ, και να φροντίσετε να κοιτάζετε όλοι προς την Μέκκα!", κι άλλο το τί συνέβαινε σε πααααααααλιές εποχές...

Κι ένα τελευταίο, έτσι γιατί μου μπήκε στο μάτι, και φυσικά μπορείς εσύ να συνεχίσεις να νιώθεις ό,τι νιώθεις, και κανένας δεν πάει να στο βγάλει από μέσα σου με το ζόρι, αλλά, η ΒΑΠΤΙΣΗ που ανέφερες....ΔΕΝ σου κάνει ολίγον ως "μαρκάρισμα" αγελάδας ; (..κι όποιος μένει έξω απ΄το μαντρί, τον τρώει ο λύκος, που έιχε πει και κάποιος άλλος, για να πολιτικολογήσουμε και λίγο ; ). Για σκέψου το λίγο-και ΔΕΣ το κι όλας γύρω σου, τί "ψυχολογικό" ρόλο παίζει σε κάποιον που ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ μ' όλ΄ αυτά γύρω του...Οι άνθρωποι ΘΈΛΟΥΝ να έχουν ταυτότητα...και μ΄αυτήν που μεγαλώνουν...ταυτίζονται ! Δεν είναι λοιπόν ένα "ισχυρότατο όπλο" αυτό, δεν υπάρχει προμελέτη από πίσω του, μεθόδευση κλπ ; Πόσοι και πόσοι δεν διατείνονται ότι είναι "Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι από "ρίζα" ; Σιγά μην έχουν ιδέα οι περισσότεροι τί ρόλο βαράν γενετικά η πολιτισμικά 10 γενεές και πίσω...Ό,τι του μάθεις τ΄αλλουνού....Σαν τους "Σκοπιανούς" : Για να μη "σβύσουν" εθνολογικά, τους πείσανε (όχι κι όλους) από την αρχή του 20ου αιώνα ότι είναι απόγονοι του Αλέξανδρου (του γνωστού). Ε, από τότε, Μακεδόνες μαθαίνουν όταν γενιούνται ότι λέγονται, Μακεδονία γεωγραφικά η περιοχή τους παγκοσμίως, Μακεδόνας κι ο Μεγαλέξαντρος, άρα είναι πρόγονός μας (τι κι αν οι άμεσα δικοί τους πρόγονοι, σκάσανε στην περιοχή 6ο-7ο μ.Χ. ...).

Χειραγώγηση. Μεγάλο πράμμα.

Όλα ωραία ακούγονται αλλά πίστεψέ με επειδή το έχω ψάξει πιο πολύ από ότι φαίνεται, θα σου πω το εξείς:

Φαντάσου τη γη με 100 δισ πληθυσμό. Ένας αναλυτής θα σου πει ότι λόγω του υπερπληθυσμού οι άνθρωποι έχουν χάσει τις αξίες τους, ανταγωνίζονται για τα λιγοστά resourses, έχουν ψυχολογικά προβλήματα, η τάδε γεννιά την είχε μεγαλύτερη, κ.τ.λ.

Ένας άλλος αναλυτής θα σου έλεγε ότι όλα αυτά τα περίεργα φαινόμενα οφείλονται απλά στον υπερπληθυσμό. Δηλαδή πχ το φαινόμενο της κατάθλιψης ουσιαστικά είναι παράγωγο μιας μακροσκοπικής μεταβλητής της φύσης που λέει ότι όταν σε ένα δοχείο είναι πολλά μόρια, οι αλληλεπιδράσεις αυξάνονται μεταξύ τους, μεγαλώνει η πίεση και η θερμόκρασία, επομένως παίρνουμε και περίεργα προιόντα που δεν είχαμε πριν, όταν στο δοχείο ήταν λιγότερα μόρια.

Ο πρώτος αναλυτής μπορεί να σου μιλάει για αιώνες για ιδέες και για ήθη και για ότι θες. Ο δεύτερος απλά επιβεβαιώνει μια απλούστατη φυσική διαδικασία. Ο πρώτος βλέπει το πρόβλημα ΚΑΤΩ από την ατμόσφαιρα, ο δεύτερος έχει συνειδητοποιήσει ότι περιοριζόμαστε από το "δοχείο"

γη και βλέπει ότι τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο νόμιζε.

Έτσι και με τη θρησκεία. Αν το πας με το μικροσκόπιο , τότε όχι μόνο θα χάσεις the big picture αλλά θα μπλέξεις και με ερωτήματα που θα σε τρελάνουν και ίσως σε οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα!!

Το ίδιο παθαίνεις εσύ με το βάπτισμα. Κάθεσε και αναλύεις ότι αποτελεί σφραγίδα και γεγονός που προσφέρει καταφύγειο σε κατώτερα πνευματικώς όντα. Γιατί δε κοιτάς ότι αποτελεί μια δήλωση σχέσης με κάποιον, όπως το δακτυλίδη στο γάμο?

Άλλο παράδειγμα είναι πχ το "παν μέτρον άριστο". Δε σε περιορίζει ως προς τα άκρα?? Δεν σε οδηγεί σε δέσμευση αν το δεις από το "μικροσκόπιο"? Αν το δεις από ευρύτερο οτπικό πεδίο (zoom out) ΄και συμπεριλάβεις και άλλους παράγοντες που βρίσκονται 5 μέτρα δίπλα, θα δεις ότι αυτή η υποτιθέμενη δεσμευση αποτελεί τη βέλτιστη θέση ζωής.

Δημοσ.

Γέννεσις Κφ1

26 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν, καὶ ἀρχέτωσαν τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ γῆς γῆς. 27 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς. 28 καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς καὶ ἄρχετε τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς

Ψαλμός 81 (σε μερικά Ψαλτήρια 82)

6 ἐγὼ εἶπα· θεοί ἐστε καὶ υἱοὶ ῾Υψίστου πάντες·

7 ὑμεῖς δὲ ὡς ἄνθρωποι ἀποθνήσκετε καὶ ὡς εἷς τῶν ἀρχόντων πίπτετε.

Υπάρχουν και άλλα ανάλογα χωρία στις Γραφές για όποιον ενδιαφέρεται ειλικρινά να ψάξει

Τι λένε τα παραπάνω που παρέθεσα;

Λένε απλά ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο ίδιον με τον εαυτό Του - κατ' εικόνα ΚΑΙ ομοίωσιν - του έδωσε την εξουσία να εξουσιάζει τα πάντα επι τής γής.. Τα πάντα!

Είπε δηλαδή: "σε δημιούργησα, σου έδωσα εξουσία και σου είπα πως να χειρίζεσαι την εξουσία που σου έδωσα.. Αποσύρομαι και κάνε αυτά που σου έδωσα εντολή να κάνεις.."

Ο Θεός ΔΕΝ υποχρεώνει ποτέ κανέναν και σε τίποτε!

Ο Θεός είναι εκεί και είπε: "εί τις θέλει οπίσω μου ελθείν.." Εάν θέλει κάποιος ακολουθεί

Τι είπε ο Θεός; Αγαπάτε αλλήλους, αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ο έχων δύο χιτώνας να δίνει τον έναν, μην κάνεις στον άλλον αυτό που εσύ δεν θέλεις να σου κάνουν, παντί τω αιτούντι δίδου δηλ. δώσε σε οποιονδήποτε σου ζητάει ελεημοσύνη και πολλά άλλα τέτοια όμορφα πράγματα είπεν ο Θεός."

Τι απο αυτά κάνουν οι άνθρωποι; Βασικά τίποτε! πλήν βεβαίως απειροελάχιστων εξαιρέσεων

Με λίγα λόγια: Η ανθρωπότητα επέλεξε και επιλέγει ΝΑ ΜΗΝ ακολουθεί τις εντολές του Θεού και να κάνει ότι της γουστάρει.

Αφού κάνει ότι της γουστάρει τότε δεν γίνεται να ζητάει απ τον Θεό τα ρέστα.

Εάν όλοι οι άνθρωποι ακολουθούσαν το "αγαπάτε τους εχθρούς υμών" και το "αγαπάτε αλλήλους" και ο κόσμος ήταν στο χάλι που το περιγράφετα αρκετοί τότε θα έφταιγε ο Θεός. Δεν γίνεται όμως να αδιαφορεί ο κόσμος με τις εντολές του Θεού και μετά να απορεί "γιατί είναι έτσι ο κόσμος;"

Απλούστατα ο κόσμος είναι έτσι επειδή οι άνθρωποι - διαστρεβλώνοντας την ελευθερία που ο Θεός τους παραχώρησε σεβόμενος το αυτεξούσιο του κάθε ανθρώπου - κάνει αυτά τα αίσχη που βλέπουμε. Ο άνθρωπος δημιουργεί την αδικία στον κόσμο και όχι ο Θεός. Και αφού την δημιουργεί απλά υπόκειται και στις συνέπειές της..

Και θα ήταν εντελώς άδικος ο Θεός εάν υποχρέωνε έστω και έναν άνθρωπο δια της βίας να ακολουθήσει τις εντολές Του. Σέβεται την ελευθερία του καθενός στον απόλυτο βαθμό. Ο άνθρωπος κάνει τις επιλογές τους εάν θα ζήσει σύμφωνα με τις εντολές της αγάπης του Θεού ή σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες. Απ ότι φαίνεται σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων απλά επιλέγει να κάνει το δικό του θέλημα.. και καλά κάνει αφού αυτό θεωρεί σωστό. Αρκει μετά να ΜΗΝ ζητάει τα ρέστα απ τον Θεό..

Έκανε τις επιλογές της η ανθρωπότητα και απλά υπόκειται στις συνέπεις των επιλογών της....όπως βεβαίως και ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...