Προς το περιεχόμενο

Μιας και είναι πάσχα..

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Είπε "αγαπάτε αλλήλους" και είπε πως είναι "γιος του Θεού" όπως όλοι, αλλά δεν φαίνεται να έπιασαν και πολλοί το νόημα τελικά.

Το σύμπαν είναι ο Θεός του γι' αυτό δεν κράτησε κακία ούτε στους Ρωμαίους. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί κατ' αυτόν τον τρόπο βλάπτοντας τους άλλους στην ουσία βλάπτει τον ευατό του, αφού όπως προείπα είμαστε μέλη του ίδιου οργανισμού.

Επίσης καταλαβαίνει κανείς γιατί μιλάμε για Θεό "πανταχού παρών".

Δεν είναι δα και επιστήμη αν και οι ίδιοι οι επιστήμονες θα μπορούσαν να υπογράψουν κάτι τέτοιο. Είναι τόσο απλό και το έχουμε κάνει ολόκληρο γόρδιο δεσμό.

Σίγουρα το σύμπαν είναι προέκταση της "ουσίας" του θεού. Αλλά ο Χριστός έχει διπλή φύση, την ανθρώπινη με θεό του τον πατέρα και την θεική ως μέρος της αδιαιρέτου τριάδος.

Αυτό που λες με την τιμωρία όμως δίνει την εντύπωση ότι ο θεός διστάζει να τιμωρήσει, το οποίο δεν ισχύει φυσικά (και αποδεδειγμένα θα έλεγα!!)

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα περί τριάδος, τετράδος, Μωυσήδων και Αβραάμηδων να με συγχωρείς φίλε αλλά δεν τα είπε κανένας Χριστός.

και μόνο γι' αυτό το λόγο στ' αλήθεια βλάπτεις μία θρησκεία, δεν την βοηθάς.

Δημοσ.
μιλάς πάντως για μια εποχή, που όσο κι αν "επηρρέασε" πολιτισμικά τους κατακτητές Ρωμαίους, σίγουρα δεν ήταν η εποχή που οι "πεισματάρηδες" Έλληνες, μέλη της αυτοκρατορίας, καθάριζαν Σωκράτηδες διότι "εισήγαγαν καινά δαιμόνια".... (όσο για τα "θαύματα"...άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε....τί έγινε δηλαδή, είχε ο κάθε ένας από τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων, το προσωπικό του θαύμα, ή ήταν τόσο εύπιστοι οι υπόλοιποι "ισχυροί θεολογικά", που μόλις τους είπε ο άλλος "μα βρε μαλάκες, αφού το έζησα το θαύμα!", πήγαν να βαφτιστουν ; !

( ... )

Πάντως, ξεκινάς κάτι, με το "δεδομένο" των "Άγιων Γραφών" απ΄ότι βλέπω, κάτι που για την "αυθεντικότητά" του προσωπικά πολύ αμφιβάλλω...οπότε....

Παρ΄ολ' αυτα, με την ΙΔΕΑ του Χριστού, ως φορέα του μηνύματος του "αγαπάτε αλλήλους"...δεν έχω κανένα μα κανένα προσωπικό πρόβλημα...τουναντίον....

Αν διαβάσεις λίγο πιο πάνω θα δεις ότι ΔΕΝ ξεκινάω με δεδομένες τις γραφές!!!!

Αυτό με τα κακά δαιμόνια δεν το κατάλαβα που είπες. Απλά ανέφερα πως ως Έλληνες δεν είμαστε κουτορνίθια να μας πλασάρει ο κάθε πλανόδιος μια νέα θρησκεία!! Για δοκίμασε να κάνεις του έλληνες μωαμεθανούς!! Ή τότε οι ελληνες δεν ήταν θρήσκοι?? Κάθε άλλο....

Δημοσ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

ΕΙΧΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Αν ήξερες τι σημαίνει αγνωστοθικηστής δεν νομίζω ότι θα το έγραφες αυτό ;)

Δημοσ.
Τα περί τριάδος, τετράδος, Μωυσήδων και Αβραάμηδων να με συγχωρείς φίλε αλλά δεν τα είπε κανένας Χριστός.

και μόνο γι' αυτό το λόγο στ' αλήθεια βλάπτεις μία θρησκεία, δεν την βοηθάς.

Όταν είπε "δεν ήρθα να καταλύσω αλλά να συμπληρώσω τι εννοούσε?" Ή ήταν άλλος θεός αυτός που μίλησε στο Μωυσή??

"Βαπτίζετε όλα τα έθνη εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου πνεύματος".

"..Γιατί εγώ και ο πατέρας μου είμαστε ένα και το ίδιο.."

Δημοσ.

Eγώ και ο πατέρας μου είμαστε το ίδιο φίλε jimara

Μάλλον το ίδιο ισχύει για τον καθένα όπως και για 'σενα, αλλά γενικώς λάθος το έχεις καταλάβει και τα έκανες όλα κουλουβάχατα.

Ενώ λες ότι είσαι Χριστιανός έχεις μπλέξει σε ένα γρίφο με γραφές, Αβραάμηδες, Μωυσήδες, παπάδες, καντηλανάφτες και όλα τα συναφή. Νομίζω έτσι χάνεις το νόημα που όπως είπα και πριν είναι εξαιρετικά απλό. Εμείς το κάναμε περίπλοκο και προσθέσαμε τα κόλυβα για την κηδεία, τα κεριά και λιβάνια.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις με τα παραπάνω είναι τυφλούς στρατιώτες και -φυσικά- μπόλικους εχθρούς.

Δημοσ.
Eγώ και ο πατέρας μου είμαστε το ίδιο φίλε jimara

Μάλλον το ίδιο ισχύει για τον καθένα όπως και για 'σενα, αλλά γενικώς λάθος το έχεις καταλάβει και τα έκανες όλα κουλουβάχατα.

Ενώ λες ότι είσαι Χριστιανός έχεις μπλέξει σε ένα γρίφο με γραφές, Αβραάμηδες, Μωυσήδες, παπάδες, καντηλανάφτες και όλα τα συναφή. Νομίζω έτσι χάνεις το νόημα που όπως είπα και πριν είναι εξαιρετικά απλό. Εμείς το κάναμε περίπλοκο και προσθέσαμε τα κόλυβα για την κηδεία, τα κεριά και λιβάνια.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις με τα παραπάνω είναι τυφλούς στρατιώτες και -φυσικά- μπόλικους εχθρούς.

Εσύ δηλαδή πως αντιλαμβάνεσαι το Χριστιανισμό? Μην ανακατεύεις τα λόγια του Χριστού με τα κόλυβα!! είναι σαν να ανακατεύεις σύκα με μήλα!!

Πάντως αν αποδέχεσαι κάτι, είτε αποδέχεσαι τις βασικές αρχές 100% είτε καθόλου. Αν αλλάξεις κάτι τότε έχεις κάτι άσχετο!!

Δημοσ.
Εσύ δηλαδή πως αντιλαμβάνεσαι το Χριστιανισμό?

Με τον Χριστό και κανέναν άλλον

Μην ανακατεύεις τα λόγια του Χριστού με τα κόλυβα!! είναι σαν να ανακατεύεις σύκα με μήλα!!

Ω να με συγχωρείς, ούτε τα κόλυβα είναι δική μου εφεύρεση, ούτε οι εκκλησίες, ούτε και η παλαιά διαθήκη.

Πάντως αν αποδέχεσαι κάτι, είτε αποδέχεσαι τις βασικές αρχές 100% είτε καθόλου. Αν αλλάξεις κάτι τότε έχεις κάτι άσχετο!!

Αυτό εννοώ ότι περισσότερο βλάπτεις την θρησκεία παρά την ωφελείς.

Δηλαδή "ή τις βασικές αρχές" κατ' εσένα ή εγώ είμαι... αιρετικός.

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο μήπως όλοι είσαστε αιρετικοί εκτός από μένα;

:lol:

Δημοσ.

1)Με τον Χριστό και κανέναν άλλον

2)Ω να με συγχωρείς, ούτε τα κόλυβα είναι δική μου εφεύρεση, ούτε οι εκκλησίες, ούτε και η παλαιά διαθήκη.

3)Αυτό εννοώ ότι περισσότερο βλάπτεις την θρησκεία παρά την ωφελείς.

Δηλαδή "ή τις βασικές αρχές" κατ' εσένα ή εγώ είμαι... αιρετικός.

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο μήπως όλοι είσαστε αιρετικοί εκτός από μένα;

:lol:

1) Ωραία, άρα ακολούθα ότι είπε και όχι ότι σου αρέσει!!

2)Κανείς δεν είπε ότι είναι!!

3)αποδεχόμενος το γεγονός ότι η βασική αρχή του χριστιανισμού είναι το "αγαπάτε αλλήλους", τότε ΝΑΙ, κάθε παρεκτροπη από αυτό είναι όχι μόνο αιρετικό αλλά και απάνθρωπο ( το απάνθρωπο για τους μη χριστιανούς)!!

Δημοσ.

Με λίγα λόγια μου λες ότι υπάρχουν 2 είδη ανθρώπων, οι Χριστιανοί και οι απάνθρωποι. Οι καλοί... Ινδουϊστές ας πούμε εξαιρούνται από το παιχνίδι. Πάντως κρίμα... και μόνο η σύμπτωση του ονόματος του "κρίσνα" θα έπρεπε να σε βάζει σε υποψίες. Εκτός αν πιστεύεις ότι ο Θεός είναι μόνο για όσους μένουν δυτικά της Μ.Ανατολής.

Πάντως εσύ που ξέρεις ακριβώς τι είπε θα περίμενα να μου φέρεις κείμενά του που να αναφέρονται στον... Μωυσή. Όχι να υποθέτεις, ούτε να παίρνεις για δεδομένα ότι σου σερβίρουν. Σ' αυτήν την περίπτωση η επιστημονική περιέργεια του washcloud είναι ωφέλιμη.

Δημοσ.
Με λίγα λόγια μου λες ότι υπάρχουν 2 είδη ανθρώπων, οι Χριστιανοί και οι απάνθρωποι. Οι καλοί... Ινδουϊστές ας πούμε εξαιρούνται από το παιχνίδι. Πάντως κρίμα... και μόνο η σύμπτωση του ονόματος του "κρίσνα" θα έπρεπε να σε βάζει σε υποψίες. Εκτός αν πιστεύεις ότι ο Θεός είναι μόνο για όσους μένουν δυτικά της Μ.Ανατολής.

Πάντως εσύ που ξέρεις ακριβώς τι είπε θα περίμενα να μου φέρεις κείμενά του που να αναφέρονται στον... Μωυσή. Όχι να υποθέτεις, ούτε να παίρνεις για δεδομένα ότι σου σερβίρουν. Σ' αυτήν την περίπτωση η επιστημονική περιέργεια του washcloud είναι ωφέλιμη.

Όχι, λέω πως το να μη σέβεσαι το συνάνθρωπό σου είναι απάνθρωπο και έβαλα σε παρένθεση την απάντηση στο ερώτημά σου. Διάβασε πιο καλά!!

Επίσης δε μου λες εσύ τι πιστεύεις!!

Δημοσ.

Έγραψα 100 φορές τι πιστεύω

κουράστηκα...

Δημοσ.

αλλο η πιστη στο Χριστο και αλλο η εκλλησια..

η εκκλησια εχει μετατρεψει μερικες σοφες κουβεντες ενος ανθρωπου 2000 χρονια πριν σε επιχειρηση και εξουσια

Δημοσ.

Βέβαια αυτά που ο ανώνυμος συγγραφεύς της βίβλου λέει πως έλεγε ο τζήζας, τα έχει πει πολύ πριν από αυτόν ο Πλάτωνας. Αλλά προφανώς απήχηση βρήκε η εκλαϊκευμένη μορφή των γιδοβοσκών Εβραίων.

Δημοσ.
αλλο η πιστη στο Χριστο και αλλο η εκλλησια..

η εκκλησια εχει μετατρεψει μερικες σοφες κουβεντες ενος ανθρωπου 2000 χρονια πριν σε επιχειρηση και εξουσια

Αν εννοείς την εκκλησία του Χριστού δε συμφωνούμε. Αν εννοείς την ελληνική εκκλησία ΑΕ τότε συμφωνούμε!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...