Hellaslover Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Αν ο θεός μας θέλει απλούς και ταπεινούς γιατί οι παπάδες οδηγάνε mercedes και λιμουζίνες-ο Χρηστος ένα γαϊδουράκι δεν είχε? Γιατί πρέπει να είμαστε καλοντυμένοι στην εκκλησια και να δωρίζουμε στην εικόνα ότι πολύτιμο φοράμε πάνω μας(πολύτιμο σε χρηματική αξια)? Γιατί οι εκκλησιες είναι φτιαγμένες από τα ακριβότερα υλικά, και μοιάζουν με παλάτια? Γιατί τον παράδεισο τον φανταζόμαστε με πλάκες από χρυσαφι και η πύλη να είναι μαρμάρινη? Γιατί οι καλοί είναι φτωχοί και υποφέρουν μια ζωή ενώ οι πλούσιοι ζουν και βασιλεύουν? Και αν υπήρχει Θεός Γιατί επιτρέπει τόση αδικία στο κόσμο? Να είναι διαμορφωμένη η μοίρα και να πεθαίνουν από πεινα και αρρώστιες παιδάκια στο τρίτο κόσμο και άλλοι να ζούνε έως τα 100 τους? Όλοι παιδιά του Θεού δεν είμαστε, δε θα πρέπε να έχουμε τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες στη ζωή? Και γιατί δε κάνει μια δευτερα παρουσία (που ούτε ξέρουμε αν υπήρχε πρώτη) για να μπούμε όλοι στο "σωστό δρόμο"? Μήπως μας αφήνει στη μοίρα μας για να μας εκδικηθεί έτσι όπως καταντήσαμε, και αφού ήξερε τι κατάντια πριν μας δημιουργήσει (λογικά θα ήξερε, Θεός είναι..) γιατί μας δημιούργησε? Και αν όντως ο κόσμος είναι δημιούργημα του Θεού δε θα πρέπε να ήταν τέλειως? Για να μην υπάρξει καμια παρεξήγηση δεν ειρωνεύομαι τι θρησκεία απλά θεωρώ τον εαυτό μου άθεο μέχρι κάποιος να μου δώσει λόγο και απαντήσεις για να πιστέψω, και όχι απάντηση τύπου "πίστευε και μη ερευνα.."
adi32 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 τα παιδακια πεθαινουν και πεινανε γιατι καποια γαιδουρια σαν κι εμας κοπροσκυλιαζουν ολη μερα στα πισι τους στις καφετεριες στα μπουζουκια .... και οχι γιατι δεν στελνει ο Θεος με κουριερ χαμπουργκερ και πιτσες χατ ωστε να συνεχιζουμε εμεις ανενοχλητοι το θεαρεστο εργο μας μην περιμενεις απο τον θεο να κανει κατι που ειναι τοσο ευκολο να το κανει ο καθενας μας αλλα κανεις δεν το κανει Τελειος ο κοσμος μπορει να γινει απο μας δε χρειαζεται κανενας θεος
thanocaster Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Αν ο θεός μας θέλει απλούς και ταπεινούς γιατί οι παπάδες οδηγάνε mercedes και λιμουζίνες-ο Χρηστος ένα γαϊδουράκι δεν είχε? Γιατί πρέπει να είμαστε καλοντυμένοι στην εκκλησια και να δωρίζουμε στην εικόνα ότι πολύτιμο φοράμε πάνω μας(πολύτιμο σε χρηματική αξια)? Γιατί οι εκκλησιες είναι φτιαγμένες από τα ακριβότερα υλικά, και μοιάζουν με παλάτια? Γιατί τον παράδεισο τον φανταζόμαστε με πλάκες από χρυσαφι και η πύλη να είναι μαρμάρινη? Γιατί οι καλοί είναι φτωχοί και υποφέρουν μια ζωή ενώ οι πλούσιοι ζουν και βασιλεύουν? Ως φοιτητής δομικός μόνο σε αυτό μπορώ να σου απαντήσω: Προφανώς γιατί ο χρυσός και το μάρμαρο βρίσκονται σε πολύ μεγάλες ποσότητες στον ορυκτό πλούτο του παραδείσου, οπότε οποιαδήποτε άλλη κατασκευή θα ήταν οικονομικά ασύμφορη. Μα τί προβληματισμοί είναι αυτοί τέτοιες μέρες...
Fidelio Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Hellaslover αντικατέστησε όπου θεός=ανθρωπος και πάρε πίσω τις τύψεις σου..
livewire Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Έλα ντε! Αφού σας χαλάει το αρνί, τι το πίνετε? Σοβαρά τώρα, όταν λυθούν ως δια μαγείας όλα αυτά τα βασανιστικά ερωτήματα, την άλλη μέρα θα μας χτυπήσει μετεωρίτης.
elis88 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Πάντος δεν νομίζω ότι μπορεί να εγκυηθεί κάνείς ότι υπάρχει θεός, εκτός από παπάδες κλπ. Ο Χρηστός σίγουρα υπήρχε γιατι είναι ιστορικό πρόσωπο, αλλά δεν είναι απαραίτητα υγιος του Θεού, μπορεί απλά να ήταν ένας άνθρωπος ποιο εξυπνός από τους ανθρώπους της εποχής του, που στους ανθρώπους ατ΄΄ης της εποχής ότι και να έλεγες θα το πιστέυανε, αλλα who knows... μπορεί να έχω και αδικό για αυτό κι εγώ είμαι αγνωστοθικηστής.
Fan Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΕΙΧΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
VitamineQ Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Γιατί αν όλοι ζούσαμε μέχρι τα 100 ασπουμε τότε θα ήμασταν σαν τις κονσέρβες με ημερομηνία κατασκευής και ημερομηνία λήξης. Τώρα έχει μια αγωνία το θέμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Πρώτα απ' όλα πιστεύω πως ο Χριστός δεν έχει σχέση με τον Χρήστο, τουλάχιστον όχι άμεση. Αν βεβαίως έγραφα για τον Κρύσνα (δηλαδή τον Κρίσνα) θα ήταν λίγο δύσκολο να απαντήσει κανείς στις θρησκευτικές μου θεωρίες γιατί μάλλον κανείς δεν θα με έπαιρνε στα σοβαρά. Δηλαδή μετρώντας μέχρι το δέκα θα ήταν αστείο να αγνοούσα το ένα και το δύο. Όλα τα πράγματα έχουν μία σειρά, ειδικά αν μιλάμε για αλυσίδα γνώσεων. Αν ο Θεός πάντως πιστεύεις πως σκοτίζεται για το αν κλαίει ή αν γελάει η μαϊμού, τότε σίγουρα έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου. Το ζητούμενο είναι να κάνεις το σωστό είτε κλαίγοντας είτε γελώντας, αυτό το τελευταίο λίγη σημασία έχει. Αν τα κάνεις κλαίγοντας απλώς έχουν μεγαλύτερη αξία. Αυτό ακριβώς είναι πίστη. Αλλά όλα αυτά έχουν υπερ-αναλυθεί και ίσως να σου λυθούν όλες αυτές οι απορίες σε πολλά θρησκευτικά κείμενα όπως π.χ η Μπαγκαβάντ Γκίτα. Όλα για τον ίδιο Θεό μιλάνε εξάλλου, τουλάχιστον όσων αφορά τις γνωστές θρησκείες. Σαν απλοϊκό παράδειγμα μπορείς να κοιτάξεις στους στίχους που ο αρχηγός των -λίγων- καλών ανθρώπων είναι υποχρεωμένος να μπει σε πόλεμο με τους -πολλούς- κακούς ανθρώπους. Έχει την απορία, πως δηλαδή, με τι ψυχή θα πάει σε έναν πόλεμο που ακόμη κι αν τον κερδίσει δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι ευτυχισμένος γιατί θα έχει σκοτώσει τους αδερφούς του. Παίρνει τις ανάλογες απαντήσεις. Δηλαδή πως αν η αντιλόπη παραδοθεί αμαχητί στο λιοντάρι αυτό είναι ασέβεια προς την ζωή και κατ επέκταση προς τον ίδιο τον Θεό.
jimarass Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 1)Αν ο θεός μας θέλει απλούς και ταπεινούς γιατί οι παπάδες οδηγάνε mercedes και λιμουζίνες-ο Χρηστος ένα γαϊδουράκι δεν είχε? 2)Γιατί πρέπει να είμαστε καλοντυμένοι στην εκκλησια και να δωρίζουμε στην εικόνα ότι πολύτιμο φοράμε πάνω μας(πολύτιμο σε χρηματική αξια)? 3)Γιατί οι εκκλησιες είναι φτιαγμένες από τα ακριβότερα υλικά, και μοιάζουν με παλάτια? 4)Γιατί τον παράδεισο τον φανταζόμαστε με πλάκες από χρυσαφι και η πύλη να είναι μαρμάρινη? 5) Γιατί οι καλοί είναι φτωχοί και υποφέρουν μια ζωή ενώ οι πλούσιοι ζουν και βασιλεύουν? Και αν υπήρχει Θεός 6)Γιατί επιτρέπει τόση αδικία στο κόσμο? Να είναι διαμορφωμένη η μοίρα και να πεθαίνουν από πεινα και αρρώστιες παιδάκια στο τρίτο κόσμο και άλλοι να ζούνε έως τα 100 τους? Όλοι παιδιά του Θεού δεν είμαστε, δε θα πρέπε να έχουμε τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες στη ζωή? 7) Και γιατί δε κάνει μια δευτερα παρουσία (που ούτε ξέρουμε αν υπήρχε πρώτη) για να μπούμε όλοι στο "σωστό δρόμο"? Μήπως μας αφήνει στη μοίρα μας για να μας εκδικηθεί έτσι όπως καταντήσαμε, και αφού ήξερε τι κατάντια πριν μας δημιουργήσει (λογικά θα ήξερε, Θεός είναι..) 8) γιατί μας δημιούργησε? Και αν όντως ο κόσμος είναι δημιούργημα του Θεού δε θα πρέπε να ήταν τέλειως? 9)Για να μην υπάρξει καμια παρεξήγηση δεν ειρωνεύομαι τι θρησκεία απλά θεωρώ τον εαυτό μου άθεο μέχρι κάποιος να μου δώσει λόγο και απαντήσεις για να πιστέψω, και όχι απάντηση τύπου "πίστευε και μη ερευνα.." Επειδή και εμένα με απασχολούν αυτά που ακριβώς ρωτάς, μέχρι στιγμής έχω βρει τις εξής απαντήσεις. Σημειωτέον ότι η αναζήτησή μου δεν άρχισε από τον Αβραάμ, αλλά από το γεγονώς ότι πιθανώς υπάρχει φιλοσοφική ανάγκη ύπαρξης θεού-δημιουργού και πήγα αντίστροφα. Άλλωστε δεν μπορείς να ξέρεις αν η Βίβλος ή τα γεγονότα που περιγράφονται έγιναν ακριβώς έτσι και δεν έχουν αλλοιωθεί. Η λογική και η Πίστη σε οδηγεί όπως οδήγησε τον 100νταρχο χωρίς να έχει ακούσει λέξη από τον Ιησού!! 1)Ο Χριστός έδωσε παράδειγμα , αλλά ο υπερβολικός ζήλος και αγάπη του ανθρώπου προς τον θεό οδηγεί σε ακρότητες! Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο όταν η εκκλησία ενσωματώνεται πλήρως στο κρατικό μηχανισμό, οπότε ο αρχηγός της θωρείται και κρατικός αρχηγός, οπότε mercedes!!! Mια αποφασιστική και προσεκτική αποδέσμευση από το κράτος θα αναγκάσει την εκκλησία να παράγει πάλι έργο!!! Ο Χριστός ανέβηκε στο γαιδουράκι για να διδάξει ότι ταπεινότητα = αρετή, σε ΟΛΟΥΣ (όπως και πολλοί αρχαίοι φιλόσοφοι). Οι παπάδες ήρθαν πολύ αργότερα από τον Ιησού, επειδή ο Χριστιανικός πληθυσμός μεγάλωνε και χρειαζόταν έλεγχο. 2)Αυτό είναι ελληνική κουλτούρα καθαρά. Έχει τα καλά και τα κακά της. Η εκκλησία είναι ΜΙΑ. Τα δόγματα και οι εκφράσεις της πολλές!! 3)Δες το 2) 4)Γιατί έχουμε φαντασία!!!! Προσωπικά θεωρώ ότι ο άνθρωπος είναι κομμάτι του θεού, όπως άλλωστε όλη η κτίση-σύμπαν , πες το όπως θες. Όταν είσαι κοντά του, είσαι σαν το ψάρι στο νερό.΄Δηλαδή κοντά στην πηγή της ουσίας σου. Και είσαι ευτυχισμένος. Όταν είσαι μακρυά , τότε είσαι δυστυχισμένος, όπως δυστυχισμένος είναι αυτός που ζει μακρυά από το ποτάμι με το νερό! Δεν είναι ο θεός που σε πάει στο παράδεισο και στην κόλαση. Είναι η ελεύθερή σου βούληση να επιλέξεις να είσαι κοντά ή μακρυά από την πηγή. Τώρα αν ρωτάς γιατί να είμαι δυστυχισμένος μακρυά από την πηγή, η απάντηση είναι απλή: Διότι είσαι ίδια ουσία με την πηγή, μακρυά ΔΕΝ υπάρχει άλλη πηγή! 5)Αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλοί καλλοί πλούσιοι και μάλιστα και ιστορικά πρόσωπα όπως οι περισσότεροι εβραίοι ήρωες. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν εκατομυριούχοι με καλή καρδιά αλλά το σύστημα μερικές φορές σε κάνει να αντιδράς με άσχημο τρόπο ώστε να αμυνθείς! Αυτήν την άμυνα εσύ τη βλέπεις ως κακία και δεν τη ξεχωρίζεις από το καλό. Στη δευτέρα παρουσία ίσως βρεθείς προ εκπλήξεως!! Πάντως το κακό σίγουρα βασιλεύει πιο έυκολα αφού στην ίδια τη φύση υπάρχει η εντροπία! Το κακό = αταξία νομων θεσμών κ.τ.λ. Το καλό = τάξη. Δηλαδή είναι πιο εύκολο να καταστρέψεις παρά να χτίσεις!! Σε αυτό βέβαια φταίει ο άνθρωπος που κατά πλειοψηφία προτιμά το εύκολο και το γρήγορο! 6)Ο κόσμος που περιγράφεις απαιτεί συνεχή παρέμβαση του θεού, δηλαδή είναι ΜΗ ελέυθερος. Ο άνθρωπος έχει προορισμό τη θέωση και αυτό θα το καταφέρει μόνος του. Ο Χριστός απλά μας έβαλε πάλι στο δρόμο προς τη θέωση. Εμείς θα φτάσουμε στο τέρμα μόνοι μας!! Είναι πολύ εύκολο να επεμβεί ο θεός και να φέρει την τάξη. Και θα το κάνει στη δευτέρα παρουσία! Μετά τη δευτέρα παρουσία δεν θα επέλθει αμέσως η θέωση, απλά θα διαχωριστούν τα αυγά από τα σύκα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Τα χιλιάδες ή εκατομύρια χρόνια της ιστορίας της ανθρωπότητας άλλωστε είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στην αιωνιότητα. Οπότε υπομονή!! 7)Αυτό θα γίνει κάποια στιγμή. Μήπως ήθελες να γίνει πριν γεννηθείς???? Μη βιάζεσαι!! Γίνε εσύ καλύτερος άνθρωπος γιατί κοντά στο θεό θα πάνε όσοι έχουν παιδική καρδιά, ανίκανοι να βλάψουν. Δε θα μεταμορφωθούμε στη δευτέρα παρουσία σε αγγελάκια του καλού. Με τους υπάρχοντες χαρακτήρες θα πάμε και όποιος έχει κακές προθέσεις για το συνάνθρωπό του, απλά θα μείνει μακρυά. 8)Είναι τέλειος. Από όσο ξέρω ακόμα τα ηλεκτρόνια γυρνάνε γύρω από τους ατομικούς πυρήνες, η σταθερά π δεν έχει μεταβληθεί ούτε κατά ένα δεκαδικό, οι φορείς της βαρύτητας και των άλλων δυνάμεων εργάζονται ασταμάτητα και επίσης η μαγνητική διαπερατότητα του κενού είναι ίδια. Μέχρι και το νερό έχει ιδιότητα να υγροποιείται σε μεγάλα βάθη για να διατηρηθεί η ζωή. Όλα τέλεια μου φαίνονται!! Ο θεός δεν έχει κουνήσει ούτε μια φορά το δαχτλάκι του για μικροδιορθώσεις!!! 9)Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Το να είσαι καλός άνθρωπος, αξιοπρεπής και με ενάρετη ζωή είναι μια τάση που έχεις στα γονίδιά σου. Το βλέπεις και μπορείς να κρίνεις. Δε χρειάζεσαι κάποιον να σου το μάθει! Ο θεός δεν έχει ανάγκη να τον πιστέψεις. Μη μπερδεύεις το "έλα κοντά μου για να είσαι κοντά στην πηγή και να σωθείς" με το "πίστεψέ με και θα σε κάνω μάγκα". "Η πίστη σου σε έσωσε όχι εγώ" ..είπε ο Ιησούς! Ακόμα και "η πίστη" μπορεί να είναι μια προσπάθεια του θεού να ξυπνήσει μέσα μας τη δύναμη της αυθυποβολής ή κάτι άλλο. Που ξέρεις τι ικανότητες έχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος? Και σε ανθρώπους του 1000πχ σίγουρα δεν αρχίζεις επιστημονικές αναλύσεις. Το φέρνεις μαλακά όπως σε ένα μωρό, ακόμα και με έμεσο τρόπο. Ελπίζω να βοηθησα.
washcloud Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Hellaslover , Εφ΄ όσον ΔΕΝ το έχεις μέσα σου το "πίστευε και μη ερεύνα", εφ' όσον ΔΕΝ έχεις μέσα σου την ένοια της "πίστης", ή έστω του να "νιώθεις κάτι"...τότε νομίζω πως τα ερωτήματα σου θα μέινουν αναπάντητα για 'μένα. Η απουσία του θεού, με την "καθαρή" έννοια του όρου, είναι σαφής για όποιον δεν θέλει να "φτιάξει" απάντήσεις του τύπου "μα κοίτα τί αχανής και παρ' ολ' αυτά οργανωμένη είναι η πλάση γύρω σου". Η αλήθεια είναι, ορίζοντας πάντα με τα ανθρώπινα μέτρα την αλήθεια, ότι εάν υπάρχει θεός, σε ότι σχήμα, χρώμα, θρησκεία κλπ υπάρχει, δεν είναι άμεσα τουλάχιστον έκδηλη η ύπαρξή του στους ανθρώπους. Από ΄κει και πέρα, τόσοι και τόσοι άνθρωποι υποστηρίζουν είτε ότι τον νιώθουν, είτε ότι ότι τον έχουν δει, είτε ότι τους έχει σώσει (από ο,τιδήποτε), είτε χίλια δυο. Οι "χειρότεροι", τον επιβάλλουν κι όλας, είτε έμμεσα - είτε άμεσα. Ξαναγυρνάμε δηλαδή στους ανθρώπους και στις προθέσεις τους. Και όπως ειπώθηκε, υπάρχουν διάφορες. Και πίσω απ΄όλες είναι 1 ανάγκη. Ανάγκη για εξουσία, ανάγκη για ασφάλεια, ανάγκη για να αντιμετωπίσουν την ΓΝΩΣΗ του πεπερασμένου της ζωής, ανάγκη για ν' αντιμετωπίσουν τις ατέλειές τους με μια άφεση αμαρτιών, και πάει λέγοντας. Ίσως η καλύτερη περίπτωση για "αποδείξεις" να ήταν μια αποκομμένη ομάδα ανθρώπων από το σύνολο, για να δει κανείς πως μέσα στους αιώνες "αντιλαμβάνονται" το θείο. Διότι όταν αρχίσει η κατήχηση, άστα-βράστα. Τότε ο άνθρωπος ως ον με πολύπλοκη συνειδητότητα/ψυχισμό, αρχίζει και λέει ό,τι θέλει, και τράβα βρες άκρη. Μια άλλη αλήθεια επίσης είναι, ότι κατέχοντας την γνώση του από πότε ο άνθρωπος "βόσκει" στα πέριξ, είναι "πολύ νέος για να τον εμπιστευτείς". Μόλις αιώνες πριν, οι άνθρωποι μάθαιναν στα παιδιά τους ότι ο "κόσμος" είναι επίπεδος. Αργότερα ότι η κατοικία τους είναι το κέντρο της "κτήσης". Πού να εμπιστευτείς λοιπόν την ΓΝΩΜΗ του ανθρώπου, όταν βλέπεις πόσο "ψαράς" είναι, και πόσο "αδύναμος". Με γνώμονα λοιπόν την ΓΝΩΣΗ, νομίζω ότι ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση, όπως και δεν ήταν, ν' αντιληφεί "θεό". Μπορεί όμως κάλλιστα να τον φτιάξει στο μυαλό του, στην "ψυχή" του (άλλωστε η καλλιτεχνικές του τάσεις είναι δεδομένες, όπως και τα "ταλέντα" του), όπως ειπώθηκε, για χίλιους δυο λόγους. Υπάρχουν άνθρωποι που στη σκέψη και μόνο την απουσίας θεού, φοβούνται ότι θα καταληθούν τα πάντα. ΤΡΕΜΟΥΝ ότι μια τέτοια συνειδητοποίηση/"απόδειξη" θα οδηγήσει στην αλληλοεξόντωση. Οι ηθικοί κανόνες δε θα έχουν κανένα "κύρος", και η "ζωή" κανένα πλέον νόημα όπως την ήξεραν μέχρι τότε, αφού όλα είναι δημιουργήματα ανθρώπινα. Ό,τι υπάρχει "εκεί έξω", είναι απλά ασύλληπτο από τον άνθρωπο. Κι ούτε και ξέρω φυσικά αν ποτέ θα "συλληφθεί". Ως τότε, θα βγαίνει ο καθ' ένας και θα λέει το μακρύ και το κοντό του, είτε για προσωπικούς λόγους, είτε για άλλους πιο σύνθετους. "Απόδειξη" αυτής της πορείας, είναι η "κατάντια" που αναφέρεις των ιερατίων, του τρόπου ζωής τινών εξ' αυτών κλπ. ΦΩΝΑΖΟΥΝ τα πάντα ότι "κάτι δεν πάει καλά", κι άνθρωποι σαν εσένα λένε "για στα, κάτι δεν είναι που ΔΕΝ πάει καλά εδώ ; ". Έχεις σαφέστατο δικαίωμα να αμφιβάλλεις και να την ψάχνεις. Όπως έχει κι άλλος που θα σου πει "α εγώ την βρήκα κι είμαι μια χαρά". Μην περιμένεις όμως να σου δώσουν απαντήσεις οι ανθρΩποι. Είπαμε. They are highly undependable. Τις όποιες "απαντήσεις" θα στις δώσει η "συνείδησή" σου, αυτό που τέλος πάντων "είσαι". Στην καλύτερη, ο "θεός". Μέχρι τότε, απλά νομίζω το νόημα περί "θεού", πάει στο νόημα της ζωής. Και το καλύτερο quotation που μπορώ να κάνω σχετικά με αυτό, είναι από τους Monty Python's Flying Circus : "Try to be nice to people. Avoid eating fat. Read a good book now and then. Get some walking in.Try to live together in peace and harmony with people of all creeds and nations." (είχα καιρό να το τσεκάρω, νόμιζα ότι έλεγε κάτι και για recycling ,,, καθόλου άσχημο σαν update. )
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Η αλήθεια είναι, ορίζοντας πάντα με τα ανθρώπινα μέτρα την αλήθεια, ότι εάν υπάρχει θεός, σε ότι σχήμα, χρώμα, θρησκεία κλπ υπάρχει, δεν είναι άμεσα τουλάχιστον έκδηλη η ύπαρξή του στους ανθρώπους. Αν πιστεύω πως το σύμπαν είναι ο Θεός και πως είμαι μέρος του όπως και να 'χει, τότε μάλλον είναι πολύ έκδηλη η ύπαρξή του. (πανταχού παρών) Βεβαίως αν πίστευα ότι είναι παππούς με γενειάδα θα άλλαζε το ζήτημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.