Προς το περιεχόμενο

Ο σκληρός crashαρε....some help plz!!!

T3rm-nAt0r

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα ένα σκληρό δίσκο (για την ακρίβεια Maxtor Onetouch4 500GB ) φορμαρισμένο σε NTFS. Αυτό τον συνέδεσα σε λειτουργικό Ubuntu 7.10 και αντέγραψα κάποια αρχεία στο σκληρό. Έπειτα προσπάθησα να συνδέσω το σκληρό αυτό σε λειτουργικό Vista. Όμως ο σκληρός τώρα δεν είναι προσβάσιμος. Προσπάθησα μετά να τον συνδέσω στο προηγούμενο λειτουργικό και πάλι έχω σφάλμα λάθους....(μου εμφανίζει Cannont mount = δεν είναι προσβάσιμος και αυτός...) Δοκίμασα να κάνω κάτι με τα προγράμματα O&O Defrag Pro, TestDisk, chkdsk(της Mircrosoft) ;όμως δεν υπήρχε θετική ανταπόκριση. Με το εργαλείο των windows Διαχείριση δίσκων είδα ότι πλέον το format του δίσκου μου είναι RAW (αντι για NTFS, ευτυχώς τα δεδομένα μου διατηρούνται σε NTFS). Με αποτέλεσμα να έχω μείνει με ένα σκληρό που δεν μπορώ ούτε καν να διαβάσω. Μετά από 2 μέρες google ανακάλυψα πως το αρχείο MFT (master file table) και το αρχείο MFT-mirror (MFT backup) ,που χρησιμοποιούνται για τη χαρτογράφηση των δεδομένων ενός σκληρού, είναι για κάποιο περίεργο λόγο κατεστραμμένα... Προσπαθώ λοιπόν τόσο καιρό να βρω κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να μου κάνει reconstruct/rebuild/repair το αρχείο MFT (ή/και το mirror του). Από αυτά που διάβασα υπάρχει επιπρόσθετα ένα αρχείο Logfile στα τελευταία sectors του δίσκου το οποίο είναι το ίστατο backup. Με βάση αυτό δε γίνεται κάπως να αναδημιουργηθούν MFT, MFT-mirror δεδομένου ότι αυτά τα αρχεία εγγράφονται σε συγκεκριμένα sectors (αρχικά) σε κάθε σκληρό? Είμαι σχεδόν ολοκληρωτικά απελπισμένος επειδή στον σκληρό αυτό είχα όλες μου τις εργασίες, μαθήματα, αρχεία κτλ.... από το 2000....(όπου ξεκίνησα να ασχολούμαι με PC)και τώρα τα χάνω όλα. (τα υπάρχοντα δεδομένα μου δεν έχουν πειραχτεί προς το παρόν αφού ο δίσκος δεν είναι προσβάσιμος και κατ' επέκταση δεν είναι και εγγράψιμος) Σκέφτηκα εσάς επειδή ασχολείστε με hardware και ίσως μπορέσετε να μου δώσετε κάποιο άξονα να ψάξω κι άλλο....(έχω ρωτήσει σε πολλά forums, mIRC, MSNs .... όμως δε μπορώ να πω ότι πήρα απάντηση....τώρα χρησιμοποιώ ένα πακέτο GetDataBack for NTFS μαζί με το προαιρετικό εργαλείο DiskExplorer της ίδιας εταιρίας) ο συνδυασμός αυτών των προγραμμάτων διαβάζει το Logfile αρχείο που προανέφερα. αν έχετε έστω και λίγο χρόνο, οτιδήποτε μου πείτε θα με βοηθήσει... (έστω και προσωπική απάντηση στο e-mail μου)

Με μια γραμμή, θέλω κάπως να αναδημιουργηθεί το MFT χωρίς να χρειαστεί να κάνω format ή κάτι σχετικό, αν είναι δυνατον αυτό που λέω....

σκέφτηκα να κάνω ένα quick format σε NTFS και μετά να χρησιμοποιήσω κάποιο προγραμαμα για recover formatted HD...

αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει....

• Moderators
Δημοσ.

Καλυτερα να παρεις (με το Get Data Back NTFS edition) πισω τα αρχεια σου, αφου μπορουν να αναγνωστουν (ειναι σε NTFS), σε αλλο μεσο εννοειται, και επειτα να κανεις φορματ το δισκο και μετα να τα ξαναπερασεις εκει.

Δημοσ.
Καλυτερα να παρεις (με το Get Data Back NTFS edition) πισω τα αρχεια σου, αφου μπορουν να αναγνωστουν (ειναι σε NTFS), σε αλλο μεσο εννοειται, και επειτα να κανεις φορματ το δισκο και μετα να τα ξαναπερασεις εκει.

Το στραβό της υπόθεσης είναι ότι στο 1ο scan με το GetDataBack (NFTS) είδα αρκετά από τα αρχεία μου 180κάτι/300 GB που είχα. Σε μετέπειτα scans ομως μου βγάζει Index info NOT added .... και η καφρίλα είναι ότι στα ΝΟΤ added είναι αρκετά από τα αρχεία που χρειάζομαι

===========

PS μήπως ξέρει κανείς το τηλ ή έστω την έδρα της Maxtor στην Ελλάδα????

(ξέρω ότι πλέον έχει εξαγοραστεί απο Seagate όμως δε πρέπει να έχει κάπου αντιπροσωπεία?)

• Moderators
Δημοσ.

Eιναι απλο. Ειτε ξαναδοκιμαζεις ειτε ψαχνεις για άλλο προγραμμα (δες και τα pm σου λιγο)...

Εαν δεν, σημαινει οτι κατι εκανες στο δισκο.

Δημοσ.
Eιναι απλο. Ειτε ξαναδοκιμαζεις ειτε ψαχνεις για άλλο προγραμμα (δες και τα pm σου λιγο)...

Εαν δεν, σημαινει οτι κατι εκανες στο δισκο.

Έχω δοκιμάσει πολλά προγράμματα.... GetDataBack, NTFS recovery, Reover My Files, Active Recovery, chkdsk, Stellar Phoenix, και και και.... μόνο το 1ο ήταν αυτό που "πλησίασε" κάπως σε αυτό που θέλω...

Δημοσ.

δοκιμασες με το file scavenger?μεχρι στιγμης εχω δει τα καλύτερα αποτελέσματα.Κάτι ανέφερες για O&O Defrag, περιττό να σου πω οτι τετοια προγράμματα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιείς αφού, η γενική ιδέα λέει "οσο περισσότερο δουλεύεις πάνω στον δίσκο, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να κάνεις δουλειά. Γενικά, οσο διαβάζεις τον δίσκο, τοσο γράφονται πάνω πληροφορίες. Μην κάνεις πειράματα με άγνωστα προγράμματα, καλύτερα να ψάξεις 10 μέρες και να δοκιμάσεις 1-2 εφαρμογές παρά να ψάξεις μια μέρα και να δοκιμάσεις 6 εφαρμογές.

• Moderators
Δημοσ.

Μιλαμε για επαγγελματικο File Defragmenter το οποιο προερχεται απο την αγορα των Servers... (το file defragment της O&O)

ΤΟ σωστηρι αρχειων ειναι για τα μπαζα οντως...

Δημοσ.

το Ο & Ο δε πρέπει να το χρησιμοποίησα επειδή κάτι τέτοιο σκέφτηκα και εγώ.... ωστόσο δε πιστευω ότι με την αναγνωση "χανεις" δεδομένα.... είναι απλό read....

πάντως θέλω να σημειώσω ότι όσες φορές κάνω scan με το GetDataBack κάπως το πρόγραμμα διαβάζει τα αρχεία μου, όμως όταν κάνει reconstruct data tree μου βγάζει "index info NOT added filename = ..." έψαξα για αυτό το μύνημα αλλά δε μπόρεσα ακόμη να βρω τι ακριβώς σημαίνει και κυρίως γιατί το βγάζει.... αν μπορείτε να βοηθήσετε....

• Moderators
Δημοσ.

Αφου οπως λες ειναι απλο read, γιατι να κανει κατι Reconstruct?

Απλα επρεπε να τα σωνει ως εχουν, ασχετως σωστου ή μη data tree.

Δεν ξερω να σε βοηθησω σχετικα με το συγκεκριμενο σφαλμα παντως :-(

Δημοσ.

Reconstruct κανει στο pc που έχω το recovery prog. Το πρόγραμα δε γνωρίζει εξ αρχής το data tree και ανάλογα με τo read από το σκληρό το ανασχηματίζει. Εννοείται ότι το δέντρο αυτό και όλα τα δεδομένα προς επαναφορά είναι στο pc μου και όχι στο σκληρό που θέλω να σώσω γτ τότε δε κάνω δουλειά...anyway...μήπως κάποιος έχει άλλη άποψη?

Δημοσ.

μπορει να ειναι οτι καλυτερο για defragment, και εγω αυτο χρησιμοποιώ, αλλα ΔΕΝ κανει για τέτοια δουλειά. Αν εχεις προβλημα με δίσκο και το αντιμετωπίζεις με τέτοιο τρόπο, τοτε απλά μην ακουμπήσεις server ποτέ σου.και ναι, πάω καλά....(υπάρχουν και τα mails στα νεα posts που τα δειχνουν ολα....)

Δημοσ.

Υπαρχουν αρκετες εταιρειες που κανουν αυτη την δουλεια αλλα ζητανε υπερβολικα μεγαλα ποσα....Οποτε αναλογα με την χρησιμοτητα τους, κρινεις και αποφασιζεις αναλογα..Μια απο τις πιο

γνωστες ειναι και η παρακατω....

Είδη Πληροφορικής

Tic Tac Data Recovery

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ,

Ν. Αττικής,

Χαλάνδρι

77-79, pentelis ave,

ΤΚ:

Τηλ. 2106897383

Δημοσ.
μπορει να ειναι οτι καλυτερο για defragment, και εγω αυτο χρησιμοποιώ, αλλα ΔΕΝ κανει για τέτοια δουλειά. Αν εχεις προβλημα με δίσκο και το αντιμετωπίζεις με τέτοιο τρόπο, τοτε απλά μην ακουμπήσεις server ποτέ σου.και ναι, πάω καλά....(υπάρχουν και τα mails στα νεα posts που τα δειχνουν ολα....)

ο σερβερ που κολλάει στην όλη υπόθεση? με το προβλημά μου κάτι σχετικό? (το Ο & Ο είπα οτι δε το χρησιμοποίησα γτ με την μετακινηση δεδομένων θα έχανα αρχεία)

Δημοσ.

φιλε το πιο πιθανον εχουμε τον ιδιο σκληρο και μου παρουσιασε το ιδιο προβλημα και εμενα.με το chkdsk θα διωρθοθει το προβλημα αλλα θα χασεις ολλα σου τα αρχεια...και περα απο αυτο δε ξερω αν θα το κανει σε εσενα αλλα σε εμενα το ξαναπαρουσιασε το προβλημα αυτο και μετα ξανα και ξανα...μεχρι που τον πηγα πισω,πηρα τον ιδιο καινουργιο και μου παρουσιασε το ιδιο ακριβως προβλημα.τωρα εχω παρει για 3η φορα τον ιδιο σκληρο,ελπιζω να μην το ξανακανει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...