Προς το περιεχόμενο

Αξιζει το Oblivion ;

Iron_Druid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν εχω παιξει το παιχνιδι καθως δεν εω παιξει ποτε κατι της σειρα Elder. Το ξερω οτι ειμαι απαραδεκτος και οτι πρεπει να με καψετε στην πυρα...

Αξιζει λετε να το παιξω ; Γενικα μου αρεσουν τα RPG. Λάτρεψα το Dungeon Siege αν το ξερετε.

Μπορείτε να με κατατοπίσετε σχετικα με το παιχνίδι ;

1) Υπάρχει δωρεάν στο Internet (νομιζω ετσι ειχα ακουσει) ή πρεπει να το αγοράσω ;

2) Νομίζω υπάρχουν πολλά Oblivion, ποια απο όλα ;

3) Τι πλοκή / σενάριο έχει ;

Πιστευω οτι θα μου αρκούσαν δύο-τρια λόγια από όσους το έχουν παίξει καθώς εγώ μελετάω links και searches στο forum.

Ευχαριστω και χρονια πολλα σε όλους!

Χριστός Ανέστη!:-)

Δημοσ.

Ολα τα game πρέπει να τα αγοράζεις η τουλάχιστον αυτά που γουστάρεις πολύ γιατί στο τέλος για τα pc θα βγαίνουν μόνο πασιέντζα και τρίλιζα έτσι όπως πάμε.

Ενα είναι το oblivion αυτό που βγήκε πρόπερσι και για μένα αξίζει σαν game. Αν και πλέον το έχω βαρεθεί στην αρχή μπορώ να πω ότι το είχα λιώσει μια και είναι αρκετά ενδιαφέρων rpg πέρα από το κονσολάδικο interface του. Πάντως πρέπει να έχεις καλό pc για να το τρέξει.

Δημοσ.
Δεν εχω παιξει το παιχνιδι καθως δεν εω παιξει ποτε κατι της σειρα Elder. Το ξερω οτι ειμαι απαραδεκτος και οτι πρεπει να με καψετε στην πυρα...

Αξιζει λετε να το παιξω ; Γενικα μου αρεσουν τα RPG. Λάτρεψα το Dungeon Siege αν το ξερετε.

Μπορείτε να με κατατοπίσετε σχετικα με το παιχνίδι ;

1) Υπάρχει δωρεάν στο Internet (νομιζω ετσι ειχα ακουσει) ή πρεπει να το αγοράσω ;

2) Νομίζω υπάρχουν πολλά Oblivion, ποια απο όλα ;

3) Τι πλοκή / σενάριο έχει ;

Πιστευω οτι θα μου αρκούσαν δύο-τρια λόγια από όσους το έχουν παίξει καθώς εγώ μελετάω links και searches στο forum.

Ευχαριστω και χρονια πολλα σε όλους!

Χριστός Ανέστη!:-)

Το εχω το Oblivion και ναι η αληθεια ειναι οτι θελει αρκετα καλο μηχανημα για να το τρεξεις καλα. Εχει αρκετο βαθος και ελευθερια ανπτυξης του χαρακτηρα σου... γενικα μπορεις να κανεις παρα πολλα πραγματα καλα και κακα και να αγγιξεις τον ρεαλισμο οπως δε το χεις ξανακανει σε αλλο rpg. Το μοναδικο μειονεκτημα που εγω θα του εβρισκα ειναι οτι δεν ειναι online. Παρολο που προσεξα οτι ζητησες κατι που να μην ειναι online, εχω την αισθηση οτι το rpg gaming εχει περασει σε ενα αλλο επιπεδο και ειναι αυτο του online interactive gaming. Παντως συνιστω να παιξεις το oblivion και να μας πεις τις εντυπωσεις σου :)

• Super Moderators
Δημοσ.

όλα τα "online rpgs" είναι του κώλου rpgs...πιο πολύ hack n slash games είναι παρά pure rpgs...

Δημοσ.
όλα τα "online rpgs" είναι του κώλου rpgs...πιο πολύ hack n slash games είναι παρά pure rpgs...

Ναι αυτο ειναι αληθεια.... αλλα ενα μεγαλο ποσοστο του κοσμου που ασχολειται με rpg παιχνιδια δε γνωριζει για το lore του καθε παιχνιδιου... Κοινως το που βασιζεται το παιχνδι. Ειναι τελειως διαφορετικη η αισθηση που αποκτα το game οταν το "ζεις" γνωριζοντας το storyline του.

Πχ εγω που επαιζα wow καιρο, δεν ειχα ποτε ασχοληθει με warcrafet series ποτε, και μιλαω για τα warcraft 3 κλπ... Δε ειχα ποτε διαβασει το lore του warcraft και συνεπως το wow ηταν για μενα bg, arenas, pvp κλπ.... Οταν αρχισα να διαβαζω μερικα πραγματα και να καταλαβαινω την ιστορια, στεκομουν μπροστα απο τον Thral και ενιωθα... δεος! :P

Δημοσ.
Ολα τα game πρέπει να τα αγοράζεις η τουλάχιστον αυτά που γουστάρεις πολύ γιατί στο τέλος για τα pc θα βγαίνουν μόνο πασιέντζα και τρίλιζα έτσι όπως πάμε.

Ενα είναι το oblivion αυτό που βγήκε πρόπερσι και για μένα αξίζει σαν game. Αν και πλέον το έχω βαρεθεί στην αρχή μπορώ να πω ότι το είχα λιώσει μια και είναι αρκετά ενδιαφέρων rpg πέρα από το κονσολάδικο interface του. Πάντως πρέπει να έχεις καλό pc για να το τρέξει.

Αγαπητε συνlinuxa συναδερφε με παρεξηγησες. Οταν λέω αν υπαρχει δωρεάν στο ιντερνετ δεν εννοω τον παράνομο τρόπο. Το είπα γιατί είχα την εντύπωση (εσφαλμάνη μαλλον) οτι η εταιρία του εν λόγο παιχνιδιου (oblivion) πως το έχει διαθέσιμο για free download. Συνήθως έτσι γινεται στα rpg αλλά αυτό δεν είναι online οπότε μαλλον εκανα λαθος. Ζητώ συγγνώμη αν, καταλάβετε και οι περισσότεροι το αντίθετο.:o

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, κατά γενική ομολογία για τα online rpg.

Τώρα σχετικα με το Oblivion μπορώ να πω οτι με αυτα που διαβασα στο wiki με εντυπωσίασε. Ημουν βλέπετε φανατικους του Lord Of The Rings τόσο στο παιχνίδι τόσο και στα βιβλία. Οπότε σκέφτομαι να παρω αμεσα καποιο βιβλιο να διαβάσω, γιατι μου άρεσε η πλοκή και φυσικά να αγοράσω το παιχνίδι.

Το σύστημά μου πιστεύω ότι είναι αρκετά καλό για να τρέξει παιχνίδι 2τίας, αν και όπως φαίνεται τα παιχνίδια που βγαίνουν σήμερα, μπορούν να παιχτούν από υπολογιστές που θα κυκλοφορήσουν στα επόμενα χρόνια.

Εχω:

AMD Athlon64 5600+ AM2 @ 3.1Ghz

ASUS Republic Of Gamers (ROG) Crosshair

Mushkin 2x1GB 800DDR @ 475Mhz

nVIDIA GeForce Sparkle 8800 GT - 512MB

Εγραψα καποια πράγματα για το Oblivion, ελπιζω να τα βρείτε χρήσιμα (σημειώσεις μου απο το wiki).

OBLIVION

Το Oblivion είναι το τέταρτο παιχνίδι της σειράς Elder Scrolls, που παίζεται στην επαρχία του Cyrodiil, που είναι η ενδοχώρα και η Αυτοκρατορική Πρωτεύουσα της Tamriel.

To Cyrodiil είναι μια επαρχία που βρίσκεται νότιο -κεντρικά της Tamriel . Είναι γενέτειρα μιας ανθρώπινης φυλής που ονομάζεται Imperials (αυτοκρατορικοί). Η γεωγραφική θέση της αποτελεί το κέντρο της Αυτοκρατορίας (των Imperials), η οποία ελέγχει όλες τις υπόλοιπες επαρχίες που βρίσκονται τριγύρω. To Cyrodiil είναι επίσης γνωστό με το όνομα Heartland (ενδοχώρα) και είναι ο τόπος που παίζεται το παιχνίδι Oblivion .

Η πρωτεύουσα του Cyrodiil αλλά και ολόκληρης της Αυτοκρατορίας , λέγεται Imperial City (Πόλη των Αυτοκρατόρων) και βρίσκεται σε ένα νησί, στο κέντρο της επαρχίας του Cyrodiil. Συγκεκριμένα βρίσκεται στο νησί City Isle, το οποίο βρέχεται από τα νερά της λίμνης Lake Rumare της οποίας το σχήμα είναι κυκλικό. Στο κέντρο ακριβώς της λίμνης υπάρχει, το νησί, στο κέντρο αυτού υπάρχει η πρωτεύουσα Imperial City. Στο νησί υπάρχουν επίσης το Πανεπιστήμιο Arcane τεχνών, η Βασιλική Φυλακή, και η προκυμαία η οποία είναι το λιμάνι της Imperial City.

Υπάρχει μία μονή γέφυρα η οποία ενώνει το νησί με την κοντινή περιοχή Weyne. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πρωτεύουσα. H Weye είναι ένα χωρίο στα δυτικά της Imperial City. Αυτό είναι το σπίτι του ψαρά Aelwin Merowald.

Στο εσωτερικό της πόλης υπάρχει το θόριο Green Emperor Way, το οποίο ένα μικρό καταπράσινο πάρκο από λουλούδια και αγάλματα με διακόσμηση διαφόρων πετρωμάτων. Αυτό φιλοξενεί στο κέντρο του το Imperial Palace (το οποίο κατασκευάστηκε με την αρχιτεκτονική των Ayleid (γνωστοί ως Άγρια Ξωτικά που ήταν οι πρώτοι που εγκαταστάθηκαν στην Tamriel)– καθώς περιέχει και την κάμαρα του συμβουλίου των Elders).

Περιέχει επίσης και τον περίφημο White Gold Tower όπου είναι ο φρουρός της αρχαίας βιβλιοθήκης η οποία προστατεύεται από τυφλούς μοναχούς (χτίστηκε από τους Ayleids πριν την ανθρώπινη επανάσταση).

Το Green Emperor Way περιέχει θόρια τα οποία είναι τοποθετημένα σε μορφή ρολογιού και η πρόσβαση του γίνεται με την φορά του των δεικτών.

1) Imperial City, Elven Gardens District

2) Imperial City, Market District

3) Imperial City, Talos Plaza District

4) Imperial Palace, Elder Council Chambers

5) Imperial City, Arena District

6) Imperial City, Temple District

7) Trentius Family Mausoleum (κτήριο)

8) Imperial City Arboretum

Πολλά φυτά που υπάρχουν στο Green Emperor Way είναι προέλευσης Akaviri, όπως τα: boxwood, Honeysuckle και Azalea Shrubs, αν και υπάρχουν επίσης ντόπια native Willow Oak Trees και Euonymus Shrubs.

Στην περιοχή βρίσκονται περίπου 133 Fly Amanita Cap, τα οποία είναι φυτά που περιέχουν το συστατικά Fly Amanita. Στην πραγματικότητα υπάρχουν 4 εκδοχές αυτού του φυτού.( 1η Restore Agility – ευκινησία , 2η burden – φορτίο, 3η Restore Health, 4η Shock Damage). Το Fly Amanita είναι ένα ειδικό μανιτάρι το οποίο υπάρχει σε αφθονία στις πόλεις, και ειδικά στην Imperial City στην περιοχή Great Forest. Δώδεκα δείγματα μπορούν να βρεθούν. Τα μέρη που υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες είναι:

4 δείγματα τα οποία αποτελούν το βασικό συστατικό υπάρχουν στο Market District.

3 δείγματα είναι στις σκάλες του Foaming Flask στην περιοχή Talos Plaza District.

Όλα αυτά λοιπόν, υπάρχουν στο Cyrodiil. Το Cyrodiil αποτελείται από διάφορες περιοχές και κατοίκους:

Γενικά οι κάτοικοι τους Cyrodiil, Λέγονται Imperials. Είναι μορφωμένοι και σπουδαγμένοι άνθρωποι . Φημίζονται για την πειθαρχία και την άσκησή τους στους στρατιωτικού κοιτώνες. Εν τούτοις επιβάλλονται λιγότερο με αυτό τον τρόπο, αφού έχουν αποδείξει την αξία τους ως διπλωμάτες και έμποροι. Όλες αυτές οι ικανότητές τους, τους παρότρυναν να κατακτήσουν όλους τους υπόλοιπους λαούς και τις φιλές έτσι ώστε να υπάρχει η ειρήνη και η ευημερία στην Λαμπρή Αυτοκρατορία. Υπάρχουν διάφοροι Imperials ανάλογα με την περιοχή στην οποία μένουν:

1. The Nibenay Basin : Γνωστή ως «Heartlands». Η basin (λεκάνη) περιλαμβάνει την river vally της Niben (μεγάλος ποταμός του Cyrodill. Πηγάζει από την λίμνη Rumare). Είναι μία ανοιχτή , γεωργική περιοχή όπου κατάγονται οι Nibanese Imperials . Η Imperial City λαμβάνει χώρα στην βάση του Niben River. Η πόλη Bravil βρίσκεται στις όχθες του Niben Bay. H Bravil είναι μια βρώμικη, άσχημη, μουντή πόλη νότια της Imperial City.

2. The Great Forest: Μια απέραντη δασόβια περιοχή (σχήματος C) μόλις δυτικά της Imperial City.

3. Colovian Highlands: Μια λοφώδης, δασική περιοχή του δυτικού Cyrodiil. Η πόλη Chorrol λαμβάνει χώρα σε αυτή την περιοχή.

4. West Weald: Μια απέραντη ελεύθερη εξοχή το νότιου Cyrodiil, γνωστή για τους αμπελώνες και τις φάρμες ντομάτας. Η πόλη Skingrad λαμβάνει χώρα εκεί.

5. Gold Coast: Η Δυτική ακτή του Cyrodiil. Εκτός από εποχιακά καλλιεργήσιμα εδάφη, τα κύρια χαρακτηριστικά της περιοχής είναι η πόλη Anvil, ένα λιμάνι και η εσωτερική πόλη Kvatch.

6. Jerall Mountains: Μια σειρά βουνών του Βόρειου Cyrodiil, κοντά στο Skyrim (η βορειότερη και πιο παγωμένη περιοχή). Η πόλη Bruma – έδρα της λεπίδας - είναι εκεί όπου υπάρχουν πολλοί Nord.

7. Valus Mountains: Μια σειρά βουνών του Ανατολικού Cyrodiil. Η πόλη Cheydinhal βρίσκεται εκεί.

8. Blackwood: Ένας βάλτος του νότιου Cyrodill, ανατολικά της Leyawin. Είναι ανάμεσα στο Black Marsh border.

Η Ιστορία του τόπου:

Οι πρώτοι κάτοικοι του Cyrodill ήταν οι Ayleids, που σκοτώθηκαν από ανθρώπους σκλάβους. Οι Ayleid καταστρέφουν την πόλη, χρησιμοποιώντας μαγικούς μυστήριους βράχους και βράχους καταστροφής. Ο White Gold Tower και το Imperial Palace,φτιάχτηκαν από τους Ayleids. Το ύψος του και η άσπρη λάμψη του, φαίνονται από τις περισσότερες περιοχές του Cyrodiil.

Το Oblivion αρχίζει στο τέλος της βασιλικής ηγεμονίας του Uriel Septim VII, ακολουθεί σύντομα ο τριπλός φόνος των τριών γιών του Geldall, Enman, Ebel. Έχοντας πλέον συμβουλευτεί τους συμβούλους του, κρύβεται και προσπαθεί να φύγει από την Imperial City μέσα από ένα μυστικό υπόγειο τούνελ το οποίο περνάει μέσα από το κελί της φυλακής του παίχτη σας. Εδώ, ο βασιλιάς προσκαλεί τον παίχτη να τον βοηθήσει και του ζητάει βρει τον παράνομο γιό του και να τν φέρει στο παλάτι, για να στεφθεί Αυτοκράτορας. Επίσης, δίνει στον παίκτη το Amulet of Kings (βασιλικό φυλαχτό) . Αυτό το φυλαχτό είναι ένα παντοδύναμο διαμάντι της ψυχής της πρώτης Αυτοκράτειρας Alessia. Αποτελεί κομβικό σημείο για όλη την πορεία του Oblivion καθώς, σου δείχνει που βρίσκονται οι κληρονόμοι του τελευταίου Αυτοκράτορα του Uriel Septim VII. Το amulet μπορούν να το φορέσουν μόνο μέλη της οικογένειας που έχουν ίδιο αίμα. Αν δοκιμάσει να το φορέσει ο παίχτης τότε αυτό πέφτει/γλιστρά από τον λαιμό του. Περίεργο είναι ότι μπορεί να το φοράει και ο Mankar Camoran χωρίς προβλήματα. Λίγο μετά, ο Uriel δολοφονείται και αυτός από μέλη της Daedra- λατρευτική οργάνωση της Mythic Dawn. Αμέσως σχεδόν μετά τον θάνατό του, ανοίγουν οι πύλες εισόδου και αρχίζει το Oblivion στο Cyrodill και στις δυνάμεις του Πρίγκηπα Daedric Mehrunes Dragon που εισβάλει στην Tamriel. O Mehrunes Dagon είναι ο Daedric Prince της Καταστροφής, της Αλλαγής, της Επανάστασης, της Ενέργειας και της Φιλοδοξίας. Έχει να κάνει με φυσικές καταστροφές όπως φωτιά, σεισμούς και πλημμύρες. Daedric Prince (μερικές φορές λέγονται και Daedra Lords) είναι οι πιο δυνατοί Daedra και δοξάζονται σαν θεοί. Ο καθένας ους έχει δικιά του σφαίρα για να κυβερνήσει. Τα σχέδια του Dagon στο Oblivion είναι γνωστά ως DeadLands. O ίδιος είναι τόσο ψώνιο που πιστεύει πως δεν υπάρχει θνητός να τον νικήσει, παραμόνο ένα αόρατο πλάσμα μπορεί να τον καταστρέψει. Συνεπώς μόνο υπέρτατα όντα σαν τον Akatosh μπορούν να τον καταστρέψουν.

Δημοσ.

Προτείνω να παίξεις το Morrowind πρώτα αν σου αρέσει το lore. Αν είσαι πιο πολύ των γραφικών και του σφαξίματος ξεκίνα με Oblivion.

Δημοσ.

Θα το δοκιμασω, αλλα τωρα με εχει πορώσει το Oblivion. Ελπιζω πως δεν θα με απογοητεύσει.

Βρε παιδια, τι τιμή ειναι αυτη που κοστίζει 45 Ευρω ... αντε να βρω χρηματα... τουλαχιστον τόσο κοστίζει η Game Of The Year εκδοση η οποια εχει και τα 2 expansions sets.

Δημοσ.

επειδη ειχα μια συζητηση πριν λιγο με 2 φιλους, αν θες να κανεις τα παντα σε rpg....fallout

Δημοσ.

Και για μένα από αποψη γραφικών αλλά και γενικού στησίματος όπως το craft, τα quest η αναβάθμιση σε armor κτλ είναι αρκετά ξεπερασμένα στο morrowind και δεν γίνετε να το παίξει κάποιος σήμερα. Το μόνο από τα παλιά game που μπορείς να το παίξεις άνετα και σήμερα είναι το gothic 2. Αυτό δείχνει πόσο μπροστά ήταν για την εποχή που βγήκε.

Και όσο για το συστημα σου μια χαρά θα τρέξει και το oblivion αλλά και το gothic3 ( ε θα έχει λίγα κολήματα αλλά αυτό είναι γενικό φαινόμενο στα pc games :P)

Δημοσ.
Right! Μιλάω από άποψη γραφικών και μονο...

Να υποθέσω ότι πιο συγκεκριμένα εννοείς "από άποψης τεχνολογίας γραφικών", σωστά?

Γιατί, από καλλιτεχνικής/αισθητικής άποψης, το Morrowind είναι κατά τη γνώμη μου το κορυφαίο, πιθανότατα, παιχνίδι ever.

Και στην τελική, ο συνειδητοποιημένος gamer, όταν βρίσκει ένα παιχνίδι που του αρέσει, ψάχνει και ό,τι έχει προηγηθεί αυτού.

...αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο:ρ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...