Προς το περιεχόμενο

REMOTE DESKTOP CONNECTION???

enko-type

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ REMOTE DESKTOP CONNECTION?ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΗ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ DYNDNS.ORG…ΕΧΩ ΣΕΤΑΡΕΙ ΤΟ ROUTER ΜΟΥ…ΟΛΑ ΚΟΜΠΛΕ.ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ ΑΠΟ ΑΛΛΟ PC ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΒΑΖΩ USERNAME ΚΑΙ PASSWORD ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ!!!ANY HELP PLS

Δημοσ.

ΚΑΛΟ ΤΟ PROG ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ Link ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η IP ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΗ ΤΟ PC ΣΤΟ NET ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ DYNDNS Η IP ΠΟΥ ΔΕΙΝΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡH.

Δημοσ.

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.

Αν έχεις XP Home ή VISTA Home το ξεχνάς γιατί αυτά δεν υποστηρίζουν remote desktop.

Step 1

Είπες τη μαγική λέξη "ROUTER".

O router πρέπει να υποστηρίζει το dyndns για να δουλέψει σωστά.

Κάθε φορά που αλλάζει η ip σου, ο router συνδέεται με το dyndns και του δίνει την καινούργια.

Στον router θα πρέπει να έχεις δώσει τα username+pwd του dyndns για να παίζει.

Αν δεν παίζει ο router με το dyndns, δες με τι παίζει, και κάνε subscribe σε αυτούς. Αν δεν παίζει με κανέναν dynamic dns server (λίγο χλωμό το βλέπω αυτό), πρέπει να εγκαταστήσεις ένα client πρόγραμμα στο pc σου για να στέλνει αυτό την ip σου κάθε φορά στον dynamic dns server.

Step 2 (αν το πρόβλημα σου δεν ήταν κάτι από τα παραπάνω)

Στο dyndns σετάρεις να δίνει dns στην εξωτερική ip του router (αυτή που σου δίνει ο isp). Θα πρέπει να σετάρεις και τον router να δέχεται τα requests του remote desktop από το internet.

Λογικά όλα τα incoming requests είναι κλειδωμένα στον router.

Θα πρέπει να του ανοίξεις τις πόρτες του remote desktop (η 3389 είναι αν δεν κάνω λάθος) και να τις κάνεις port forward προς την εσωτερική ip του υπολογιστή σου, η οποία φυσικά και θα πρέπει να είναι static (αν την έχεις dhcp και αλλάζει κάθε φορά, ο router θα στέλνει το request σε άλλο pc σου που την έχει πάρει ή στην παλιά ip στο πουθενά).

Θα πρέπει να επιτρέψεις σε software firewall που μπορεί να έχεις στο pc, να δέχεται remote desktop requests ( το παραπάνω port 3389) , και θα πρέπει να πεις και στον υπολογιστή σου ότι μπορεί να δέχεται remote desktop sessions (Νομίζω είναι στο My Computer-->Properties-->Advanced)

Εναλλακτική του remote desktop .

Υπάρχει και το http://www.tightvnc.com (δωρεάν) το οποίο το στήνεις στο PC σου σαν server , και του δίνεις και δικό του password.

Πρέπει να εγκαταστήσεις και τον vnc client στον υπολογιστή-ές από όπου θέλεις να μπαίνεις (χρειάζεσαι μόνο το vncviewer.exe χωρίς install)

Αυτό σου δίνει την πραγματική οθόνη-κονσόλα του υπολογιστή και ότι κάνεις από remote το βλέπει και όποιος ανοίξει την οθόνη στο pc εκείνη την ώρα.

Έχουν και transfer files οι τελευταίες εκδόσεις του σε toolbar button.

Hint: η default port στο tightvnc είναι ή 5900 (και 5901 για http πρόσβαση από web browser εφόσον έχεις και iis εγκατεστημένο)

Ελληνικά - αγγλικά γυρνάς μόνο με το ποντίκι από την taskbar, και όχι με συνδυασμούς πλήκτρων (ALT+SHIFT κλπ) Καμιά φορά κολλάει το shift (το δίνει συνέχεια πατημένο χωρίς να είναι) και το ξαναπατάς για να ξεκολλήσει..

Είναι unencrypted η επικοινωνία με το tightvnc, αλλά το ίδιο είναι και με το remote desktop , εκτός αν στήσεις SSL.

Για να το κάνω ασφαλές, χρησιμοποιώ το openssh , το οποίο το έχω εγκαταστήσει στο pc που θέλω να δίνει οθόνη, και το putty σαν openssh client που χρησιμοποιώ γι α να συνδεθώ από μακριά (κάνε τα google αν ενδιαφέρεσαι).

Θέλουν όμως ψάξιμο αυτά για να μάθεις πως δουλεύουν.

Αν θέλεις να παίξεις με αυτά υπάρχει και το winscp (secure ftp που παίζει με τον openssh server) και είναι ένα πολύ καλό secure ftp πρόγραμμα (windows explorer like) για να πηγαινοφέρνω αρχεία ή ακόμη και να συγχρονίζω φακέλους μεταξύ δύο υπολογιστών (πχ file server και working laptop).

Δημοσ.

Πραγματικά είναι πολύ καλές οι πληροφορίες που μας δίνει ο kryfos. Θα ήθελα όμως να προχωρήσω το θέμα λίγο παραπέρα.

Έστω ότι έχουμε καταφέρει όλα τα παραπάνω και συνδεόμαστε με κάποιον client viewer από το pc του σπιτιού μας στο pc του γραφείου μας. Αυτό που θα με ενδιέφερε προσωπικά είναι να μπορέσω να συνδεθώ από το σπίτι στο γραφείο ενώ ο Η/Υ του γραφείου θα είναι κλειστός! Ναι γιατί δεν θα ήθελα να τον έχω διαρκώς ανοικτό. Δεν είναι server κλπ κλπ.

Πως θα γίνει αυτό; Κάποια βοήθεια; Σίγουρα με wakeup on LAN, αλλά πως; Θέλει ρυθμίσεις στον router, στο pc του γραφείου, στο BIOS; Τί ακριβώς;

Ευχαριστώ.

ΥΓ Ίσως στο τέλος το thread υτό να γίνει ένας πλήρης οδηγός για remote management.

Δημοσ.
Βρε συ, αντί να σουβλίζεις κάθεσαι και παιδεύεσαι με το remote desktop?

Λοιπόν, μπες εδώ http://www.noob.gr/content/view/28/116/ και έχει αναλυτικότατα πως να κάνεις απομακρυσμένη διαχείριση του υπολογιστή σου. :)

πραγματικά πολύ καλός οδηγός κ πολύ εύχρηστο το πρόγραμμα!

η ερώτησή μου είναι η εξής: μπορώ πχ να ακουσω από το λαπ τοπ μου ένα τραγούδι από το desktop που έχω συνδεθεί με απομακρυσμένη σύνδεση?

ή πωσ μπορώ να κάνω copy paste αρχεία από το ένα pc στο άλλο, έστω κ με πατέντα ρε παιδιά....

ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Λοιπόν, απ' ότι ξέρω, με το πρόγραμμα που σου πρότεινα, αν κάνεις copy / paste πιάνει μόνο κείμενα. Για να κάνεις μεταφορά αρχείων από το ένα pc στο άλλο, θα σου πρότεινα να στήσεις έναν FTP Server. Είναι πολύ εύκολo και το στήνεις μέσα σε 5 λεπτά. Εδώ http://www.noob.gr/content/view/25/119/ έχει έναν οδηγό από το noob.gr, που σου λέει αναλυτικά το πως να το κάνεις.

Δημοσ.
Λοιπόν, απ' ότι ξέρω, με το πρόγραμμα που σου πρότεινα, αν κάνεις copy / paste πιάνει μόνο κείμενα. Για να κάνεις μεταφορά αρχείων από το ένα pc στο άλλο, θα σου πρότεινα να στήσεις έναν FTP Server. Είναι πολύ εύκολo και το στήνεις μέσα σε 5 λεπτά. Εδώ http://www.noob.gr/content/view/25/119/ έχει έναν οδηγό από το noob.gr, που σου λέει αναλυτικά το πως να το κάνεις.

είδα τον οδηγό... πέρασα τις ρυθμίσεις στα 2 pc...

τώρα τι κάνω για να μπώ από το ένα στο άλλο????

συγκεκριμένα που βάγω αυτά: Για να μπει κάποιος στον FTP σας, πρέπει απλώς να του δώσετε την τρέχουσα IP σας, το username και password που έχετε δημιουργήσει.

????

Δημοσ.
Ψάξε βρε λίγο το site, έχει τα πάντα. Εδώ http://www.noob.gr/content/view/16/137/ λέει για τους ftp clients. Με ftp client ή αλλιώς, ftp browser, μπαίνεις μέσα σε έναν ftp server και βλέπεις, ανεβάζεις και κατεβάζεις αρχεία.

αρχικά ευχαριστώ πολύ για την άμεση βοήθεια κ ανταπόκριση!

"έλυσα" το πρόβλημά μου με το να βάλω μια έκδοση του vnc που υποστηρίζει μεταφορά αρχείων.... άρα όλα οκ μέχρι εδώ!

μιας κ δεν έχω static ip, πως μπορώ να περάσω Dynamic DNS ρυθμίσεις ώστε να είμαι συνέχεια οκ ανεξάρτητα με την ip (το router μου το υποστηρίζει) όπως διαβασα στο νετ....

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
O router πρέπει να υποστηρίζει το dyndns για να δουλέψει σωστά.

Κάθε φορά που αλλάζει η ip σου, ο router συνδέεται με το dyndns και του δίνει την καινούργια.

Στον router θα πρέπει να έχεις δώσει τα username+pwd του dyndns για να παίζει.

Αν δεν παίζει ο router με το dyndns, δες με τι παίζει, και κάνε subscribe σε αυτούς. Αν δεν παίζει με κανέναν dynamic dns server (λίγο χλωμό το βλέπω αυτό), πρέπει να εγκαταστήσεις ένα client πρόγραμμα στο pc σου για να στέλνει αυτό την ip σου κάθε φορά στον dynamic dns server.

Πώς βλέπεις σε έναν router αν συνερεγάζεται με το dyndns και αν όχι με ποιον;

Για παράδειγμα στον jetspeed520;

Δημοσ.

Θα έχει κάπου μία επιλογή στα μενού του για Dynamic DNS. Ίσως στη σελίδα που σε οδηγεί και κάποιο drop-down menu που σε αφήνει να επιλέξεις μεταξύ των υπηρεσιών που υποστηρίζει. Π.χ. ο προηγούμενος router μου είχε τις δύο πιο γνωστές (DynDNS, NoIP) και μία ακόμη που δε θυμάμαι. Στον τωρινό (Speedtouch 530v6) έχω: dyndns, statdns, No-IP, DtDNS, gnudip και μία custom. Συχνά σε πολλούς routers, οι νεότερες εκδόσεις firmware που γίνονται διαθέσιμες βελτιώνουν και τη συνεργασία του router με τέτοιες υπηρεσίες...

Δημοσ.

Σε κάποιον φίλο μου (έχει εγκατεστημένο το dyndns updater), μετά από reboot του jetspeed δεν ενημερώνεται το site του dyndns με την καινούρια ip.

Πρέπει να ανοίξει τον updater και να κάνει refresh ip, για να δουλέψει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...