Bersecul Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Καλησπέρα . το προβλημά ,μου είναι το εξής : έχω τρείς υπολογιστές τους οποίους χρησιμοποιώ για την δουλειά μου μαζί με 3 εκτυπωτές και άλλα περιφεριακά .Δυστηχώς παρατήρησα οτι τραβάνε πολύ ενέργεια (ΔΕΗ 300 ευρώ ) οπότε πιστεύω ότι ένα τροφοδοτικό(να δίνει ενέργεια σε όλο το σύστημα) με ενεργή διόρθωση του συντελεστή Ισχύος (active pfc)θα βοηθούσε αρκετά . Ποιό τροφοδοτικό θα μπορούσατε να μου προτείνετε ? Ποιά άλλη λύση υπάρχει αν όχι τροφοδοτικο ? Ευχαριστώ
madsc Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Από κάπου αλλού έρχεται η κατανάλωση σου. Ο χώρος που βρίκονται τα μηχανήματα είναι δηλωμένος επαγγελματικός ή οικία; Σε ποιά κλίμακα κατανάλωσης φτάνεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ; /sc
Artist_ Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 όχι βρε φίλε, κάποιο λάθος έχεις κάνει. Φιλαράκι με νετ καφε και 15-20 υπολογιστες και πληρώνει το 2μηνο 500 ευρώ.
Bersecul Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 παιδιά ευχαριστώ , θα προσπαθήσω να δώ τι φταίει .Πάντως είμαι σε σπίτι , δεν ξέρω αν γι αυτο τα τιμολόγια είναι τόσο υψηλά .
21century Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Αδικαιολόγητη η κατανάλωση και προφανώς υπάρχει κάποια διαρροή γιατί ακόμα και ανοικτός να ειναι ολο το 24ωρο δεν δικαιολογείται φίλε μου..να ζητήσεις έλεγχο του ρολογιού σου απο την ΔΕΗ αλλά δοκίμασε με κλειστό το γενικό να δεις πρώτα αν η βελόνα στο ρολόι μετακινείται..
alkis13 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δεν έχει σημασία που είσαι..Η ΔΕΗ κάνει καλύτερες τιμές σε αυτούς που καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα.Μονοπώλιο είναι ότι θέλει κάνει.. Να κοιτάξεις τα ρολόγια με ανοιχτα και κλειστά τα pc αν δουλευουν τρελά τότε φταίνε αυτά.Αν όχι κάτι άλλο. Την λύση θα την βρεις με τον άτοπο.
madsc Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Αδικαιολόγητη η κατανάλωση ... γιατί ακόμα και ανοικτός να ειναι ολο το 24ωρο δεν δικαιολογείται φίλε μου... Δικαιολογείται μια χαρά, αν μπαίνει 4η κλίμακα χρέωσης (γκούχου ) και πάνω σε οικιακό τιμολόγιο, απλά δεν προέρχεται από τα pc. Καταρχήν πρόερχεται από κατανάλωση τέτοια χρέωση; όχι από τα τετραγωνικά σου/δήμο κτλ; Κατά 2ον οπτικά μπορείς να κάνεις έλεγχο των καλωδίων σου από το ρολόι μέχρι την οικία σου; /sc
ajax_1024 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δουλεύεις και τα τρία όλη τη μέρα? Γενικά ένα τυπικό μηχάνημα καταναλώνει από 120 έως 200 watt αν'αλογα με τη χρήση του. Κατά τη γνώμη μου η πιθανότητα για διαρροή είναι αρκετά μικρή γιατί θα σου έπεφτε το ανιηλεκτροπληξιακό, εκτός και αν σου κλέβει κάποιος ρεύμα... Όμως αν δεχτούμε ότι δουλεύεις 3 μηχανήματα για την δουλειά σου σε κατάσταση idle 8 ώρες την ημέρα για 5 μέρες την εβδομάδα με μέση κατανάλωση 120 watt το καθένα έχουμε 360*8*5*4*2 = 115200watt καταναλώνεις το δίμηνο. Δηλαδή 115,2 kwh και αν υποθέσουμε ότι πληρώνεις περίπου 0,5e την κιλοβατώρα έχουμε περίπου 57,5e το δίμηνο βάλε και την μέση κατανάλωση του σπιτιού... αυτό σημαίνει ότι πολύ πιθανά περνάς το όριο και η δεή σε χρεώνει περισσότερα. Εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με ένα μηχάνημα που το δουλεύω 24 ώρες τη μέρα 7 μέρες την εβδομάδα... Η λύση που σου προτείνω είναι αν δεν χρειάζεσαι πολύ ιχυρούς επεξεργαστές, σταδιακά να αντικαταστήσεις τα μηχανήματά σου με άλλα με μικρότερη κατανάλωση όπως επεξεργαστής ΒΕ-2350 με μητρική με τσιπάκι το 690G και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Πρόσεξε τι μητρική βάζεις γιατί έχω διαπιστώσει ότι παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο στην κατανάλωση. Εγώ έκανα αυτήν την αλλαγή και από 144w κατέβηκα στα 103w με την οθόνη αναμένη (φυσικά tft, αν πάμε σε καθοδικού σωλήνα τότε βάλε άλλα 100w για την οθόνη μόνο...) Διάλεξα ΑΜΔ και όχι Ιντελ γιατί σύμφωνα με την ίντελ όσοι επεξεργαστές κυκλοφορούν καταναλώνουν 65watt tdp ενώ ο BE-2350 45Watt μέγιστο. Ακόμα η πλατφόρμα της ιντελ καιει περισσότερα από την 690G της αμδ. Ακόμα με το τροφοδοτικό που λες μπορείς να συγχρονίσεις τα μηχανήματά αλλά από το pfc απ' όσο ξέρω θα βελτιώσεις την απόδοση κατά 5% όχι παραπάνω. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
ajax_1024 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 ooops Ξέχασα ν αναφέρω ότι οι μετασχηματιστές μου μαζί με το ups, ένα scanner και έναν εκτυπωτή λεηζερ καταναλώνουν 35w σε κατάσταση idle. Οπότε από τα 144w και 103w αφαιρέστε 35w. (το τροφοδοτικό μου έχει pfc και είναι 350w)
oneofthem Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 μήπως θα βοηθούσε να πάρει από αυτές τις συσκευές-πρίζες που αναγράφουν την κατανάλωση επί τόπου μήπως του δώσει μια ιδέα του τι παίζει και εντοπίσει από έρχεται η κατανάλωση εγώ έχω περισσότερα pc ανοιχτά 24/7 αλλά δεν πληρώνω τόσο, βέβαια εξαρτάται και τι pc, τα δικά μου παλιά dump servers είναι, δεν καίνε πολύ
Bersecul Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Και παλι ευχαριστώ για τις συμβουλές , και θα κοιτάξω αυτα που μου είπατε .Σε καννα δυο μέρες θα σας πω αν βρήκα κάτι αξιόλογο .Θέλω πολυ να κοιτάξω τον τρόπο που χρεώνει η ΔΕΗ .
DrLo Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 ... και αν υποθέσουμε ότι πληρώνεις περίπου 0,5e την κιλοβατώρα Κάτι τέτοια ακούει η ΔΕΗ και της ανοίγει η όρεξη !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.