Προς το περιεχόμενο

9800GX2 1GB VS 3870 X2 1GB

stevi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην τρίτη σελίδα (για να μην κουραστείς ώσπου να δεις την 3870 x2).

Πάντως και για μένα δεν αποδεικνύει και πολλά το 3DMark.

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

τουλαχιστον το 3dmark δεν βασιζεται ουτε στην ατι ουτε στην nvidia.αντιθετως τα περισσοτερα παιχνιδια ειναι φτιαγμενα για να τρεχουν καλυτερα σε nvidia

Δημοσ.

Για σκόρ η 3870χ2 είναι καλύτερη.Απο οτι καταλαβα όμως το παιδί ρωτάει για παιχνίδια,ε τότε πως να το κάνουμε η 9800gx2 είναι πολύ καλύτερη στης υψηλες κυρίως αναλύσεις.Αν και εγω είμαι της άποψης οτι με μια 9800gtx τώρα και αλλη μία αργότερα που θα κάνει περίπου 200 ευρό θα είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

Εμενα η αποψη μου ειναι μακρια απο multigpu. Παρε την καλυτερη single. Ειχα μια 8800GT και τωρα εχω 2χ3850, στο 3dmark η ati ειναι πολυ καλυτερη, ισως και σε κανα 2 παιχνιδια και σε μεγαλες αναλυσεις, αλλα γενικα η 8800GT ηταν καλυτερη καρτα.

Ακομα και 3870χ2 vs 9800GTX να εβαζες, εγω θα σου προτεινα την GTX και πιο φθηνη ειναι και θα δεις οτι σε πολλα παιχνιδια θα πηγαινει καλυτερα απο την ati.

• Super Moderators
Δημοσ.

και η HD2900XT βγάζει παραπάνω score στο 3DMark από την 8800 GTX...ποια έίναι πιο γρήγορη στα GAMES όμως? (που αυτό είναι που μετράει στην τελική)

μην λέμε ότι θέλουμε...πήγαινε δες reviews πρώτα

Δημοσ.
HD 3870 X2 αυτο τον καιρο μετα τον ιουνη τι θα γινει δε ξερω μπορει να ναι παλι η ΑΤΙ καλυτερη:-)

Το καλοκαιράκι κυκλοφορούν οι nVidia GT200 που θα έχουν παρόμοια αρχιτεκτονική με τους ATi RV670 ;) Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των προαναφερθέντων με τους ταπεινούς G92 που βασιλεύουν τώρα ...

Πράγματι η 3870 X2 είναι καλή κάρτα ... Αλλά η ATi έκανε ένα μεγάλο λάθος ... Το optimization που έφαγαν οι 3870 Χ2, τις βοήθησε περισσότερο στα benchmarks παρά στα games ... Αντιθέτως οι 9800GX2, είναι fully optimized για games ...

Έτσι εξηγείται και το γεγονός, ότι στο 3D Mark 03 που ως γνωστόν εκτός απο το GT1 που βασίζεται στη cpu τα GT2, GT3 & GT4 βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στη gpu, η 3870 Χ2 αποδίδει πολύ καλύτερα και σε single setup, αλλά και σε Quad CF ... Τί να το κάνουν όμως αυτό, το 90% των αγοραστών, που δεν θα ασχοληθούν με benchmarks αλλά με pc games ... ?

Και με αυτόν τον τρόπο, η 9800GX2 νίκησε :-)

P.S. Σαν παραμυθάκι το διηγήθηκα ... :P

1) Άλλο 3δμαρκ άλλο games, 2) τώρα με το Vantage σαν να έστρωσε λίγο αλλά έχουμε δρόμο

1) Συμφωνώ και επαυξάνω ;)

2) Δυστυχώς ούτε με το Vantage έστρωσε το πράγμα ... Η διαφορά των benchmarks με τα games είναι χαοτική, γιατί τα benchmarks ανάλογα με το test που τρέχεις, αν φάνε το απαραίτητο tweaking τα πράγματα αλλάζουν ...

Δημοσ.
και η HD2900XT βγάζει παραπάνω score στο 3DMark από την 8800 GTX...ποια έίναι πιο γρήγορη στα GAMES όμως? (που αυτό είναι που μετράει στην τελική)

μην λέμε ότι θέλουμε...πήγαινε δες reviews πρώτα

φιλαρακι οταν ημουν αναμεσα σε 8800GT k HD 3870 πηρα HD3870 γιατι απο τα reviews που χα δει ειχα βγαλει μια γνωμη κ βγηκε παρα πολυ σωστη!Ασχετα αν ολα τα παιχνιδια περιπου ειναι κατασκευασμενα για NVIDIA με την ατι μου και τον μουφα cpu που χω πανω στο pc ΤΕΡΜΑΤΙΣΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ CRYSIS με 25-27 fps οπου σε πολλα reviews ειχα δει οτι η ATI HD3870 X2 και καλα εβγαζε 25fps οσα εβγαζα εγω με την μονη!!Δηλαδη τα περισσοτερα reviews μπορει να λενε μ@λ@κι3ς και μπορει να βγαζουμε και λαθος συμπερασματα εγω την πηρα την δοκιμασα και ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος!!και αυτο που κανει η NVIDIA με τους δημιουργους παιχνιδιων ειναι πολυ κατινια γιατι αν εβγαζε καλες καρτες δε θα χρειαζοταν να κανει support στα παιχνιδια!Ασε που η 8800 μετα απο κανα τεταρτο επιανε 100 βαθμους C και επρεπε να αγορασεις και κανα κλιματιστικο να την ψυχεις!!οποτε HD3870 και οι βαθμοι σταθερα 75-78 μετα και απο 2 ωρες crysis!!!:-)

Δημοσ.
φιλαρακι οταν ημουν αναμεσα σε 8800GT k HD 3870 πηρα HD3870 γιατι απο τα reviews που χα δει ειχα βγαλει μια γνωμη κ βγηκε παρα πολυ σωστη!Ασχετα αν ολα τα παιχνιδια περιπου ειναι κατασκευασμενα για NVIDIA με την ατι μου και τον μουφα cpu που χω πανω στο pc ΤΕΡΜΑΤΙΣΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ CRYSIS με 25-27 fps οπου σε πολλα reviews ειχα δει οτι η ATI HD3870 X2 και καλα εβγαζε 25fps οσα εβγαζα εγω με την μονη!!Δηλαδη τα περισσοτερα reviews μπορει να λενε μ@λ@κι3ς και μπορει να βγαζουμε και λαθος συμπερασματα εγω την πηρα την δοκιμασα και ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος!!

Mε τι settings το έπαιξες εσύ και τι settings είχαν στα review που είδες? ;)

και αυτο που κανει η NVIDIA με τους δημιουργους παιχνιδιων ειναι πολυ κατινια γιατι αν εβγαζε καλες καρτες δε θα χρειαζοταν να κανει support στα παιχνιδια!

Τι εννοείς support στα παιχνίδια? :rolleyes:

Ασε που η 8800 μετα απο κανα τεταρτο επιανε 100 βαθμους C και επρεπε να αγορασεις και κανα κλιματιστικο να την ψυχεις!!

Αυτό φυσικά και δεν ισχύει.

Δημοσ.
φιλαρακι οταν ημουν αναμεσα σε 8800GT k HD 3870 πηρα HD3870 γιατι απο τα reviews που χα δει ειχα βγαλει μια γνωμη κ βγηκε παρα πολυ σωστη!Ασχετα αν ολα τα παιχνιδια περιπου ειναι κατασκευασμενα για NVIDIA με την ατι μου και τον μουφα cpu που χω πανω στο pc ΤΕΡΜΑΤΙΣΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ CRYSIS με 25-27 fps οπου σε πολλα reviews ειχα δει οτι η ATI HD3870 X2 και καλα εβγαζε 25fps οσα εβγαζα εγω με την μονη!!

Την 8800 με την 2900 σύγκρινε ο άνθρωπος. Τι σχέση ακριβώς έχει η 3870;

΄Οσων αφορά το Crysis είμαι σίγουρος ότι με τις ρυθμίσεις που ΕΣΥ το παίζεις το παιχνίδι μια 3870Χ2 στο δικό σου σύστημα θα έβγαζε πολύ περισσότερα από 25 fps και ο νοών νοήτω.

Δηλαδη τα περισσοτερα reviews μπορει να λενε μ@λ@κι3ς και μπορει να βγαζουμε και λαθος συμπερασματα εγω την πηρα την δοκιμασα και ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος!!

Ξαναδιάβασε τι σου έγραψε το παλληκάρι. Είπε ότι και η 2900 έριχνε στα αυτιά μιας 8800 στο 3dfart αλλά δεν ήταν γρηγορότερη στα παιχνίδια από μια 8800GTX και ούτε και η HD3870 είναι.

Πέραν τούτου τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εσύ είσαι πιό αξιόπιστος από ένα reviewer/review; Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα.

και αυτο που κανει η NVIDIA με τους δημιουργους παιχνιδιων ειναι πολυ κατινια γιατι αν εβγαζε καλες καρτες δε θα χρειαζοταν να κανει support στα παιχνιδια!

Πείτε μου Χριστιανοί προς τα που πέφτει το Σούλι να χωρέψω έναν Καλαματιανό να μου φύγει ο καυμός....το καλό hardware χρειάζεται και καλό software και είτε το λογισμικό λέγεται οδηγός είτε εφαρμογή όλες οι ΝΟΜΙΜΕΣ βελτιστοποιήσεις όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτες αλλά θα πρέπει να είναι απαίτηση των καταναλωτών.

Τι κάνει δηλαδή η NVIDIA κατά την δική σου άποψη ακριβώς με τους δημιουργούς παιχνιδιών που δεν το κάνουν οι "άλλοι" αλλά θα έπρεπε ωστόσο να το κάνουν;

Ασε που η 8800 μετα απο κανα τεταρτο επιανε 100 βαθμους C και επρεπε να αγορασεις και κανα κλιματιστικο να την ψυχεις!!οποτε HD3870 και οι βαθμοι σταθερα 75-78 μετα και απο 2 ωρες crysis!!!:-)

΄Εχει κι άλλα ψέμματα το κουτί της Πανδώρας ή τελειώσαμε εδώ;

Δημοσ.

On topic: καμία από τις 2.

Αναμονή σε πολύ λίγο καιρό θα υπάρξει η RV770 σαν πρώτη δόση και θα μετανιώσετε οποιαδήποτε αγορά 9800GX2, 3870X2.

Τα 1GB που υποτίθεται ότι έχουν αμφότερες καλώς φιγουράρουν στο κουτί. Παραμένουν 512ΜΒ ανά chip/GPU ανά καρέ, δηλαδή δεν έχουν παραπάνω μνήμη από μια μονή κάρτα με 512ΜΒ.

• Super Moderators
Δημοσ.
φιλαρακι οταν ημουν αναμεσα σε 8800GT k HD 3870 πηρα HD3870 γιατι απο τα reviews που χα δει ειχα βγαλει μια γνωμη κ βγηκε παρα πολυ σωστη!Ασχετα αν ολα τα παιχνιδια περιπου ειναι κατασκευασμενα για NVIDIA με την ατι μου και τον μουφα cpu που χω πανω στο pc ΤΕΡΜΑΤΙΣΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ CRYSIS με 25-27 fps οπου σε πολλα reviews ειχα δει οτι η ATI HD3870 X2 και καλα εβγαζε 25fps οσα εβγαζα εγω με την μονη!!Δηλαδη τα περισσοτερα reviews μπορει να λενε μ@λ@κι3ς και μπορει να βγαζουμε και λαθος συμπερασματα εγω την πηρα την δοκιμασα και ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος!!και αυτο που κανει η NVIDIA με τους δημιουργους παιχνιδιων ειναι πολυ κατινια γιατι αν εβγαζε καλες καρτες δε θα χρειαζοταν να κανει support στα παιχνιδια!Ασε που η 8800 μετα απο κανα τεταρτο επιανε 100 βαθμους C και επρεπε να αγορασεις και κανα κλιματιστικο να την ψυχεις!!οποτε HD3870 και οι βαθμοι σταθερα 75-78 μετα και απο 2 ωρες crysis!!!:-)

3 πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ...(με τρίχα από greek lover ofc)

Δημοσ.

Ο fanboyσμός και τα αποτελέσματά του ... :lol:

Δημοσ.

Τα settings που επαιζα το crysis Ηταν DX9/all high/full AA/full AF

Φιλε aulouros δε λεω μαλακιες εχω το κουτακι της thermaltake και η θερμοκρασια οντως ειναι εκει γιατι μετραω με ZALMAN ZΜ-MFC2.Τωρα περι σουλια και τετοια δε ξερω αλλα οσοι απαντησαν σε αυτα που ειπα καλως και δεκτα αλλα οσοι ηταν εκτος ειναι για :-D!τελος!γιατι χαλασα το θεμα του πaiδιου stevi sorry!!

Case:Thermaltake S1000mid, Cooling:2x120 coolermaster (Frtont&back)

Psu:Thermal Toughpower 700W

Mobo:Asus P5LD2-VM

Cpu:Intel E6300 Cooling:Zalman 9700NT led

Hardisk:external 80GB western & internal 300GB seagate & 500GB seagate Sat2

Memory:2x1GB Kingston(667)

Vga:Ati sapphire HD3870

Controllers:Zalman ZM-MFC2

TVtuner:Avermedia A16AR Hybrid

• Super Moderators
Δημοσ.
Τα settings που επαιζα το crysis Ηταν DX9/all high/full AA/full AF

Φιλε aulouros δε λεω μαλακιες εχω το κουτακι της thermaltake και η θερμοκρασια οντως ειναι εκει γιατι μετραω με ZALMAN ZΜ-MFC2.Τωρα περι σουλια και τετοια δε ξερω αλλα οσοι απαντησαν σε αυτα που ειπα καλως και δεκτα αλλα οσοι ηταν εκτος ειναι για :-D!τελος!γιατι χαλασα το θεμα του πaiδιου stevi sorry!!

Case:Thermaltake S1000mid, Cooling:2x120 coolermaster (Frtont&back)

Psu:Thermal Toughpower 700W

Mobo:Asus P5LD2-VM

Cpu:Intel E6300 Cooling:Zalman 9700NT led

Hardisk:external 80GB western & internal 300GB seagate & 500GB seagate Sat2

Memory:2x1GB Kingston(667)

Vga:Ati sapphire HD3870

Controllers:Zalman ZM-MFC2

TVtuner:Avermedia A16AR Hybrid

τώρα τα 3 πουλάκια παίζουνε μπουζούκι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...