Προς το περιεχόμενο

speedfan

angel-85

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επειδη εχω προβλημα με το pc μου, ζεσταινοταν και εκλεινε, καθαρισα το εσωτερικο του και έβγαλα το ένα καπάκι του κουτιού για να παίρνει αέρα. Τώρα δεν σβήνει. Κατέβασα το speedfan για να βλέπω τις θερμοκρασίες και μου δείχνει στις στροφες των ανεμιστήρων 0. Ενώ δουλεύεουν.Γιατί????ξέρει κανένας????Επίσης τι είναι οι 4 θερμοκρασίες που μου δείχνει???και πόσο είναι τα όρια θερμοκρασιών????

Δημοσ.

Καταρχάς για να φαίνονται κάπου οι στροφές θα πρέπει τα ανεμιστηράκια να συνδέονται στην μητρική με τρία καλώδια, δύο για την τροφοδοσία και ένα για τον αισθητήρα στροφών. Σε κάτι καινούρια ανεμιστηράκια υπάρχουν 4 που κάνουν την ίδια περίπου δουλειά.

Οι τέσσερις θερμοκρασίες μπορεί να είναι οτιδήποτε: θερμοκρασίες πυρήνα ή πυρήνων του επξεργαστή, θερμοκρασία του chipset, των σκληρών κλπ...

Πίστευω πως μόνο με δοκιμή θα καταλάβεις τι αντιστοιχεί σε τι. Για παράδειγμα τρέξε ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί 100% CPU, και έλεγξε ποια από αυτές ανεβαίνει... συνήθως αυτή είναι του επεξεργαστή...

Θα βοηθούσε επίσης να έλεγες και τι μητρική έχεις, ώστε κάποιος φίλος με το ίδιο μοντέλο να σου απαντήσει πιο ξεκάθαρα...

Δημοσ.

Φιλε angel στο speedfan ειναι πσιλο μ@λ@κι@ τεσπα αν θες να καταλαβεις τις θερμοκρασιες το πρωτο ειναι το northbrige της μητρηκης to δευτερο του cpu τριτο συνηθως τπτ (μπορει καρτα γραφικων δεν ξερω) και τεταρτο σκληρος.

Δημοσ.

Κάνω μιά γενική τοποθέτηση και όχι συγκεκριμένα στην δική σου περίπτωση....

Το να αφαιρέσεις καπάκι από το κουτί και να το αφήσεις ανοικτό, συνήθως κάνει κακό και όχι καλό από άποψη θερμοκρασιών διότι χαλάει όλη την εσωτερική ροή αέρα που δημιουργούν τα ανεμιστηράκια... Για να κάνεις πιο αποτελεσματική την ψύξη του pc, ή βάζεις επιπλέον ανεμιστηράκια ακολουθώντας όμως την ροή που δημιουργούν τα ήδη υπάρχοντα ή αντικαθιστάς τα ήδη υπάρχοντα με μεγαλύτερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...