dismemberer Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Γεια σας παιδια.. Σκεφτομαι εδω και καιρο να παρω ενα καινουριο υπολογιστη.. θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας, τι πρεπει κυριως να προσεξω.. Εγω εχω καταληξει σε κατι τετοιο.. cpu - intel core 2 quad 2.66ghz ram - 4gb ram pc6400 800mhz x 2 mb - msi p6n sli vga - evga 9800gx2 1gb pci hdd - wd 500gb sata2 x2 Αυτο ειναι το πακετο στο οποιο εχω καταληξει.. Τα αλλα,οπως κουτι,τροφοδοτικο κλπ δεν ειναι ιδιαιτερης σημασιας οποτε παιζουν.. Εδω θα πρεπει να σας πω οτι το θελω περισοτερο για gaming. Η μητρικη του υποστηριζει σλι οποτε, οποια στιγμη θελω(και εχω τα χρηματα) μπορω να του βαλω αλλη μια 9800. Εχετε να προτεινετε κατι αλλο η οτιδηποτε?? Θα εκτιμησω οποιαδηποτε προταση, σας ευχαριστω
liopyr Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Kατ'αρχήν να πούμε πως το τροφοδοτικό είναι ιδιαίτερης σημασίας part, εκτός και αν δεν σε ενδιαφέρει η ασφαλεια και σταθερότητα του συστήματος. ******** Αν σε ενδιαφέρει κυρίως το gaming, καλό είναι να πας σε διπύρηνη Cpu, καθώς με τα ίδια λεφτά θα πάρεις κάτι γρηγορότερο. Gaming--> Tαχύτητα>πυρήνες. ******** Επίσης, ηγνώμη μου είναι πως ούτε το SLi ούτε η GX2 αξίζει σαν αγορά, καθώς το κόστος ανεβαίνει πολύ δυσανάλογα με τις επιδόσεις που θα κερδίσεις. Επίσης ανεβαίνει κατακόρυφα και η κατανάλωση, ενώ τα παιχνίδια που υποστηρίζουν SLi και το εκμεταλεύονται και σωστά, σπανίζουν. Η 9800GX2 σε λίγους μήνες θα θεωρείται ήδη EOL, που σημαίνει πως αυτόματα θα έχεις χάσει ένα τεράστιο ποσό που θα έχεις ''επενδύσει'' πάνω της. ******** Να υπενθυμίσω ακόμη πως για να εκμεταλευτείς 4Gb Ram, χρειάζεσαι 64bit λειτουργικό. Αν χρησιμοποιείς, ή έχεις σκοπό να βάλεις κάτι σε 64bit μπορείς να τις πάρεις. ******** Βάση των παραπάνω προτείνω: Επίσης, αν σου περισσεύουν ακόμη χρήματα, μπορείς να πάρεις ένα γρήγορο raptor, ή ίσως μία ακριβότερη μητρική, χωρίς να σημαίνει πως αυτή έχει να ζηλέψει και πολλά από τις ''ακριβές''... (αλλαγές αν θες να σου βγει κάτι φθηνότερο από την παραπάνω σύνθεση φυσικά μπορούν να γίνουν, αλλά βάση αυτών που σκεφτόσουν να αγοράσεις, σου έφτιαξα κάτι σχετικά ακριβό)...
dismemberer Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 καταρχας σε ευχαριστω που εκατσες και εφτιαξες ολοκληρο pc. Κοιτα, εγω εχω σκοπο να παρω κατι το οποιο θα κρατησει, δεν εχω σκοπο να χαλαστω με τα λεφτα. Απο κει και περα τωρα, μαρεσει η συνθεση που εχεις κανει αν και εχω τις διαφωνιες μου. Επειδη ο υπολογιστης δε θα ειναι ΜΟΝΟ για παιχνιδια σκεφτομαι μηπως θα ηταν καλυτερα να βαλω ενα 4πυρηνο. Απο κει και περα αν επιμενεις πως ενας 2πυρηνος στα 3 τρεχει πολυ καλυτερα ενα παιχνιδι απο ενα 4πυρηνο στα 2,66 πχ τοτε παω πασο. Απο κει και περα κατι που θελω, και θελω και την αποψη σου ειναι το εξης. Θελω η μητρικη να υποστηριζει σλι μπας και στο μελλον μου χρειαστει. Μπας και βγουν παιχνιδια που το χρειαζονται, η ξερω γω οτιδηποτε. Αυτα μεχρι στιγμης
liopyr Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Και να μην είναι μόνο για παιχνίδια, είναι ελάχιστες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν/εκμεταλεύονται σωστά 4 πυρήνες. Αν χρησιμοποιείς κάποια τέτοια εφαρμογή, τότε οκ... Από εκεί και πέρα, όπως σου είπα και παραπάνω, μητρική που υποστηρίζει SLi = Νforce chipset (με ότι αρνητικό κουβαλούν αυτά μαζί τους). Η άποψή μου είναι μία GPU και καλή. Αν φτάσει ο καιρός που δεν σε βγάζει, την πουλάς και παίρνεις άλλη. Το μόνο σίγουρο είναι πως και επιδόσεις περισσότερες θα κερδίσεις, και κατανάλωση, και θα αποφύγεις όλα τα bugs που κουβαλάει το SLi, και πιθανότατα θα σου έρθει και πιο φθηνά. Για μένα ο μόνος ''ουσιαστικός'' λόγος να έχει κάποιος SLi είναι να έχει βάλει υψηλό στόχο σε benchmarks. Και αυτό μόνο με high end gpu's.
dismemberer Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 κοιταξε για να μη το παλευουμε, θελω κατι το οποιο να μη χρειαστει αλλαγη για τα επομενα χρονια κ ας ειναι κ τσιμπημενη η τιμη του. Αρκει να μη κανω το ιδιο τοπικ του χρονου τετοια εποχη ξερω γω. Το πσ που μου εφτιαξες πιστευεις οτι ειναι ΑΡΚΕΤΑ καλο? Με λιγα λογια θελω κατι πολυ πολυ καλο και ας παει κ λιγο παραπανω σε χρηματα δε πειραζει.
liopyr Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Eντάξει, μην σε πάρω και στο λαιμό μου, η τεχνολογία μπορεί να σε προδώσει πολύ εύκολα... Ας μην γελιόμαστε, το μόνο αναβαθμιζόμενο part που μπορεί να σου χρειαστεί ίσως σε 1-2 χρόνια είναι η κάρτα γραφικών. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τις απαιτήσεις σου... Με τα υπόλοιπα parts, εγώ τουλάχιστον πιστεύω πως βγάζω άνετα 3χρόνια+... Ο λόγος που δεν σου προτείνω λύσεις τύπου SLi, είναι για να μην την πατήσεις όπως αυτοί που είχαν πάρει π.χ την 7950GX2 και είχαν δώσει του κόσμου τα λεφτά, ενώ κάποιοι άλλοι λίγους μήνες αργότερα που κυκλοφόρησε η 8800GTX είχαν σχεδόν τις διπλάσιες επιδόσεις, με μία κάρτα και σχεδόν τα ίδια λεφτά... Αν έχεις υπομονή λίγους μήνες, να βγει η νέα πραγματικά αναβαθμισμένη σειρά της Nvidia, θα σου το πρότεινα. Θα πληρώσεις τότε μεν ένα σεβαστό ποσό, αλλά θα πάρεις κάτι αντίστοιχο των 8800GTX που παραμένουν οι κορυφαίες πάνω από ένα χρόνο στην αγορά... Είναι λίγο οξύμορο, αλλά ακόμα και σήμερα, 8800GTX>=9800GTX. Blame Νvidia...
dismemberer Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 κοιτα δεν ειναι ακριβως θεμα υπομονης γιατι εκτος απτα παιχνιδια ο υπολογιστης μου χρειαζεται για να βγαλω τη ρημαδα τη σχολη μου Απο κει και περα εφοσων 8800 gtx >9800 gtx τοτε ποιος ο λογος να παρω την 9800?? Κατα τα αλλα οι απαιτησεις μου ειναι λιγο περιεργες δλδ εκτος της σχολης που ενταξει ενα word excel καμια cc++ κλπ κλπ τοτε θελω να παιζω παιχνιδια και να τα χαιρομαι, οχι να παρακαλαω να μη πεσουν τα fps. Κοιτα κακα τα ψεματα ο υπολογιστης που προτινεις ειναι αρκετα καλος το μονο θεμα που εχω ειναι στην καρτα γραφικων και γιατι εφοσων λες οτι η 8800 ειναι καλυτερη, να παρω την 9800??
liopyr Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Γιατί η 9800GTX είναι φθηνότερη, και , οκ, οι διαφορές τους είναι απειροελάχιστες... Οι εφαρμογές που θα χρησιμοποιήσεις δεν έχουν απαιτήσεις. You're good to go. Μην ξεχνάς πως όσα λεφτά και να δώσεις, κάρτα γραφικών να σου παίξει το Crysis σε πολύ υψηλή ανάλυση με φίλτρα και να είναι και απόλυτα playable, δεν υπάρχει... Kατα τ'αλλα, παίρνεις ένα High End μοντέλο, δεν παίρνεις και καμμία κάρτα γραφικών του καλαθιού. Με το 90% των παιχνιδιών δεν θα έχεις πρόβλημα, απλά με τον καιρό θα πέφτουν οι απαιτήσεις σου.
dismemberer Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 ενταξει, δε με πειραζει αυτο, γιαυτο δουλεβω, για να τα χαλαω. οσο για τις απαιτησεις μου, κυριως το wow με καιει που ενταξει θα παιζει στο πολυ χαλαρο. Απο κει και περα, το crysis θα το παρω μονο ως δοκιμη για το καινουριο pc, δε τρελενομαι για αυτα τα παιχνιδια. Εχω την εντυπωση, πως με επεισες, μεγια μου edit : εντωμεταξυ εκτος απο αυτα που μου γραφεις χρειαζεται τπτ αλλο?? Ξερεις, παω στο πλαισιο ξερω γω και τους λεω θελω αυτα και αυτα.Χρειαζεται κατι αλλο για να δουλεψει το pc?
liopyr Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 edit : εντωμεταξυ εκτος απο αυτα που μου γραφεις χρειαζεται τπτ αλλο?? Ξερεις, παω στο πλαισιο ξερω γω και τους λεω θελω αυτα και αυτα.Χρειαζεται κατι αλλο για να δουλεψει το pc? Ηardware-ικά δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Περιφερειακά, (monitor, mouse-keyboard, ηχεία), και λειτουργικό υποψιάζομαι πως έχεις ήδη...
dismemberer Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 σωστα υποψιαζεσαι, νασαι καλα φιλε μου, σε ευχαριστω για τη βοηθεια σου edit : το κουτι που μου γραφεις δεν υπαρχει στο πλαισιο. Ειναι ολα ιδια σε χαρακτηριστικα? Δλδ μπορω να διαλεξω οποιο μου αρεσει??? Αν οχι, εχεις να προτινεις καποιο αλλο?
Erwdios Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Και επειδή είμαι σε φάση έρευνας αγοράς για το καινούργιο μου PC, είπα να συνεχίσω εδώ για να μην ανοίγω καινούργια. Αυτή εδώ η σύνθεση πόσο καλή σας φαίνεται και τι άλλο θα προτείνατε? Κάρτα γραφικών έβαλα τυπικά, καθώς το PC θα αγοραστεί καλοκαίρι που θα έχουν κυκλοφορήσει οι νέες της nvidia και συνεπώς, θέλω να πιστεύω ότι σε αυτά τα λεφτά που έβαλα και στη σύνθεση θα πάρω κάτι αρκετά καλό.
Xpriens Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 πιστεβω πως δεν ακσειζει να χαλασεις τοσα λευτα για μια καρτα .Η 9800gtx κανει 300? και η gtx2 κανει 500? με αυτα τα 200? μπορεις να βαλεις μνημη DDR3, μπορεις να βαλεις μια πολυ καλητερη μητρικη , ενα καλιτερο case για Air flow !!
liopyr Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Erwdios: Αν κυκλοφορήσει το καλοκαίρι με το καλό η νέα σειρά της Nvidia μου φαίνεται απίθανο να κοστίζει μόνο ~300ευρά... Από εκεί και πέρα, με τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον δεν αξίζει να πας σε DDR3 και τόσο ακριβή mobo, αλλά ότι και να υποθέσουμε τώρα μάλλον θα πέσουμε έξω... Μέχρι το καλοκαίρι,μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά σε τιμές και νέες κυκλοφορίες.
phanispal Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Erwdios:Από εκεί και πέρα, με τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον δεν αξίζει να πας σε DDR3 και τόσο ακριβή mobo, αλλά ότι και να υποθέσουμε τώρα μάλλον θα πέσουμε έξω... Μέχρι το καλοκαίρι,μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά σε τιμές και νέες κυκλοφορίες. Συμφωνώ απόλυτα με τον liopyr... Me ~65 ευρώ παίρνεις 2*1GB DDR2 της προκοπής (βλ. Ballistix Tracer ή Transcend Axe ram)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.