et13 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Παιδιά γνωρίζεις κανείς πώς μπορώ να απαλλαγώ από το πολύ κουραστικό γκρι background που εμφανίζει στους υπότιτλους το LG DVX298H; Κάποιο firmware ίσως; Ευχαριστώ
aleivada Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Κι εγώ βρε παιδιά είδα μία εικόνα με αυτό το εκνευριστικό γκρι background και δεν υπάρχει περίπτωση να το αγοράσω αν δείχνει έτσι τους υποτίτλους. Μπορεί να φύγει;;;
talisman Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Παιδια το γκρι πλαισιο ειναι πολυ χρησιμο γιατι σε ανοιχτοχρωμα πλανα και οταν πισω απο τα γραμματα υπαρχουν γραμματα της ταινιας δεν μπορεις να δεις τιποτα
kastel Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Παιδια το γκρι πλαισιο ειναι πολυ χρησιμο γιατι σε ανοιχτοχρωμα πλανα και οταν πισω απο τα γραμματα υπαρχουν γραμματα της ταινιας δεν μπορεις να δεις τιποτα Γι' αυτό μπαίνει το μαύρο περίγραμμα στα γράμματα, για να αναγνωρίζονται στα ανοιχτόχρωμα πλάνα. Παιδιά γνωρίζεις κανείς πώς μπορώ να απαλλαγώ από το πολύ κουραστικό γκρι background που εμφανίζει στους υπότιτλους το LG DVX298H;Κάποιο firmware ίσως; Δυστυχώς δεν υπάρχει (προς το παρόν) λύση για την ημιδιαφανή γκρι μπάρα των υποτίτλων του LG DVX298H. Το έχω ψάξει (κι εγώ αυτό το player έχω). Η μόνη λύση είναι αυτή που είπες, η διόρθωση και αλλαγή του firmware.
talisman Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Γι' αυτό μπαίνει το μαύρο περίγραμμα στα γράμματα, για να αναγνωρίζονται στα ανοιχτόχρωμα πλάνα. Δεν καταλαβαινω τι εννοεις με το μαυρο περιγραμμα Κοιταξε εδω για να καταλαβεις τι εννοω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=189651&page=75
kastel Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Γι' αυτό μπαίνει το μαύρο περίγραμμα στα γράμματα' date=' για να αναγνωρίζονται στα ανοιχτόχρωμα πλάνα. Δεν καταλαβαινω τι εννοεις με το μαυρο περιγραμμα Κοιταξε εδω για να καταλαβεις τι εννοω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=189651&page=75[/quote'] Εννοώ οτι κανονικά στους υποτίτλους όταν είναι λευκοί θα πρέπει γύρω-γύρω από το κάθε γράμμα να έχει μια λεπτή μαύρη γραμμή (outline) να το περιβάλλει έτσι ώστε το κάθε γράμμα να είναι ευδιάκριτο στο λευκό φόντο.
talisman Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Εννοώ οτι κανονικά στους υποτίτλους όταν είναι λευκοί θα πρέπει γύρω-γύρω από το κάθε γράμμα να έχει μια λεπτή μαύρη γραμμή (outline) να το περιβάλλει έτσι ώστε το κάθε γράμμα να είναι ευδιάκριτο στο λευκό φόντο. Και πως φτιαχνεται αυτο το outline οταν εχεις γραψει ενα avi με εξωτερικους υποτιτλους srt ?
kastel Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Και πως φτιαχνεται αυτο το outline οταν εχεις γραψει ενα avi με εξωτερικους υποτιτλους srt ? Για να εμφανιστούν οι υπότιτλοι με outline στο PC είναι πανεύκολο με το VobSub. Για τα επιτραπέζια player τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί αν οι υπότιτλοι είναι εξωτερικοί και όχι ενσωματωμένοι πάνω στην ταινία τότε θα πρέπει το outline στους υποτίτλους να είναι προρυθμισμένο από το player (κοινώς μέσα από το firmware του player). Αν δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή των υποτίτλων με outline από το player τότε η μόνη λύση (εκτός από αναβάθμιση του firmware -αν αυτή υπάρχει) είναι η ενσωμάτωση των υποτίτλων πάνω στην ταινία, πράγμα χρονοβόρο και απωλεστικό αλλά όταν η προτεραιότητά σου είναι εμφάνιση τότε αξίζει τον κόπο (τουλάχιστον για ταινίες που θες να μείνουν στην ταινιοθήκη σου).
talisman Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Για να εμφανιστούν οι υπότιτλοι με outline στο PC είναι πανεύκολο με το VobSub. Για τα επιτραπέζια player τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί αν οι υπότιτλοι είναι εξωτερικοί και όχι ενσωματωμένοι πάνω στην ταινία τότε θα πρέπει το outline στους υποτίτλους να είναι προρυθμισμένο από το player (κοινώς μέσα από το firmware του player). Αν δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή των υποτίτλων με outline από το player τότε η μόνη λύση (εκτός από αναβάθμιση του firmware -αν αυτή υπάρχει) είναι η ενσωμάτωση των υποτίτλων πάνω στην ταινία' date=' πράγμα χρονοβόρο και απωλεστικό αλλά όταν η προτεραιότητά σου είναι εμφάνιση τότε αξίζει τον κόπο (τουλάχιστον για ταινίες που θες να μείνουν στην ταινιοθήκη σου).[/quote'] Αρα οπως αναφερεις και εσυ φιλε kastel τα πραγματα δυσκολεύουν για τα επιτραπέζια player.Επομενως το γκρι πλαισιο ειναι χρησιμο γιατι οπως και στο link που εχω παραθεσει πιο πανω το silvercrest και ενα φορητο F&U που εχω η τηλεθεαση ειναι δυσκολη.Μηπως ξερεις να αναφερεις κανενα player που εχει αυτο το outline στους υποτιτλους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.