Lampiris Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Γειά χαρά σε όλους. Θα ήθελα τα φώτα σας σε ένα πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε. Ενώ δούλευε ο υπολογιστής ξαφνικά μαύρισε η οθόνη και δεν έδειχνε τίποτα. Οι δίσκοι δούλευαν όπως και οι ανεμιστήρες κλπ. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι έφαγε φλασιά η κάρτα γραφικών AGP8 και πήρα μία καινούργια την οποία και ακριβοπλήρωσα γιατί έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται. Έβαλα την καινούργια κάρτα αλλά τίποτα. Ο υπολογιστής δεν έκανε boot και άρχισε ένα ηχητικό μύνημα "System failrue cpu test". Δοκίμασα τα πάντα μνήμες,έβγαλα και ξανατοποθέτησα επεξεργαστή,reset bios,πέταξα απο πάνω όλες τις κάρτες,άλλαξα τροφοδοτικό.... Ψάχνοντας στο internet διάβασα κάπου ότι το συγκεκριμένο motherboard έχει κάτω από την βάση του επεξεργαστή κάποια ελλατωματική κόλληση η οποία βραχυκυκλώνει με το σφίξιμο του fan στην CPU.Το πρόβλημα λύνετε όταν με ένα ξυράφι χωρίσεις την κόλληση για να μην βραχυκυκλώνει.Όμως η φωτογραφία στο άρθρο που έδειχνε ακριβώς το πρόβλημα ήταν σβυσμένη και δεν μπόρεσα να δώ σε ποιό σημείο πρέπει να γίνει η επέμβαση.Το πρόβλημα το έχει παραδεχτεί και η Asus για μιά συγκεκριμένη παρτίδα απο αυτά τα motherboards.Αλλά σε e-mail που τους έστειλα κάνουν "την πάπια" και δεν απαντήσαν.Εκατοντάδες motherboards Asus P4C800-E που οι ιδιοκτήτες του θεώρησαν ότι ήταν καμμένα είχαν αυτό το πρόβλημα. Από το "πλαίσιο" που το αγόρασα δεν μπορούν να το αλλάξουν γιατί μόλις πέρασαν τα 3 χρόνια της εγγύησης αλλά και δεν έχουν άλλο socket 478 για να αγοράσω... Είναι κρίμα να πάω σε καινούγιο motherboard και να θέλω καινούργιες μνήμες επεξεργαστή κάρτα γραφικών PCI Express κλπ. Ο Intel P4 3.4 μου κάνει μια χαρά την δουλειά μου. Εάν κάποιος φίλος γνωρίζει κάτι για το πρόβλημα και μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα. Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
Acid-Burn Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δε ξέρω για το τι μπορείς να κάνεις με το ξυράφι etc αλλά κοίτα την παρακάτω m/b (αν δε βρεις λύση έτσι ώστε να μη χρειαστεί να καταφύγεις σε ολόκληρη αναβάθμιση) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528356
Lampiris Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Σ' ευχαριστώ την είδα και εγώ αυτή την m/b αλλά είναι Micro ATX και θα είναι η τελευταία λύση. Σε αυτήν δεν χωράει ούτε ο Zalman ανεμιστήρας της CPU, θα θέλει άλλο κουτί κλπ. Έκανα μια βόλτα στο e-bay και είδα αρκετά m/b αλλά τα περισσότερα είναι από Κίνα και δεν ξέρω τι παίζει με τα τελωνεία εάν μου έρθει ταχυδρομικώς.
Vatos_locos Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 για δώσε μας ένα λινκ με το άρθρο που λες και μια photo από την μητρική από πίσω να δούμε... πρώτη φορά το ακούω αυτό ....
FELIX Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 το mobo αυτο μου ειχε βγαλει την ψυχη.πολες φορες το πρωι εκανε το ιδιο με εσενα,μαυρη ο8ονη,και με μερικες προσπα8ειες και ρεσετ ξεκιναγε.στο τελος μετα απο κανενα χρονο,δεν ξεκιναγε με τιποτα παρα μονο οταν πιεζα δυνατα την περιοχη που ειναι το chipset.ετσι ξεκιναγε αλλα μολις ζεστενοταν κολαγε. το πατησα κατω και υσηχασα.ισως να ηταν το ιδιο προβλημα με εσενα αλλα δεν εψαξα στο νετ την αιτια.πι8ανον να φτιαχνει.ευτυχως βρηκα ενα μεταχειρισμενο gigabyte με ιδιο chipset και ουτε λειτουργικο δεν περασα,απλα εβαλα τα περειφερειακα μου και το pc δουλευει 2 χρονια τωρα τελεια και πολυ πιο στα8ερα απο οτι με το asus και το προβληματικο pcb του...
Lampiris Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Διάβασε για το πραγματικό πρόβλημα από τον MechaBouncer (στη μέση της σελίδας): http://techsupportforum.com/showthread.php?s=&threadid=6104&perpage=20&pagenumber=3 Δυστυχώς το link της φωτογραφίας που έχει το άρθρο δεν ισχύει αυτό ψάχνω και εγώ για να ξέρω πιά κόλληση να καθαρίσω...
Vatos_locos Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 δώσε μια photo από το πίσω μέρος του board να το δω να δούμε αν όντος είναι αυτό το πρόβλημά σου...
rista Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Μπηκα φιλε μου στο site και εσωσα τις φωτο που θες, οριστε λοιπον:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.