Προς το περιεχόμενο

Format

bognick

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ παίδες.. Πώς φορμάρω δίσκο που είχε κάποτε ubuntu και xp και τώρα όταν τον ξεκινάω γράφει error του grub? Από cd των win δε μπορεί να κάνει εκκίνηση το pc γιατί ενώ γράφει αρχικά boot from cd τελίκά βγαίνει το error του grub.

Δημοσ.

Μόνο ubuntu χωρίς internet έχω στη διάθεση μου για master δίσκο. Windows όχι. Από bios ή από το terminal των ubuntu τίποτα;

Δημοσ.

Απ'ότι ξέρω πρέπει να κάνεις format /mbr για να φύγει το grub αν το έχεις βάλει στο mbr.

Αλλά το CD των XP δεν έχει την εντολή.

Είτε λοιπόν από καμμιά startup δισκέτα ή αν έχεις windows πχ 98 CD που νομίζω έχουν την εντολή στο prompt.

Δε ξέρω κατά πόσο ισχύουν τα παραπάνω γιατί προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει μιας και δεν έχω το grub στο mbr..

Δημοσ.
Απ'ότι ξέρω πρέπει να κάνεις format /mbr για να φύγει το grub αν το έχεις βάλει στο mbr.

Αλλά το CD των XP δεν έχει την εντολή.

Είτε λοιπόν από καμμιά startup δισκέτα ή αν έχεις windows πχ 98 CD που νομίζω έχουν την εντολή στο prompt.

Δε ξέρω κατά πόσο ισχύουν τα παραπάνω γιατί προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει μιας και δεν έχω το grub στο mbr..

Μέσω το cd των Windows XP και χρησιμοποιώντας το recovery console ("r"), γράφεις

>fixmbr

Δημοσ.
Μέσω το cd των Windows XP και χρησιμοποιώντας το recovery console ("r"), γράφεις
>fixmbr

Όταν πάει να κάνει boot from cd, ενώ αρχικά γράφει boot from cd μετά μου βγάζει error στο grub. Το grub "καβαλούσε" το boot from cd ανέκαθες στο pc μου. Στο bios φυσικά έχω primary boot το cd αλλά...

Δημοσ.
Η παραπάνω εντολή ισχύει και όταν είσαι με vista boot cd??

Στις 5 Μαΐου βγαίνει το ελληνικό SP3 για XP. Δεν έβαλα Vista και ποτέ δε θα βάλω. :-(

Απλά επειδή έχει ένας φίλος μου η εντολή είναι :

>BootRec.exe /fixmbr

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...